29 март 2019 3 130

Як приготувати курячі нагетси в домашніх умовах

Якщо ви не любите відвідувати заклади швидкого харчування, але при цьому не проти покуштувати курячі нагетси, тоді ви обов'язково повинні знати рецепт приготування цієї закуски.

Нагетси з курячого м'яса, зроблені самостійно, виходять нічим не гірше, та й вони не такі шкідливі. Головне — все потрібно робити згідно з рецептурою, дотримуватися всі етапи приготування.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
куряче м'ясо - півкілограма
яйця - 2 штуки
борошно - половина склянки
паніровка - 4 ст. ложки
сіль - на свій смак
суміш спецій - на свій смак
масло рослинне - для фритюру
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 245 Ккал

Як приготувати курячі нагетси:

  1. Для приготування нагетсів потрібно куряче філе, краще використовувати грудку. З неї потрібно зрізати шкірку, вирізати кістки, хрящі;
  2. М'якоть розрізаємо на невеликі смужки і відкладаємо в сторону;
  3. Курячі яйця розбиваємо і викладаємо в окрему чашку;
  4. Додаємо до яєць сіль, суміш спецій і гарненько збиваємо до однорідності;
  5. Розсипаємо на обробній дошці борошно, обвалюємо в ній смужки курячого філе;
  6. Потім смужки мачає в суміші з яйця;
  7. Насипаємо на плоскій тарілці панірувальні сухарі і обвалюють у них смужки;
  8. Наливаємо в жаровню велика кількість масла і розігріваємо;
  9. У гаряче масло викладаємо обвалені скибочки курки;
  10. Засмажуємо нагетси з двох сторін, повинна утворитися золотава скоринка;
  11. Викладаємо нагетси на паперові серветки, щоб вбрався зайвий жир;
  12. Потім подаємо з будь-яким соусом, наприклад, з томату або вершків.

Курячі нагетси в домашніх умовах як в Макдональдсі

Інгредієнти для приготування нагетсів:

  • половина кілограма курячого м'яса;
  • лимонний сік – 75 мл;
  • зубчики часнику – 3-5 штук;
  • одне яйце;
  • сухарі для панірування – 120 грам;
  • олія соняшникова або оливкова;
  • сіль на свій смак;
  • трохи чорного перцю в молотом вигляді.

Скільки потрібно готувати — 1 годину.

Калорійність – 258 ккал.

Процес приготування:

  1. Спочатку потрібно підготувати куряче філе. Розрізаємо його на шматочки, краще всього на смужки або прямокутника середнього розміру;
  2. Викладаємо курне м'ясо в ємність, підсипаємо чорний перець в молотом вигляді, сіль, суміш спецій;
  3. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння, видавлюємо через прес і кладемо до курки;
  4. М'ясо добре перемішуємо, щоб часник і спеції повністю розійшлися по всіх шматочках;
  5. Кладемо в іншу чашку куряче яйце, підливаємо воду (3-4 великі ложки) і добре збиваємо до однорідності;
  6. На поверхню кухонної дошки або плоскої тарілки засипаємо панірування;
  7. Кожен скибочку мачає в суміші з яйця з усіх сторін;
  8. Далі обсипаємо паніровкою;
  9. У сковороду потрібно підлити олії, добре розігріваємо;
  10. У гаряче масло викладаємо нагетси і засмажуємо з усіх сторін;
  11. Всі шматочки повинні повністю покритися золотистим кольором;
  12. Після того нагетси, як в Макдональдсі, викладаємо на рушники з паперової основи, щоб вбралося зайве масло;
  13. Подаємо з соусом з томатів, вершків або часнику.

Читайте як приготувати неймовірно смачні сирники з сирної маси.

Спробуйте приготувати яскравий і оригінальний торт «Божа корівка» з покроковими фото і відео.

Читайте, як зробити ніжне тісто для пирога без дріжджів. Ми розповімо вам секрети смачної випічки.

Смакота з кунжутом і сиром

Інгредієнти для приготування:

  • 500 грам курячого філе;
  • 150 грам сирного продукту;
  • кунжутне насіння – 80 грам;
  • два яйця;
  • гірчиця – 1 ч. ложка;
  • 150 грам панірування;
  • кухонна сіль – 1 ч. ложка;
  • суміш приправ – на свій смак;
  • соняшникова олія.

Період приготування – 1 годину.

Калорійність – 269 ккал.

Як приготувати курячі нагетси з кунжутом і сиром в домашніх умовах:

  1. Для початку готуємо панірування. Розбиваємо курячі яйця і кладемо їх в чашку;
  2. Потім до яєць додаємо спеції, гірчицю, сіль і всі компоненти добре збиваємо;
  3. Гірчиця дозволить зробити структуру м'яса більш ніжною і соковитою;
  4. Сир протираємо теркою з дрібною решіткою і кладемо його в чашку;
  5. На плоску тарілку насипаємо паніровку, підсипаємо до них кунжут і перемішуємо;
  6. Промиваємо куряче м'ясо, розрізаємо на невеликі прямокутники;
  7. Шматочки м'ясо посипаємо сіллю і перемішуємо руками;
  8. Потім мачає шматочки в яєчної суміші;
  9. Обсипаємо тертим сиром, зі всіх сторін і знову поміщаємо в суміш яйця;
  10. Далі обсипаємо паніровкою з кунжутом;
  11. Підливаємо рослинне масло на сковороду і розжарюємо;
  12. Викладаємо на гаряче масло нагетси і засмажуємо з двох сторін;
  13. Засмажуємо кожну сторону приблизно 4-5 хвилин;
  14. Потім перекладаємо на серветки з паперово основи, щоб вбралося зайве масло;
  15. Ставити на стіл рекомендується з улюбленими соусами.

Закуска в подвійній паніровці

Інгредієнти для приготування:

  • три курячих грудки;
  • яйця – 2-3;
  • 120 грам сиру;
  • щіпка солі;
  • 50 грам паприки;
  • паніровка – 150 грам;
  • рослинне масло.

Скільки потрібно робити – 1 годину.

Калорійність – 272 ккал.

Як зробити курячі нагетси в подвійній паніровці в домашніх умовах:

  1. Грудку треба добре промити, зняти шкірку і вирізати кістки;
  2. Далі нарізаємо на тонкі смужки або прямокутники;
  3. У миску розбити курячі яйця і добре збити їх;
  4. Засипаємо в тарілку борошно, додаємо сіль і перемішуємо;
  5. Сир протираємо на тертці з дрібною решіткою;
  6. На окрему тарілку насипаємо паніровку і додаємо до них тертий сир і розмішуємо;
  7. Потім додаємо паприку, будь-які спеції і знову розмішуємо;
  8. Шматочки курячого м'яса потім у збитому яйці;
  9. Далі обсипаємо їх борошном;
  10. Знову опускаємо в суміші з яйця;
  11. Обсипаємо паніровкою з тертим сиром;
  12. Наливаємо в сковорідку рослинне масло і ставимо грітися;
  13. На гаряче масло викладаємо нагетси в подвійній паніровці;
  14. Засмажуємо з кожної сторони по 5-7 хвилин;
  15. В результаті нагетси повинні покритися рум'яною скоринкою;
  16. Викладаємо на серветки з паперу, щоб вбралося зайве масло;
  17. Ставимо до столу, бажано додатково поставити улюблений соус.

Приготування курячих нагетсів з фаршу в духовці

Для приготування будуть потрібні наступні компоненти:

  • куряча грудка – 1 штука вагою 500 грам;
  • кілька гілочок базиліка можна замінити петрушкою;
  • сіль на свій смак;
  • кілька щіпок чорного перцю в молотом вигляді;
  • олія для обсмажування.

Інгредієнти для панірування:

  • 100 грам борошна;
  • яйця – 2 штуки;
  • 150 грам панірувальних сухарів;
  • 1 маленька ложка каррі;
  • щіпка меленої паприки.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 225 ккал.

Процедура приготування:

  1. Курячу грудку потрібно добре сполоснути, зрізаємо з її поверхні шкірку і видаляємо кістка;
  2. Потім м'якоть розрізаємо на середні шматочки і викладаємо в блендер, трохи подрібнюємо. Можна прокрутити через м'ясорубку, головне не доводити до стану паштету;
  3. Додаємо у фарш сіль, чорний мелений перець;
  4. Петрушку або базилік промиваємо і ріжемо на дрібні шматочки;
  5. Висипаємо зелень до фаршу і ретельно змішуємо;
  6. З фаршу потрібно зробити круглі котлети невеликого розміру;
  7. Курячі яйця потрібно звільнити від шкаралупи, викласти в миску і збити міксером до однорідного стану;
  8. На плоску тарілку насипаємо борошно;
  9. На іншу тарілку засипаємо панірувальні сухарі, додаємо до них каррі і мелену паприку;
  10. Далі нагетси обвалюємо в борошні і занурюємо в яєчну суміш. Занурювати можна за допомогою шумівки, через дірочки буде стікати яєчна суміш;
  11. Потім обвалюють у панірувальних сухарях;
  12. Змащуємо деко або форму для запікання олією;
  13. Розкладаємо на поверхні нагетси;
  14. Прогріваємо духовку до 180 градусів, прибираємо деко;
  15. Залишаємо запікати протягом 20 хвилин;
  16. Після цього виймаємо форму, знімаємо лопаткою нагетси;
  17. Подаємо на стіл з будь-яким улюбленим соусом.

Поради кулінарів

  • для нагетсів рекомендується використовувати м'ясо з грудок. У цій частині м'ясо дуже ніжне, соковите і м'яке. Крім цього, воно досить швидко готується;
  • попередньо шматочки курки краще промаринувати. Для маринаду можна використовувати суміш спеція для курячого м'яса, прованські трави, сік лимона, сіль, чорний перець, зелень. Маринувати в цій суміші м'ясо рекомендується протягом 10-15 хвилин;
  • посипати нагетси можна в пшеничним борошном або паніровкою. Паніровку можна зробити з домашніх сухарів, для цього потрібно просушити шматочки хліба або несолодкого батона в духовці. Далі сухарі потрібно перемолоти в блендері до стану дрібної крихти;
  • смажити потрібно у великій кількості рослинного масла, щоб воно повністю покривало кожен шматочок.

Нагетси з курячого м'яса, приготовані в домашніх умовах, це просто приголомшлива закуска. Тим більше її досить просто приготувати, на це піде зовсім мало часу і сил. Тому, якщо ви хочете урізноманітнити своє повсякденне меню, то це частування буде якраз до речі.

Що ще почитати: