Що можна приготувати на друге швидко, смачно і невигадливо
Приготувати смачне і оригінальне друге блюдо – ось завдання для господині. Одна справа – творити кулінарні шедеври, а інше – кожен день годувати свою сім'ю. Зараз ми підкажемо вам, що можна приготувати на друге швидко і смачно.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свинини - | 1 кг |
лаврушки - | пару листочків |
вершкового масла - | 50 грам |
картоплин - | 9-10 шт. |
цибулин - | 4 шт. середнього розміру |
часнику - | 5 зубчиків |
солі і перцю - | за смаком |
свіжої зелені (петрушка або кріп) - | пучок |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 380 Ккал |
Це напевно самий легкий із усіх відомих рецептів приготування свинини – буженина смажена.
Цілий шматок свинячої м'якоті обмити холодною водою.
Відразу ж покласти на деко. У шматку м'яса зробити проколи, можна використовувати для цього ніж. Отримані дірочки вставити подрібнені часникові часточки і горошинки перцю.
М'ясо натерти сіллю, обсипати поламаним лавровим листом, полити розтопленим маслом. Вилити на деко ½ склянки теплої води. Поставити м'ясо в розігріту духову шафу.
Після того, як шматок м'яса підрум'яниться, покласти до нього картоплю, цибулю і полити всі продукти соком, що виділився при гасінні м'яса. Запікати до готовності всіх інгредієнтів.
Готовий шматок свинини нарізати на шматки, викласти на тарілку разом з овочами, обсипати посіченою зеленню.
Соковиті котлети з фаршу для всієї родини
Інгредієнти:
- 0,4 кг свинина;
- яйце;
- 2 сухаря;
- 0,4 кг – куряче філе;
- картопля для начинки;
- приправляти спеціями за смаком;
- 2 цибулини.
Страва готується 50-60 хвилин, його калорійність не перевищує 350 ккал.
Як готувати:
- Підготовлене м'ясо, вимочений в молоці засушений хліб прокрутити на м'ясорубці через дрібну решітку. Додати одне яйце, приправити за смаком спеціями і замісити фарш;
- Очищену картоплю нарізати брусочками. З м'яса скатати кульки, потім зробити коржі, покласти на середину кожної по два картопляних брусочки. Зліпити котлети, краще овальної форми;
- У борошні злегка обваляти готові котлетки, потім обсмажити на рафінованій олії. Приготовлені котлети «два в одному» накрити кришкою 5-7 хвилин, нехай «доходять».
Недільний обід з курки
Це блюдо дуже зручне і просте у приготуванні. По-перше, курочку можна замаринувати заздалегідь, а приготувати безпосередньо до обіду. По-друге, завдяки гарному маринаду вона готується швидше, ніж звичайна. І смак вийде особливий. Та й не треба тепер ламати голову, що приготувати з курки на друге.
Інгредієнти:
- 1 куряча тушка;
- 2 склянки сухого вина (білого);
- сік ½ лимона середнього розміру;
- 25 грам – цукор;
- 20 грам – сіль;
- 8-10 горошин запашного перцю;
- 9 ягідок ялівцю (можна і без них).
Час готування — від 45-60 хвилин, калорійність однієї порції — не більше 240 ккал.
Курячу тушку треба ретельно промити і розрізати на дві частини (навпіл). Для приготування маринаду змішати 2 склянки вина з такою ж кількістю постигла кип'яченої води, додати вичавлений лимонний сік, сіль, спеції, цукор. Половинки курячої тушки скласти в ємність і залити отриманим маринадом.
Щільно затягнути харчовою плівкою або закрити кришкою. На добу поставити в холодильник. Безпосередньо перед готуванням вийняти курку з маринаду, обсушити паперовим або звичайним рушником і викласти на деко. Смажити в духовій шафі при 200 градусах, поки курочка не придбає карамельний відтінок. Під час смаження поливати її маринадом.
У російському стилі — яловичина з гірчицею
Що приготувати з яловичини на друге? На обід можна приготувати яловичину з гірчицею. До такого м'яса добре подавати як гарнір розсипчасту гречку.
Необхідні продукти:
- 800 грам яловичини (м'якоть);
- 2 склянки бульйону або води;
- готова гірчиця – неповна чайна ложка;
- 25 грам – борошно;
- цибулина – 1 штука;
- приправляти спеціями (перець, сіль – за смаком;
- 100 грам – масло вершкове;
- 500 р сметани.
На готування доведеться витратити 40 хвилин, цінність однієї порції — 220 ккал.
Шматок яловичини порізати на плоскі шматки добре відбити і нарізати невеликими шматочками. Укласти в миску, посипати перцем, приправити сіллю, накрити підходящої кришкою або затягнути плівкою, щоб м'ясо не сохло. Залишити на годину або півтора.
На вершковому маслі підсмажити муку до кремового відтінку, дати охолонути. Коли борошняна суміш охолоне її треба розвести бульйоном або водою, додати чайну ложку гірчиці, трохи чорного перцю, все перемішати і прокип'ятити.
На добре розігрітій сковорідці підсмажити на маслі яловичину, викласти її у готовий соус додати сметану, смажену цибулю і прокип'ятити 15-20 хвилин. Блюдо готове.
Що приготувати з риби на друге
Існує безліч видів риби – на будь-який смак. Тому чи варто дивуватися, що рибне меню смачне, різноманітне і низькокалорійне.
Для приготування потрібно:
- 500 грам риби (за бажанням);
- топлене масло – 1½ столові ложки;
- цибулини – 2 штуки;
- готова гірчиця – не повна столова ложка;
- помідори – 4 плода;
- 30 г борошна.
На приготування рибного страви піде 45 хвилин, цінність в калоріях (залежить від вибраної риби) складе від 150 до 230 ккал.
Як приготувати рибу:
- Якщо риба велика, то розрізати її навпіл. Дрібна рибка готується цілком, звичайно без голів. Змішати борошно з сіллю, перцем, обваляти в неї підготовлену рибу, потім злегка обсмажити на сковорідці. Нарізати ріпчасту цибулю (тонкими кружечками) і підрум'янити його на олії до золотистого відтінку;
- Смажену цибулю викласти в каструлю з потовщеним дном, відправити туди ж кружечки помідорів, розведену прохолодною водою гірчицю, обсмажену рибку. Готувати 20 хвилин;
- Готову рибу вийняти, перекласти в іншу ємність, прикрити, щоб не охолола;
- Борошно змішати з сіллю, перцем і заправити цими інгредієнтами соус, прокип'ятити;
- Викласти рибу на тарілку, залити соусом, прикрасити зеленню.
Як приготувати узбецьку самсу в домашніх умовах читайте в нашій статті.
А ви знаєте як швидко можна набрати вагу жінці? Іноді зайва худоба це таке ж незручність і прикрість як і зайва вага.
Картопляний суп-пюре, то це блюдо яким можна пригостити своїх близьких, затіваючи сімейний вечерю.
Що можна приготувати без м'яса
Зараз в нашому розпорядженні завжди є свіжі овочі. Тому ніщо не заважає зробити смачне і різноманітне страву на друге без використання м'яса – голубці, з овочевою начинкою.
Що знадобиться:
- качан капусти (бажано з тонкими листками);
- 2 великі морквини;
- ½ Частину склянки – рис;
- велика цибулина – 1 штука;
- 3 помідора або столова ложка томату-пюре;
- за смаком часник, сіль.
На приготування голубців доведеться витратити 50 хвилин, цінність в калоріях складе 180 ккал.
Качан капусти добре промити водою. Навколо кочережки зробити надрізи по колу, в центр встромити ножа з довгим лезом. Поставити на плиту підходящу за розміром каструлю, налити в неї до половини води. Коли вона закипить, опустити в неї качан. Через хвилину, тримаючи качан за імпровізовану ручку (ніж) виделкою відокремити перші листочки. Так продовжувати, поки необхідну кількість капустяного листя не зніметься. Їх складати на друшляк, щоб видалити зайву воду.
Підготувати фарш: зварити до готовності рис, моркву натерти, цибулю нарізати, трохи їх загасити і з'єднати з рисом, за бажанням можна додати дрібно порубану часникову часточку.
Отриманим фаршем наповнити капустяне листя, згорнути рулетами (капустяні загорнути краї всередину), викласти в глибоку ємність, залити гарячою водою і додати помідори, зелень, приправити сіллю, тушкувати до готовності, в середньому близько 15 хвилин. Буде дуже смачно, якщо голубці перед тим, як відправити гаситься злегка обсмажити на сковороді з маслом.
Що ще можна приготувати смачно і швидко
Солодкі перці і шинку зазвичай використовують для бутербродів. Але якщо прийшов час обідати, то краще виключити харчування всухом'ятку і за 15 хвилин зробити смачне друге блюдо – «ледаче» рагу з шинки і болгарського перцю.
Знадобляться наступні продукти:
- 500 грам шинки з будь-якого м'яса;
- 2 стручка перцю (солодкого);
- 2 томата (великого розміру);
- звичайна цибуля – 2 штуки;
- 1 пачка заморожених перців (якщо немає свіжих).
Щоб приготувати обід на 4 порції знадобиться 15 хвилин, калорійність 290 ккал.
Як зробити:
- Соломкою нарізати перець, шинку. Порубати дрібно помідори, ріпчаста цибуля;
- Розігріти в сковорідці олію, покласти для обжарювання шматочки цибулі, потім додати перець, шинку. Весь час помішувати;
- Коли перець злегка зарум'яниться, додати помідори, зменшити вогонь і закрити каструлю кришкою. Через 7 хвилин друге блюдо готове;
- Якщо використовувати заморожені овочі, тоді спочатку обсмажити шинку, потім їх додати. У цьому випадку на приготування піде ще менше часу.
У житті бувають ситуації, коли в дефіциті не грошові кошти, а час. Приготувати оригінальне і смачне блюдо з сосисок за 25 хвилин – це цілком можливо.
Необхідні інгредієнти:
- сосиски – 8 штук;
- сир твердих сортів – невеликий шматочок (близько 100 грамів);
- 1 помідор.
На готування піде 20-25 хвилин, калорійність 180 ккал.
Спосіб приготування другої страви на швидку руку:
- Видалити з сосисок плівку, кінчики надрізати хрест-навхрест»;
- У середній частині сосисок зробити надріз. Сир подрібнити маленькими трикутниками по 3 см завдовжки. Помідор нашаткувати тонкими скибочками. У кожен надріз (на сосисці) засунути кубик сиру, скибочка помідора;
- Деко змастити, викласти на нього надрізом вгору всі сосиски. Причому треба укласти їх не щільно, тому що кінчики під час смаження будуть в різні сторони «растопыриваться»;
- Готувати при 180 градусах в духовці, 20 хвилин. Коли кінчики сосисок зарум'яняться, а сир розплавиться, друге блюдо готове;
- Гарніром може бути зелений горошок, капуста квашена або пюре з картоплі.
На столі обов'язково кожен день має бути гаряча, поживна і різноманітна їжа. Не менш важливо, щоб їжа була не тільки смачною, але і корисною. Доречні другі страви з яловичини, курки, риби, свинини, надають бадьорість і насичують організм необхідним будівельним матеріалом – білком. При цьому в основі других страв цілком можуть бути тільки овочі, звичайні сосиски або шинка.
Характеристика, використовуваних харчових інгредієнтів:
Продукти | білки | жири | вуглеводи | калорійність |
---|---|---|---|---|
На 100 грамів | ||||
свинина | 14,2 | 33,4 | — | 384 |
яловичина | 18,3 | 12,9 | — | 154 |
курка | 17,3 | 18,0 | — | 185 |
риба | від 16,0 до 26,0 | від 3,5 до 12,9 | — | від 92 до 230 |
масло | 0,7 | 82,1 | 3,0 | 282 |
картопля | 2,1 | 0,5 | 19,3 | Вісімдесят дев'ять |
цибуля | 1,5 | — | 10,3 | 47 |
перець солодкий | 1,4 | — | 7,0 | 16,9 |
сосиски | 11,3 | 18,4 | 0,5 | 204 |
шинка | 14,4 | 33,0 | — | 365 |
помідори | 1,2 | — | 5,1 | 15,2 |
капуста | 1,9 | 0,1 | 6,7 | 26 |
сметана | 2,5 | 29,9 | 3,3 | 284 |
вершки | 3,2 | 9,9 | 4,2 | 115 |