Загальні питання

Дріжджі широко використовуються в кулінарії. Для того, щоб вони дали потрібний результат, необхідно знати, як їх правильно вибрати, зберігати і перевіряти на свіжість, а ще
Коли жінки знаходять для своєї скарбнички черговий кулінарний рецепт з інтернету, журналу, книги або за порадою подруги, то в першу чергу звертають свій погляд на перелік
Іноді підготовка до свята займає багато часу і для готування складних святкових страв цього часу часто не вистачає. Тому пропонуємо розглянути страви, які готуються швидко,
Випікання пасок вимагає особливого вміння. Приготування смачного великоднього кексу залежить від якості продуктів, дотримання їх пропорцій, а також правильної
Щоб робити якісь дії з цими одиницями вимірювання, необхідно розуміти їх математичну і фізичну суть, вміти застосовувати прості формули та користуватися таблицями.
Молоко — це перше, що їсть дитина, ледь з'явившись на світ. Якщо матінка-природа розпорядилася так, щоб першою їжею новонародженого стало саме воно, значить це і є найцінніша і
У рецептах часто можна зустріти такі словосполучення як «додайте 50 г цукру, 95 г вершкового масла, 57 г борошна, 10 г розпушувача, 7 г солі», але відміряти таку масу продуктів
Кулінарія – це мистецтво приготування їжі, яке вимагає ювелірної точності в пропорціях інгредієнтів. Від того, наскільки точно у відповідності з рецептом взяті продукти,
Літо – пора веселощів і відпочинку. Влітку всі збираються на природу. Друзі, родичі просто чекають не дочекаються, щоб поїхати на пікнік і спробувати смажені грибочки прямо з
Для того, щоб дізнатися, скільки грам цукру в 1 столовій ложці, не обов'язково лізти в шафку за кухонними вагами чи заучувати інформацію напам'ять. Цукор, а також інші сипучі
Морепродуктами на наших столах вже нікого не здивувати. У всіх супермаркетах і взимку, і влітку можна купити морський заморожений коктейль. Але, цей морський напівфабрикат
Рибні котлети, запечені в духовці, сміливо можна назвати дуже корисним і низькокалорійним стравою, яка, безсумнівно, припаде до смаку і дорослим, і дітям. Сьогодні існує
Ця стаття присвячена самому поширеному, унікальному, і всім добре відомого речовини — води. Важко зустріти людину, якій була б невідома найпростіша хімічна формула H2O. Чого
Такі продукти, як горох, квасоля, гречка або рис всім нам давно звичні, ми їх любимо і частенько готуємо. А ось сочевиця виявилася незаслужено забутої і стала для нас екзотикою,
Часто буває, що в процесі приготування будь-яких страв потрібен певний невелика кількість інгредієнтів. Якщо під рукою немає точних кухонних ваг, які здатні відміряти
Дешевим варіантом заміни м'яса є курячі сердечка, в яких містяться — тваринний білок, вітаміни, мінеральні солі. Даний субпродукт корисний і смачний, поєднується з багатьма
Позбавляючись від зайвої ваги, часом доводиться зіткнутися з витікаючими проблемами — знижений імунітет, проблеми з ШКТ, стрес. Навіть різко знизивши вагу завдяки
Паста або спагетті – це, як усім нам відомо, найвідоміше і популярне італійське блюдо. Воно подається до столу з різними приправами. Самим рекомендованим соусом для спагетті
Часто в рецептах просять додати в блюдо будь-який обсяг рідини. При цьому у багатьох викликає утруднення визначити, наприклад, скільки це – 100 мл води. Та й взагалі уявити
Складання святкового меню для гостей на день народження — дуже відповідальне заняття, оскільки будь-яка господиня хоче догодити кожному своєму гостю, блиснути кулінарними
Оселедець – досить цікавий продукт, оскільки в ній, як і в шоколаді, міститься гормон радості. А маринована оселедець – не просто піднімає настрій, але і дарує чудові смакові
У Росії здавна прийнято, щоб на столі постійно перебував смачний хліб. Неважливо, яка саме трапеза чекає вас, від нього практично неможливо відмовитися. Скільки б дієт не
Борошно – це харчовий продукт, для отримання якого необхідно перемолоти зерна злакових, або інших культур. Вона використовується при приготуванні хліба, макаронів, різної
Рецепти страв, дозування ліків і багато подібні речі наповнені значеннями, вираженими в, здавалося б, знайомих одиницях вимірювань, таких як літр, грам, кубічний міліметр
Останнім часом досить популярним стало постничество. Про дотримання християнських постів неодноразово у своїх інтерв'ю розповідали популярні і відомі люди. Серед
У церковному календарі багато особливих днів. Одним з таких є і Страсна п'ятниця. У 2018 році цей день духовного очищення і плотського смирення припадає на 6 квітня. В
Про заварне тісто для приготування солодких еклерів чули всі, а чи знали ви, що існує ще один вид, який готується за схожою технологією, але тільки скорочує час перебування на
Кожна людина хоч раз у житті стикався з ситуацією, коли необхідно відміряти певну кількість будь-якої речовини, наприклад 200 мл звичайної води. Як виявляється,
Якщо вам вже порядком набридли ковбасні вироби, які запропоновані у магазині в величезному асортименті, то пора б вже приготувати її самостійно. Думаєте це складно і
Будь-яке свято, як і день народження приходить несподівано, навіть якщо до нього готуватися. І прихід численних гостей, яких хочеться здивувати не тільки смаком, але і
Кальмари в кулінарії являють собою цінний продукт. Ніжне м'ясо містить багато легкозасвоюваного білка. Його смак нагадує краба. Як і всі продукти моря, кальмар багатий
Худнути швидко, без значних вкладень матеріальних засобів на спеціальні препарати та дієтичні продукти, а головне, без шкоди для власного здоров'я — це мрія чи не кожної
Більшість недосвідчених кулінарів навіть не думають балувати своїх домочадців випічкою з дріжджового тіста. Але не такий страшний вовк, як його малюють! І тому ми
Під час Великого посту, який є одним з найсуворіших і довгих постів, православні віруючі дотримуються духовного способу життя, моляться і дотримується строгий режим
Квасоля – це смачний і популярний гарнір і важлива частина багатьох страв. У бобових міститься безліч необхідних мікроелементів і вітамінів, які, на жаль, губляться при
Багато людей з надмірною вагою у своєму прагненні скинути зайві кілограми, вдаються до прийому різних продуктів і препаратів, сподіваючись на їх чарівні властивості. В цьому
Про те, що мед і прополіс дуже корисні і їстівні, ми знаємо. Але те, що бджолиний пилок можна вживати в їжу, здається просто неймовірним. У пам'яті одразу ж спливають уроки
Ця стаття – невеликий помічник для новачків, які вперше вирішили спробувати себе в приготуванні великодніх яєць. Незважаючи на те, що цей процес здається складним і
Паска – це сакральна здобна солодка випічка, якій відведено одне з центральних місць на столі, у свято Пасхи. У православній традиції фарбували яйця, робили великодня і
Ну хто з нас не любить макарони? Це універсальне блюдо, яке може бути і прекрасним сніданком, і ситним обідом, і пікантним вечерею. Вживання макаронів з вершковим маслом зараз
Яловичий язик є субпродуктом 1 категорії. У порівнянні із свинячим мовою або баранячим, харчова цінність яловичого набагато більше. Цей продукт за своєю структурою є однією
Більшість жінок зізнаються, що незважаючи на величезний досвід в кулінарії, не вміють варити рис. Подібність рисової каші виходить у всіх, а як зварити розсипчастий рис на
З настанням великоднього тижня всі господині дістають з комор форми для пасок і приступають до їх випікання. За традицією їх випікають у вигляді циліндрів, посуд для яких
Школа закінчена давним-давно і базові знання дещо похитнулися. Не настільки, звичайно, щоб зовсім забути метричні величини, але, скільки в 1 грамі мг відразу і не відповіси.
Варена згущене молоко для багатьох людей улюблені ласощі з самого дитинства. При сьогоднішньому достатку товарів на полицях в магазинах купити вже варену, не представляє
М'ясо кальмара володіє м'яким приємним смаком і безліччю корисних властивостей. Воно багате білками, можливістю легко засвоюватися організмом. Це чудова основа для супів,
Багато господинь впевнені, що пельменний тісто не вимагає особливих умов і добре його можна приготувати, усього лише ретельно змішавши всі інгредієнти. Але для того, щоб в
Прихильники здорового способу життя і правильного харчування в один голос скажуть, що чебуреки – це шкідливо, а навіть самі досвідчені гурмани скажуть, що це смачно. Кожен
Прісноводна риба має деякі присмаки, які хотілося б приховати. Така особливість у щуки, сома і тріски. Приємний, ніжний вершковий соус кулінари створили для того, щоб
Вперше поняття пекарського порошку з'явилося ще в 1903 році. Винайшов його знаменитий німецький аптекар Серпень Откер. Багатьом пекарський порошок знайомий і по іншій назві