14 апрель 2019 4 092

Курячий бульйон і супи на його основі — користь низької калорійності

Курячий бульйон і супи на його основі є популярними і улюбленими стравами багатьох росіян з раннього дитинства.

Багато цінують цю страву за його легкість і дієтичні якості.

Вони наваристы, прозорі і дуже апетитні.

Без сумніву такі супи дуже корисні, сытны.

Курячий бульйон

Курячий бульйон відомий людству з тих давніх пір, коли найпопулярніша птах була приручена людиною. Відомі всім ще з дитинства цілющі властивості цієї страви.

Його завжди готували хворим людям, і бульйон творив дива, за що і отримав назву «єврейський пеніцилін».

Курячий бульйон з грудки і відносять до дієтичних страв. Саме вона є найбільш дієтичної і корисною частиною курки.

На відміну від курячих ніжок — «лідерів» за змістом холестерину — грудка є білим м'ясом, яке за змістом фосфору поступається лише риби і морепродуктів.

А чи знаєте ви яка калорійність у квашеної капусти? Детальна інформація, рецепти.Про корисні властивості інжиру можна дізнатися тут. Дуже корисний продукт, для тих хто хоче побачити як йдуть зайві кілограми.

Речовини, що містяться в бульйоні з курячого філе, мають стимулюючу дію при переломах кінцівок.

Вони допомагають кісток і тканин швидше зростатися. Курячий бульйон надає цілющу дію на захворювання шлунково-кишкового тракту, лікує виразку шлунка і гастрит.

При підвищеній температурі при грипі, його прийом покращує стан хворого, так як в ньому містяться протизапальні речовини.

Велика кількість білка забезпечують безперебійну роботу серця і серцево-судинних захворювань.

Але, незважаючи на всі корисні властивості бульйону з курячої грудки, зловживати ним не слід, так як у великих кількостях він викликає алергічні реакції.

З цієї причини не варто його вживати людям-алергікам.

Правильна варіння курячого бульйону передбачає обов'язкове видалення жиру з поверхні під час кипіння.

Варити бульйон із курячого філе потрібно приблизно 50 хвилин на повільному вогні. За півгодини до готовності покласти цілу цибулину, моркву і корінь селери або петрушки.

Такий бульйон з класичним традиціям подають з грінками з пшеничного або житнього хліба або з сухариками.

Калорійність бульйону з курячої грудки

Бульйон із курячого філе містить велику кількість вітамінів і мінеральних речовин.

Калорійність його невелика: на 100 грам всього 20 кілокалорій.

Калорійність бульйону на курячій грудці так мала, що він є чудовою основою для дієти. Кілька днів слід харчуватися дієтичним бульйоном, додавши до нього сухарики з житнього хліба. Дієту можна доповнити зеленим чаєм, чистою водою.

Не забувайте про полівітаміни. Бульйон з грудки дає організму незамінний білок, не буде страшно, якщо ви вчасно дієти поласуйте курячою грудкою з нього. Вона низькокалорійна, але корисна для організму.

Це і фосфор, вітаміни та незамінні амінокислоти.

Худнути за допомогою бульйонів, тобто рідин, легко.

Низькі по калорійності, але прекрасно створюють відчуття ситості, бульйони чудово очищають організм від шлаків і виводять токсини.

Бульйони з курячої грудки легко перетравлюються організмом і не стають важким випробуванням для травної системи.

За допомогою такої страви схуднути можна в малі терміни, без голодування і катувань організму.

Суп на курячому бульйоні

Для людей, які вважають калорії, супи на курячому бульйоні є одним з основних страв.

Звичайно, якщо зрізати верхню шкірку у курки.

Шкіру потрібно зрізати до варіння, так як під час кипіння, в бульйон переходять всі шкідливі і жирні речовини.

Також, для того, щоб знизити кількість жиру, потрібно дати покипіти бульйону хвилин 15-20 і потім злити цей перший бульйон.

Курку треба закладати в холодну воду. На другому бульйоні готують будь-супи.

Такими немудреными способами можна довести калорійність курячого супу до самого мінімуму.

Також в супи не треба обсмажувати моркву і цибулю. Це на третину підвищить калорійність курячого супу, краще класти овочі в суп сирими.

Ось скільки приблизно кілокалорій міститься в курячих супах:

  • 100 гр овочевого курячого супу містить приблизно 40 -50 Ккал.
  • 100 гр рисового курячого супу містить приблизно 60 Ккал.

І яких тільки супів не буває на основі курячого бульйону! Це і овочеві, з рисом, з вермішеллю, супи-пюре, горохові та квасолеві, і багато інших.

Є ще одна категорія дитячих супів, саме курячих супів, зварених для малюків. Перераховувати можна до нескінченності.

Основою цих супів є бульйон. А як зварити його смачним? Найголовніше – це співвідношення м'яса курки і води.

Для гарного, наваристого бульйону на 1,5 літра води слід взяти 500 г курки.

Давайте приготуємо дуже ситний і смачний курячий суп «Затируха»
Інгредієнти Кількість
куряча грудка - 1 шт.
яйце - 1 шт.
вода для приготування затирухи - 3 ст. л.
борошно - 1 склянка
морква - 1 шт.
цибулина - 1 середня
картопля - 3-4 шт.
сіль, перець, приправи - за смаком
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 65 Ккал

Раніше він вважався селянським супом, напевно, тому, що для його приготування потрібно мінімум звичайних продуктів.

Приступимо до приготування.

  1. Зваримо курячий бульйон з усіма улюбленими спеціями і травами. Звичайно, знімаючи накип і не при сильному бурління.
  2. Через півгодини після закипання додамо до курячого м'яса картопля. Зрозуміло, що очищений і нарізаний кубиками або брусочками.
  3. Моркву і ріпчасту цибулю додати ближче до кінця варіння.
  4. Для приготування безпосередньо затирухи потрібно дуже ретельно вимити руки. В окремому посуді розіб'ємо 1 яйце, додамо воду, сіль і перемішаємо.
  5. Тепер потрібно занурити руки в суміш яйця і води, далі в борошно і починається затирка.
  6. Затираємо або обтираем прилипла до рук суміш, і так поки не скінчиться борошно і вода з яйцем.
  7. Від позбавлення від зайвої муки, затируху бажано просіяти через сито.

Готуємо борщ

Борщ готували ще за часів зародження Русі як держави. Цікаво, що щі були їжею для всіх верств населення; і багатих, і бідних.

Під час посту капусняк готували пісні, без м'яса і без курки.

Традиційно їх варять на яловичому бульйоні, що є висококалорійним першою стравою.

На сьогоднішній день, коли всі мріють схуднути і знижують калорійність свого харчування, саме щі на курячому, а не на м'ясному бульйоні, стають дедалі актуальнішими.

Щі – це овочевий суп, і вже цим він дуже корисний для людського організму.100 гр борщу або щей містить приблизно 70-100 калорій.

Як бачите калорійність борщу на курячому бульйоні задовільна, можна його не боячись включати в раціон.

Так само низькокалорійним стравою є локшина на курячому бульончике.

Спробуємо приготувати легкі щі

  1. Для початку зваримо курячий бульйон. У холодну воду закладаємо тушку курки і ставимо на вогонь. Необов'язково класти тушку цілком, при бажанні можна порізати на порційні шматки.
  2. Не забуваємо знімати піну і жир з поверхні. Як тільки закипіло, зменшуємо вогонь і варимо при повільному кипінні хвилин 40-50. Солимо за півгодини до готовності.
  3. Поки вариться страва, можна приступити до підготовки овочів. Капусту свіжу шаткуємо і змішуємо з приправою із суміші болгарських перців. Звичайно по сезону або при наявності в холодильнику свіжого перцю, наріжемо його.
  4. Почистити картоплю і порізати по формі нарізування капусти. Порізати кілька помідорів.
  5. Курка готова, її потрібно вийняти і покласти в киплячий бульйон нашатковану капусту. Вона має варитися хвилин 15. Слідом в каструлю йде картоплю і варять до готовності.
  6. Наприкінці варіння прийшла черга ріпчастої цибулі і помідорів без шкірки. Дати покипіти ще трохи і зняти з вогню.
  7. При подачі на стіл не забудьте посипати зеленню. Особливо підійде зелений лук, і покласти порцію курячого м'яса.

Повна інформація про те, як варити вареники в пароварці. Смачний і корисний рецепт.Дуже смачно так само виходить рисова каша на сухому молоці. Подробиці за посиланням.

Ну і наостанок смачні рецепти тушкованою спаржевої квасолі: #deletetag#/retsepty-blyud/ovoshhi/retsepty-prigotovleniya-sparzhevoj-fasoli.html

Також варяться щі на курячому бульйоні тільки з квашеною капустою

Квашену капусту варити потрібно трохи довше, ніж свіжу.

Багато цінителі щей віддають перевагу саме квашену капусту. Вона надає приємну кислинку» і чудовий, апетитний аромат.

Щі готують не тільки з білокачанної капустою. Її можна замінити і кольоровий. Такі щи повинні бути дуже легкими і тому картоплю краще не додавати.

У курячий бульйон слід покласти моркву, потім цвітну капусту і ріпчасту цибулю. В самому кінці добре додати зелений горошок.

Приємного апетиту!

Відео-десерт

Що ще почитати: