Топ корисних продуктів

Чимало людей сприймають кульбаби як бур'яни, які випадково цвітуть красивими «сонечками». Але думка це дуже помилково. Кульбаба застосовувався давно і в їжі, і в косметиці, і
В середині весни і до початку літа багато помічають такі красиві і яскраво жовті квіти, як кульбаби. Спочатку вони нас радують своєю яскравою жовтизною, а потім повітряним
Щороку вирощується понад півсотні тонн всіляких видів рису, адже з нього можна приготувати величезну кількість смачних страв. Він багатий білком, якого містить близько 8%, а
У 21-му столітті підвладна медицині практично будь-яка хвороба. Таблетки і краплі, ін'єкції та порошки, сиропи і капсули – все це приходить на допомогу сучасній людині у
Вважається, що незадовго до сну приймати їжу не рекомендується. А людям, що стежать за фігурою і здоров'ям, пропонується пити кефір перед сном, щоб наситити організм. Ще трохи
Квасоля — дуже корисний і потрібний для роботи всього організму продукт. Вона багата на амінокислоти. Також в ній є корисні білки, які чудово можуть замінити білки м'яса. З цієї
Дієтологи стверджують, що для повноцінного харчування необхідно споживати достатню кількість білків, жирів і вуглеводів. Розроблено спеціальні норми правильного
М'ясні субпродукти, до яких відносять печінка, легені вим'я і нутрощі худоби, відрізняються специфічним смаком, запахом і технологіями приготування. Між тим правильно
Куряча печінка – це цінний у всіх сенсах продукт. Вже протягом великої кількості часу людство з великою повагою ставиться до неї та її корисних властивостей. Доведено, що вона
Для того щоб приготувати холодець, желе або мармелад, в традиційної європейської кулінарії використовують желатин – загущувач тваринного походження. А ось в країнах Азії
Чи можуть мертві комахи бути корисні людині або вони швидше завдадуть більше шкоди? Спробуємо розібратися в цьому питанні детально, вивчивши користь і шкоду бджолиного
Печінка – сховище багато необхідних для організму речовин. Про унікальність цього продукту знають багато, але не всі знають про те, як правильно вживати його в їжу, щоб
У Росії першими дивовижні лікувальні властивості індійського лука або птицемлечника хвостатого (офіційна назва рослини) відкрили сибірські цілителі. Вони ж почали
Маленькі зернятка пророщеної пшениці ось вже кілька десятків років вважаються найбільш ефективними серед Бадів і продуктів-цілителів. Склад і користь пророщеної пшениці
Будь-яка господиня скаже, що буряк належить до тих овочів, варити які потрібно дуже довго. В залежності від розміру коренеплоду стежити за каструлею на газовій або
Напевно всім відомий запах соснового бору і те, як він благотворно впливає на людину: перестає боліти голова, поліпшується настрій, приходять в норму і інші показники. Сосна
Фунчоза — це продукт азіатської кухні. Нашій країні вона стала відома зовсім недавно, але до цього моменту вже здобула значну популярність. Це блюдо можна зустріти в різних
Представляється вашій увазі трава материнка. Материнка звичайна має досить широке поширення в природних умовах. Ця рослина абсолютно невибаглива, може рости в будь-яких
Згодом переробки природного бурштину виходить нешкідливий і одночасно корисний продукт — бурштинова кислота. Її називають природним регулятором діяльності організму,
Бісквіт — легкий, м'який, пухкий — використовують для приготування тортів, печива, рулетів, тістечок. Основні компоненти ніжного бісквітного тіста — це яйця, цукор і проста
В даний час із-за різноманітності споживаної їжі люди в малій кількості їдять каші. І зовсім даремно! Каша завжди вважалася на Русі основною їжею. Особливо в ходу була пшоняна.
Яловича печінка – це дуже популярний продукт у сучасних хазяєчок, так як в ній вміст жиру незначна, а кількість корисних мікроелементів величезна. Її легко приготувати. У
Якщо попросити будь-якої людини, що виросла в Радянському Союзі або живе нині на території пострадянського простору продовжити логічний ряд : «Ризькі шпроти», «Кілька в
Не завжди для зниження ваги є бажання сидіти на малокалорійних дієтах і відвідувати лікаря відповідної кваліфікації. Замість цього можна додати до раціону деякі продукти,
Топлене масло – це продукт, який відомий багатьом народам: європейців і азіатів. На Русі він також був поширений протягом довгого часу. Потім його популярність стала падати.
Давно забутий смак абсолютно натурального сиру, його безсумнівна користь спонукають все більша кількість людей пробувати приготувати його своїми руками. Навіть самий
У вісімнадцятому столітті відбулася одна подія, що показала, наскільки важливі для людського організму нешліфовані крупи, та й взагалі так звана груба їжа. У ті часи
Батьківщиною цибулі-порею, вирощуваного в нашому кліматичному поясі, є Середземномор'ї. У наших кліматичних умовах більш звичний для вирощування ріпчасту цибулю. Однак і
Багато людей в даний час вітають здоровий і правильний спосіб життя. Намагаються дотримувати режим дня, позбутися від шкідливих звичок і максимально дотримуватися
Корисні властивості глоду настільки різноманітні, дозволило йому стати одним з найбільш затребуваних рослин. Крім плодів в профілактичних, лікувальних цілях та для
Чайний гриб – це не що інше, як симбіотичний організм, утворений в співтоваристві дріжджів і оцтовокислих бактерій. Про корисність чайного гриба ходять легенди. Даний гриб
Ви напевно зустрічали берези, стовбури яких знівечені грубим, чорним наростом, що нагадує потріскану головешку. Це вона і є — природна комора здоров'я, диво-гриб,
Редиска і редька – овочі, які були популярні серед населення Давньої Русі. Редис цінували за його скоростиглість, редьку – за унікальні цілющі властивості, які допомагали
Мідії, приготовані за всіма правилами, неймовірно ніжні, мають терпкий і свіжим запахом моря і здатні надати особливий шарм навіть самій буденній страви. Завдяки низькій
Шавлія широко відомий у народній медицині з давніх часів. Давньогрецькі та римські медики називали його священною травою. Про це лікарську рослину писали Гіппократ, Пліній
Кунжут – відома з давніх часів приправа, яку ще часто називають «сезамом». Маленькі насіння різного кольору має ніжний характерний смак. В кулінарії він застосовується дуже
Лимонник являє собою чагарникова рослина відноситься до сімейства магнолієвих. У нього яскраво-червоні, соковиті і досить кислі плоди, які за формою нагадують виноград.
Рід Слива містить безліч підродів, таких як: Черемха, Мигдаль, Вишня, Абрикос, Персик та інші. Але найпоширенішим представником цього роду є підрід Сливові – це плодоносні
Всі знають, що овочі є основним джерелом вітамінів, корисних речовин, мінералів. Властивості, якими вона володіє так важливі для організму, нормального росту і
Ехінацеєю називають лікарська рослина з родини айстрових. Здавна воно відоме своїми лікарськими властивостями і використовується в медицині. Трава і кореневища цієї
На Землі росте неймовірну кількість рослин, більшість з яких можуть бути корисними для людини. Ми використовуємо властивості цих дивовижних створінь в косметології,
Останнім часом люди активно почали задаватися питанням — що таке батат? То почули десь про нього, то прочитали. Далі ми відповімо на це питання і розповімо все, що про нього
Земляна груша (топінамбур), з'явився в наших широтах відносно недавно — ще п'ятдесят років тому ніхто і не підозрював про прекрасний смак і корисні властивості цього
Льон містить у своєму складі масу вітамінів, мінералів і корисних речовин. При вичавці з насіння цієї квітки отримують масло, яке є цінним поживним продуктом для нашого
Мигдаль прийнято величати горіхом, проте, насправді це косточковый плід роду Сливи. Він буває двох видів – солодкий і гіркий. Останній не вживається в їжу із-за вмісту в ньому
За своїм зовнішнім виглядом нагадує звичайний фенхель, кріп. Не дивно, що друга його назва – аптечний кріп. Рослина широко використовується не тільки в приготуванні страв.
Морква відноситься до дворічних рослин. У перший рік утворює листя і коренеплід. На другий рік утворюються листя і насіння. Вона поділяється на сорти: столові й кормові.
Хоча маскарпоне і називають італійським вершковим сиром, це порівняння лише поверхово відображає суть цього продукту. Маскарпоне – це неймовірно ніжна вершкова маса, яка
Цю ягоду стародавні греки називали «лискуча кінь». Знаєте, чому? Одного разу ними було відмічено, що коні, які пасуться в заростях обліпихи і поїдають листя і ягоди цієї
Їстівну водорість під назвою морська капуста почали вживати в їжу вже досить давно. Спочатку ламінарію використовують як їжу відкрили для себе жителі прибережних районів,