27 апрель 2019 1 401

Як смачно приготувати суп на яловичому бульйоні

Запорука успіху перших страв полягає в наваристості та аромату бульйону. І поради, що стосуються цього процесу, ніколи не будуть зайвими, так як кожен з них багато разів перевірявся господинями на практиці.

Легкі рецепти супу на яловичому бульйоні

Використання яловичого м'яса з тонкими жировими вкрапленнями кремового або білого відтінку, не тільки зроблять ваш суп ароматним, але і посилять смакові відчуття.

Суп розпочинається з основи, в нашому випадку – це яловичий бульйон. Якщо сам рецепт не потребує зусиль, то тривалість варіння розтягнеться до чотирьох годин.

Приготування наваристого яловичого бульйону ґрунтується на наступних етапах:

  1. Закладання і заливання рідиною м'яса;
  2. Варіння до утворення піни;
  3. Ретельний збір піни;
  4. Протирання стінок посуду для посилення прозорості бульйону в кінці варіння;
  5. Закладання коріння, якщо вони передбачені рецептурою;
  6. Варіння бульйону з напіввідкритою кришкою протягом 3-4 годин на слабкому вогні;
  7. Проціджування.

В результаті повинен вийти ароматний і прозорий бульйон, який послужить основою для всіх нижчеописаних рецептів супів.

Гороховий суп «Наваристий»
Інгредієнти Кількість
Бульйон - 2 л
Яловичина (можна взяти варену) - 0.3 кг
Морква - 1 шт. пор. розміру
Горох лущений - 300 г
Бульби картоплі - 3 шт.
Ріпчаста цибуля - 2 шт.
Олія соняшникова - 45 мл
Петрушка - 15 г
Морська сіль - 8 г
Лавровий лист - 2 шт.
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 г: 77 Ккал

Поетапний процес приготування:

  1. У киплячий бульйон кинути нарізану на невеликі шматки яловичину;
  2. Трохи зменшити вогонь, додати заздалегідь замочений горох. Сіль додати за смаком;
  3. Поки горох вариться до потрібного стану, очищаємо і нарізаємо картоплю. Як тільки горох став м'яким, закладаємо її в суп картопля і продовжуємо варити ще чверть години;
  4. Дрібно нашатковані овочі: цибулю і моркву пасеруємо до золотистого відтінку;
  5. Закладаємо овочі, що залишилися, лаврові листочки і варимо ще пару хвилин.

Приготування грибного супу

Секрет приготування цього супу полягає у головному інгредієнті – грибах. Обмежень у сорті немає, але успіх залежить від розміру.

Великі гриби подарують страві смак, а маленькі додадуть ароматність.

Якщо у ресторанах вам швидше за все запропонують грибний суп з використанням печериць та білих грибів, то в домашній варіації його можна приготувати зі сироїжок, маслюків, красноголовців і інших сортів.

На приготування грибного супу піде менше години, не враховуючи час варіння яловичого бульйону. У підсумку ви отримаєте вишукане блюдо, яке за смаком може дати фору будь-якому ресторанному. Отже, приступимо.

Назва інгредієнта Кількість
Гриби (печериці або білі) 150 гр.
Бульйон 300 мл
Морква середнього розміру 1 шт.
Велику картоплю 1 шт.
Цибуля 50 гр.
Сіль
Лавровий лист пару листя

Час приготування — 40 хв.

Калорійність страви в 100 гр. – 27 ккал.

Процес приготування:

  1. Нарізані гриби закладаються в киплячий бульйон і варяться чверть години;
  2. Після додайте моркву і картоплю;
  3. Посоліть і додайте, нашатковану цибулю;
  4. Варіть суп не більше чверті години, в кінці додайте лавровий лист.

Рисовий суп для святкового столу

Коли вдома намічається святковий сімейний обід/вечеря, будь-яка господиня мріє догодити кожному гостю і часто ламає голову і думає, що приготувати в якості першої страви. Вихід є!

Рисовий суп — відмінне рішення для з'явилася проблеми. Його можна готувати навіть без м'яса, адже в будь-якому випадку вийде блюдо, яке порадує гостей своїм смаком, ароматом і ситністю.

Назва інгредієнта Кількість (шт., л, гр., кг, мл)
Томат 75 гр.
Цибулина 1 шт. (середнього розміру)
Перець болгарський 1 шт.
Бульби картоплі 3 шт.
Рис (сорт середньозерний) 150 гр.
Морква велика 1 шт.
Бульйон 2 л.
Сіль за смаком
Зелень
Соняшникова олія 15 мл.

Час приготування — не більше години.

Калорійність страви в 100 гр. – 39 ккал.

Поетапний процес приготування:

  1. У киплячий бульйон висипати рис і варити до напівготовності;
  2. Як тільки рис злегка звариться, додайте кубиками, нарізану кубиками картоплю;
  3. Після займіться обсмаженням інших овочів. На сковороду влити масло і пасерувати дрібно нарізані коренеплоди: моркву, цибулю і болгарський перець;
  4. Томатна паста додається після того, як цибуля стане напівпрозорим;
  5. Після перекладіть обсмажені овочі в каструлю, посоліть і за бажанням поперчіть;
  6. Проварити суп ще пару-трійку хвилин і вимкніть вогонь;
  7. Готовий рисовий суп краще всього поєднується з рубаною зеленню.

Гурманам присвячується: який ще зварити смачний суп з говядинкой?

Коли традиційні супи трохи набридли і не викликають інтересу, саме час познайомитися з чимось новим і відкрити душу високої кухні!

Так, мова йде про найяскравіших представників європейської кухні — Франції та Італії. Не дивуйтеся і не бійтеся експериментувати, адже як кажуть кухарі: навіть картопля фрі, приготований з душею і задоволенням, може стати в один ряд з вишуканим ресторанним стравою.

Почнемо, мабуть, з приготування італійського супу – Мінестроне.

Назва інгредієнта Кількість
Пастернак 150 гр.
Бекон 150 гр.
Яловичий бульйон 1,5 л.
Консервована біла квасоля 400 гр.
Макарони (зірочки або кільця) 200 гр.
Морква 2 шт.
Томат 1 ст. л.
Базилік ( дрібно нарізаний) 2 ст. л.
Цибуля-порей 1 стебло
Мелений чорний перець
Часник 1 зубчик

Час приготування «Мінестроне» — не більш півгодини.

Калорійність в 100 гр. – 34 ккал.

Приготування:

    1. Бекон нарізати великими шматками, морква і пастернак – кубиками, цибулю-порей нашаткувати, часник дрібно порубати;

    1. Обсмажити бекон. Частина виділився жир злити. Додати до бекону нарізані овочі і томат, злегка обсмажити;

    1. Влити в сотейник бульйон і через 5 хвилин закинути макарони і квасоля;

  1. Посолити за смаком і посипати базиліком.

Шеф-кухаря рекомендують до супу тертий сир або соус песто, які зроблять смак страви більш пікантним.

Говорячи про високої кухні, хіба можна забути про французької? Тому наступне блюдо, приготоване на яловичому бульйоні, буде мати пюреобразную консистенцію і називатися «Сен-Жермен».

Назва інгредієнта Кількість
Зелений горошок (свіжий) 0.5 кг
Бекон 2-3 скибочки
Яловичий бульйон 400 мл
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Цибулю-порей (стебло) 1 шт.
Рослинна олія 2 ст. л.
Цукровий пісок 1 ч. л.
Сіль
Запашний перець

Загальний час приготування — 45 хвилин.

Калорійність в 100 гр. – 225 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Посолити киплячу воду. Додати зелений горошок (свіжий). Варити протягом декількох хвилин, злити воду і відкласти 100 гр. в сторонку;
  2. Стебло цибулі-порею ретельно нарізати тонкими кільцями. Також порізати скибочки бекону. На розігрітій сковороді, влити обсмажити до прозорості цибулю. Потім покласти горошок, а зверху залити склянкою бульйону. Зменшити вогонь і продовжувати варити ще 12 хвилин;
  3. Отриманий склад подрібнити за допомогою блендера, а потім протерти через марлеву тканину, складену втричі або дрібне сито;
  4. Перетерте пюре викласти в посуд з глибоким дном налити склянку гарячого бульйону. Посолити, насипати чайну ложку цукру і за бажанням перець. Масу прогрівати близько 7 хвилин на помірному вогні;
  5. Перед подачею суп-пюре прикрашають листям петрушки, а в центр кожної порції кидають відкладений на першому етапі горошок.

Крабові палички в кляре рецепт який вражає своєю простотою, але вмете з тим закуска вийде смачною та оригінальною.

Спробуйте цікавий рецепт салату «Празький». Це незвичайне поєднання яловичини і яблук зведе з розуму будь-якого гурмана. До речі, наша добірка включає ще багато інших рецептів. Читайте тут.

А ви пробували гострий мексиканський суп Чилі кон корені? Це, мабуть, саме популярне блюдо не тільки в Мексиці, але і в усьому іспаномовного світі. Адже Чилі кон корені прийшов саме звідти.

Господині На замітку: корисні поради та хитрості

Супи підтримують правильну роботу системи травлення і насичують корисними мікроелементами і вітамінами. Влітку деякі види допомагають освіжитися, а взимку наваристий суп заповнюють шлунок і заповнить втрачену енергію. Але користь буде в тому випадку, коли господиня знає і користується на ділі кількома нюансами, пов'язаними з технологічним процесом.

  1. Не встежили за піною? Виправити помилку можна долив півсклянки води. Так осіла піна знову підніметься;
  2. Щоб не потемнів бульйон, видалите кістковий мозок;
  3. Зробити смак пікантний, допоможуть пару чайних ложок хересу або натертий невеликий шматок твердого сиру;
  4. Обсмажте в духовці кістки, і вони додадуть насичений аромат;
  5. Бульйон придбає каламутність, якщо допустити довгий кипіння;
  6. Лавровий лист кладуть під кінець, щоб він дав гіркість;
  7. Для бульйону, необхідного для порції супу, візьміть 3 ст. води. Це мало, так як 1/3 частина рідини піддається випаровуванню.

Бачите, наскільки різноманітний світ супів? Тому не бійтеся відійти від традиційного приготування борщу або збірної солянки, додайте в своє меню кілька нових рецептів і тоді суп не перетвориться на банальний обід, а в даний гастрономічне задоволення.

Готуйте із задоволенням. Приємного апетиту!

Що ще почитати: