19 июнь 2019 21 905

Рецепти смачної та простої випічки на швидку руку

Мало хто п'є чай або кава без нічого. Практично всі поєднують ці напої з яким-небудь печеним виробом. І вже, звичайно, особлива перевага віддається домашній випічці. Ароматне печиво, солодкі торти і пироги, ніжні рулети і солодкі кекси – чаювання з такими продуктами не може бути поганим.

Та й несолодке домашня випічка завжди користується попитом. Ось тільки багато хто воліє купувати печені вироби із-за того, що не хочуть возитися з приготуванням, вважаючи, що з нею багато мороки, віднімає час.

Легка в приготуванні випічка

Так, багато видів печеностей досить клопітно у приготуванні, але існують види випічки, які можна приготувати, як кажуть «на швидку руку». Часу вони зажадають трохи, і правил маніпуляції найчастіше будуть мінімальними. Давайте вивчимо деякі рецепти смачною випічки на швидку руку.
Шарлотка з яблуками
Інгредієнти Кількість
яблук середньої крупності - 3 шт.
цукру - повна чашка
борошна - повна чашка
яєць - 4 шт.
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 185 Ккал

Такий бісквіт належить до простих видів випічки. Причому, необов'язково використовувати в якості начинки яблука, ви можете експериментувати з різними добавками.

Відокремте жовтки. Білки потрібно збити в густу піну. У ємність помістіть чотири яєчних жовтки і змішати їх разом з цукром.

Всипте борошно і акуратно вимісіть тісто вручну в напрямі від низу до верху. В кінці влийте білки і також змішайте.

Очистіть яблука і поріжте їх тонкими пластинками.

На дно форми викладіть рівним шаром яблучні дольки, зверху налийте тісто.

Розігрійте духовку, виставте температуру до 205 градусів, поставте форму всередину і готуйте хвилин двадцять чи двадцять п'ять.

Відразу не відкривайте дверцята духовки, інакше бісквіт не буде пишним.

Готовність страви перевірте кінчиком ножа – на ньому не повинно залишатися тісто. Якщо бісквіт все-таки не піднявся – не турбуйтеся, випічка все одно буде смачною.

Моментальне печиво для чаювання

Вам знадобиться:

  • Борошно – 230 грам;
  • Цукор – 200-300 грам;
  • Два яєчних жовтки;
  • Масло вершкове – 120 грам;
  • Цукор дрібного помелу – 80 грам;
  • Цедра лимона – трохи.

Борошно і цукор помістити в ємність. Додати жовтки, цедру і доведене до м'якого стану масло, замісити. Продовжувати змішувати масу до набуття нею еластичності.

Сформувати тісто у формі ковбаси, нарізати на кружки. Духовку прогріти до ста вісімдесяти градусів. Деко накрити спеціальним папером. Покладіть на нього кружки тіста, помістити в духовку. Випікати хвилин десять.

«Трухлявий пень» на кефірі

Це дуже простий торт, не вимагає особливої кулінарної майстерності. Вам знадобиться наступний набір інгредієнтів:

  • Кефір – 250 мілілітрів;
  • Цукор – чотири столові ложки;
  • Два яйця;
  • Варення – 200 грам;
  • Борошно – 500 грам;
  • Дві чайні ложки соди;
  • Крем: 500 мл. сметани і чверть склянки цукру.

У високій ємності вимісіть кефір і соду. Збовтайте яйця з доданим до них цукром, прилейте кефір і склянку варення. Всипте борошно і ретельно вимісіть.

Вилийте тісто у форму. Якщо бортики у неї невисокі, то варто розділити тісто на дві частини і випікати по черзі. Нагрійте духовку до 180 градусів і випікайте хвилин двадцять чи двадцять п'ять.

Отриманий корж розріжте на кілька частин. Сметану з'єднайте з цукром і промажте їй коржі. Дайте торту настоятися і його можна їсти.

Легка випічка з сиру

  • 500 грам борошна;
  • 400 грам сиру;
  • Упаковка масла;
  • Яйця – дві штуки;
  • 250 грам цукру;
  • Ваніль — за смаком.

Мерзле масло натерти на тертці. Додати до нього борошно і частина цукрового піску, розтерти до отримання крихт тесту. Збити яйця, додати до них ваніль і сир.

На дно форми насипати шар крихти, викласти начинку, присипати зверху залишилася крихтою. Розігріти духовку, встановити температуру 180 градусів. Випікати півгодини.

Рецепти для мультиварки

У цьому кухонному помічнику можна з успіхом готувати випічку. Вам при цьому не потрібно боятися, що страва підгорить, а також не потрібно ретельно виставляти температуру — апарат все зробить за вас.

Пиріг з горіхами в мультиварці

  • Горіхи — приблизно 300 грам;
  • Три яйця;
  • П'ять столових ложок цукру;
  • Чайна ложка розпушувача.

Горіхи можна брати будь-які, по вашому смаку. Їх необхідно подрібнити, краще всього в блендері.

Чашу мультиварки слід добре промазати маслом.

Мелені горіхи змішуються з іншими продуктами. Суміш кладемо в чашу, виставляємо режим «Випічка», ставимо таймер на сорок хвилин.

Готовий пиріг можна їсти так, або ж промазати кремом або помадкою за вашим смаком.

Пиріг з ряжанки в мультиварці

Для цього найпростішого страви вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • Два склянки борошна;
  • Стакан четырехпроцентной ряжанки;
  • Пара штук яєць;
  • Один стакан цукру;
  • 25 грам разлыхляющей добавки;
  • 1 г ваніліну;
  • Три столових ложки рослинного масла;
  • Родзинки або горіхи.

Збийте цукор і яйця до стану щільної піни білого кольору. Додайте ряжанку і масло, добре все змішайте. Порційно додайте борошно, постійно перемішуючи, додати ванільний ароматизатор і розпушувач.

Останніми всипте добавку (родзинки або інше). Змастіть чашу мультиварки маслом, помістіть в неї тісто. Встановіть режим «Випічка», таймер виставте на шістдесят хвилин.

Випічка в мікрохвильовці

Мікрохвильовка дає можливість не тільки розігрівати продукти, але ще й готувати нескладні страви. Тільки посуд потрібно використовувати не всяку, а підходящу для цього агрегату. Випічку також можливо зробити в ній. Давайте подивимося яку.

Бісквіт найлегша

Для цієї випічки вам знадобиться:

  • Яйце;
  • 50 грам какао;
  • Дві або три столові ложки цукрового піску;
  • 4 столових ложки молока;
  • Рафінована олія — три таких же ложки;
  • Борошно — чотири столові ложки.

Цукор розтирають спочатку з яйцем, потім додають масло і какао порошок. При цьому доливають потроху молоко. Зверху насипають борошно з розпушувачем, все добре змішують.

В скляну ємність помістити тісто і поставити в СВЧ-піч. Потужність виставляється максимальна. Час — три хвилини. Можете готову випічку посипати цукровою пудрою або полити глазур'ю.

Сирний кекс в мікрохвильовці

  • Сир — 100 грам;
  • П'ять столових ложок цукру;
  • Два яйця;
  • Три або чотири столові ложки сметани;
  • Манна крупа — 200 грам;
  • Дві столові ложки меду.

Сир спочатку розітріть, змішайте з цукром, сметаною та яйцями. Після ретельного перемішування додайте в масу манку і мед.

Ще раз все добре перемішайте, покладіть майбутній кекс в силіконову форму або підходящу ємність і поставте в мікрохвильовку. Виставте максимальну потужність. Поставте Таймер на п'ять хвилин.

Найпростіші рецепти випічки на швидку руку

Наведені вище рецепти, звичайно, легкі, але з ними все-таки доводиться готувати тісто. Своєрідною паличкою-виручалочкою для ледачих або ж поспішають приготувати швидше є листкове тісто, брикет якого можна легко придбати в будь-якому магазині.

Його не треба готувати, достатньо лише злегка розморозити і розкачати, але не варто розгортати занадто тонкі пласти — шари тесту не зможуть повністю розкритися під час випічки.

З такого тіста можна приготувати безліч легких варіантів печеностей. Розглянемо кілька нескладних рецептів.

Сирна запіканка з бананом в духовці, рецепт який чудово впишеться в раціон дієтичного харчування. Це дуже смачно і корисно!

Яблука в карамелі на паличці, це корисний і оригінальний десерт, який сподобається і вам, і дітям.

Візьміть на замітку найсмачніші десерти на швидку руку. Ця добірка здивує вас простотою рішень і ми впевнені, що вони стануть частими гостями на ваших столах. Рецепти тут.

Слойки

Один з найбільш легких варіантів випічки. Потрібно взяти брикет листкового тіста. Розрізати його на чотири квадратики, а кожен з них розрізати на кілька трикутників. Викласти їх на покритий папером лист. Поставити в розігріту до 190 градусів духовку. Випікати двадцять хвилин. Посипати слойки густим шаром цукрової пудри.

Яблучний листковий торт

Вам знадобиться:

  • Брикет листкового тіста;
  • Два або три яблука;
  • 30 грам родзинок;
  • Пара ложок меду;
  • Жменю смажених горіхів;
  • Джем з абрикоса;
  • Одне яйце;
  • Лимонний сік.

Яблука без шкірки, наріжте. Подрібніть горіхи і змішайте їх з яблуками, додайте родзинки і збризніть все лимонним соком. Розділіть тісто на дві прямокутні шматки і злегка притисніть їх.

На деко постеліть пергамент, покладіть один пласт, змастіть його краю білком, зверху покладіть начинку, прикрийте всі другим пластом тіста. Притисніть краї пластів, на верхньому зробіть надрізи поперек.

Духовку розігрійте, встановіть температуру в двісті двадцять градусів. Випікайте п'ятнадцять хвилин, після чого зменшіть вогонь до ста шістдесяти градусів і потримайте пиріг в духовці ще десять хвилин.

Верхівку готового пирога обмажте джемом.

Хачапурі з сиром

  • Тісто листкове — упаковка;
  • Сир — 200 грам;
  • Сир — 250 грам;
  • Три яйця;
  • Зелень.

Змішайте сирно-сирну начинку з зеленню. Вбийте пару яєць і перемішайте. Тісто розділіть на дві половинки, розкачайте їх, кожну з частин розріжте ще на чотири.

На середину шматка тіста покладіть начинку, загорніть пласт за подобою конверта. Злегка притисніть конвертики качалкою, викладіть їх на деко, простеленный папером, верхівки змастіть яйцем.

Прогрійте духовку, встановити температуру в двісті градусів, випікайте хачапурі двадцять хвилин.

Можна класти різні начинки в подібного типу слойки.

Тепер ви знаєте кілька рецептів простих і швидких щодо часу приготування печених виробів, які можна приготувати не тільки в духовці, але і зробити в мультиварці і навіть мікрохвильовці. Сподіваємося, що тепер процес приготування випічки буде доставляти вам задоволення. Радуйте себе і близьких частіше.

Приємного чаювання!

Що ще почитати: