24 апрель 2019 1 481

Як приготувати соковиту буженину в рукаві для запікання

Блюдо, яке ми сьогодні будемо готувати, подобається абсолютно всім без винятків. Це смачно, це неймовірно смачно і дуже ароматно! Ви просто зобов'язані спробувати одну з наших буженин, щоб в повній мірі зрозуміти нас. Приємного!

Буженина з свинини в рукаві в духовці
Інгредієнти Кількість
часник - 3 шматочка
свинина - 750 г
вода - 1 л
спеції - за смаком
Час приготування: 250 хвилин Калорійність на 100 грам: 111 Ккал

Один з простих рецептів, з яким впорається кожен. Мінімум спецій і максимум смаку – це саме про наступний рецепт.

Як приготувати:

  1. Воду залити в сотейник, всипати спеції і перемішати.
  2. Довести на плиті до кипіння, після цього зняти з вогню і дати повністю охолонути.
  3. Покласти свинину в сотейник, затягнути плівкою і прибрати в холодильник на три години.
  4. Після цього м'ясо дістати і обсушити.
  5. Часник почистити і пропустити через тисняву.
  6. Натерти його спеціями і часниковим пюре.
  7. Духовку розігріти до 190 градусів.
  8. Помістити м'ясо в пакет для запікання і зробити на ньому чотири дірки.
  9. Прибрати в духовку на годину до повної готовності.
Порада: для пікантності можна натерти м'ясо не часником, а чилі.

Буженина в рукаві, приготована в мультиварці

Тут буде дійсно багато спецій, і це означає ні що інше, як божевільний аромат і такий же смак. Вам повинно сподобатися!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часник 5 шматочків
суміш перців 3 дрібку
пряні трави 3 дрібку
свинина 0,7 кг
сіль за смаком
мелений імбир 2 дрібку
паприка 5 г
масло оливи 30 мл
вода 0,1 л
мускатний горіх 2 дрібку
Час приготування: 440 хвилин Калорійність на 100 грам: 236 ккал

Як приготувати:

  1. У миску налити масло, додати сіль, суміш перців, пряні трави, імбир, паприку, мускатний горіх.
  2. Все це ретельно перемішати.
  3. Отриманою масою натерти свинину і потім помістити її в залишки маринаду.
  4. Прибрати в холодильник на чотири години і за цей час хоча б раз перевернути.
  5. Коли час пройде, м'ясо дістати і проткнути його ножем в декількох місцях.
  6. Часник почистити і нарізати часточками.
  7. Начинити їм підготовлені місця на шматку свинини.
  8. Після цього помістити її в чашу мультиварки і включити режим смаження.
  9. Смажити до рум'яної скоринки з усіх сторін, це приблизно по п'ять хвилин з кожного боку.
  10. Далі перекласти в рукав для запікання і зав'язати його.
  11. Покласти в каструлю, нплить води і включити режим випічки.
  12. Готувати сорок хвилин і потім ще дві години в режимі гасіння.
  13. Коли пройде час, буженину дістати і остудити. Після можна подавати.

Порада: якщо у вас сухий часник, то потрібно просто додати його до списку спецій, не треба начиняти їм щілини.

Соковите м'ясо в рукаві з курагою і родзинками

Швидкий рецепт для тих, кому подобаються експерименти. Соковите і пряно м'ясо, в якому ви знайдете скибочки солодких сухофруктів – справжній контраст для любителів!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
ізюм 150 г
курага 0,2 кг
свинина 850 г
спеції за смаком
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 252 ккал

Як приготувати:

  1. М'ясо промити, обсушити його і очистити від жиру.
  2. Натерти спеціями зі всіх сторін масажними рухами.
  3. Сухофрукти промити і покласти в миску.
  4. Залити киплячою водою і накрити тарілкою або кришкою.
  5. Дати настоятися хвилин п'ятнадцять.
  6. Потім відвар злити і промити родзинки з курагою.
  7. Обсушити і, якщо потрібно, подрібнити.
  8. М'ясо проколоти ножем і нашпигувати сухофруктами.
  9. Перекласти в рукав і прибрати в духовку на годину при 160 градусах.

Порада: можна використовувати і чорнослив, якщо він вам подобається.

Як приготувати з овочами

Тут вас чекає вже не просто буженина, а повноцінне блюдо! Весь м'ясо в цей раз буде доповнено овочами, а значить, можна сміливо подавати до столу.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
солодкий перець 1 шт.
сало 0,1 кг
свинина 750 г
часник 6 шматочків
морква 1 шт.
спеції за смаком
кабачок 1 шт.
Час приготування: 100 хвилин Калорійність на 100 грам: 152 ккал

Як приготувати:

  1. Свинину помити, очистити від усього зайвого.
  2. Сало позбавити від шкірки і нарізати слайсами.
  3. Моркву почистити і нарізати кільцями.
  4. Кабачок вимити, зрізати кінці і порубати теж на колечка.
  5. Солодкий перець помити, вирізати серединку.
  6. Далі нарізати його кільцями або півкільцями.
  7. М'ясо обсушити і розрізати на дві частини вздовж.
  8. Натерти обидва шматка спеціями і на один викласти всі шматочки сала.
  9. Часник почистити і пропустити через прес.
  10. Отриманим пюре змастити поверхню м'яса і сала.
  11. Зверху покласти другий шматок і пов'язати їх нитками між собою.
  12. Проколоти м'ясо ножем і нашпигувати морквою.
  13. Перекласти свинину в пакет, туди ж перець і кабачок.
  14. Прибрати в форму, потім в духовку і запікати годину і десять хвилин.

Порада: можна додати або замінити овочі за бажанням.

Пікантна буженина з майонезом

Чи знаєте ви, що якщо в маринад для м'яса додати майонез, то виходить в рази смачніше і ніжніше? Приготуйте зараз разом з нами, не пошкодуєте!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
кетчуп 15 мл
вода 1 л
сухий орегано 5 г
вустерський соус 15 мл
спеції за смаком
масло оливи 15 мл
свинина 1 кг
сухий базилік 5 г
часник 5 шматочків
паприка 5 г
Час приготування: 260 хвилин Калорійність на 100 грам: 133 ккал

Як приготувати:

  1. Воду залити в сотейник, додати спеції.
  2. Часник почистити і видавити через тисняву туди ж.
  3. Всипати базилік, орегано, підігріти все це і відставити.
  4. М'ясо промити і почистити, покласти в миску або контейнер.
  5. Залити маринадом і прибрати в холодильник години на два.
  6. В цей час з'єднати вустерський соус, олія оливи, кетчуп і паприку.
  7. Перемішати і дати настоятися.
  8. Коли час пройде, м'ясо дістати, обсушити і помістити в пакет.
  9. Влити до нього отриманий маринад і ретельно перемішати.
  10. Прибрати в духовку і запікати дві години при 200 градусах.

Порада: можна додати трохи табаско, якщо подобається гостра кухня.

Гірчичний маринад — кращий вибір!

Не переживайте, даний варіант не буде гострим, можна сміливо подавати до дитячого столу. Це маринад, в якому ви можете замаринувати будь-яке м'ясо, щоб воно вийшло ще смачніше!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль 5 г
майонез 15 мл
каррі 3 р
гірчиця 20 мл
чорний мелений перець за смаком
часник 4 шматочка
Час приготування: 5 хвилин Калорійність на 100 грам: 212 ккал

Як приготувати:

  1. Потрібно змішати спочатку каррі і сіль з чорним перцем.
  2. Майонез змішати з гірчицею.
  3. Часник почистити і видавити через прес до майонезу.
  4. Змішати рідкі та сухі компоненти між собою.
  5. Отриманим маринадом змастити м'ясо і прибрати в холодильник хоча б на три години.

Порада: якщо додавати сухий часник, його знадобиться близько столової ложки.

Візьміть на замітку, як приготувати буженину у фользі в духовці.

Тут ви дізнаєтеся, які м'ясні страви можна приготувати на Великдень.

Різноманітні рецепти лазаньї з м'ясом на будь-який смак читайте в нашій статті.

Приготування м'яса у рукаві з додаванням картоплі

Пропонуємо вам подати відразу повноцінне блюдо! Тут буде і буженина, і ситний картоплю. Спробуйте, це жахливо просто і приблизно так само смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
лимон 1 шт.
свинина 0,6 кг
цибуля 2 шт.
чебрець 10 г
картопля 1 кг
спеції за смаком
часник 4 шматочка
Час приготування: 170 хвилин Калорійність на 100 грам: 128 ккал

Як приготувати:

  1. Свинину ретельно вимити, очистити її від жиру.
  2. Натерти з усіх боків спеціями, присипати чебрецем.
  3. Часник почистити і пропустити через тисняву.
  4. Натерти отриманим пюре свинину.
  5. Загорнути його в плівку або покласти одразу в пакет для запікання.
  6. Зав'язати і прибрати в холодильник на дві години.
  7. Картоплю в цей час почистити і ретельно вимити.
  8. Нарізати її шматочками і знову промити, але в цей раз вже від крохмалю.
  9. Лимон промити і нарізати кільцями.
  10. Цибулю почистити і вимити, нарізати крупно.
  11. Помістити всю картоплю, цибулю і м'ясо з лимонами в пакет для запікання.
  12. Прибрати в духовку на сорок хвилин при 180 градусах.
Порада: можна використовувати трохи коріандру для яскравого аромату.

Корисні поради досвідчених кулінарів

Щоб у буженини була рум'яна скоринка зверху, пакет потрібно розірвати за десять-п'ятнадцять хвилин до того, як все буде готово. За цей час поверхню свинини якраз встигне запектися.

Подавати можна і потрібно з охолодженим соусом. Він може бути приготований з томатів, часнику, сиру, сиру, йогурту, сметани і багато іншого. Це дуже смачно, особливо якщо подавати в холодному вигляді.

Якщо ви любите сир, підберіть улюблений сорт і натріть його. Коли дістанете буженину з духовки, присипте її сиром. Поки м'ясо гаряче, він розтане і вийде апетитна тягуча скоринка.

Коли ви дістали м'ясо, його ще сміливо можна змастити медом з допомогою пензлика. Він потече з-за температури м'яса і висохне красивою, глянсовою скоринкою. Буде не тільки смачно, але й красиво!

Буженина – те м'ясо, яке можна подавати до гарніру прямо з духовки/мультиварки, а можна охолоджувати і подавати як закуску або нарізку. Вибирайте самі, як вам буде смачніше, і насолоджуйтеся!

Що ще почитати: