Продукти

Чимало людей сприймають кульбаби як бур'яни, які випадково цвітуть красивими «сонечками». Але думка це дуже помилково. Кульбаба застосовувався давно і в їжі, і в косметиці, і
В середині весни і до початку літа багато помічають такі красиві і яскраво жовті квіти, як кульбаби. Спочатку вони нас радують своєю яскравою жовтизною, а потім повітряним
Щороку вирощується понад півсотні тонн всіляких видів рису, адже з нього можна приготувати величезну кількість смачних страв. Він багатий білком, якого містить близько 8%, а
Квасоля — дуже корисний і потрібний для роботи всього організму продукт. Вона багата на амінокислоти. Також в ній є корисні білки, які чудово можуть замінити білки м'яса. З цієї
Вважається, що незадовго до сну приймати їжу не рекомендується. А людям, що стежать за фігурою і здоров'ям, пропонується пити кефір перед сном, щоб наситити організм. Ще трохи
Дієтологи стверджують, що для повноцінного харчування необхідно споживати достатню кількість білків, жирів і вуглеводів. Розроблено спеціальні норми правильного
М'ясні субпродукти, до яких відносять печінка, легені вим'я і нутрощі худоби, відрізняються специфічним смаком, запахом і технологіями приготування. Між тим правильно
Одним з найбільш вживаних в їжу овочів, після картоплі і цибулі є морква. Популярність її зумовлена не тільки величезною кількістю корисних властивостей, але і легкої
Для того щоб приготувати холодець, желе або мармелад, в традиційної європейської кулінарії використовують желатин – загущувач тваринного походження. А ось в країнах Азії
Куряча печінка – це цінний у всіх сенсах продукт. Вже протягом великої кількості часу людство з великою повагою ставиться до неї та її корисних властивостей. Доведено, що вона
Чи можуть мертві комахи бути корисні людині або вони швидше завдадуть більше шкоди? Спробуємо розібратися в цьому питанні детально, вивчивши користь і шкоду бджолиного
Маленькі зернятка пророщеної пшениці ось вже кілька десятків років вважаються найбільш ефективними серед Бадів і продуктів-цілителів. Склад і користь пророщеної пшениці
У Росії першими дивовижні лікувальні властивості індійського лука або птицемлечника хвостатого (офіційна назва рослини) відкрили сибірські цілителі. Вони ж почали
Представляється вашій увазі трава материнка. Материнка звичайна має досить широке поширення в природних умовах. Ця рослина абсолютно невибаглива, може рости в будь-яких
Фунчоза — це продукт азіатської кухні. Нашій країні вона стала відома зовсім недавно, але до цього моменту вже здобула значну популярність. Це блюдо можна зустріти в різних
Напевно всім відомий запах соснового бору і те, як він благотворно впливає на людину: перестає боліти голова, поліпшується настрій, приходять в норму і інші показники. Сосна
Згодом переробки природного бурштину виходить нешкідливий і одночасно корисний продукт — бурштинова кислота. Її називають природним регулятором діяльності організму,
Печінка – сховище багато необхідних для організму речовин. Про унікальність цього продукту знають багато, але не всі знають про те, як правильно вживати його в їжу, щоб
Кабачок – овоч сімейства гарбуза, який є популярним продуктом для дієтичного харчування. Така популярність пов'язана з його гранично низькою калорійністю, а також з тим, що
Бісквіт — легкий, м'який, пухкий — використовують для приготування тортів, печива, рулетів, тістечок. Основні компоненти ніжного бісквітного тіста — це яйця, цукор і проста
Калорійність макаронів головним чином залежить від сорту пшениці, використовуваної для технологічного процесу виготовлення продукту. Спосіб виготовлення також впливає
Будь-яка господиня скаже, що буряк належить до тих овочів, варити які потрібно дуже довго. В залежності від розміру коренеплоду стежити за каструлею на газовій або
Не завжди для зниження ваги є бажання сидіти на малокалорійних дієтах і відвідувати лікаря відповідної кваліфікації. Замість цього можна додати до раціону деякі продукти,
Радянський Союз славився лідерськими позиціями у вирощуванні кукурудзи. З тих пір зернова культура мексиканського походження значно здала позиції в нашій країні. І
Квасоля вважається відмінним дієтичним продуктом, зважаючи на її низькій калорійності. Цей продукт є дуже цінною продовольчою культурою. Білки квасолі прирівнюються до
Якщо попросити будь-якої людини, що виросла в Радянському Союзі або живе нині на території пострадянського простору продовжити логічний ряд : «Ризькі шпроти», «Кілька в
Яловича печінка – це дуже популярний продукт у сучасних хазяєчок, так як в ній вміст жиру незначна, а кількість корисних мікроелементів величезна. Її легко приготувати. У
У вісімнадцятому столітті відбулася одна подія, що показала, наскільки важливі для людського організму нешліфовані крупи, та й взагалі так звана груба їжа. У ті часи
Топлене масло – це продукт, який відомий багатьом народам: європейців і азіатів. На Русі він також був поширений протягом довгого часу. Потім його популярність стала падати.
Давно забутий смак абсолютно натурального сиру, його безсумнівна користь спонукають все більша кількість людей пробувати приготувати його своїми руками. Навіть самий
Яловичина – один з найпопулярніших видів м'яса. Кулінари цінують його за ніжний смак, поживність і яскравий аромат. Основна її користь у повноцінному білку міститься і
В даний час із-за різноманітності споживаної їжі люди в малій кількості їдять каші. І зовсім даремно! Каша завжди вважалася на Русі основною їжею. Особливо в ходу була пшоняна.
У 21-му столітті підвладна медицині практично будь-яка хвороба. Таблетки і краплі, ін'єкції та порошки, сиропи і капсули – все це приходить на допомогу сучасній людині у
У всі часи сир вважався одним з найбільш улюблених і шанованих продуктів слов'янського народу. Фахівці рекомендують приймати його практично при будь-яких недугах, оскільки
Основний напрямок нашого життя в даний час – це прагнення до підтримки свого здоров'я. Адже стан екології, особливо міської, постійні стреси, нестача сну — все це призводить до
Чайний гриб – це не що інше, як симбіотичний організм, утворений в співтоваристві дріжджів і оцтовокислих бактерій. Про корисність чайного гриба ходять легенди. Даний гриб
Продукти з негативною калорійністю – це ті, на перетравлення яких організм людини витрачає більшу кількість енергії, ніж одержує від них. Вплив на організм Якщо ви вирішили
Кунжут – відома з давніх часів приправа, яку ще часто називають «сезамом». Маленькі насіння різного кольору має ніжний характерний смак. В кулінарії він застосовується дуже
Шавлія широко відомий у народній медицині з давніх часів. Давньогрецькі та римські медики називали його священною травою. Про це лікарську рослину писали Гіппократ, Пліній
Ви напевно зустрічали берези, стовбури яких знівечені грубим, чорним наростом, що нагадує потріскану головешку. Це вона і є — природна комора здоров'я, диво-гриб,
Яскраво помаранчева гостя з Північної Америки вже давно стала звичним овочем у багатьох сім'ях. Гарбуз – дивовижний овоч, який по праву можна назвати корисним не тільки в
Рід Слива містить безліч підродів, таких як: Черемха, Мигдаль, Вишня, Абрикос, Персик та інші. Але найпоширенішим представником цього роду є підрід Сливові – це плодоносні
Багато людей в даний час вітають здоровий і правильний спосіб життя. Намагаються дотримувати режим дня, позбутися від шкідливих звичок і максимально дотримуватися
Мідії, приготовані за всіма правилами, неймовірно ніжні, мають терпкий і свіжим запахом моря і здатні надати особливий шарм навіть самій буденній страви. Завдяки низькій
За своїм зовнішнім виглядом нагадує звичайний фенхель, кріп. Не дивно, що друга його назва – аптечний кріп. Рослина широко використовується не тільки в приготуванні страв.
Льон містить у своєму складі масу вітамінів, мінералів і корисних речовин. При вичавці з насіння цієї квітки отримують масло, яке є цінним поживним продуктом для нашого
Корисні властивості глоду настільки різноманітні, дозволило йому стати одним з найбільш затребуваних рослин. Крім плодів в профілактичних, лікувальних цілях та для
Неможливо уявити собі японську кулінарну культуру без різноманітних ролів. Хоча знавці східної кухні вважають, що це не тільки японська закуска, але і корейська. Корейці
Зефір — неймовірно ніжне і повітряне ласощі, яке люблять і дорослі, і діти. Крім того, що він дуже смачний, він ще й корисний. Їм можна ласувати навіть під час дієти. Про
Лимонник являє собою чагарникова рослина відноситься до сімейства магнолієвих. У нього яскраво-червоні, соковиті і досить кислі плоди, які за формою нагадують виноград.