![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/16007/16007-tushenka-iz-svininy.jpg)
Всі звикли купувати тушонку в магазині, адже її можна зробити самостійно. Тим більше в домашніх умовах вона виходить набагато смачніше. Та й про якість ви не будете думати, бо
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/17578/17578-goryachie-bluda-na-prazdnichniy-stol-600x436.jpg)
Рецептів м'ясних гарячих страв на святковий стіл існує величезна кількість. Смачні, ароматні, красиві, приготовані з душею і вмінням, вони доставлять радість рідним і
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/17355/17355-1438939914_gulyash-iz-svinogo-serdca-600x375.jpg)
Свиняче серце – субпродукт, що заслуговує уваги не тільки через смакових якостей. Незамінні корисні речовини в оптимальному співвідношенні містяться в цьому продукті. Чим
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/17705/17705-myasnaya-zapravka.jpg)
М'ясна підлива – та основа, рецепт якої повинен присутня в кулінарній книзі кожної поважаючої себе господині. І хоч всі способи приготування навряд чи вийде порахувати, але
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/15366/15366-DSC_0007-600x401.jpg)
Запечена курка з хрусткою скоринкою і ніжним м'ясом всередині є улюбленим стравою у багатьох сім'ях. Її готують не тільки на свята, але і подають на вечерю у звичайні дні. При
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/15588/15588-7489af5720fa0aa5b8b4b982e0d809a0.jpg)
Свинячі реберця можна приготувати в різних варіантах. Сьогодні ми розглянемо кілька рецептів реберець, приготованих на сковороді. Страви виходять соковитими,
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/15656/15656-utka-v-rukave-600x415.jpg)
Знайти людей, які добровільно відмовилися б від апетитною засмаженою качки якщо не неможливо, то дуже складно. Та й як можна встояти від ніжного соковитого м'яса з особливим,
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/17446/17446-marinady-dlja-shashlykov-600x400.jpg)
Соковитий шашлик — прекрасне доповнення до будь-якого відпочинку на природі. На дачі, на пікніку, він буде «в тему» на будь-яких святах і для пригощання дорогих гостей, та у
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/15491/15491-Zharenie_kurinie_goleni_na_skovorode-e1527659816707.jpg)
Перевага цієї страви в тому, що воно швидко готується, для нього потрібні найпростіші інгредієнти. Куряче м'ясо вважається дієтичним, тому можна не боятися набрати багато
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/17131/17131-16.jpg)
Як нагодувати улюблених ситним і корисним обідом без особливих витрат часу і сил? Приготуйте курячі сердечка з печінкою або шлуночками, поєднуючи їх з різними соусами. Ці
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/17403/17403-maxresdefault-12-600x338.jpg)
Шашлик з курячих крилець — ніжне блюдо з хрусткою скоринкою, від якого просто неможливо відірватися. Величезну роль тут відіграє не тільки якість м'яса, але і маринад, завдяки
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/14338/14338-miaso-goriachego-kopcheniya-600x338.jpg)
Якщо у вас є коптильня, відразу ж приєднуйтесь до нас, тому що ми готуємо дещо неймовірне. Якщо у вас її немає, то терміново купіть або зробіть самостійно! Це саме та річ, яка
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/15803/15803-029-1.jpg)
Що найважливіше в приготуванні м'яса? Температура? Спосіб приготування? Ні, найважливіше – це вибір правильного маринаду і його правильне приготування. Саме маринад
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/17313/17313-maxresdefault-10-600x338.jpg)
М'ясо молодої корови називається яловичиною або телятиною. Воно не користується такою великою популярністю і попитом, як інші сорти. Це пов'язано з тим, що не кожній жінці під
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/14493/14493-gotovoe-myaso-po-francuzski.jpg)
Напевно, кожен з вас вже ознайомлений з м'ясом по-французьки. По своїй суті це теж саме. Так що швидше вирушайте на кухню, там точно знайдуться всі необхідні інгредієнти. І
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/15507/15507-Charenaja-kurinaja-pechen-e1495402615688.jpg)
У житті кожної людини буває такий завал справ, часу не вистачає, діти голодні, чоловік повинен прийти з роботи, і необхідно щось швидко приготувати. Як раз такий «швидкої»
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/17597/17597-krilishki-3.jpg)
Процес приготування курячих крилець – смачне і нетрудомістке справу. Для додання особливого смаку, курячі крильця маринують у різних соусах, за кілька годин до відправлення
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/15680/15680-c36d3a854f-e1492969005259.jpg)
Класичний стейк готують з добірної мармурового м'яса (наприклад – свиняча шия). Стейк з даної частини свинини виходить з хрусткою скоринкою зверху і, в той же час, надзвичайно
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/17667/17667-15.jpg)
М'ясне суфле – це просте і, разом з тим, оригінальне блюдо. Воно припаде до смаку всім: дітям, дорослим і навіть самим завзятим гурманам. Існують особливі види цього
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/14293/14293-rebra-3.png)
Чи готові ви спробувати щось шалено смачне і соковите? Тоді перед вами свинячі ребра, які ми запечемо в духовці і подамо до столу з пилу, з жару. Це неможливо пропустити!
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/14407/14407-domashnyaya-kopchenaya-kolbasa-02.jpg)
Копчена ковбаса купується охочіше, ніж варена. Все тому, що вона володіє особливим смаком і ароматом. За допомогою наших рецептів таку смакоту можна приготувати і вдома!
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/14386/14386-kurinie-nozki-e1522180644742.jpg)
Курячі гомілки – це чудовий порційний варіант вечері або обіду. М'ясо у них особливо ніжне, їх зручно їсти, а гарнір підійде будь-який. Запікання в духовці допомагає спецій
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/15961/15961-8e9043d97bbf210aff35c602cf365ebf.jpg)
Коли настає пора бадьорять і зігріваючих прянощів, саме час згадати про курочку. Записуйте кілька рецептів, які зроблять вечерю смачним і ситним, і значно скоротять ваше
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/15902/15902-023.jpg)
Свиняча вирізка — продукт, з якого можна приготувати безліч цікавих страв. Сама по собі вона ніжна, соковита, потрібно тільки правильно приготувати її і не пересушити.
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/17343/17343-67.jpg)
Курячі крильця – одна з традиційних закусок до пива. Але якщо до них додати картоплю або спагетті, то вони можуть стати повноцінним стравою. Їх можна смажити, варити, запікати в
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/17357/17357-buzhenina_folge-770x578-600x450.jpg)
Яловичу, свинячу, курячу і баранячу грудинку відносять до бюджетних м'ясним продуктам. Економна частина туші худоби може служити основою для страв як повсякденного, так і
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/17127/17127-maxresdefault-15-600x338.jpg)
Рецепт начинених рулетів прийшов до нас з французької кухні, однак не всі з цим згодні. Деякі джерела стверджують, що коріння цього блюда йдуть із Стародавнього Риму. Рулети
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/16419/16419-1879f5e32e-e1480886445176.jpg)
Одним з найбільш універсальних м'ясних продуктів по праву вважається курятина. Будь-яка частина тушки курки готується дуже просто і завжди є маса варіантів використання
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/15720/15720-027.jpg)
Існує чимало причин, що пояснюють популярність цього м'ясного продукту. Якщо з одного боку печінка істотно заощаджує тривалість готування, то з іншого може урізноманітнити
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/14673/14673-kotletu-pojarenue-iz-masla.jpg)
Перевірено на практиці: самий смачний фарш виходить при поєднанні різних видів м'яса. Класичний мікс – свинина і яловичина. Котлети з свинини і курки також незвичайно гарні.
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/15311/15311-139676a22c460dd721a2bedc58974283-600x459.jpg)
Вино можна подавати в якості додаткового напою до різних страв, його можна використовувати і для їх приготування. Особливо добре поєднуються винні напої з м'ясом. Вони
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/16658/16658-kurinie_goleni_v_smetannom_marinade-165745.jpg)
М'ясо курей є найпопулярнішим м'ясним продуктом серед населення країни. І не даремно! В першу чергу справа в прийнятній вартості, а також у швидкості приготування і наявності
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/17473/17473-pechen-svinaya-2-600x338.jpg)
Свиняча печінка — найбільша дієтична частина свинячої тушки. В ній ~129 кал / 100 г продукту, тому її сміливо можна включати в раціон при дієтичному харчуванні на схуднення.
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/15790/15790-kur_panirovka.jpg)
Куряче м'ясо, приготоване в панірувальних сухарях – блюдо, яке часто присутній в раціоні кожної людини. Його можна не тільки купувати, але і готувати самостійно, в цьому немає
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/17386/17386-retsept-zharenoj-kuritsy-na-skovorode-600x399.jpg)
Курка дуже проста в готуванні і не вимагає певних навичок. Як і варіння, її смаження не забирає багато часу. Незважаючи на швидкість і простоту приготування такої страви, воно є
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/16115/16115-028-1.jpg)
Соєві соуси прийшли в Росію з корейської кухні не так давно, але вже завоювали популярність. Основним виробником цих соусів вважається фірма «Кіккоман», тому назву фірми вже
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/17261/17261-vetchina-600x465.png)
Шинка – це улюблене багатьма м'ясне блюдо, яке буде доречно на будь-якому святковому столі. Купуючи в магазині, неможливо знати, в яких умовах вона готувалася, які
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/15280/15280-kak-prigotovit-kuricu-gril-600x450.jpg)
Мікрохвильова піч може набагато більше, ніж просто розігрівати продукти. Вона може зварити, запекти м'ясо, причому робити це набагато швидше, ніж зробить це духова шафа
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/15756/15756-600x401_0_b08b74278258e53a5d502dbc160c24d3-800x534_0x59f91261_20151589241381418083-600x401.jpeg)
Багато господинь не люблять яловичину з-за того, що це м'ясо навіть після тривалого приготування виходить досить жорстким і за структурою схожий на гуму. Зазвичай так буває
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/17183/17183-04-2.jpg)
Курку гриль можна легко приготувати вдома. У звичайній духовці пристосування для гриля відсутня, але в магазинах продається безліч моделей духових шаф, які мають механізм
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/14482/14482-2442b60e152c7d4682c74e0ff4126dbb-2017-600x399.jpg)
Цей солоний соус ідеально доповнює птицю. Під час запікання він віддає м'яса не лише свій смак, але і наповнює кухню приголомшливим ароматом. Разом з іншими інгредієнтами
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/15921/15921-c87d67a94355a002937ae0f29bf7655e-600x400.jpg)
Готувати смачний і ароматний шашлик – це одна з найважливіших родзинок кавказьких народів. Немає, напевно, у світі жодної нації, яка б досконало повторила всі ці кулінарні
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/17503/17503-DSC03708-e1456683893499-600x400.jpg)
Курка часто стає традиційним блюдом на сімейне застілля. І не дивно, адже курка – універсальний продукт. Її можна зварити на пару, згасити, посмажити, запекти – це ціле джерело
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/16195/16195-061.jpg)
Ця страва добре тим, що при його приготуванні кухареві не потрібно стежити за появою рум'яної кірочки і кількістю жиру. Приготовані в духовці відбивні по смаковим якостям
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/16008/16008-6716568-2-600x300.jpg)
Куряча грудка – це джерело легко засвоюваного білка, вітамінів групи B, PP, H. І це все при практично повній відсутності жирів. Вживання в їжу білого курячого м'яса здатне
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/17373/17373-shashlyk-iz-kurinyx-serdechek-na-shpazhkax-v-duxovke-600x384.jpg)
Курячі сердечка – дієтичний, дуже приємний на смак і дуже корисний продукт, який в більшості випадків недооцінюється. Відкрити для себе різноманітність страв з цього
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/15580/15580-d85076fdb3-e1494527726539.jpg)
Курячі ніжки, обсмажені в паніровці – це неймовірно смачне, хрустке і апетитне блюдо, яке приведе в захват будь-якого, хто його спробує! За рахунок використання
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/16618/16618-medalony_iz_svininy-2-600x392.jpg)
Медальйони зі свинини можна зустріти в меню практично кожного ресторану. Це одне з найпопулярніших страв. Але, тим не менш, важко буде знайти чітке визначення того, що це за
![](http://cdn.vkusnoo.com.ua/images/15552/15552-600x401_0_1e886c81234324ed585e9a0317fd551a-800x534_0x59f91261_7105852531389968467-600x401.jpeg)
Курячі ніжки часто називають делікатесом, який люблять дуже багато, а можливо і все. Їх можна і відварити, і тушкувати і смажити, і випікати. Кожен із способів приготування