Продукти

Щороку вирощується понад півсотні тонн всіляких видів рису, адже з нього можна приготувати величезну кількість смачних страв. Він багатий білком, якого містить близько 8%, а
В середині весни і до початку літа багато помічають такі красиві і яскраво жовті квіти, як кульбаби. Спочатку вони нас радують своєю яскравою жовтизною, а потім повітряним
Дієтологи стверджують, що для повноцінного харчування необхідно споживати достатню кількість білків, жирів і вуглеводів. Розроблено спеціальні норми правильного
Вважається, що незадовго до сну приймати їжу не рекомендується. А людям, що стежать за фігурою і здоров'ям, пропонується пити кефір перед сном, щоб наситити організм. Ще трохи
Будь-яка господиня скаже, що буряк належить до тих овочів, варити які потрібно дуже довго. В залежності від розміру коренеплоду стежити за каструлею на газовій або
Для того щоб приготувати холодець, желе або мармелад, в традиційної європейської кулінарії використовують желатин – загущувач тваринного походження. А ось в країнах Азії
У 21-му столітті підвладна медицині практично будь-яка хвороба. Таблетки і краплі, ін'єкції та порошки, сиропи і капсули – все це приходить на допомогу сучасній людині у
М'ясні субпродукти, до яких відносять печінка, легені вим'я і нутрощі худоби, відрізняються специфічним смаком, запахом і технологіями приготування. Між тим правильно
Калорійність макаронів головним чином залежить від сорту пшениці, використовуваної для технологічного процесу виготовлення продукту. Спосіб виготовлення також впливає
Квасоля вважається відмінним дієтичним продуктом, зважаючи на її низькій калорійності. Цей продукт є дуже цінною продовольчою культурою. Білки квасолі прирівнюються до
Одним з найбільш вживаних в їжу овочів, після картоплі і цибулі є морква. Популярність її зумовлена не тільки величезною кількістю корисних властивостей, але і легкої
Куряча печінка – це цінний у всіх сенсах продукт. Вже протягом великої кількості часу людство з великою повагою ставиться до неї та її корисних властивостей. Доведено, що вона
Чи можуть мертві комахи бути корисні людині або вони швидше завдадуть більше шкоди? Спробуємо розібратися в цьому питанні детально, вивчивши користь і шкоду бджолиного
Маленькі зернятка пророщеної пшениці ось вже кілька десятків років вважаються найбільш ефективними серед Бадів і продуктів-цілителів. Склад і користь пророщеної пшениці
Кабачок – овоч сімейства гарбуза, який є популярним продуктом для дієтичного харчування. Така популярність пов'язана з його гранично низькою калорійністю, а також з тим, що
Печінка – сховище багато необхідних для організму речовин. Про унікальність цього продукту знають багато, але не всі знають про те, як правильно вживати його в їжу, щоб
Бісквіт — легкий, м'який, пухкий — використовують для приготування тортів, печива, рулетів, тістечок. Основні компоненти ніжного бісквітного тіста — це яйця, цукор і проста
Фунчоза — це продукт азіатської кухні. Нашій країні вона стала відома зовсім недавно, але до цього моменту вже здобула значну популярність. Це блюдо можна зустріти в різних
Не завжди для зниження ваги є бажання сидіти на малокалорійних дієтах і відвідувати лікаря відповідної кваліфікації. Замість цього можна додати до раціону деякі продукти,
В даний час із-за різноманітності споживаної їжі люди в малій кількості їдять каші. І зовсім даремно! Каша завжди вважалася на Русі основною їжею. Особливо в ходу була пшоняна.
Яловичина – один з найпопулярніших видів м'яса. Кулінари цінують його за ніжний смак, поживність і яскравий аромат. Основна її користь у повноцінному білку міститься і
Зефір — неймовірно ніжне і повітряне ласощі, яке люблять і дорослі, і діти. Крім того, що він дуже смачний, він ще й корисний. Їм можна ласувати навіть під час дієти. Про
Згодом переробки природного бурштину виходить нешкідливий і одночасно корисний продукт — бурштинова кислота. Її називають природним регулятором діяльності організму,
Мідії, приготовані за всіма правилами, неймовірно ніжні, мають терпкий і свіжим запахом моря і здатні надати особливий шарм навіть самій буденній страви. Завдяки низькій
Представляється вашій увазі трава материнка. Материнка звичайна має досить широке поширення в природних умовах. Ця рослина абсолютно невибаглива, може рости в будь-яких
Батьківщиною цибулі-порею, вирощуваного в нашому кліматичному поясі, є Середземномор'ї. У наших кліматичних умовах більш звичний для вирощування ріпчасту цибулю. Однак і
Яловича печінка – це дуже популярний продукт у сучасних хазяєчок, так як в ній вміст жиру незначна, а кількість корисних мікроелементів величезна. Її легко приготувати. У
Редиска і редька – овочі, які були популярні серед населення Давньої Русі. Редис цінували за його скоростиглість, редьку – за унікальні цілющі властивості, які допомагали
Якщо попросити будь-якої людини, що виросла в Радянському Союзі або живе нині на території пострадянського простору продовжити логічний ряд : «Ризькі шпроти», «Кілька в
У вісімнадцятому столітті відбулася одна подія, що показала, наскільки важливі для людського організму нешліфовані крупи, та й взагалі так звана груба їжа. У ті часи
Давно забутий смак абсолютно натурального сиру, його безсумнівна користь спонукають все більша кількість людей пробувати приготувати його своїми руками. Навіть самий
Продукти з негативною калорійністю – це ті, на перетравлення яких організм людини витрачає більшу кількість енергії, ніж одержує від них. Вплив на організм Якщо ви вирішили
Останнім часом люди активно почали задаватися питанням — що таке батат? То почули десь про нього, то прочитали. Далі ми відповімо на це питання і розповімо все, що про нього
Основний напрямок нашого життя в даний час – це прагнення до підтримки свого здоров'я. Адже стан екології, особливо міської, постійні стреси, нестача сну — все це призводить до
Фуа-гра (від франц. Foie Gras — "жирна печінка") – паштет з гусячої печінки. Блюдо має витончений вершковим смаком і належить до атрибутів розкоші. За традицією фуа-гра
Унікальний цілющий засіб – олія насіння амаранту – здавна використовувалося. Його вітамінний склад здатний омолодити шкіру, вилікувати від хвороб. Тому застосовують його і
Дуже часто в кулінарних рецептах можна зустріти такий інгредієнт, як лимонна цедра. Якщо ви жодного разу не стикалися з подібним поняттям або просто хочете дізнатися більше
У всі часи сир вважався одним з найбільш улюблених і шанованих продуктів слов'янського народу. Фахівці рекомендують приймати його практично при будь-яких недугах, оскільки
Всі знають, що овочі є основним джерелом вітамінів, корисних речовин, мінералів. Властивості, якими вона володіє так важливі для організму, нормального росту і
Шавлія широко відомий у народній медицині з давніх часів. Давньогрецькі та римські медики називали його священною травою. Про це лікарську рослину писали Гіппократ, Пліній
Яскраво помаранчева гостя з Північної Америки вже давно стала звичним овочем у багатьох сім'ях. Гарбуз – дивовижний овоч, який по праву можна назвати корисним не тільки в
Корисні властивості глоду настільки різноманітні, дозволило йому стати одним з найбільш затребуваних рослин. Крім плодів в профілактичних, лікувальних цілях та для
Шикарний асортимент сучасного продуктового ринку дозволяє навіть недосвідченій господині уславитися майстерним кулінаром. У цьому легко допоможе артишок. Що це таке? —
За своїм зовнішнім виглядом нагадує звичайний фенхель, кріп. Не дивно, що друга його назва – аптечний кріп. Рослина широко використовується не тільки в приготуванні страв.
Дієтологи в один голос називають минтай чи не манної для тих, хто стежить за стрункістю своєї фігури або вже страждає від ожиріння. Між тим, в нашому звичному раціоні вона
Перепелині яйця не так вже й рідко можна побачити на столах у якості закусок, салатів і навіть в супах і основних блюдах. Їх часто використовують замість звичайних яєць в різні
Неможливо уявити собі японську кулінарну культуру без різноманітних ролів. Хоча знавці східної кухні вважають, що це не тільки японська закуска, але і корейська. Корейці
Кунжут – відома з давніх часів приправа, яку ще часто називають «сезамом». Маленькі насіння різного кольору має ніжний характерний смак. В кулінарії він застосовується дуже
Багато прихильників здорового та натуральної їжі віддають перевагу хурмі не тільки з-за її ніжного і ароматного смаку, але також з-за того, що вона є надзвичайно корисним і
Морква відноситься до дворічних рослин. У перший рік утворює листя і коренеплід. На другий рік утворюються листя і насіння. Вона поділяється на сорти: столові й кормові.