Скільки часу варити філе індички до готовності
М'ясо індички – одне з найбільш корисних і дієтичних видів. Цікавий факт – м'ясні волокна цієї птиці містять в собі достатню кількість натрію, або просто солі. Тому готувати її можна і без цієї добавки, м'ясо буде досить смачним.
Це особливо важливо для тих, кому належить дієта з обмеженням солі, або маленьким дітям. Сьогодні ми поговоримо про те, скільки варити філе індички з часу, як правильно готувати дане м'ясо, щоб було м'яким.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
філе - | 350 грамів |
вода - | 1 літр |
цибулю - | 1 шт. |
морквина - | 1 шт. |
корінь петрушки, перець горошком і сіль - | за бажанням |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 120 Ккал |
Філе кладемо в каструлю і добре промиваємо. Заливаємо холодною водою і ставимо на плиту. Як тільки вміст закипить, додаємо очищену цілу цибулину і крупно порізану моркву.
Знімаємо піну, зменшуємо потужність конфорки і накриваємо каструлю кришкою. Додаємо сіль. Через півгодини варіння кладемо коріння і приправи і тушкуємо бульйон на плиті ще хвилин 15.
Червоний бульйон з індички
Червоний бульйон виходить за рахунок обжарювання м'яса і овочів. Зазвичай його готують з м'яса з кісточкою, але сьогодні ми обійдемося і філе.
- філе – 300 грамів;
- вода – 1 літр;
- цибуля – 1 цибулина;
- морква – 1 штука;
- перець горошком, корінь петрушки і сіль за смаком.
Тимчасові витрати – 1 годину. Енергетична цінність – 145 ккал на 100 грамів.
На сухій сковорідці підсмажуємо до насиченого коричневого кольору цибулю та моркву. Овочі попередньо потрібно очистити і порізати на великі кухлі.
На цій же сковороді обсмажуємо філе індички до коричневої скоринки. Найкраще взяти цілий шматок.
Овочі і м'ясо складаємо в каструлю, заливаємо холодною водою. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Тепер зменшуємо вогонь до мінімального, накриваємо кришкою наш бульйон і залишаємо його нудитися на 45 хвилин.
Незадовго до готовності покласти в блюдо прянощі і сіль. Супи, приготовані на такому бульйоні, виходять чудовими.
Скільки варити індичатину для дитини
Індиче філе сміливо можна назвати одним з найбільш корисних видом м'яса для малюків. Як же варити філе для дитини?
Як варити цю птицю для прикорму дитини до 1 року:
- філе – 50 грам;
- вода – 300 мл;
- половинка морквини;
- маленька цибулина – 1 штука.
Тимчасові витрати – 30 хвилин. Калорійність – 145 ккал на 100 грамів.
Відварити філе для малюка дуже легко. Кладемо шматочок індички в каструльку, заливаємо водою. На сильному вогні доводимо до кипіння і проварюємо 3 хвилини. Виливаємо первинний бульйон і наливаємо чисту холодну воду.
Овочі чистимо і кладемо в вміст каструлі. Їх можна не викидати, а використовувати в супі або пюре для дитини. Філе буде готовий через 20 хвилин. За допомогою блендера подрібнюємо вміст і додаємо трохи вершкового масла.
Ще одне корисне блюдо для дітей – парова індичатина. Її можна готувати дітям старше 1 року, якщо мова йде про цілому шматку. Тюфтельки з індички можна дати дитині ще раніше. Щоб приготувати парову індичку, потрібно всього лише покласти його в чашу пароварки або мультиварки з функцією приготування на пару. Через 20 хвилин м'ясо буде готове.
Як приготувати неймовірно смачні, але в той же час прості другі страви в мультиварці Поларіс.
Плавлений сир з домашнього сиру — швидкий і простий рецепт смачної закуски.
Як приготувати смачний салат цезар з листям салату читайте тут.
Корисні поради по приготуванню
Як і будь-яке філе, філе індички досить суховата і пресновата. Тому важливо знати кілька секретів для приготування.
Якщо вам потрібен смачний бульйон, м'ясо потрібно класти тільки в холодну воду! Це стосується не тільки індички.
Якщо ви готуєте грудку для салатів, то вода повинна кипіти.
Для більш пікантного смаку готового м'яса додайте в бульйон пару зубчиків часнику.
У червоний бульйон з індички відмінно підійде також гомілку або крила. Крім того, спробуйте додати туди трохи мускатного горіха – смак заграє по-новому.
Особливо м'яке м'ясо виходить, якщо його відварити в молоці з додаванням деяких спецій. Але цей спосіб досить складний, адже потрібно постійно стежити за молоком.
Тепер ви знаєте, як смачно відварювати філе індички для різних цілей. Сподіваємося, що цей поживний і дієтичний продукт оселиться в раціоні вашої родини.