Курячий бульйон і супи на його основі — користь низької калорійності
Курячий бульйон і супи на його основі є популярними і улюбленими стравами багатьох росіян з раннього дитинства.
Багато цінують цю страву за його легкість і дієтичні якості.
Вони наваристы, прозорі і дуже апетитні.
Без сумніву такі супи дуже корисні, сытны.
Курячий бульйон
Курячий бульйон відомий людству з тих давніх пір, коли найпопулярніша птах була приручена людиною. Відомі всім ще з дитинства цілющі властивості цієї страви.
Його завжди готували хворим людям, і бульйон творив дива, за що і отримав назву «єврейський пеніцилін».
Курячий бульйон з грудки і відносять до дієтичних страв. Саме вона є найбільш дієтичної і корисною частиною курки.
На відміну від курячих ніжок — «лідерів» за змістом холестерину — грудка є білим м'ясом, яке за змістом фосфору поступається лише риби і морепродуктів.
А чи знаєте ви яка калорійність у квашеної капусти? Детальна інформація, рецепти.Про корисні властивості інжиру можна дізнатися тут. Дуже корисний продукт, для тих хто хоче побачити як йдуть зайві кілограми.
Речовини, що містяться в бульйоні з курячого філе, мають стимулюючу дію при переломах кінцівок.
Вони допомагають кісток і тканин швидше зростатися. Курячий бульйон надає цілющу дію на захворювання шлунково-кишкового тракту, лікує виразку шлунка і гастрит.
При підвищеній температурі при грипі, його прийом покращує стан хворого, так як в ньому містяться протизапальні речовини.
Велика кількість білка забезпечують безперебійну роботу серця і серцево-судинних захворювань.
Але, незважаючи на всі корисні властивості бульйону з курячої грудки, зловживати ним не слід, так як у великих кількостях він викликає алергічні реакції.
З цієї причини не варто його вживати людям-алергікам.
Правильна варіння курячого бульйону передбачає обов'язкове видалення жиру з поверхні під час кипіння.
Такий бульйон з класичним традиціям подають з грінками з пшеничного або житнього хліба або з сухариками.
Калорійність бульйону з курячої грудки
Бульйон із курячого філе містить велику кількість вітамінів і мінеральних речовин.
Калорійність його невелика: на 100 грам всього 20 кілокалорій.
Калорійність бульйону на курячій грудці так мала, що він є чудовою основою для дієти. Кілька днів слід харчуватися дієтичним бульйоном, додавши до нього сухарики з житнього хліба. Дієту можна доповнити зеленим чаєм, чистою водою.
Не забувайте про полівітаміни. Бульйон з грудки дає організму незамінний білок, не буде страшно, якщо ви вчасно дієти поласуйте курячою грудкою з нього. Вона низькокалорійна, але корисна для організму.
Це і фосфор, вітаміни та незамінні амінокислоти.
Худнути за допомогою бульйонів, тобто рідин, легко.
Низькі по калорійності, але прекрасно створюють відчуття ситості, бульйони чудово очищають організм від шлаків і виводять токсини.
Бульйони з курячої грудки легко перетравлюються організмом і не стають важким випробуванням для травної системи.
За допомогою такої страви схуднути можна в малі терміни, без голодування і катувань організму.
Суп на курячому бульйоні
Для людей, які вважають калорії, супи на курячому бульйоні є одним з основних страв.
Звичайно, якщо зрізати верхню шкірку у курки.
Шкіру потрібно зрізати до варіння, так як під час кипіння, в бульйон переходять всі шкідливі і жирні речовини.
Також, для того, щоб знизити кількість жиру, потрібно дати покипіти бульйону хвилин 15-20 і потім злити цей перший бульйон.
Курку треба закладати в холодну воду. На другому бульйоні готують будь-супи.
Такими немудреными способами можна довести калорійність курячого супу до самого мінімуму.
Також в супи не треба обсмажувати моркву і цибулю. Це на третину підвищить калорійність курячого супу, краще класти овочі в суп сирими.
Ось скільки приблизно кілокалорій міститься в курячих супах:
- 100 гр овочевого курячого супу містить приблизно 40 -50 Ккал.
- 100 гр рисового курячого супу містить приблизно 60 Ккал.
І яких тільки супів не буває на основі курячого бульйону! Це і овочеві, з рисом, з вермішеллю, супи-пюре, горохові та квасолеві, і багато інших.
Є ще одна категорія дитячих супів, саме курячих супів, зварених для малюків. Перераховувати можна до нескінченності.
Основою цих супів є бульйон. А як зварити його смачним? Найголовніше – це співвідношення м'яса курки і води.
Для гарного, наваристого бульйону на 1,5 літра води слід взяти 500 г курки.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
куряча грудка - | 1 шт. |
яйце - | 1 шт. |
вода для приготування затирухи - | 3 ст. л. |
борошно - | 1 склянка |
морква - | 1 шт. |
цибулина - | 1 середня |
картопля - | 3-4 шт. |
сіль, перець, приправи - | за смаком |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 65 Ккал |
Раніше він вважався селянським супом, напевно, тому, що для його приготування потрібно мінімум звичайних продуктів.
Приступимо до приготування.
- Зваримо курячий бульйон з усіма улюбленими спеціями і травами. Звичайно, знімаючи накип і не при сильному бурління.
- Через півгодини після закипання додамо до курячого м'яса картопля. Зрозуміло, що очищений і нарізаний кубиками або брусочками.
- Моркву і ріпчасту цибулю додати ближче до кінця варіння.
- Для приготування безпосередньо затирухи потрібно дуже ретельно вимити руки. В окремому посуді розіб'ємо 1 яйце, додамо воду, сіль і перемішаємо.
- Тепер потрібно занурити руки в суміш яйця і води, далі в борошно і починається затирка.
- Затираємо або обтираем прилипла до рук суміш, і так поки не скінчиться борошно і вода з яйцем.
- Від позбавлення від зайвої муки, затируху бажано просіяти через сито.
Готуємо борщ
Борщ готували ще за часів зародження Русі як держави. Цікаво, що щі були їжею для всіх верств населення; і багатих, і бідних.
Під час посту капусняк готували пісні, без м'яса і без курки.
Традиційно їх варять на яловичому бульйоні, що є висококалорійним першою стравою.
На сьогоднішній день, коли всі мріють схуднути і знижують калорійність свого харчування, саме щі на курячому, а не на м'ясному бульйоні, стають дедалі актуальнішими.
Щі – це овочевий суп, і вже цим він дуже корисний для людського організму.100 гр борщу або щей містить приблизно 70-100 калорій.
Як бачите калорійність борщу на курячому бульйоні задовільна, можна його не боячись включати в раціон.
Так само низькокалорійним стравою є локшина на курячому бульончике.
Спробуємо приготувати легкі щі
- Для початку зваримо курячий бульйон. У холодну воду закладаємо тушку курки і ставимо на вогонь. Необов'язково класти тушку цілком, при бажанні можна порізати на порційні шматки.
- Не забуваємо знімати піну і жир з поверхні. Як тільки закипіло, зменшуємо вогонь і варимо при повільному кипінні хвилин 40-50. Солимо за півгодини до готовності.
- Поки вариться страва, можна приступити до підготовки овочів. Капусту свіжу шаткуємо і змішуємо з приправою із суміші болгарських перців. Звичайно по сезону або при наявності в холодильнику свіжого перцю, наріжемо його.
- Почистити картоплю і порізати по формі нарізування капусти. Порізати кілька помідорів.
- Курка готова, її потрібно вийняти і покласти в киплячий бульйон нашатковану капусту. Вона має варитися хвилин 15. Слідом в каструлю йде картоплю і варять до готовності.
- Наприкінці варіння прийшла черга ріпчастої цибулі і помідорів без шкірки. Дати покипіти ще трохи і зняти з вогню.
- При подачі на стіл не забудьте посипати зеленню. Особливо підійде зелений лук, і покласти порцію курячого м'яса.
Повна інформація про те, як варити вареники в пароварці. Смачний і корисний рецепт.Дуже смачно так само виходить рисова каша на сухому молоці. Подробиці за посиланням.
Ну і наостанок смачні рецепти тушкованою спаржевої квасолі: #deletetag#/retsepty-blyud/ovoshhi/retsepty-prigotovleniya-sparzhevoj-fasoli.html
Також варяться щі на курячому бульйоні тільки з квашеною капустою
Квашену капусту варити потрібно трохи довше, ніж свіжу.
Багато цінителі щей віддають перевагу саме квашену капусту. Вона надає приємну кислинку» і чудовий, апетитний аромат.
Щі готують не тільки з білокачанної капустою. Її можна замінити і кольоровий. Такі щи повинні бути дуже легкими і тому картоплю краще не додавати.
У курячий бульйон слід покласти моркву, потім цвітну капусту і ріпчасту цибулю. В самому кінці добре додати зелений горошок.
Приємного апетиту!