Як приготувати курячі нагетси в домашніх умовах
Якщо ви не любите відвідувати заклади швидкого харчування, але при цьому не проти покуштувати курячі нагетси, тоді ви обов'язково повинні знати рецепт приготування цієї закуски.
Нагетси з курячого м'яса, зроблені самостійно, виходять нічим не гірше, та й вони не такі шкідливі. Головне — все потрібно робити згідно з рецептурою, дотримуватися всі етапи приготування.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
куряче м'ясо - | півкілограма |
яйця - | 2 штуки |
борошно - | половина склянки |
паніровка - | 4 ст. ложки |
сіль - | на свій смак |
суміш спецій - | на свій смак |
масло рослинне - | для фритюру |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 245 Ккал |
Як приготувати курячі нагетси:
- Для приготування нагетсів потрібно куряче філе, краще використовувати грудку. З неї потрібно зрізати шкірку, вирізати кістки, хрящі;
- М'якоть розрізаємо на невеликі смужки і відкладаємо в сторону;
- Курячі яйця розбиваємо і викладаємо в окрему чашку;
- Додаємо до яєць сіль, суміш спецій і гарненько збиваємо до однорідності;
- Розсипаємо на обробній дошці борошно, обвалюємо в ній смужки курячого філе;
- Потім смужки мачає в суміші з яйця;
- Насипаємо на плоскій тарілці панірувальні сухарі і обвалюють у них смужки;
- Наливаємо в жаровню велика кількість масла і розігріваємо;
- У гаряче масло викладаємо обвалені скибочки курки;
- Засмажуємо нагетси з двох сторін, повинна утворитися золотава скоринка;
- Викладаємо нагетси на паперові серветки, щоб вбрався зайвий жир;
- Потім подаємо з будь-яким соусом, наприклад, з томату або вершків.
Курячі нагетси в домашніх умовах як в Макдональдсі
Інгредієнти для приготування нагетсів:
- половина кілограма курячого м'яса;
- лимонний сік – 75 мл;
- зубчики часнику – 3-5 штук;
- одне яйце;
- сухарі для панірування – 120 грам;
- олія соняшникова або оливкова;
- сіль на свій смак;
- трохи чорного перцю в молотом вигляді.
Скільки потрібно готувати — 1 годину.
Калорійність – 258 ккал.
Процес приготування:
- Спочатку потрібно підготувати куряче філе. Розрізаємо його на шматочки, краще всього на смужки або прямокутника середнього розміру;
- Викладаємо курне м'ясо в ємність, підсипаємо чорний перець в молотом вигляді, сіль, суміш спецій;
- Очищаємо зубчики часнику від лушпиння, видавлюємо через прес і кладемо до курки;
- М'ясо добре перемішуємо, щоб часник і спеції повністю розійшлися по всіх шматочках;
- Кладемо в іншу чашку куряче яйце, підливаємо воду (3-4 великі ложки) і добре збиваємо до однорідності;
- На поверхню кухонної дошки або плоскої тарілки засипаємо панірування;
- Кожен скибочку мачає в суміші з яйця з усіх сторін;
- Далі обсипаємо паніровкою;
- У сковороду потрібно підлити олії, добре розігріваємо;
- У гаряче масло викладаємо нагетси і засмажуємо з усіх сторін;
- Всі шматочки повинні повністю покритися золотистим кольором;
- Після того нагетси, як в Макдональдсі, викладаємо на рушники з паперової основи, щоб вбралося зайве масло;
- Подаємо з соусом з томатів, вершків або часнику.
Читайте як приготувати неймовірно смачні сирники з сирної маси.
Спробуйте приготувати яскравий і оригінальний торт «Божа корівка» з покроковими фото і відео.
Читайте, як зробити ніжне тісто для пирога без дріжджів. Ми розповімо вам секрети смачної випічки.
Смакота з кунжутом і сиром
Інгредієнти для приготування:
- 500 грам курячого філе;
- 150 грам сирного продукту;
- кунжутне насіння – 80 грам;
- два яйця;
- гірчиця – 1 ч. ложка;
- 150 грам панірування;
- кухонна сіль – 1 ч. ложка;
- суміш приправ – на свій смак;
- соняшникова олія.
Період приготування – 1 годину.
Калорійність – 269 ккал.
Як приготувати курячі нагетси з кунжутом і сиром в домашніх умовах:
- Для початку готуємо панірування. Розбиваємо курячі яйця і кладемо їх в чашку;
- Потім до яєць додаємо спеції, гірчицю, сіль і всі компоненти добре збиваємо;
- Гірчиця дозволить зробити структуру м'яса більш ніжною і соковитою;
- Сир протираємо теркою з дрібною решіткою і кладемо його в чашку;
- На плоску тарілку насипаємо паніровку, підсипаємо до них кунжут і перемішуємо;
- Промиваємо куряче м'ясо, розрізаємо на невеликі прямокутники;
- Шматочки м'ясо посипаємо сіллю і перемішуємо руками;
- Потім мачає шматочки в яєчної суміші;
- Обсипаємо тертим сиром, зі всіх сторін і знову поміщаємо в суміш яйця;
- Далі обсипаємо паніровкою з кунжутом;
- Підливаємо рослинне масло на сковороду і розжарюємо;
- Викладаємо на гаряче масло нагетси і засмажуємо з двох сторін;
- Засмажуємо кожну сторону приблизно 4-5 хвилин;
- Потім перекладаємо на серветки з паперово основи, щоб вбралося зайве масло;
- Ставити на стіл рекомендується з улюбленими соусами.
Закуска в подвійній паніровці
Інгредієнти для приготування:
- три курячих грудки;
- яйця – 2-3;
- 120 грам сиру;
- щіпка солі;
- 50 грам паприки;
- паніровка – 150 грам;
- рослинне масло.
Скільки потрібно робити – 1 годину.
Калорійність – 272 ккал.
Як зробити курячі нагетси в подвійній паніровці в домашніх умовах:
- Грудку треба добре промити, зняти шкірку і вирізати кістки;
- Далі нарізаємо на тонкі смужки або прямокутники;
- У миску розбити курячі яйця і добре збити їх;
- Засипаємо в тарілку борошно, додаємо сіль і перемішуємо;
- Сир протираємо на тертці з дрібною решіткою;
- На окрему тарілку насипаємо паніровку і додаємо до них тертий сир і розмішуємо;
- Потім додаємо паприку, будь-які спеції і знову розмішуємо;
- Шматочки курячого м'яса потім у збитому яйці;
- Далі обсипаємо їх борошном;
- Знову опускаємо в суміші з яйця;
- Обсипаємо паніровкою з тертим сиром;
- Наливаємо в сковорідку рослинне масло і ставимо грітися;
- На гаряче масло викладаємо нагетси в подвійній паніровці;
- Засмажуємо з кожної сторони по 5-7 хвилин;
- В результаті нагетси повинні покритися рум'яною скоринкою;
- Викладаємо на серветки з паперу, щоб вбралося зайве масло;
- Ставимо до столу, бажано додатково поставити улюблений соус.
Приготування курячих нагетсів з фаршу в духовці
Для приготування будуть потрібні наступні компоненти:
- куряча грудка – 1 штука вагою 500 грам;
- кілька гілочок базиліка можна замінити петрушкою;
- сіль на свій смак;
- кілька щіпок чорного перцю в молотом вигляді;
- олія для обсмажування.
Інгредієнти для панірування:
- 100 грам борошна;
- яйця – 2 штуки;
- 150 грам панірувальних сухарів;
- 1 маленька ложка каррі;
- щіпка меленої паприки.
Час приготування – 1 годину.
Калорійність – 225 ккал.
Процедура приготування:
- Курячу грудку потрібно добре сполоснути, зрізаємо з її поверхні шкірку і видаляємо кістка;
- Потім м'якоть розрізаємо на середні шматочки і викладаємо в блендер, трохи подрібнюємо. Можна прокрутити через м'ясорубку, головне не доводити до стану паштету;
- Додаємо у фарш сіль, чорний мелений перець;
- Петрушку або базилік промиваємо і ріжемо на дрібні шматочки;
- Висипаємо зелень до фаршу і ретельно змішуємо;
- З фаршу потрібно зробити круглі котлети невеликого розміру;
- Курячі яйця потрібно звільнити від шкаралупи, викласти в миску і збити міксером до однорідного стану;
- На плоску тарілку насипаємо борошно;
- На іншу тарілку засипаємо панірувальні сухарі, додаємо до них каррі і мелену паприку;
- Далі нагетси обвалюємо в борошні і занурюємо в яєчну суміш. Занурювати можна за допомогою шумівки, через дірочки буде стікати яєчна суміш;
- Потім обвалюють у панірувальних сухарях;
- Змащуємо деко або форму для запікання олією;
- Розкладаємо на поверхні нагетси;
- Прогріваємо духовку до 180 градусів, прибираємо деко;
- Залишаємо запікати протягом 20 хвилин;
- Після цього виймаємо форму, знімаємо лопаткою нагетси;
- Подаємо на стіл з будь-яким улюбленим соусом.
Поради кулінарів
- для нагетсів рекомендується використовувати м'ясо з грудок. У цій частині м'ясо дуже ніжне, соковите і м'яке. Крім цього, воно досить швидко готується;
- попередньо шматочки курки краще промаринувати. Для маринаду можна використовувати суміш спеція для курячого м'яса, прованські трави, сік лимона, сіль, чорний перець, зелень. Маринувати в цій суміші м'ясо рекомендується протягом 10-15 хвилин;
- посипати нагетси можна в пшеничним борошном або паніровкою. Паніровку можна зробити з домашніх сухарів, для цього потрібно просушити шматочки хліба або несолодкого батона в духовці. Далі сухарі потрібно перемолоти в блендері до стану дрібної крихти;
- смажити потрібно у великій кількості рослинного масла, щоб воно повністю покривало кожен шматочок.
Нагетси з курячого м'яса, приготовані в домашніх умовах, це просто приголомшлива закуска. Тим більше її досить просто приготувати, на це піде зовсім мало часу і сил. Тому, якщо ви хочете урізноманітнити своє повсякденне меню, то це частування буде якраз до речі.