Як смачно приготувати салат із зелених стручків квасолі
Овочеві салати – ідеальні страви на кожен день. Їх можна їсти хоч з ранку до ночі, з правильним складом інгредієнтів і заправки поправитися просто неможливо, а наситити організм корисними речовинами і вітамінами цілком реально.
Один з найбільш корисних продуктів – стручкова квасоля. Вона смачна, оригінально виглядає у страві і володіє масою позитивних якостей.
Джерело корисностей
Цей продукт відноситься до категорії дієтичних, так як калорій в 100 грамах менше 30. Квасолю стручкову корисно їсти маленьким дітям, літнім людям і тим, хто страждає зайвою вагою, адже продукт ще добре діє на обмін речовин.
Протеїн, що міститься в продукті, нормалізує рівень цукру в крові, тому квасоля особливо корисна діабетикам. Здоровим же людям контроль за рівнем цукру теж не зашкодить.
В стручках багато вуглеводів, які підвищують рівень енергії, витривалості, розумових здібностей та сил людини. Відчуття постійної слабкості, недосип і хронічна втома пройде, якщо їсти страви з квасолею.
Люди, які дотримуються посту або відмовляються від м'яса (вегетаріанці), можуть цілком поповнити запаси білка, якщо будуть часто споживати стручкову квасолю. Білки, що містяться в ній практично ідентичні з білками тваринного походження.
Колір і структура квасолі також є позитивним моментом. Яскраве блюдо з хрустким ефектом сподобається всім людям. Стручки забавно хрумтять і змушують посміхатися пробує їх людини.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
заморожену квасолю в стручках - | 300 г |
корейської моркви (готової) - | 120 г |
солі і перцю - | за смаком |
білої цибулини - | 12 шт. |
оливкової олії - | 2 ст. л. |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 100 Ккал |
Прості страви є улюбленими тому, що швидко готуються. Часу мало і гості вже на порозі? Навіщо вигадувати складні частування, коли є перевірені рецепти, на виконання яких йде зовсім мало часу. Краще приготувати кілька простих страв, ніж за цей же час встигнути спорудити щось грандіозно складне.
Квасоля проварити близько 4 хвилин, відкинути на друшляк і дати стекти рідини. Цибулину очистити і нарізати півкільцями.
Викласти в миску квасолю, моркву і цибулю, посолити, поперчити, заправити олією і добре перемішати.
Буде краще, якщо квасоля не буде теплою в цьому блюді. Її потрібно студить.
Теплий продукт можна додати в безліч інших салатів, які не подаються холодними.
Бобові і курка
Іноді складається таке відчуття, що куряче м'ясо можна додавати абсолютно у всі страви. Салат «Цезар» і шашлик готують з куркою, навіть японські роли кулінари умудряються її додати. Що вже говорити про різноманітних салатах, які курка робить поживніший і дієтичний.
З'єднати стручкову квасолю і курку – це значить отримати повноцінний білковий заряд для всього організму.
На 2 порції білкового салату зі стручковою квасолею і куркою необхідно:
- 150 гр. свіжої квасолі;
- 1 куряча грудка;
- 1 солодкий червоний перчик;
- Сіль і перець за смаком;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 30 мл лимонного соку;
- 0,5 ч. л. гірчиці;
- 2 листочки свіжої м'яти;
- 1 лавровий лист.
Зварити філе до готовності в солоній воді з додаванням лаврового листа. Остудити і нарізати її крупними шматочками. Стручки позбавити від кінчиків, покласти в окріп, варити до напівготовності (близько 3 хвилин), остудити і нарізати шматочками по 2-3 див.
Перець вимити і нарізати півкільцями. М'яту вимити і дрібно порубати. Заправка складається з гірчиці, солі, перцю, м'яти, соку лимона і масла. Перемішати соус і полити їм викладені в миску перець, курочку і квасоля. Акуратно перемішати салат і можна подавати.
Це блюдо залишить однозначно позитивні враження. Здавалося б, звичайний набір продуктів, але оригінальна м'ятно-гірчична заправка зробить салат унікальним.
Яйця — не перешкода
Ясно одне, яйця, порізані кубиком, на половинки або четвертинки, терті і порубані додадуть страві з квасолею пікантності, а заодно і урізноманітнюють колір салату.
На 4 порції зеленого салату із стручкової квасолі з яйцями необхідно:
- 300 гр. замороженої квасолі;
- 8 перепелиних яєць;
- 3 ст. л. консервованого горошку;
- 2 стебла селери;
- Пучок петрушки;
- Півпучка зеленої цибулі;
- Пучок шпинату;
- 40 мл оливкової олії;
- 300 гр. льоду;
- Сіль і перець за смаком;
- 1 ч. л. соєвого соусу;
- 1 зубчик часнику.
Квасоля проварити близько 4 хвилин і викласти на лід, остудити, порізати шматочками. Яйця зварити, позбавити від шкаралупи і розрізати на половинки.
Селера промити, нарізати соломкою. Зелень промити, петрушку і цибулю дрібно нарізати, шпинат – соломкою. Часник очистити і пропустити через прес. Додати до масла разом з соєвим соусом і перцем. У мисці змішати квасолю, зелень, горошок, селера і полити заправкою. Зверху викласти половинки яєць. Такий салат – справжня вітамінна бомба.
Смажена квасоля в салаті
Теплі салати – фішка хороших закладів. Вдома таке блюдо не складе труднощів приготувати, достатньо знати рецепт, підготувати всі продукти і вчасно подати салат до столу, щоб він не встиг охолонути.
На 2 порції теплого салату з зеленою квасолею необхідно:
- 200 гр. свіжої квасолі;
- По половині моркви і цибулі;
- 150 гр. шинки;
- 2 ст. л. горошку;
- 1 солоний огірок;
- 4 ст. л. рослинного масла;
- Сіль і перець за смаком;
- 2 ст. л. легкого майонезу;
- 1 гілочка чебрецю.
Зрізати кінчики у стручків. Нарізати їх скибочками, моркву тонкими брусочками, а цибулю півкільцями. Шинку нарізати акуратними брусочками. Солоний огірочок так само.
Влити половину масла на розігріту сковорідку, покласти чебрець, через 2 хвилини висипати квасоля і смажити близько 5 хвилин помішуючи. В цей же час на іншу сковорідку вилити олію, почекати поки прогріється і відправити цибулю з морквою, трохи припустити їх.
Теплі інгредієнти викласти в тарілку, до них відправити шинку, горошок і огірок, присолити і посипати перцем за смаком. Салат акуратно перемішати і розкласти на порції, полити тонкою цівкою майонезу, зробивши сіточку.
Рецепт приготування чанахи в горщиках. Візьміть на замітку це цікаве блюдо.
Класичний вінегрет з квасолею — це джерело вітамінів, рецепт читайте.
Рецепти салатів з консервованою квасолею і сухариками — читайте, готуйте, експериментуйте.
Хитрощі поводження з зеленими стручками
- Квасоля – продукт ніжний, якщо переварити або перетримати її на сковороді, то приємного хрускоту не вийде. Вона буде м'якою і не такою смачною. Щоб домогтися потрібної структури, варити стручки необхідно максимум 5 хвилин;
- Вибираючи продукт, потрібно звертати увагу на його колір, форму, блиск і гладкість. Яскраві блискучі стручки полуизогнутой форми – ідеальні для приготування. Вони будуть смачні і приємно ніжні;
- Перед приготуванням у стручків необхідно відрізати кінчики;
- Щоб точно отримати чудові хрусткі шматочки квасолі, потрібно проварити їх близько 4 хвилин і покласти в миску з льодом. За рахунок швидкого охолодження вони не доготовятся і залишаться хрусткими;
- Свіжа квасоля довго не зберігається. Її потрібно відразу засудити і з'їсти або заморозити. Для цього стручки нарізають на шматочки, проварюються до готовності, охолоджуються. Потрібно дочекатися, поки вся рідина стече і можна фасувати зелені стручки по пакетах або контейнерах;
- Краще не солити стручки в процесі варіння, смаження, тушкування, а зробити це в кінці приготування страви. Смакові якості і соковитий колір будуть на висоті;
- Якщо готувати трохи зів'ялі стручки, то в процесі варіння їх можна реанімувати, додавши у воду щіпку лимонки. Від лимонної кислоти вони стануть блискучими.
Вегетаріанський салат із стручкової квасолею:
З квасолі можна готувати не тільки салати, вона чудово підійде для супів, других страв і закусок. Пофантазувавши, можна створити нове цікаве блюдо.