19 апрель 2019 2 010

Здобні, пишні та сирні булочки на швидку руку

Випічка в будинку завжди приносить одне задоволення. Але навіщо годинами стояти на кухні і намагатися приготувати шедевр, якщо є можливість спекти смачні булочки за невелику кількість часу?

Солодкі здобні булочки до чаю на швидку руку
Інгредієнти Кількість
Кефір - 300 мл
Борошно - 300 г
Сіль - 15 г
Цукор - 30 г
Соняшникова олія - 60 мл
Жовток - 1 шт.
Кунжут або мак - для прикраси
Розпушувач для тіста - 2 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 155 Ккал

Час від часу до кожного приходить бажання «що хочу, а чого-і сам не знаю». В такий момент ситуацію можуть врятувати булочки, на приготування яких йти крихта часу і сил, до того ж, всі складові можна знайти на кухні в кожної господині.

Етапи приготування:

  1. У просіяне борошно додати цукор, сіль і розпушувач;
  2. В окремій ємності змішати кефір і масло;
  3. Всипати борошно в кефір і ретельно вимішати, не залишаючи шансу жодному комочку;
  4. В залежності від бажаної кількості булочок розділити отриману масу на рівні частини;
  5. З отриманих частин сформувати кульки і покласти на деко. Деко попередньо приготувати;
  6. Кульки змастити збитим жовтком;
  7. Зверху присипати бажаним наповнювачем (кунжут, мак, цукор або щось інше, в залежності від смакових уподобань);
  8. Помістити деко в духовку і випікати до готовності.

Булочки з сиром

Ну, хто не любить випічку з сиром? Ця начинка лідирує серед інших, незалежно використовують солодкий сир або солений.

Необхідні складові:

  1. Молоко – 250 г;
  2. Яйця – 3 шт.;
  3. Сіль – 10 г;
  4. Цукор – 200 г;
  5. Борошно – 1 кг;
  6. Маргарин – 100 г;
  7. Сухі дріжджі – 20 г;
  8. Ваніль – 2 упаковки;
  9. Сир – 500 г;
  10. Родзинки – 150 р.

Витрачений час приготування: 75 хвилин.

Калорійність: 167 ккал.

Етапи приготування булочок з начинкою з сиру:

  1. Приготувати опару: молоко трохи підігріти, додати трохи цукру, дріжджі і розмішати до розчинення;
  2. Додати п'яту частину борошна і залишити на годину. За цей час дріжджі повинні підійти;
  3. Яйця з'єднати з сіллю, половиною цукру і ваніллю;
  4. Маргарин довести до кімнатної температури, можна розтопити і охолодити;
  5. Невеликими порціями ввести його в яєчну суміш. Необхідно домогтися однорідної маси;
  6. Опара може підійти і раніше ніж через годину. Вона повинна збільшитися в два рази. Як тільки вона покаже ознаки «життя» — можна водити яєчну суміш;
  7. Під час з'єднання добре вимішувати;
  8. Ввести муку;
  9. При необхідності збільшити кількість борошна;
  10. Помістити його в тепле місце, поки буде готуватися начинка;
  11. Ізюм залити окропом і залишити розкисати. Приблизно на годину. Тому його слід підготувати заздалегідь;
  12. Сир брати кімнатної температури. Додати в нього цукор, що залишився, ваніль 1 пакет, одне яйце і розпарені сухофрукти;
  13. Тісто поділити на рівні частини;
  14. Щоб тісто не прилипало до столу – стіл посипати борошном;
  15. З кожної кулі розкачати невеликі круглі шари;
  16. У центр покласти начинку;
  17. У кожної заготівлі зробити три поздовжніх надрізів, таким чином, щоб кожна частина була більше попередньої;
  18. Меншу з частин обернути навколо сиру і добре защипнути;
  19. Ті ж дії повторити з усіма трьома частинами;
  20. Щоб виріб був більш стійко необхідно кожну з частин закріплювати як можна ближче до основи;
  21. Вироби помістити на деко. Залишити на 10 хвилин. Змастити вироби яйцем і випікати 30 хвилин.

Як зробити оригінальні тарталетки з крабовими паличками — прекрасна закуска на святковий стіл.

Читайте як приготувати ніжне тісто на сметані для смажених пиріжків.

Покроковий рецепт лагмана з куркою — приготуйте цей неймовірно смачний суп з нашими підказками.

Булочки на молоці з сухими дріжджами

За роботою і домашніми справами ви зовсім не встигаєте приготувати щось смачненьке до приходу чоловіка з роботи? Немає бажання йти в магазин, а хочеться булочок?

Тоді на допомогу прийде цей рецепт випічки на швидку руку. Булочки виходять дивно смачними як на воді, так і на молоці. А інші складові є у кожного.

Необхідні складові:

  1. Борошно – 0.25 кг;
  2. Цукор – 10 г;
  3. Молоко – 50 мл;
  4. Дріжджі – 7 г;
  5. Олія – 30 мл;
  6. Яйце – 1 шт.;
  7. Жовток – 1 шт.;
  8. Сіль – щіпка;
  9. Кориця – за смаком;
  10. Цукор – для оформлення.

Витрачений час приготування: 60 хвилин.

Калорійність: 144 ккал.

Етапи приготування:

  1. Борошно змішати з дріжджами і добре змішати;
  2. Збити яйце з цукром і молоком. Додати сіль;
  3. З'єднати дві маси. З отриманої суміші замісити масу;
  4. В процесі замісу невеликими порціями ввести масло;
  5. Отриману масу перекласти в паці. Залишити на 10 хвилин;
  6. Тим часом духовку розігріти до 190 градусів;
  7. Цукор змішати з корицею;
  8. З тіста сформувати коржик і розкачати як можна тонше;
  9. Поверхня отриманої коржі змастити маслом і покрити цукром з корицею;
  10. Сформувати рулет. При цьому стежити, щоб він був якомога щільніше;
  11. Розрізати рулет на частини, товщиною два сантиметри;
  12. Отримані шматочки перекласти на деко;
  13. Між виробами необхідно залишити відстань близько сантиметра;
  14. Змастити яйцем;
  15. Помістити його в духовку. На готовність вкаже рум'яна поверхню випічки.

Булочки на сирному тісті без дріжджів

Сирне тісто відрізняється своєю м'якістю. Вироби з такого тіста ніби тануть у роті. З такої маси можна випікати просто булочки або додавати будь-яку начинку.

Необхідні складові:

  1. Борошно – 300 г;
  2. Сіль – 3 г;
  3. Кефір – 50 г;
  4. Сир – 200 г;
  5. Цукор – 120 г;
  6. Рослинне масло – 100 мл;
  7. Яйце – 1 шт.;
  8. Розпушувач – 10 р.

Витрачений час приготування: 50 хвилин.

Калорійність: 167 ккал.

Етапи приготування:

  1. Яйце розділити на жовток і білок;
  2. Білок перебити з кефіром, а жовток залишити для покриття поверхні готового виробу;
  3. Сир перетерти з цукром і сіллю. Отриману масу з'єднати з кефіром. Довести до однорідності;
  4. Ввести рослинне масло. Щоб домогтися однорідності, рекомендують використовувати міксер або блендер;
  5. Розпушувач і борошно з'єднати і просіяти через сито;
  6. Ввести муку в отриману суміш;
  7. При необхідності додати борошна;
  8. З отриманої маси виготовити булочки будь-якої форми. Краще формувати невеликі вироби. Так вони краще пропечуться;
  9. Перекласти готові вироби, помазані яйцем, на деко і випікати до готовності.

Корисні поради

  1. Необхідно уберігати тісто для булочок від протягів. В іншому випадку на тесті скоринку, вона буде заважати масі підніматися;
  2. Булочки великого розміру випікають при температурі не більше 180 градусів. Невеликі і дрібні вироби — 200 градусів. В іншому випадку випічка не приготується, а засохне;
  3. Є величезна різниця між пиріжками і булочками. В булочки необхідно класти невелику кількість начинки. Інакше тісто не підніметься, незалежно від кількості дріжджів або розпушувача;
  4. Щоб рівномірно і красиво присипати випічку цукровою пудрою — використовуйте сито;
  5. Випічка краще пропечеться, якщо між виробами залишити невеликий простір;
  6. Незалежно від складу, тіста для булочок треба відпочити, мінімум 10 хвилин. Після це маса стане більш податливою;
  7. В рецепті розпушувач допустимо замінювати содою. При цьому вона повинна бути загашена оцтом або лимонним соком. Це усуне неприємний аромат і присмак соди в тесті;
  8. Всі складові повинні бути кімнатної температури. Мінімум годину вони повинні пролежати поза холодильника. Якщо такого немає, то можна їх занурити в теплу, але не гарячу воду;
  9. Щоб надати випічці вишуканого аромату, додають ваніль, корицю та інші прянощі.

Сподіваємося, що за цими рецептами ви зможете спекти відмінні домашні булочки на швидку руку, щоб заварений чай з гостями або домочадцями було пити набагато цікавіше!

Що ще почитати: