24 май 2019 2 642

Як приготувати буженину з індички в домашніх умовах

Буженина, приготовлена в домашніх умовах – це відмінна і, що найбільш важливо, корисна альтернатива магазинної ковбаси, в яку при виробництві додають безліч консервантів, підсилювачів смаку та інших добавок.

М'ясо індички легкозасвоюване і дієтичне, а тому буженину, приготовану з нього, можна давати навіть дітям. До того ж, буженина з індички виходить настільки смачною, соковитою і ароматною, що відірватися від неї буде просто неможливо!

Буженина з індички в домашніх умовах
Інгредієнти Кількість
філейна вирізка індички - 1 кг
вода - 1000 мл
сіль поварена - 3 ст. л.
перчик чорний горошком - 10 шт.
перчик запашний - 5 шт.
лавровий лист - 3 шт.
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 93 Ккал

Приготування:

  1. Перше, що необхідно зробити – це приготувати розсіл для маринування м'яса. Для цього необхідно закип'ятити воду з додаванням солі, суміші перців (чорного і запашного) і лаврового листа. Після закипання зніміть каструльку з розсолом з вогню і залиште охолоджуватися.
  2. Тим часом, поки розсіл охолоджується, підготуйте м'ясо: умийтесь, осушіть і перев'яжіть по всьому об'єму товстої ниткою (сіточкою). Це необхідно зробити для того, щоб м'ясо в процесі приготування не втратило форму, так як філе індички досить ніжне. А безпосередньо вже готова буженина, після проведення таких маніпуляцій, буде мати гарний «сітчастий візерунок» на своїй поверхні.
  3. Підготовлене м'ясо опустіть в охолоджений до кімнатної температури розсіл, накрийте тару кришкою і залиште маринуватися в прохолодне місце на 10-12 годин.
  4. Після закінчення зазначеного часу, вийміть індичку з розсолу і помістіть в рукав для запікання. Зав'яжіть рукав з обох сторін (не забудьте зробити зверху дірочку для виходу гарячого пара) і помістіть його в жароустойчивую посуд.
  5. Поставте м'ясо в попередньо розігріту до 2000С духовку і випікайте протягом 50 хвилин, а потім розріжте верх рукава і поверніть в духовку ще на 10 хвилин – це необхідно для того, щоб ваша буженина придбала гарну апетитну скоринку.
  6. Запечену буженину перекладіть на блюдо і приберіть в холодильник – вона повинна як слід охолонути і застигнути.
  7. Потім буженину необхідно звільнити від ниток і, нарізавши тонкими порційними шматочками, подавати до столу.

Лаваш з сиром і зеленню — проста і вишукана закуска, яка стане чудовим доповненням до вина.

Читайте як приготувати торт для хлопчиків у відео футбольного м'яча — рецепти з фото.

Візьміть на замітку рецепт цікавого пирога з замороженої чорниці.

Буженина з індичатини в духовці у фользі

Рецепт буженини з індички, безсумнівно, припаде до душі тим, хто любить ніжне соковите, не пересушена м'ясо, що має натуральний смак, «не забитий» величезною кількістю харчових добавок.

До того ж, м'ясо індички багате на вітамін А, який сприяє поліпшенню зору і шкіри, а так само воно не викликає алергічних реакцій, що робить його особливо цінним і корисним.

Інгредієнти:

  • індичка (філе) – 2 кг;
  • вода – 1,5 л;
  • сіль кам'яна – 4,5 ст. л.;
  • лавровий лист – 4 шт.;
  • суміш перців – 1 ч. л.;
  • каррі, паприка – за 1ч.л.;
  • часник – 1 головка.

Час приготування страви: 1 год.

Калорійність на 100 г: 95 кКал.

Приготування:

  1. М'ясне філе умийтесь, осушіть за допомогою кухонних рушників і відкладіть в сторону.
  2. Приготуйте запашний розсіл. Для цього доведіть до кипіння воду, а потім додайте в неї сіль, суміш перців і лавровий лист. Прокип'ятіть розсіл протягом 5 хвилин, а потім зніміть з вогню і охолодіть до кімнатної температури.
  3. Філе індички обв'яжіть нитками, а потім опустіть в охолоджений розсіл. Залиште м'ясо маринуватися в розсолі на 8-10 годин.
  4. Після закінчення відведеного часу, вийміть індичку з маринаду і осушіть.
  5. Потім філе необхідно зробити кілька невеликих надрізів і вставити в кожен з них по зубчику часнику.
  6. Нашпигованное м'ясо натріть з усіх боків сумішшю каррі і паприки і загорніть у два шари фольги.
  7. Помістіть згортки в розігріту до 2000С духовку і випікайте протягом 45 хвилин. Після чого розгорніть верх фольги і помістіть м'ясо назад в духовку ще на 15 хвилин (якщо є функція «гриль», то краще скористатися нею).
  8. Готову буженину вийміть з фольги, дочекайтеся поки вона охолоне, і тільки потім знімайте нитки. Наріжте її на тонкі слайди, красиво виклавши на блюдо, подавайте до столу.

Буженина з дієтичної індички по Дюкану

Буженина – це великий шматок м'яса, запечений у духовій шафі до рум'яної скоринки. Як правило, в основному для її приготування використовується свинина, але прихильники дієти Дюкана цілком можуть замінити свиняче м'ясо на індичку. В результаті вийде чудова дієтична буженина з індички з неповторним смаком і ароматом.

Необхідні інгредієнти:

  • індичка (філе) – 1,5 кг;
  • натуральний йогурт – 250 мл;
  • прованські трави – велика щіпка;
  • сіль – за смаком;
  • мелений чорний перчик – за смаком.

Тривалість приготування: 60 хвилин.

Калорійність на 100 г: 195 кКал.

Приготування страви:

  1. М'ясо умийтесь, осушіть і натріть з усіх сторін сіллю і перчиком (кількість визначайте за своїм смаком).
  2. Потім змастіть індичку з усіх боків натуральним йогуртом, посипте прованськими травами і залиште на 1-2 години – нехай промаринується.
  3. Замариноване філе загорніть у два шари фольги і відправте в розігріту до 1900С духовку. Запікайте буженину протягом 1 години (довше не рекомендується, так як м'ясо не повинно бути пересушеним).
  4. Після закінчення зазначеного часу вийміть буженину з духовки і залиште остигати безпосередньо у фользі. Після того, як вона повністю охолоне, розгорніть фольгу, перекладіть буженину на блюдо і подавайте до столу.

Запікаємо філе індички в мультиварці (на прикладі техніки фірми Редмонд)

Класичний спосіб приготування буженини увазі під собою вяленье або ж ловлення, тобто тривалу термічну обробку. Але в сучасних умовах приготування цієї страви досить спрощується, особливо, якщо у вас в наявності є мультиварка Редмонд.

Даний кухонний агрегат дозволяє значно скоротити час приготування безлічі улюблених страв (зокрема – буженини з індички) із збереженням максимальної кількості поживних і цінних речовин.

Інгредієнти для приготування:

  • частина філе індички – 1 кг;
  • соєвий соус – 75 мл;
  • мед – 1 ст. л.;
  • сіль — щіпка;
  • гірчиця – 1 ст. л.;
  • спеції для м'яса – за смаком;
  • рослинна олія – 2 ст. л.

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність на 100 г: 100 кКал.

Етапи приготування:

  1. М'ясо індички умийтесь, осушіть (скориставшись одноразовими кухонними рушниками) і перев'яжіть товстими нитками по всьому об'єму.
  2. В окремій піалі змішайте соєвий соус, мед, сіль, гірчицю і спеції для м'яса.
  3. Натріть м'ясо з усіх боків приготованим соусом і залиште на 1-2 години для маринування.
  4. Замариноване м'ясо викладіть в попередньо змащену маслом чашу мультиварки, закрийте каструлю кришкою і включіть режим «Випічка» на 40 хвилин.
  5. По закінченні приготування, перекладіть буженину з індички на блюдо і залиште до повного охолодження (краще, якщо вона полежить 2-3 години в холодильнику). Потім залишиться тільки нарізати її на тонкі слайди-пластини і подати до столу.

Якщо шматок м'яса, який ви вибрали для приготування буженини, занадто великий, то його необхідно не просто витримати в сольовому розчині при маринуванні, а ще й ввести сольовий розчин безпосередньо в м'ясо (за допомогою шприца і голки).

Дуже важливо не пересушити м'ясо в процесі приготування, буженина повинна бути соковитою. Тому потрібно уважно стежити за температурним режимом і часом приготування.

Що ще почитати: