06 июнь 2019 850

Як смачно приготувати млинці з припеком

Пригрів – це начинка, яка припікається до блинчику. Існує три основних способи з'єднати начинку з блинным тестом:

  • нарізаний тонкими слайсами продукт укладають на розігріту і змащену маслом сковороду, а зверху заливають тестом;
  • начинку подрібнюють, наприклад, натерши на тертці, і відразу перемішують з тістом, з якого потім вже печуть млинці;
  • на гарячу сковороду наливають тісто, а зверху на не схватившееся тісто викладається акуратним і рівним шаром подрібнена начинка. Подрумянившийся блін перевертають і присмажують до нього пригрів. Якщо начинка сира, то робити це потрібно якомога довше, а для готових продуктів достатньо однієї хвилини.

Варіантів пригріву, як і рецептів тіста для млинців, існує досить багато. Вони можуть бути солодкими (банани, яблука, сир) і несолодкими (овочі, гриби, сир, ковбаса, шинка).

Рецепт млинців з яблучним припеком
Інгредієнти Кількість
молока - 1200 мл
яєць - 4 шт.
цукру - 50 г
солі - 3 р
соди (розпушувача) - 10 г
рослинної олії - 60 мл
ванільного цукру - 10 г
пшеничного або млинцевого борошна - 260 р
яблук - 300 г (або 2-3 штуки)
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 151 Ккал

Найпростіший і найпопулярніший варіант цієї страви – це млинці з яблучним припеком. З'єднати основу і яблучну начинку можна будь-яким з перерахованих способів. Тісто теж може бути будь-яким. Розглянемо варіант приготування млинців на молоці і пригріву, який заливають тестом на сковороді.

Хід роботи:

  1. Взяти частину молока (близько одної склянки) розчинити в ньому сіль, цукор, соду, ванілін і трохи розхитані яйця. Потім в отриману суміш всипати борошно та розмішувати, поки не вийде густе тісто;
  2. Потім інше молоко (краще, якщо воно буде злегка теплим) вливати невеликими порціями до отримання потрібної млинцевої консистенції. Такий спосіб замішування допоможе уникнути утворення грудочок. Готовому тісту треба дати постояти приблизно 20 хвилин;
  3. Коли прийде час пекти млинці, сковороду добре розжарити на сильному вогні, в тісто вилити рослинного масла і перемішати. Яблуко позбавити від шкірки і крупно натерти на тертці або слайсами на овощерезке. Щоб яблука не потемніли до попадання на сковороду, їх потрібно окропити лимонним соком або терти по одному після того, як попереднє використано;
  4. Добре змастити сковорідку олією, викласти тонким шаром яблука і залити зверху тістом. Обсмажити до красивого карамельного кольору і дуже акуратно перевернути на іншу сторону;
  5. Готові млинці притрусити пудрою з перемеленого цукру і подавати, поливши медом, згущеним молоком або сметаною.

Варіант з бананом

Ще один варіант солодкого пригріву – заморський фрукт банан. Його, як і яблука, можна придбати в будь-який час року і приготувати солодке і незвичайне частування для дітей і дорослих.

Банани краще вибирати з більш твердою м'якоттю, щоб вони не розвалилися при обсмажуванні. Кількість фруктів в рецептурі вказано приблизний. Завжди можна покласти їх трохи більше або менше, залежно від власного бажання.

Для дріжджового млинцевого тесту і пригріву знадобляться:

  • 700 мл молока;
  • 14 г сухих порошкових дріжджів;
  • 50 г цукру;
  • 5 г солі;
  • 60 г вершкового масла;
  • 2 курячих яйця;
  • 500 г борошна;
  • 200-300 г бананових плодів.

Млинці з дріжджового тіста готуються набагато довше, оскільки до 40-50 хвилин часу безпосереднього обсмажування додаються ще 2,5 години на замішування і підняття тесту.

Калорійність 100 г млинців з банановим припеком буде дорівнює 178,2 ккал.

Алгоритм замішування тіста і випічки:

  1. В 100 мл теплого молока розчинити третину цукру, дріжджі і додати 30-50 г борошна. Залишити суміш на 15 хвилин, щоб тремтіння прокинулися і включилися в роботу;
  2. Тим часом підготувати основу тіста: яйця трохи збовтати з цукром і сіллю, влити молоко, додати борошно і міксером або віночком ретельно розмішати, розбиваючи всі грудочки;
  3. Активну дріжджову закваску разом з розтопленим негарячою вершковим маслом влити в основну масу тіста, перемішати і залишити бродити в теплому місці протягом 2 годин. Протягом цього часу через рівні проміжки необхідно двічі перемішати суміш;
  4. Щільний банан порізати тонкими кільцями, які обсмажити з обох боків до карамельного золотистого кольору. Коли вони будуть готові розподілити їх по всій поверхні сковороди (їх знадобиться від 5 кружечків на сковороду), а зверху залити готовим дріжджовим тестом;
  5. Обсмажувати по одній – дві хвилини на кожну сторону.

Млинці з сирним припеком

Оскільки весь смак млинців з сирним припеком в ніжному розплавленому сирі, то їдять їх гарячими, а для пригріву вибирають не тугоплавкі сири, які дозволять отримати бажану консистенцію начинки, але не дозволять млинців пригоріти.

Замісити тісто можна на молоці, сироватці, воді або кефірі. Остання основа дозволяє досягти надзвичайної ніжності готового страви.

Продукти, які входять до складу страви, потрібно взяти в наступних пропорціях:

  • 500 мл кефіру;
  • 4 курячих яйця;
  • 75 мл рафінованої соняшникової олії;
  • 15 г цукру;
  • 3 г солі;
  • 5 г соди;
  • 200-240 г борошна;
  • 200 г сиру.

На приготування страви піде приблизно 60-65 хвилин.

У 100 г млинців з сирним припеком буде в середньому 220,2 ккал.

Послідовність приготування:

  1. Соду розмішати з кефіром і дати постояти, щоб відбулася реакція. Яйця змішати і збити з цукром і сіллю. Змішати яєчну суміш з кефіром і потроху додати борошно, доводячи до потрібної консистенції. Дати тісту постояти від чверті години до двадцяти хвилин, а перед безпосередньою випічкою додати масло;
  2. Сир пропустити через середню тертці або нарізати тонкими невеликими пластинками;
  3. На змащену сковороду влити трохи тесту, його має вистачити рівно на стільки, щоб розподілити по поверхні сковороди, зверху присипати тісто шаром натертого сиру і залити такою ж кількістю тесту, як і в першому шарі;
  4. Коли тісто схопиться зверху і зарум'яниться знизу, блін акуратно перевернути, щоб він не зламався, і підрум'янити з протилежного боку. Укладати готові вироби в стопочку, так вони довше будуть гарячими і стануть ще ніжніше.

З чим п'ють шампанське, як вибрати напій, як правильно відкрити пляшку і налити його в келих — про це та інше читайте в нашій статті.

Як приготувати вишуканий суп-пюре з нуту читайте в нашій статті.

Якщо ви хочете побалувати себе смачним десертом, але боїтеся за свою талію, віддайте перевагу желе з желатину з соком, фруктами, сметаною або молоком.

Спробуйте з грибною начинкою

Один тільки вигляд гарних обсмажених грибних слайсів викликає рясне слиновиділення, а якщо вони ще розташувалися на галявинці на золотистому тонкому млинці, то на них буде не лише приємно подивитися, але і з'їсти.

Для тесту на молоці і грибного пригріву знадобляться:

  • 500 мл молока;
  • 2 курячих яйця;
  • 15 г цукру;
  • 3 г солі;
  • 20 мл рафінованої соняшникової олії;
  • 180 г борошна;
  • 150 г печериць (3-4 середніх примірники);
  • сіль і перець.

Час приготування млинців буде трохи більше години.

Калорійність – 135,6 ккал/100 р.

Порядок черговості кулінарних процесів:

  1. Всі інгредієнти, крім грибів і рослинної олії, скласти в чашу міксера і на середніх обертах вимісити в однорідне рідке тісто. Якщо виникне необхідність відрегулювати його консистенцію, додавши трохи молока або борошна;
  2. Дати масі постояти 10 хвилин або трохи більше, поки буде йти підготовка пригріву;
  3. Печериці нарізати тонкими слайсами і зарумянить з двох сторін на невеликій кількості олії, посоливши і поперчив;
  4. У готове тісто влити трохи олії, щоб млинці не приставали до сковороді, і перемішати;
  5. На сковороду налити трохи тіста і розподілити його по всій розпеченій поверхні, зверху викласти обсмажену грибні слайсы.
  6. Коли млинець підрум'яниться і схопиться зверху, перевернути його і підсмажити з оборотної сторони.

Шинка і сир

У попередніх рецептах пригрів викладався на млинець або розпечену сковороду, а тепер розглянемо процедуру приготування цієї страви з ковбасою і шинкою, але пригрів покладемо в саме тісто. Особливих рекомендацій щодо вибору ковбаси і шинки немає, їх можна взяти абсолютно будь-які, використовуючи навіть асорті.

Для млинців з кефіру тесту з ковбасою і шинкою необхідно взяти:

  • 400 мл кефіру;
  • 200 мл газованої води;
  • 3 курячих яйця;
  • 30 г цукру;
  • 3 г солі;
  • 5 г соди;
  • 40 мл рослинного масла;
  • 280 г борошна;
  • 200 г шинки та ковбаси.

На приготування цієї страви піде 60 хвилин або близько того, а його калорійність складе – 275,6 ккал/100 р.

Як готувати:

  1. Кефір змішати з содою і залишити на кілька хвилин. Тим часом яйця добре виделкою або ручним віночком збовтати з цукром і сіллю, потім змішати з кефіром і борошном, вилити рослинного масла і добре перемішати. Мінеральною газованою водою відрегулювати густоту тіста;
  2. Шинку і ковбасу нашаткувати тонкою і довгою соломкою, покласти в тісто і добре перемішати;
  3. На розігріту і змащену поверхню сковороди налити тісто і розподілити по поверхні. Підсмажити млинець з обох боків до рум'яної карамельної скоринки.

Дієтичні млинці з овочевим припеком

Для приготування дієтичних млинчиків з овочевим припеком можна взяти кабачки, гарбуз, морква, буряк, корінь селери і інші. Найчастіше овочевий пригрів додають безпосередньо в тісто. Такі млинці можуть бути як самостійною стравою, так і основою для закусочного торта.

Інгредієнти для приготування:

  • 900 г кефіру;
  • 2 курячих яйця;
  • 20 г пресованих дріжджів;
  • 60 г цукрового піску;
  • 5 г солі;
  • 600 г пшеничного борошна;
  • 100 мл соняшникової олії без запаху;
  • 400 г кабачка;
  • 400 г гарбуза.

Час замішування тіста і випікання млинців – 2,5-3 години.

Калорійність млинців з овочевим припеком – 157,2 ккал/100 р.

Покрокова інструкція:

  1. Кабачок і гарбуз помити, очистити шкірку (якщо вона тверда) і натерти на середню тертку;
  2. У глибоку посудину викласти овочі, до них всипати вказане в рецепті кількість солі і цукру, розкришити дріжджі, вбити яйця і все добре розмішати;
  3. Кефір трохи підігріти (трохи тепліше кімнатної температури) і влити в решті продуктів, розмішати;
  4. До отриманої рідкої суміші потроху просіяти невеликі порції борошна до отримання досить густого тіста, яке потрібно залишити в теплі на 1,5-2 години для дозрівання;
  5. Тісто, що підійшло, трохи вкрите зверху бульбашками повітря, перемішати і, розподіляючи по 3-4 столові ложки на поверхні розпеченої сковороди з антипригарним покриттям, сформувати і обсмажити з обох сторін блін.

Корисні поради

Млинці з припеком за рахунок начинки, впечатанной в тісто, виходять товщі звичайних, тому для їх випічки слід брати сковороду з не дуже великим діаметром поверхні, щоб їх було легше перевертати. Для випічки підійде як спеціальна сковорода млинна з невисокими бортиками, так і звичайна чавунна.

Кількість борошна і рідини в рецепті тесту – це завжди приблизні величини, оскільки із-за різних властивостей борошна і, наприклад, жирності і щільності кефіру або молока кількість одного з інгредієнтів знадобиться збільшити або зменшити. Не варто засмучуватися, якщо тісто вийшло занадто густим або рідкісним, трохи молока або борошна виправлять ситуацію.

Кількість млинців роблять значний вплив на структуру тіста: чим менше яєць в тесті, тим воно ніжніше, а від більшої кількості яєць воно набуває красивий жовтий колір.

Рослинне масло, яке додають у тісто для того, щоб воно не бралося до сковороді, можна замінити розтопленим вершковим маслом. Така заміна зробить готові вироби більш рум'яними.

Наливати тісто на сковороду простіше всього за допомогою черпака. Якщо раптом тесту виявилося недостатньо, потрібно швидко, поки воно ще не схопилося, влити ще трохи тіста і розподілити по всій сковороді.

Що ще почитати: