Заготовки на зиму

Спаржева квасоля, на думку багатьох дієтологів, є низькокалорійним і в теж час дуже поживним продуктом. У неї входить високий рівень корисних речовин і вітамінів, які так
Які асоціації виникають, коли згадуються патисони і врожай? Ну звичайно, заготовки на зиму! З патисонів можна приготувати безліч смачних заготовок на зиму – їх можна солити,
Кабачкова ікра з томатною пастою улюблена багатьма, і на те чимало причин. По-перше, смачна, по-друге, корисна, по-третє, проста в приготуванні. Користь її зумовлена
Маринована закуска дозволить відчути по-новому пікантний смак звичних, на перших погляд, кабачків. Популярність мариновані кабачки знайшли за рахунок швидкого
Взимку дуже складно знайти смачні і корисні свіжі огірки. З-за холодного російського клімату в цей час року привозять лише їх досить водянистий і позбавлений корисних речовин
Кільця кальмара в клярі служать відмінним доповненням до будь-якого застілля, це смачне і корисне ласощі, яке, до того ж, готується без особливих зусиль. Класичний спосіб
Практичні господарі завжди роблять запаси на зиму. Ягоди лісової лохини в даному випадку виявляються найкращим і корисним ласощами, яке взимку можна використовувати для
Засолювати огірки можна різними способами – гарячим, холодним, у відрах, банках, бочках. Але якщо порівнювати, то, мабуть, засолені огірочки холодним способом виходять
Літо? Спека? Або просто мучить спрага? Чим втамувати її, щоб було смачно і не нашкодило організму – компотом із полуниці. Це відмінний спосіб наситити свій організм корисними і
Квашений огірок, вважається незамінним атрибутом будь-якого застілля, прийшов до нас з Візантії. Вперше засолити його були зроблені спроби ще в 3 тисячолітті до нашої ери в
Шовковиця – улюблене природне ласощі багатьох сучасних людей. Така ягода може мати як рожевий, темно-фіолетовий, так і білий колір. Кожен з цих видів має певним смаком. Але
Всі звикли їсти тільки м'якоть кавуна, тим часом викидаючи сміття в його кірки. А даремно! Адже завбачливі господині вже давно варять смачне, незвичайне і ароматне варення з
Всі звикли їсти карася в смаженому вигляді, адже це не єдиний спосіб приготування цієї риби. Його можна не тільки смажити, але запікати, тушкувати. Звичайно, юшку з цієї риби не
Кабачкова ікра – корисна дієтична страва, яка подобається багатьом людям. Готувати її на зиму можна по-різному, додаючи різні сезонні продукти, спеції, майонез. Саме в цій
Багата вітамінами малина відома своїми лікувальними властивостями і незамінна в період осінньо-зимового поширення респіраторних захворювань. Ягоди використовують в
Ось і зима вже не за горами. Всі господині запасають овочі на зиму і займаються заготівлями. Які ж рецепти салату з буряка та моркви на зиму є найбільш виграшними? Салат з буряка
Один із самих корисних і смачних і поживних овочів, який повинен бути присутнім у раціоні кожної людини – кольорова капуста. У ній міститься велика кількість корисних
Якщо вам не подобаються традиційні соління начебто маринованих грибів, огірків і помідор, збережіть собі сьогоднішні варіанти. Ми готуємо кислу капусту з буряком. Буде дуже
Не повірите, але такий продукт, як рибні консерви в мультиварці, можна приготувати і власними зусиллями в домашніх умовах. Для цього вам знадобиться звичайна мультиварка,
Часник у всі часи використовувався в якості кулінарної добавки і засоби народної медицини. Володіючи яскравим смаком і безліччю корисних речовин, він може відтіняти і
Солодкий перець – один з найчастіших гостей на столі у кожної господині. З цього овоча можна приготувати безліч різних заготовок і смачних салатів. Вибравши хороші, стиглі і
Заготовлювати кріп на зиму в домашніх умовах дуже просто. Для цього існують різні варіанти, такі як заморожування, сушка, засолювання та маринування. У кожного з цих способів
Буряк – овоч, який присутній на столах часто, тому багато людей не роблять з нього заготовок, бо з нього можна завжди зробити свіжий салат. Але, незважаючи на те, що багато хто не
Якщо приготувати помідори, консервовані з цибулею на зиму, то вони будуть мати антибактеріальною і протизапальною властивістю. В такому вигляді вони містять вітамін В і
Огіркове варення – це варіант зимової заготівлі з використанням нестандартного основного продукту – овоча. Способи виготовлення можуть бути різними. Основна відмінність –
Полуничні варення, джеми, повидла, конфітюри на сьогоднішній день є найбільш популярними. Їх люблять усі без винятків. Саме тому сьогодні ми вирішили вибрати саме ці ягоди
Завдяки багатому вітамінному складу та специфічному екзотичному смаком лимон користується великим попитом у населення. Цей фрукт застосовують в кондитерському,
Червонокачанна капуста відрізняється від білокачанної не тільки кольором, але і смаковими якостями. Цей овоч володіє чудовим смаком, ароматом і високим рівнем корисних
Завдяки безлічі корисних властивостей обліпихи, напої, приготовлені на її основі, завжди смачні і корисні. Немає нічого простіше, ніж зварити вдома компот з обліпихи. Він
Для приготування варення з інжиру можна використати звичайний класичний рецепт. Але можна проявити трохи зацікавленості і приготувати більш витончене ласощі з лимоном або
Кабачкова ікра – популярна і улюблена багатьма блюдо. Воно легко і швидко готується з інгредієнтів, доступних будь-якій людині. Крім того, в сезон кабачків ви зможете зробити
Всі ми знаємо про користь малини, особливо в пору холодної зими, коли нас наздоганяє застуда, і в комплексі з лікарськими препаратами вона швидко поставить нас на ноги. Існує
Соснові пагони часто використовують у лікувальних цілях. З них можна робити абсолютно все – засушувати, готувати відвари, додавати в чай і навіть робити варення. Для варення
Коли урожай буряків вдається на славу, господині ламають голову над тим, що б приготувати для максимального збереження продукту і різноманітності зимового столу. Тому ми
Щоб не ввести в оману, краще відразу пояснити: корнішони – це загальна назва декількох сортів огірків з дрібними плодами. Вони не ростуть більше відомих багатьом розмірів. Так
Обов'язково на зиму потрібно запастися компотами. В цих напоях зберігаються всі корисні компоненти і поживні речовини, які так необхідні для підтримки імунітету в зимовий
Ікра з кабачків – це дешева і смачна закуска родом з СРСР. Овоч не відноситься до розряду дорогих, компоненти, а приготування не представляє складнощів. Сьогодні можна ще
Малинове варення є самим улюбленим ласощами для маленьких прівередой і дорослих. Воно володіє насиченим смаком, яскравим відтінком, приголомшливим ароматом і джерелом
Кабачок — один з найбільш доступних овочів. Він простий у приготуванні, його використання в різних рецептах є відмінним доказом цього. Основним і найголовнішим у рецептах
Варення з яблук з апельсинами неодмінно порадує господиню та її близьких чудовим і неповторним смаком. Це солодке блюдо принесе тепле осіннє настрій у холодну пору року, а діти
Компоти – це відмінна альтернатива воді або соків, які продаються у магазинах. Тим більше їх можна робити абсолютно з будь-яких фруктів. Якщо варення можна робити з кабачків і
Чого найчастіше не вистачає взимку людині? Звичайно ж, сонця і вітамінів. Але є простий вихід – закатати сонце разом з вітамінами у банку у вигляді смачних салатів! Дуже здорово
Коли хочеться урізноманітнити святковий стіл маринованими грибами, досить знати, як їх приготувати на зиму в домашніх умовах. Самостійна маринівка хороша тим, що не
У число дуже смачних і дуже популярних котрі заготовляють на зиму ласощів входить винайдене більше двох століть тому повидло. Своєю появою на світ «powidla» зобов'язане
Будь-яка господиня намагається зберегти зібраний влітку і восени урожай овочів і фруктів на зиму. Крім звичних консервованих асорті, салатів і закусок, варто спробувати
Ранньою весною, коли вітамінні запаси організму на результаті, а на ринках і прилавках магазинів є тільки зелень і овочі, вирощені в тепличних умовах із застосуванням
Абрикосове варення з мигдалем – дуже цікаве ласощі. Смак звичайного варення з абрикосів доповнюється мигдальними горіхами, і разом це поєднання понад просто смачне. До того
Солона капуста – одне з популярних страв на нашому столі, адже це не тільки відмінна закуска, але і доповнення до будь-якого гарніру. Однак тільки вмілим господиням з досвідом
Физалисом називають «земляну вишню» або (інша назва) – перуанський агрус. Він вперше був вирощений в Перу, а сьогодні придбав особливу популярність серед багатьох інших
У незвичайною красою чайної троянди, природа об'єднала пахощі, ніжність і безліч цілющих властивостей. Ще з давніх часів вважалося, що вдихнувши аромат квітки, зникала