Як приготувати соковиту буженину в рукаві для запікання
Блюдо, яке ми сьогодні будемо готувати, подобається абсолютно всім без винятків. Це смачно, це неймовірно смачно і дуже ароматно! Ви просто зобов'язані спробувати одну з наших буженин, щоб в повній мірі зрозуміти нас. Приємного!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
часник - | 3 шматочка |
свинина - | 750 г |
вода - | 1 л |
спеції - | за смаком |
Час приготування: 250 хвилин | Калорійність на 100 грам: 111 Ккал |
Один з простих рецептів, з яким впорається кожен. Мінімум спецій і максимум смаку – це саме про наступний рецепт.
Як приготувати:
- Воду залити в сотейник, всипати спеції і перемішати.
- Довести на плиті до кипіння, після цього зняти з вогню і дати повністю охолонути.
- Покласти свинину в сотейник, затягнути плівкою і прибрати в холодильник на три години.
- Після цього м'ясо дістати і обсушити.
- Часник почистити і пропустити через тисняву.
- Натерти його спеціями і часниковим пюре.
- Духовку розігріти до 190 градусів.
- Помістити м'ясо в пакет для запікання і зробити на ньому чотири дірки.
- Прибрати в духовку на годину до повної готовності.
Буженина в рукаві, приготована в мультиварці
Тут буде дійсно багато спецій, і це означає ні що інше, як божевільний аромат і такий же смак. Вам повинно сподобатися!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
часник | 5 шматочків |
суміш перців | 3 дрібку |
пряні трави | 3 дрібку |
свинина | 0,7 кг |
сіль | за смаком |
мелений імбир | 2 дрібку |
паприка | 5 г |
масло оливи | 30 мл |
вода | 0,1 л |
мускатний горіх | 2 дрібку |
Час приготування: 440 хвилин | Калорійність на 100 грам: 236 ккал |
Як приготувати:
- У миску налити масло, додати сіль, суміш перців, пряні трави, імбир, паприку, мускатний горіх.
- Все це ретельно перемішати.
- Отриманою масою натерти свинину і потім помістити її в залишки маринаду.
- Прибрати в холодильник на чотири години і за цей час хоча б раз перевернути.
- Коли час пройде, м'ясо дістати і проткнути його ножем в декількох місцях.
- Часник почистити і нарізати часточками.
- Начинити їм підготовлені місця на шматку свинини.
- Після цього помістити її в чашу мультиварки і включити режим смаження.
- Смажити до рум'яної скоринки з усіх сторін, це приблизно по п'ять хвилин з кожного боку.
- Далі перекласти в рукав для запікання і зав'язати його.
- Покласти в каструлю, нплить води і включити режим випічки.
- Готувати сорок хвилин і потім ще дві години в режимі гасіння.
- Коли пройде час, буженину дістати і остудити. Після можна подавати.
Порада: якщо у вас сухий часник, то потрібно просто додати його до списку спецій, не треба начиняти їм щілини.
Соковите м'ясо в рукаві з курагою і родзинками
Швидкий рецепт для тих, кому подобаються експерименти. Соковите і пряно м'ясо, в якому ви знайдете скибочки солодких сухофруктів – справжній контраст для любителів!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
ізюм | 150 г |
курага | 0,2 кг |
свинина | 850 г |
спеції | за смаком |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 252 ккал |
Як приготувати:
- М'ясо промити, обсушити його і очистити від жиру.
- Натерти спеціями зі всіх сторін масажними рухами.
- Сухофрукти промити і покласти в миску.
- Залити киплячою водою і накрити тарілкою або кришкою.
- Дати настоятися хвилин п'ятнадцять.
- Потім відвар злити і промити родзинки з курагою.
- Обсушити і, якщо потрібно, подрібнити.
- М'ясо проколоти ножем і нашпигувати сухофруктами.
- Перекласти в рукав і прибрати в духовку на годину при 160 градусах.
Порада: можна використовувати і чорнослив, якщо він вам подобається.
Як приготувати з овочами
Тут вас чекає вже не просто буженина, а повноцінне блюдо! Весь м'ясо в цей раз буде доповнено овочами, а значить, можна сміливо подавати до столу.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
солодкий перець | 1 шт. |
сало | 0,1 кг |
свинина | 750 г |
часник | 6 шматочків |
морква | 1 шт. |
спеції | за смаком |
кабачок | 1 шт. |
Час приготування: 100 хвилин | Калорійність на 100 грам: 152 ккал |
Як приготувати:
- Свинину помити, очистити від усього зайвого.
- Сало позбавити від шкірки і нарізати слайсами.
- Моркву почистити і нарізати кільцями.
- Кабачок вимити, зрізати кінці і порубати теж на колечка.
- Солодкий перець помити, вирізати серединку.
- Далі нарізати його кільцями або півкільцями.
- М'ясо обсушити і розрізати на дві частини вздовж.
- Натерти обидва шматка спеціями і на один викласти всі шматочки сала.
- Часник почистити і пропустити через прес.
- Отриманим пюре змастити поверхню м'яса і сала.
- Зверху покласти другий шматок і пов'язати їх нитками між собою.
- Проколоти м'ясо ножем і нашпигувати морквою.
- Перекласти свинину в пакет, туди ж перець і кабачок.
- Прибрати в форму, потім в духовку і запікати годину і десять хвилин.
Порада: можна додати або замінити овочі за бажанням.
Пікантна буженина з майонезом
Чи знаєте ви, що якщо в маринад для м'яса додати майонез, то виходить в рази смачніше і ніжніше? Приготуйте зараз разом з нами, не пошкодуєте!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
кетчуп | 15 мл |
вода | 1 л |
сухий орегано | 5 г |
вустерський соус | 15 мл |
спеції | за смаком |
масло оливи | 15 мл |
свинина | 1 кг |
сухий базилік | 5 г |
часник | 5 шматочків |
паприка | 5 г |
Час приготування: 260 хвилин | Калорійність на 100 грам: 133 ккал |
Як приготувати:
- Воду залити в сотейник, додати спеції.
- Часник почистити і видавити через тисняву туди ж.
- Всипати базилік, орегано, підігріти все це і відставити.
- М'ясо промити і почистити, покласти в миску або контейнер.
- Залити маринадом і прибрати в холодильник години на два.
- В цей час з'єднати вустерський соус, олія оливи, кетчуп і паприку.
- Перемішати і дати настоятися.
- Коли час пройде, м'ясо дістати, обсушити і помістити в пакет.
- Влити до нього отриманий маринад і ретельно перемішати.
- Прибрати в духовку і запікати дві години при 200 градусах.
Порада: можна додати трохи табаско, якщо подобається гостра кухня.
Гірчичний маринад — кращий вибір!
Не переживайте, даний варіант не буде гострим, можна сміливо подавати до дитячого столу. Це маринад, в якому ви можете замаринувати будь-яке м'ясо, щоб воно вийшло ще смачніше!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сіль | 5 г |
майонез | 15 мл |
каррі | 3 р |
гірчиця | 20 мл |
чорний мелений перець | за смаком |
часник | 4 шматочка |
Час приготування: 5 хвилин | Калорійність на 100 грам: 212 ккал |
Як приготувати:
- Потрібно змішати спочатку каррі і сіль з чорним перцем.
- Майонез змішати з гірчицею.
- Часник почистити і видавити через прес до майонезу.
- Змішати рідкі та сухі компоненти між собою.
- Отриманим маринадом змастити м'ясо і прибрати в холодильник хоча б на три години.
Порада: якщо додавати сухий часник, його знадобиться близько столової ложки.
Візьміть на замітку, як приготувати буженину у фользі в духовці.
Тут ви дізнаєтеся, які м'ясні страви можна приготувати на Великдень.
Різноманітні рецепти лазаньї з м'ясом на будь-який смак читайте в нашій статті.
Приготування м'яса у рукаві з додаванням картоплі
Пропонуємо вам подати відразу повноцінне блюдо! Тут буде і буженина, і ситний картоплю. Спробуйте, це жахливо просто і приблизно так само смачно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
лимон | 1 шт. |
свинина | 0,6 кг |
цибуля | 2 шт. |
чебрець | 10 г |
картопля | 1 кг |
спеції | за смаком |
часник | 4 шматочка |
Час приготування: 170 хвилин | Калорійність на 100 грам: 128 ккал |
Як приготувати:
- Свинину ретельно вимити, очистити її від жиру.
- Натерти з усіх боків спеціями, присипати чебрецем.
- Часник почистити і пропустити через тисняву.
- Натерти отриманим пюре свинину.
- Загорнути його в плівку або покласти одразу в пакет для запікання.
- Зав'язати і прибрати в холодильник на дві години.
- Картоплю в цей час почистити і ретельно вимити.
- Нарізати її шматочками і знову промити, але в цей раз вже від крохмалю.
- Лимон промити і нарізати кільцями.
- Цибулю почистити і вимити, нарізати крупно.
- Помістити всю картоплю, цибулю і м'ясо з лимонами в пакет для запікання.
- Прибрати в духовку на сорок хвилин при 180 градусах.
Корисні поради досвідчених кулінарів
Щоб у буженини була рум'яна скоринка зверху, пакет потрібно розірвати за десять-п'ятнадцять хвилин до того, як все буде готово. За цей час поверхню свинини якраз встигне запектися.
Подавати можна і потрібно з охолодженим соусом. Він може бути приготований з томатів, часнику, сиру, сиру, йогурту, сметани і багато іншого. Це дуже смачно, особливо якщо подавати в холодному вигляді.
Якщо ви любите сир, підберіть улюблений сорт і натріть його. Коли дістанете буженину з духовки, присипте її сиром. Поки м'ясо гаряче, він розтане і вийде апетитна тягуча скоринка.
Коли ви дістали м'ясо, його ще сміливо можна змастити медом з допомогою пензлика. Він потече з-за температури м'яса і висохне красивою, глянсовою скоринкою. Буде не тільки смачно, але й красиво!
Буженина – те м'ясо, яке можна подавати до гарніру прямо з духовки/мультиварки, а можна охолоджувати і подавати як закуску або нарізку. Вибирайте самі, як вам буде смачніше, і насолоджуйтеся!