Як приготувати лимончелло в домашніх умовах
Лімончелло – це алкогольний лимонний напій, який прийшов до нас із далекої Італії. За смаком він виходить вельми незвичайним, але в той же час неймовірно смачним. Хоч для декого може здатися, що це екзотика, все одно варто уважно ознайомитися зі способами приготування цього ароматного алкогольного напою.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
етилового спирту 95 % - | 1 літр |
цукрового піску - | півкілограма |
лимона - | 10 штук |
мінеральної води - | півтора літра |
Час приготування: 4320 хвилин | Калорійність на 100 грам: 33 Ккал |
Процес приготування:
- Перш ніж приступити до приготування цього чудового напою, необхідно ретельно лимони промити і насухо витерти;
- Після цього з лимонів необхідно зрізати кірку. При зрізку намагайтеся знімати тільки жовту частину, тому що біла буде віддавати сильну гіркоту;
- Після цього зрізану жовту частину викладаємо в трилітрову банку, заливаємо все спиртом;
- Закриваємо капроновою кришкою, залишаємо настоюватися протягом 5-6 днів. За цей період спирт витягне з цедри всі дорогоцінні аромати;
- Коли напій буде майже готовий, потрібно поставити на вогонь 1,5 літра води, її слід прогріти;
- Далі в гарячу воду всипається цукровий пісок, все проварюється до повного розчинення цукрових крупинок;
- Як тільки сироп буде готовий, його треба зняти з вогню і залишити остигати;
- Тим часом настоянку лимона слід процідити через марлю матеріал;
- Потім настоянка змішується з сиропом;
- Напій забирається на добу в холодильник;
- Після цього лимончелло можна вживати його слід розливати в сильно охолоджені чарки.
Лімончелло на самогоні в домашніх умовах
Складові компоненти:
- кілограм лимонів;
- самогонка – 500 мл;
- 600 мл води;
- 500 грам цукрового піску.
Приготування займе 10-11 днів, калорійність на 100 мл – 42 ккал.
Як готувати:
- Лимони добре промиваємо прохолодною водою;
- Для того щоб з фруктів було легко зняти шкірку, їх слід облити гарячою водою;
- Після цього гострим ножем зрізаємо з них жовту шкіру. Намагаємося знімати тільки жовту частину, білий шар буде віддавати гіркота;
- Викладаємо жовті обрізки у скляну банку, заливаємо все самогонкою;
- Все щільно закриваємо кришкою, залишаємо настоюватися при кімнатній температурі протягом 4-6 днів;
- Кожні 6-8 годин потрібно струшувати баночку;
- Після того як вийти настояний самогон, необхідно приготувати сироп;
- Для цього в сотейник наливаємо воду, додаємо цукровий пісок і ставимо на вогонь;
- Прогріваємо і проварюємо до повного розчинення цукрового піску;
- Як тільки сироп буде готовий, знімаємо його з вогню і залишаємо стояти до повного охолодження;
- Після цього остиглий сироп вливаємо в банку з лимоном і самогонкою;
- Всі проціджуємо через марлю матеріал;
- Розливаємо напій по пляшках і прибираємо в холодильник;
- Наполягаємо ще близько 5 днів і після цього можна вживати.
Як готувати напій на горілці
Які компоненти потрібні для приготування напою:
- горілка – 700 мл;
- стиглі лимони – 6-7 штук;
- очищена вода – 150 мл;
- стакан цукрового піску.
Приготування займе 30 днів, калорійність – 42 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Лимони промиваємо, далі витираємо їх до сухого стану;
- Потім зчищають з лимонів жовту шкірку;
- Воду виливаємо в каструлю, засипаємо в неї цукровий пісок і ставимо на вогонь;
- Проварюємо сироп до повного розчинення цукрового піску;
- Після того, як сироп охолоне, викладаємо в нього зрізану цедру;
- Лимони найкраще нарізати середніми шматочками і також викласти в сироп;
- Вся суміш з сиропу і цитрусів викладаємо в ємність блендера і все добре перемелюється;
- Далі вливаємо горілку і знову все перемішуємо в блендері;
- Виливаємо всю суміш в банку, щільно закриваємо кришкою;
- Напій слід прибрати в прохолодне місце і залишити там стояти протягом 30 днів;
- Після цього все потрібно профільтрувати через марлю матеріал;
- Готовий лікер розливається по пляшках і забирається в холодильник.
Як приготувати кремовий лимончелло
Які елементи будуть потрібні:
- горілка високої якості – 700 мл;
- лимони – 6-7 штук;
- цукровий пісок – 1000 грам;
- 500 мл молока;
- вершки – 500 мл;
- ванілін – щіпка.
Процес готування складатиме 35 днів, калорійність в 100 мл – 65 ккал.
Процес приготування:
- Лимони промиваємо прохолодною водою, витираємо рушником;
- Зчищають з цитрусів цедру;
- Викладаємо цедру в банку, заливаємо горілкою, щільно закриваємо. Залишаємо стояти 21 день;
- Як тільки термін настоювання закінчиться, приступаємо до приготування сиропу;
- У каструлю наливаємо молок, додаємо вершки і перемішуємо;
- Відвідуємо молочну суміш на вогонь, прогріваємо до кипіння;
- Після цього засипаємо цукровий пісок і знімаємо з вогню;
- Перемішуємо до повного розчинення цукрового піску, залишаємо остигати;
- Настоянку необхідно процідити через марлю;
- Далі змішуємо настоянку з остившім молочним міксом;
- Розливаємо лікер по пляшках;
- Прибираємо в холодильник на 2 тижні;
- Готовий лікер виходить більш м'яким, його слід пити в охолодженому вигляді.
Традиції вживання
Пити лимончелло можна як у чистому вигляді, так і в складі різних коктейлів. Але все ж варто знати певні особливості вживання напою лимончелло:
- Перед тим, як розливати, лікер рекомендується помістити в морозильник на 1 годину, туди ж відправляються великі келихи, в яких звичайно подається шампанське;
- Лімончелло має подаватися виключно в холодному вигляді, а келихи, в які він розливається, повинні мати паморозь;
- В лікері обов'язково повинен плавати лід, тому його слід заморожувати до появи кристалів льоду;
- Пити цей напій слід тільки після прийому їжі. Вважається, що лікер покращує процес травлення, готує шлунок до прийому їжі, а також покращує апетит;
- Лікер не можна закушувати. Максимум що дозволено – це закусити напій шматочком лимона або ягодою;
- Його слід пити невеликими ковтками, також його можна трохи потримати в роті, щоб до кінця відчути його смак;
- Після розпиття напою можна на стіл подати фрукти, салати та солодощі.
Коктейль з шампанським
Які компоненти будуть потрібні:
- м'ята – ¼ склянки;
- ¼ Частина лимончелло, домашнього приготування;
- цукровий пісок – 70 грам;
- один лимон;
- 1 склянку шампанського або ігристого вина.
Приготування займе 15 хвилин, калорійність на 100 грам – 45 ккал.
Приступаємо до приготування коктейлю:
- Лімончелло можна купити вже готове, але найкраще цей лікер приготувати самостійно;
- Для коктейлю підійде лимончелло на горілці, спирті, самогонке;
- У чашу блендера заливаємо лимончелло, викладаємо ¼ частину склянки листя м'яти, засипаємо цукровий пісок;
- З лимона потрібно зрізати жовту шкірку і також покласти в ємність блендера;
- Всі компоненти необхідно перемішати у блендері;
- Після цього все слід профільтрувати, ретельно віджати;
- Краї келихів необхідно змочити соком лимона, для цього лимон потрібно розрізати на шматочки і провести м'якоттю по краях;
- Далі краї з соком необхідно засахарить;
- Готову рідину необхідно розлити на два келихи порівну;
- Потім келихи заповнюються холодним шампанським;
- Готовий коктейль можна пити.
Рецепти смачних страв з кабачків, що приготувати просто і швидко.
Візьміть на замітку рецепт пісних млинців на мінеральній воді — це просто і смачно.
Як готують ніжне тісто для штруделя з яблуками читайте тут.
Коктейль «Кенді шот»
Що знадобиться:
- лімончелло – 15 мл;
- 15 мл кавового лікеру;
- 15 мл мангового соку;
- часточка лимона;
- склянку льоду в кубиках.
Готування становитиме 10 хвилин, калорійність на 100 мл – 48 ккал.
Як робити:
- Потрібно налити В шейкер манговий сік, кавовий лікер;
- Засипаємо кубики льоду і гарненько збиваємо;
- Всі компоненти добре збиваємо;
- Після цього за допомогою стрейнера переливається в стопку;
- Прикрашаємо часточкою лимона.
Коктейль «Скитлс»
Для коктейлю знадобиться:
- 2 великі ложки лимончелло;
- лимон – 200 грам;
- 15 мл медового сиропу;
- 100 грам лимона;
- 3 ягоди полуниці;
- 200 грам льоду у вигляді кубиків.
Процес готування складе приблизно 15 хвилин, калорійність – 52 ккал.
Правила приготування:
- У лимона необхідно зрізати верхівку і акуратно вийняти м'якоть;
- Далі у склянку для змішування викладаємо ягоду полуниці;
- За допомогою мадлера продавлюємо полуницю до стану пюре;
- Заливаємо до полуниці медовий сироп, лимончелло;
- Розрізаємо другий лимон на 4 частини, з однієї частини видавлюємо сік до всіх компонентів;
- Засипаємо кубики льоду, все добре змішуємо;
- Далі через стрейнер і ситечко переливаємо у форму лимона;
- Прикрашаємо верхівкою лимона і полуницею на шпажці.
Коктейль «Березня»
Компоненти для напою:
- чорносмородиновий лікер – 20 мл;
- 25 мл лимончелло;
- 20 мл джину;
- щіпка чорного перцю в молотом вигляді.
Приготування займе 10 хвилин, калорійність – 42 ккал.
Приступаємо до готування:
- В охолоджену чарку необхідно налити лимончелло, засипаємо дрібку чорного меленого перцю і все розмішуємо;
- В окрему охолоджену чарку наливаємо лікер смородиновий і джин. Всі компоненти розмішуємо;
- Далі за допомогою коктейльної ложки в чарку з лимончелло і перцем зверху наливаємо лікер смородиновий з джином;
- Готовий коктейль можна пити, але він повинен подаватися тільки в холодному вигляді.
Корисні поради
- для лимончелло слід використовувати тільки жовту шкірку, тому її слід акуратно зрізати. Якщо для приготування буде використана вся цедра разом з білим шаром, то в результаті напій вийде гіркий;
- горілку слід використовувати екстра-класу, тільки так можна зробити справжній лікер;
- подавати напій слід в замороженому вигляді, в ньому повинні плавати шматочки льоду.
Лімончелло – це сонячний напій, який володіє приємним смаком. Зовсім необов'язково лікер купувати, його можна зробити самостійно. Тим більш приготування не таке вже й складне, все можна легко зробити в домашніх умовах. Крім цього, обов'язково потрібно правильно його пити, тільки так можна відчути справжній смак цього лікеру.