25 апрель 2019 6 078

Як приготувати лимончелло в домашніх умовах

Лімончелло – це алкогольний лимонний напій, який прийшов до нас із далекої Італії. За смаком він виходить вельми незвичайним, але в той же час неймовірно смачним. Хоч для декого може здатися, що це екзотика, все одно варто уважно ознайомитися зі способами приготування цього ароматного алкогольного напою.

Класичний рецепт на спирту
Інгредієнти Кількість
етилового спирту 95 % - 1 літр
цукрового піску - півкілограма
лимона - 10 штук
мінеральної води - півтора літра
Час приготування: 4320 хвилин Калорійність на 100 грам: 33 Ккал

Процес приготування:

  1. Перш ніж приступити до приготування цього чудового напою, необхідно ретельно лимони промити і насухо витерти;
  2. Після цього з лимонів необхідно зрізати кірку. При зрізку намагайтеся знімати тільки жовту частину, тому що біла буде віддавати сильну гіркоту;
  3. Після цього зрізану жовту частину викладаємо в трилітрову банку, заливаємо все спиртом;
  4. Закриваємо капроновою кришкою, залишаємо настоюватися протягом 5-6 днів. За цей період спирт витягне з цедри всі дорогоцінні аромати;
  5. Коли напій буде майже готовий, потрібно поставити на вогонь 1,5 літра води, її слід прогріти;
  6. Далі в гарячу воду всипається цукровий пісок, все проварюється до повного розчинення цукрових крупинок;
  7. Як тільки сироп буде готовий, його треба зняти з вогню і залишити остигати;
  8. Тим часом настоянку лимона слід процідити через марлю матеріал;
  9. Потім настоянка змішується з сиропом;
  10. Напій забирається на добу в холодильник;
  11. Після цього лимончелло можна вживати його слід розливати в сильно охолоджені чарки.

Лімончелло на самогоні в домашніх умовах

Складові компоненти:

  • кілограм лимонів;
  • самогонка – 500 мл;
  • 600 мл води;
  • 500 грам цукрового піску.

Приготування займе 10-11 днів, калорійність на 100 мл – 42 ккал.

Як готувати:

  1. Лимони добре промиваємо прохолодною водою;
  2. Для того щоб з фруктів було легко зняти шкірку, їх слід облити гарячою водою;
  3. Після цього гострим ножем зрізаємо з них жовту шкіру. Намагаємося знімати тільки жовту частину, білий шар буде віддавати гіркота;
  4. Викладаємо жовті обрізки у скляну банку, заливаємо все самогонкою;
  5. Все щільно закриваємо кришкою, залишаємо настоюватися при кімнатній температурі протягом 4-6 днів;
  6. Кожні 6-8 годин потрібно струшувати баночку;
  7. Після того як вийти настояний самогон, необхідно приготувати сироп;
  8. Для цього в сотейник наливаємо воду, додаємо цукровий пісок і ставимо на вогонь;
  9. Прогріваємо і проварюємо до повного розчинення цукрового піску;
  10. Як тільки сироп буде готовий, знімаємо його з вогню і залишаємо стояти до повного охолодження;
  11. Після цього остиглий сироп вливаємо в банку з лимоном і самогонкою;
  12. Всі проціджуємо через марлю матеріал;
  13. Розливаємо напій по пляшках і прибираємо в холодильник;
  14. Наполягаємо ще близько 5 днів і після цього можна вживати.

Як готувати напій на горілці

Які компоненти потрібні для приготування напою:

  • горілка – 700 мл;
  • стиглі лимони – 6-7 штук;
  • очищена вода – 150 мл;
  • стакан цукрового піску.

Приготування займе 30 днів, калорійність – 42 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Лимони промиваємо, далі витираємо їх до сухого стану;
  2. Потім зчищають з лимонів жовту шкірку;
  3. Воду виливаємо в каструлю, засипаємо в неї цукровий пісок і ставимо на вогонь;
  4. Проварюємо сироп до повного розчинення цукрового піску;
  5. Після того, як сироп охолоне, викладаємо в нього зрізану цедру;
  6. Лимони найкраще нарізати середніми шматочками і також викласти в сироп;
  7. Вся суміш з сиропу і цитрусів викладаємо в ємність блендера і все добре перемелюється;
  8. Далі вливаємо горілку і знову все перемішуємо в блендері;
  9. Виливаємо всю суміш в банку, щільно закриваємо кришкою;
  10. Напій слід прибрати в прохолодне місце і залишити там стояти протягом 30 днів;
  11. Після цього все потрібно профільтрувати через марлю матеріал;
  12. Готовий лікер розливається по пляшках і забирається в холодильник.

Як приготувати кремовий лимончелло

Які елементи будуть потрібні:

  • горілка високої якості – 700 мл;
  • лимони – 6-7 штук;
  • цукровий пісок – 1000 грам;
  • 500 мл молока;
  • вершки – 500 мл;
  • ванілін – щіпка.

Процес готування складатиме 35 днів, калорійність в 100 мл – 65 ккал.

Процес приготування:

  1. Лимони промиваємо прохолодною водою, витираємо рушником;
  2. Зчищають з цитрусів цедру;
  3. Викладаємо цедру в банку, заливаємо горілкою, щільно закриваємо. Залишаємо стояти 21 день;
  4. Як тільки термін настоювання закінчиться, приступаємо до приготування сиропу;
  5. У каструлю наливаємо молок, додаємо вершки і перемішуємо;
  6. Відвідуємо молочну суміш на вогонь, прогріваємо до кипіння;
  7. Після цього засипаємо цукровий пісок і знімаємо з вогню;
  8. Перемішуємо до повного розчинення цукрового піску, залишаємо остигати;
  9. Настоянку необхідно процідити через марлю;
  10. Далі змішуємо настоянку з остившім молочним міксом;
  11. Розливаємо лікер по пляшках;
  12. Прибираємо в холодильник на 2 тижні;
  13. Готовий лікер виходить більш м'яким, його слід пити в охолодженому вигляді.

Традиції вживання

Пити лимончелло можна як у чистому вигляді, так і в складі різних коктейлів. Але все ж варто знати певні особливості вживання напою лимончелло:

  1. Перед тим, як розливати, лікер рекомендується помістити в морозильник на 1 годину, туди ж відправляються великі келихи, в яких звичайно подається шампанське;
  2. Лімончелло має подаватися виключно в холодному вигляді, а келихи, в які він розливається, повинні мати паморозь;
  3. В лікері обов'язково повинен плавати лід, тому його слід заморожувати до появи кристалів льоду;
  4. Пити цей напій слід тільки після прийому їжі. Вважається, що лікер покращує процес травлення, готує шлунок до прийому їжі, а також покращує апетит;
  5. Лікер не можна закушувати. Максимум що дозволено – це закусити напій шматочком лимона або ягодою;
  6. Його слід пити невеликими ковтками, також його можна трохи потримати в роті, щоб до кінця відчути його смак;
  7. Після розпиття напою можна на стіл подати фрукти, салати та солодощі.

Коктейль з шампанським

Які компоненти будуть потрібні:

  • м'ята – ¼ склянки;
  • ¼ Частина лимончелло, домашнього приготування;
  • цукровий пісок – 70 грам;
  • один лимон;
  • 1 склянку шампанського або ігристого вина.

Приготування займе 15 хвилин, калорійність на 100 грам – 45 ккал.

Приступаємо до приготування коктейлю:

  1. Лімончелло можна купити вже готове, але найкраще цей лікер приготувати самостійно;
  2. Для коктейлю підійде лимончелло на горілці, спирті, самогонке;
  3. У чашу блендера заливаємо лимончелло, викладаємо ¼ частину склянки листя м'яти, засипаємо цукровий пісок;
  4. З лимона потрібно зрізати жовту шкірку і також покласти в ємність блендера;
  5. Всі компоненти необхідно перемішати у блендері;
  6. Після цього все слід профільтрувати, ретельно віджати;
  7. Краї келихів необхідно змочити соком лимона, для цього лимон потрібно розрізати на шматочки і провести м'якоттю по краях;
  8. Далі краї з соком необхідно засахарить;
  9. Готову рідину необхідно розлити на два келихи порівну;
  10. Потім келихи заповнюються холодним шампанським;
  11. Готовий коктейль можна пити.

Рецепти смачних страв з кабачків, що приготувати просто і швидко.

Візьміть на замітку рецепт пісних млинців на мінеральній воді — це просто і смачно.

Як готують ніжне тісто для штруделя з яблуками читайте тут.

Коктейль «Кенді шот»

Що знадобиться:

  • лімончелло – 15 мл;
  • 15 мл кавового лікеру;
  • 15 мл мангового соку;
  • часточка лимона;
  • склянку льоду в кубиках.

Готування становитиме 10 хвилин, калорійність на 100 мл – 48 ккал.

Як робити:

  1. Потрібно налити В шейкер манговий сік, кавовий лікер;
  2. Засипаємо кубики льоду і гарненько збиваємо;
  3. Всі компоненти добре збиваємо;
  4. Після цього за допомогою стрейнера переливається в стопку;
  5. Прикрашаємо часточкою лимона.

Коктейль «Скитлс»

Для коктейлю знадобиться:

  • 2 великі ложки лимончелло;
  • лимон – 200 грам;
  • 15 мл медового сиропу;
  • 100 грам лимона;
  • 3 ягоди полуниці;
  • 200 грам льоду у вигляді кубиків.

Процес готування складе приблизно 15 хвилин, калорійність – 52 ккал.

Правила приготування:

  1. У лимона необхідно зрізати верхівку і акуратно вийняти м'якоть;
  2. Далі у склянку для змішування викладаємо ягоду полуниці;
  3. За допомогою мадлера продавлюємо полуницю до стану пюре;
  4. Заливаємо до полуниці медовий сироп, лимончелло;
  5. Розрізаємо другий лимон на 4 частини, з однієї частини видавлюємо сік до всіх компонентів;
  6. Засипаємо кубики льоду, все добре змішуємо;
  7. Далі через стрейнер і ситечко переливаємо у форму лимона;
  8. Прикрашаємо верхівкою лимона і полуницею на шпажці.

Коктейль «Березня»

Компоненти для напою:

  • чорносмородиновий лікер – 20 мл;
  • 25 мл лимончелло;
  • 20 мл джину;
  • щіпка чорного перцю в молотом вигляді.

Приготування займе 10 хвилин, калорійність – 42 ккал.

Приступаємо до готування:

  1. В охолоджену чарку необхідно налити лимончелло, засипаємо дрібку чорного меленого перцю і все розмішуємо;
  2. В окрему охолоджену чарку наливаємо лікер смородиновий і джин. Всі компоненти розмішуємо;
  3. Далі за допомогою коктейльної ложки в чарку з лимончелло і перцем зверху наливаємо лікер смородиновий з джином;
  4. Готовий коктейль можна пити, але він повинен подаватися тільки в холодному вигляді.

Корисні поради

  • для лимончелло слід використовувати тільки жовту шкірку, тому її слід акуратно зрізати. Якщо для приготування буде використана вся цедра разом з білим шаром, то в результаті напій вийде гіркий;
  • горілку слід використовувати екстра-класу, тільки так можна зробити справжній лікер;
  • подавати напій слід в замороженому вигляді, в ньому повинні плавати шматочки льоду.

Лімончелло – це сонячний напій, який володіє приємним смаком. Зовсім необов'язково лікер купувати, його можна зробити самостійно. Тим більш приготування не таке вже й складне, все можна легко зробити в домашніх умовах. Крім цього, обов'язково потрібно правильно його пити, тільки так можна відчути справжній смак цього лікеру.

Що ще почитати: