Як приготувати курку з картоплею в казані
Багато хто з нас просто обожнюють куряче м'ясо, але кожна господиня завжди намагається знайти новий і цікавий рецепт приготування даного виду м'яса. Дуже часто буває так, що гості повинні ось-ось прийти, а до столу нічого подати. Саме такі рецепти допоможуть кожній господині здивувати не тільки гостей, але і своїх близьких.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Курка - | 1 тушка масою 1,5 кг |
Картопля - | 700-800 г |
Морквина - | 1 шт. |
Цибуля ріпчаста звичайний - | 1 велика головка |
Майонез "Легкий" - | 2 ст. л. |
Томатний соус або паста - | 50 г |
Олія соняшникова - | кілька столових ложок |
Свіжий часник - | на свій смак |
Сіль, перець, композиція спецій - | за смаком та бажанням |
Свіжі листки зелені - | для прикраси |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 125 Ккал |
Інструкція з приготування курки з картоплею в казані:
- Для початку необхідно провести підготовку курячого м'яса і овочів. Тушку курки добре вимити, якщо присутні пір'я, позбавитися від них, розділити на однакові шматки. Отримане куряче м'ясо посипати сумішшю солі, меленого перцю і різноманітних спецій, залити майонезом і томатним соусом (за смаком). Залишити гарненько промаринуватися на кілька годин;
- Тепер переходимо до овочів. Їх необхідно ретельно очистити і вимити. Ріпчасту цибулю нарізати однаковими кубиками, моркву порізати напівкружечками, картоплю — на четвертинки;
- В добре розігрітий казан влити рослинне або оливкове масло, кинути туди цибулю, моркву, потім додати порізану курку. Тушкувати, накривши 10-15 хвилин. Потім додати порізану картоплю. Залити все чистою кип'яченою водою, таким чином, щоб повністю були покриті всі інгредієнти. Дати закипіти, потім накрити і тушкувати півгодини;
- За дві хвилини перед подачею гостям можна присипати дрібно порізаним часником і зеленню. Дати постояти протягом 5 хвилин. Подавати блюдо гарячим.
Рецепт дуже смачної тушкованої картоплі з куркою і грибами в казані
Завдяки додаванню грибів в даний рецепт, куряче м'ясо набуває неймовірний аромат і смак, на який збіжаться всі гості.
Необхідні інгредієнти:
- Курячі гомілки або стегна — 1 кг;
- Картопля — 700-800 г;
- Морква — 1 штука (приблизними вагою 100-150 г);
- Цибуля синя кримський — 1 шт.;
- Гриби лісові або шампіньйони — 300-400 гр.;
- Свіжі або консервовані помідори — 2-3 шт.;
- Масло рослинне — невелика кількість, необхідна для обжарювання;
- Свіжий або сухий часник — за смаком;
- Морська сіль, суміш меленого перцю, композиція прованських трав — за смаком та бажанням;
- Листя петрушки або кінзи — для прикраси страви.
Загальний час приготування за рецептом — 45 хвилин.
Калорійність в 100 гр. — 150 ккал.
Покрокові поради по приготуванню:
- Спочатку проводимо підготовчі роботи з курячими стегнами або гомілками. Для цього їх необхідно промити водою, висушити, замаринувати у спеціях на 30 хвилин;
- Підготовка овочів: очистити і промити овочі та гриби. Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями, моркву — кружечками, картопля і гриби на однакові шматочки;
- В заздалегідь добре нагріту казан влити необхідну кількість будь-якого рослинного масла, підсмажити на ньому овочі та гриби, потім кинути туди курку. Дати потушиться під кришкою хвилин 10-15. Після додати порізану картоплю. Залити все водою, щоб усі інгредієнти були покриті. Довести до кипіння, накрити і тушкувати півгодини;
- Перед презентацією гостям можете посипати дрібно порізаним часником і прикрасити листям зелені на ваш смак.
Рецепт ледачою вівсянки в банку — смачний і корисний сніданок.
Рецепт сирного кексу — дивовижно смачна випічка.
Пиріжки з картоплею — ароматна випічка за бабусиними рецептами.
Як приготувати страву зі сметаною
Сметана додасть ніжності тушкованого курячого філе, приготувавши за цим рецептом, можна приємно здивувати всіх членів сім'ї і гостей.
Необхідні інгредієнти:
- Грудка куряча — 800 г;
- Картопля — 600 г;
- Морква — 1 шт.;
- Цибуля ріпчаста звичайний — 1 шт. середнього розміру;
- Сметана жирністю 10-15 % — 3-4 ст. л.;
- Майонез «Провансаль» — 2 ст. л.;
- Олія соняшникова — 3 ст. л.;
- Свіжий часник — за смаком;
- Сіль, чорний мелений перець, спеції — за смаком та бажанням;
- Кріп або петрушка свіжі — для прикраси страви.
Загальний час приготування за рецептом становить — 60 хвилин.
Калорійність на 100 гр. — 250 ккал.
Як загасити картоплю з куркою в сметані в казані:
- На першому етапі філе курки необхідно ретельно помити проточною водою і висушити. Нарізати рівними кубиками, присипати сіллю, перцем і сумішшю спецій на ваш смак. Додати сметану і майонез, добре перемішати, залишити настоятися хвилин 15;
- На наступному етапі чистимо, миємо й нарізаємо овочі. Нарізку проводимо будь-яким методом;
- Попередньо розігріваємо казан, вливаємо олію, смажимо овочі до напівготовності, потім додаємо до них куряче м'ясо. Тушкуємо на повільному вогні 10 хвилин. В кінці додаємо порізану картоплю. Влити воду, щоб були покриті всі компоненти страви, тушкуємо на повільному вогні протягом півгодини;
- Перед подачею на стіл присипаємо нарубаним свіжим часником і прикрашаємо гілочками кропу, петрушки або будь-якої іншої зелені на ваш розсуд.
Кулінарні поради
- При обробці цілої курячої тушки її необхідно попередньо трохи приморозить, тоді м'ясо буде краще відділятися від кісток;
- Необхідно заливати водою в такій кількості, щоб були покриті всі овочі. Якщо води буде більше, то вона не встигне вся википіти і в результаті вийде суп, а не тушковане блюдо;
- Казан має бути чавунним, інакше страва пригорить;
- Якщо ви додаєте в блюдо лавровий лист, то після того, як страва приготується, його потрібно вийняти, щоб уникнути зайвої гіркоти;
- Тушкувати страву на повільному вогні, щоб воно мліло, а не кипіло.
На закінчення хочеться побажати кожній господині, щоб приготування даних страв було приємним і легким, а всі оточуючі були в захваті від ваших кулінарних шедеврів.