Здобні, пишні та сирні булочки на швидку руку
Випічка в будинку завжди приносить одне задоволення. Але навіщо годинами стояти на кухні і намагатися приготувати шедевр, якщо є можливість спекти смачні булочки за невелику кількість часу?
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Кефір - | 300 мл |
Борошно - | 300 г |
Сіль - | 15 г |
Цукор - | 30 г |
Соняшникова олія - | 60 мл |
Жовток - | 1 шт. |
Кунжут або мак - | для прикраси |
Розпушувач для тіста - | 2 г |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 155 Ккал |
Час від часу до кожного приходить бажання «що хочу, а чого-і сам не знаю». В такий момент ситуацію можуть врятувати булочки, на приготування яких йти крихта часу і сил, до того ж, всі складові можна знайти на кухні в кожної господині.
Етапи приготування:
- У просіяне борошно додати цукор, сіль і розпушувач;
- В окремій ємності змішати кефір і масло;
- Всипати борошно в кефір і ретельно вимішати, не залишаючи шансу жодному комочку;
- В залежності від бажаної кількості булочок розділити отриману масу на рівні частини;
- З отриманих частин сформувати кульки і покласти на деко. Деко попередньо приготувати;
- Кульки змастити збитим жовтком;
- Зверху присипати бажаним наповнювачем (кунжут, мак, цукор або щось інше, в залежності від смакових уподобань);
- Помістити деко в духовку і випікати до готовності.
Булочки з сиром
Ну, хто не любить випічку з сиром? Ця начинка лідирує серед інших, незалежно використовують солодкий сир або солений.
Необхідні складові:
- Молоко – 250 г;
- Яйця – 3 шт.;
- Сіль – 10 г;
- Цукор – 200 г;
- Борошно – 1 кг;
- Маргарин – 100 г;
- Сухі дріжджі – 20 г;
- Ваніль – 2 упаковки;
- Сир – 500 г;
- Родзинки – 150 р.
Витрачений час приготування: 75 хвилин.
Калорійність: 167 ккал.
Етапи приготування булочок з начинкою з сиру:
- Приготувати опару: молоко трохи підігріти, додати трохи цукру, дріжджі і розмішати до розчинення;
- Додати п'яту частину борошна і залишити на годину. За цей час дріжджі повинні підійти;
- Яйця з'єднати з сіллю, половиною цукру і ваніллю;
- Маргарин довести до кімнатної температури, можна розтопити і охолодити;
- Невеликими порціями ввести його в яєчну суміш. Необхідно домогтися однорідної маси;
- Опара може підійти і раніше ніж через годину. Вона повинна збільшитися в два рази. Як тільки вона покаже ознаки «життя» — можна водити яєчну суміш;
- Під час з'єднання добре вимішувати;
- Ввести муку;
- При необхідності збільшити кількість борошна;
- Помістити його в тепле місце, поки буде готуватися начинка;
- Ізюм залити окропом і залишити розкисати. Приблизно на годину. Тому його слід підготувати заздалегідь;
- Сир брати кімнатної температури. Додати в нього цукор, що залишився, ваніль 1 пакет, одне яйце і розпарені сухофрукти;
- Тісто поділити на рівні частини;
- Щоб тісто не прилипало до столу – стіл посипати борошном;
- З кожної кулі розкачати невеликі круглі шари;
- У центр покласти начинку;
- У кожної заготівлі зробити три поздовжніх надрізів, таким чином, щоб кожна частина була більше попередньої;
- Меншу з частин обернути навколо сиру і добре защипнути;
- Ті ж дії повторити з усіма трьома частинами;
- Щоб виріб був більш стійко необхідно кожну з частин закріплювати як можна ближче до основи;
- Вироби помістити на деко. Залишити на 10 хвилин. Змастити вироби яйцем і випікати 30 хвилин.
Як зробити оригінальні тарталетки з крабовими паличками — прекрасна закуска на святковий стіл.
Читайте як приготувати ніжне тісто на сметані для смажених пиріжків.
Покроковий рецепт лагмана з куркою — приготуйте цей неймовірно смачний суп з нашими підказками.
Булочки на молоці з сухими дріжджами
За роботою і домашніми справами ви зовсім не встигаєте приготувати щось смачненьке до приходу чоловіка з роботи? Немає бажання йти в магазин, а хочеться булочок?
Тоді на допомогу прийде цей рецепт випічки на швидку руку. Булочки виходять дивно смачними як на воді, так і на молоці. А інші складові є у кожного.
Необхідні складові:
- Борошно – 0.25 кг;
- Цукор – 10 г;
- Молоко – 50 мл;
- Дріжджі – 7 г;
- Олія – 30 мл;
- Яйце – 1 шт.;
- Жовток – 1 шт.;
- Сіль – щіпка;
- Кориця – за смаком;
- Цукор – для оформлення.
Витрачений час приготування: 60 хвилин.
Калорійність: 144 ккал.
Етапи приготування:
- Борошно змішати з дріжджами і добре змішати;
- Збити яйце з цукром і молоком. Додати сіль;
- З'єднати дві маси. З отриманої суміші замісити масу;
- В процесі замісу невеликими порціями ввести масло;
- Отриману масу перекласти в паці. Залишити на 10 хвилин;
- Тим часом духовку розігріти до 190 градусів;
- Цукор змішати з корицею;
- З тіста сформувати коржик і розкачати як можна тонше;
- Поверхня отриманої коржі змастити маслом і покрити цукром з корицею;
- Сформувати рулет. При цьому стежити, щоб він був якомога щільніше;
- Розрізати рулет на частини, товщиною два сантиметри;
- Отримані шматочки перекласти на деко;
- Між виробами необхідно залишити відстань близько сантиметра;
- Змастити яйцем;
- Помістити його в духовку. На готовність вкаже рум'яна поверхню випічки.
Булочки на сирному тісті без дріжджів
Сирне тісто відрізняється своєю м'якістю. Вироби з такого тіста ніби тануть у роті. З такої маси можна випікати просто булочки або додавати будь-яку начинку.
Необхідні складові:
- Борошно – 300 г;
- Сіль – 3 г;
- Кефір – 50 г;
- Сир – 200 г;
- Цукор – 120 г;
- Рослинне масло – 100 мл;
- Яйце – 1 шт.;
- Розпушувач – 10 р.
Витрачений час приготування: 50 хвилин.
Калорійність: 167 ккал.
Етапи приготування:
- Яйце розділити на жовток і білок;
- Білок перебити з кефіром, а жовток залишити для покриття поверхні готового виробу;
- Сир перетерти з цукром і сіллю. Отриману масу з'єднати з кефіром. Довести до однорідності;
- Ввести рослинне масло. Щоб домогтися однорідності, рекомендують використовувати міксер або блендер;
- Розпушувач і борошно з'єднати і просіяти через сито;
- Ввести муку в отриману суміш;
- При необхідності додати борошна;
- З отриманої маси виготовити булочки будь-якої форми. Краще формувати невеликі вироби. Так вони краще пропечуться;
- Перекласти готові вироби, помазані яйцем, на деко і випікати до готовності.
Корисні поради
- Необхідно уберігати тісто для булочок від протягів. В іншому випадку на тесті скоринку, вона буде заважати масі підніматися;
- Булочки великого розміру випікають при температурі не більше 180 градусів. Невеликі і дрібні вироби — 200 градусів. В іншому випадку випічка не приготується, а засохне;
- Є величезна різниця між пиріжками і булочками. В булочки необхідно класти невелику кількість начинки. Інакше тісто не підніметься, незалежно від кількості дріжджів або розпушувача;
- Щоб рівномірно і красиво присипати випічку цукровою пудрою — використовуйте сито;
- Випічка краще пропечеться, якщо між виробами залишити невеликий простір;
- Незалежно від складу, тіста для булочок треба відпочити, мінімум 10 хвилин. Після це маса стане більш податливою;
- В рецепті розпушувач допустимо замінювати содою. При цьому вона повинна бути загашена оцтом або лимонним соком. Це усуне неприємний аромат і присмак соди в тесті;
- Всі складові повинні бути кімнатної температури. Мінімум годину вони повинні пролежати поза холодильника. Якщо такого немає, то можна їх занурити в теплу, але не гарячу воду;
- Щоб надати випічці вишуканого аромату, додають ваніль, корицю та інші прянощі.
Сподіваємося, що за цими рецептами ви зможете спекти відмінні домашні булочки на швидку руку, щоб заварений чай з гостями або домочадцями було пити набагато цікавіше!