11 май 2019 3 141

Як готувати домашні цукерки з сухофруктів

Кожна жінка мріє їсти солодощі і не поправлятися. Але хіба таке можливо? Цукерки з сухофруктів не тільки дуже смачні і корисні, але й одночасно не шкодять стрункої фігури.

Всі добре знають, що в магазинних цукерках містяться ароматизатори, пальмова олія, консерванти, ГМО добавки, гідрогенізовані жири, замінники цукру та інші далеко не корисні добавки.

Тільки зайву вагу та звикання до таких солодощів. А в сухофруктах утримуються виключно натуральні вітаміни, мікроелементи, мінеральні речовини, амінокислоти, які живлять організм, лікують органи і судини.

При регулярному вживанні такого продукту відновлюється робота серцево-судинної і нервової систем, шлунково-кишкового тракту, зміцнюється імунітет, зростає опірність організму до інфекцій і вірусів, поліпшується склад крові, стан нігтів, волосся і зубів.

Цукерки досить ситні і смачні і це при абсолютній відсутності цукру і борошна.

Як вибрати і підготувати сухофрукти

Основні інгредієнти такого десерту — це шматочки чорносливу, кураги, родзинок, журавлини, інжиру, вишні, персиків, фініків та інших улюблених висушених фруктів. Перед тим, як готувати десерт, готуємо основний компонент:

  1. Сухофрукти замочують холодною водою на 15 хв і кілька разів помішують;
  2. Вода зливається, інгредієнти промивають спочатку холодною водою, а потім кип'яченої;
  3. Кісточки з сушіння видаляються;
  4. В кінці потрібно перекрутити інгредієнти через м'ясорубку.
Найпростіший рецепт
Інгредієнти Кількість
Фінік - 250 г
Курага - 200 г
Чорнослив - 100 г
Кунжут - 5 столових ложок
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 241 Ккал

Всю заздалегідь підготовлену і пропущену через м'ясорубку сушку змішати в мисочці. Змочити руки водою, щоб при приготуванні не прилипала суміш.

З отриманої густий, однорідної маси сформувати круглі цукерки. Потім рівномірно обсипати їх насінням кунжуту. Цукерки з сухофруктів можна зберігати не більше 3-х тижнів в холодильнику.

Рецепт горіхово-фруктових домашніх цукерок своїми руками

Компоненти:

  1. Курага — 200 г;
  2. Родзинки — 250 г;
  3. Чорнослив — 250 г;
  4. Мигдальні горішки (можна волоські)— 200 г;
  5. Мед (рідкий)— 2 столові ложки;
  6. Порошок з какао — 40 г;
  7. Кокосова стружка — 40 р.

Час, витрачений на виготовлення продукту – 55 хв.

Калорійність 100 г цього десерту становить — 370.6 ккал.

Попередньо пропущені через м'ясорубку всі зазначені в рецепті сухі фрукти і горішки ретельно розмішати в посуді для приготування, потроху додаючи в загальну суміш рідкого меду.

Спочатку змочити руки у воді і потім сформувати з утвореної густий, однорідної маси круглі цукерки. Розділити отримані кулінарні вироби порівну. Потім одну половину кульок обкатати в кокосовій стружці, а іншу в порошку какао.

Красиво викласти цукерки із сухофруктів і горіхів на блюдо (можна в шаховому порядку — спочатку білий кулька потім коричневий) і помістити в холодильник. Строк зберігання три тижні.

Як смачно і незвично приготувати баклажани — візьміть на замітку нашу добірку рецептів.

Як заготовити баклажани в банках на зиму читайте в нашій статті.

Як зробити молочний коктейль будинку з морозивом — тільки самі смачні й корисні рецепти.

Сирні цукерки «рафаэлки» із сухофруктів

Компоненти:

  1. Курага — 100 г;
  2. Стружка з кокоса — 5 столових ложок;
  3. Молочний дрібнозернистий сир — 200 г;
  4. Чорний шоколад — 1 плитка;
  5. Мед (рідкий)— 3 ст. ложки.

Основні витрати часу на виготовлення солодощів – 50 хв.

Калорійність 100 г сирно-фруктових цукерок в шоколаді становить — 411.7 ккал.

Ці чудові цукерки — «рафаэлки» дуже смачне ласощі і зовні теж схожі на відомий італійський бренд. Спочатку збивають в чаші блендером сир до утворення легкої, однорідної маси, поступово додаючи в нього мед.

Попередньо промиту і висушену курагу ріжуть на середні шматочки. Тепер формують виріб: в розкладену на обробній дошці стружку з кокоса викладають одну десертну ложечку збитого сиру і трохи придавлюють його, надаючи форму коржі.

У центрі поміщають шматочок кураги і з коржі формують колобок з начинкою сухого фрукта всередині. Потім кульки обкачують у стружці з кокоса.

Готові сирні цукерки з сухофруктів на півтори години залишають у холодильнику, а охолоджені кульки поливають зверху розтопленим шоколадом. Термін зберігання в холодному місці не більше п'яти днів.

Корисні цукерки і горіхи у шоколаді

Компоненти:

  1. Хурма – 150 г;
  2. Родзинки -100 г;
  3. Курага – 200 г;
  4. Диня в'ялена – 150 г;
  5. Журавлина (додасть продукту кислуватий присмак, додають за смаком) – 150 г;
  6. Фундук – 100 г (подрібнюють для подальшої присипки);
  7. Чорний шоколад — 1 плитка;
  8. Мед (рідкий)— 4 чайні ложечки.

Усього на весь процес готування буде витрачено 50 хв.

Калорійність 100 г таких домашніх цукерок з сухофруктів з горіхами становить — 397.6 ккал.

Попередньо перекручені через м'ясорубку сухофрукти перемішують в мисочці, поступово додаючи рідкий мед.

Горіхи подрібнюють окремо для подальшого обвалювання.

Попередньо змоченими у воді руками формують з отриманої густий, однорідної маси акуратні круглі кульки. В розтоплену на водяній бані шоколадку вмочують кругляш і потім обвалюють їх в горіховій крихті з фундука.

Красиво розкладають готовий виріб на блюдо і ставлять у холодильник. Термін зберігання до трьох тижнів.

Такі енергетичні кульки навіть в шоколаді дуже корисні.

Це важливо знати

В більшості випадків магазинні сухофрукти проходять обробку діоксидом сірки (інакше сірчистий газ). Цей консервант подовжує термін зберігання м'яких сухофруктів, запобігає їх псуванню та потемніння.

Однак разом з тим цей газ є токсичним для організму людини, тому продукт обов'язково ретельно вимочують і промивають холодною водою. Сірчистий газ в гарячій воді не розчиняється.

Із запропонованого в рецепті кількості продуктів, що виходить від 10 до 14 порцій. А страва виходить дуже живильне і калорійне, тому може залишитися запас. Якщо довго зберігати цю солодкість в холодильнику, з часом почнеться процес бродіння.

Тому частина продукту можна заморозити в морозилці. При необхідності приготування невеликої кількості цього кулінарного виробу можна взяти половину від зазначених в рецепті продуктів.

Переваги цих рецептів у тому, що можна замінювати будь-які інгредієнти і пропорції сухофруктів, присипок, горішків. Керуючись особистими уподобаннями і смаком можна додати більше інжиру або кураги, а можна покласти в'ялений персик, банан або пропарені сушені ягоди.

Горіхи теж можна замінити очищеними насінням соняшнику, кешью, арахіс. Для обвалювання годиться кокосова, мигдальна стружка, мак, насіння кунжуту, порошок какао та інші.

Для додання кисло-солодкого присмаку додають журавлину або сік лимона. Іноді в десерт додають пророщені зерна, вівсяні пластівці. Будь-який новий компонент змінює смак страви і можливо допоможе отримати свій улюблений рецепт.

Тут широке поле для фантазії й експерименту, пробуйте і дивуйте своїми новинками близьких і рідних!

Цукерки з сухофруктів — це ідеальний продукт і здорове харчування для всієї родини, а особливо для наших маленьких ласунів – дітей. Десерти в шоколаді, в кокосової, мигдальної стружці, «рафаэлки» з сиром підійдуть не тільки для чаювання в колі сім'ї, але і чудово прикрасять святковий стіл.

Один раз спробувавши ласощі, ви його полюбите назавжди, і воно стане найбільш затребуваним десертом!

Що ще почитати: