22 июнь 2019 12 915

Покрокові рецепти салатів з маринованими огірками

Мариновані огірки – не тільки вже готова до вживання заготівля, але ще й один з головних інгредієнтів для різних салатів. З допомогою огірків можна приготувати як прості і недорогі салати, так і більш вишукані.

Їх потрібно обов'язково включати в раціон кожної людини, оскільки це не тільки зручно, але й корисно.

У зимовий час дуже складно знайти якісні і натуральні овочі, а мариновані, та ще й приготовані своїми руками, стануть справжньою знахідкою і порятунком.

Рецепт салату з маринованими огірками і картоплею
Інгредієнти Кількість
картопля - 5 штук
майонез - 150 мл
сіль - за смаком
яйця варені - 3 штуки
масло рослинне - 15 мл
цибулю - 100 грам
огірки мариновані - 4 штуки
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 г: 81 Ккал

З картоплі, огірків і ще декількох простих і доступних продуктів можна приготувати простенький, але смачний салат. На святковий стіл його, звичайно ж, не поставити, але урізноманітнити раціон можна.

  1. Ретельно помити картоплю за допомогою спеціальної щіточки, викласти в каструлю, залити водою і відварити до готовності;
  2. Варену картоплю почистити, нарізати невеликими кубиками;
  3. Яйця почистити і разом з огірками порізати маленькими квадратиками;
  4. Обсмажити на олії подрібнену цибулю;
  5. Всі інгредієнти скласти в миску, посолити, додати мелений перець, заправити майонезом і перемішати.

Готовий салат можна прикрасити гілочкою зелені або посипати подрібненим кропом, петрушкою.

Салат з яловичиною та маринованими огірками

Мариновані огірки добре поєднуються не тільки з овочами, але і м'ясом, яке заздалегідь відварюється або запікається у фользі, в залежності від побажань кулінара.

Інгредієнти:

  • м'ясо — 0,5 кілограма;
  • мариновані огірки — 0,3 кілограма;
  • 4 яйця;
  • майонез – 0,5 склянки;
  • масло;
  • приправи.

Час приготування: 90 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 143 ккал.

  1. Яловичину почистити, помити, перекласти в каструлю, залити водою, довести до кипіння і зняти піну, зварити м'ясо до готовності;
  2. Готове і охолоджене м'ясо ріжеться тоненькою соломкою і викласти в миску;
  3. Яйця збити віночком, вилити цю суміш на сковороду з маслом, кинути подрібнену цибулю, все обсмажується у вигляді омлету, який ріжеться скибочками;
  4. Півкільцями нарізати мариновані огірки, викласти їх у салатницю, додати всі інші інгредієнти, спеції, майонез, перемішати.

Смак салату дуже незвичайний і ніжний, він обов'язково сподобається гостям, а також членам сім'ї.

Салат з язиком і консервованими огірками

Якщо в холодильнику залишився шматочок відварного язика, його можна використовувати для приготування незвичайного і дуже цікавого салату.

Інгредієнти:

  • 0,5 кілограма мови;
  • мариновані огірки – 50 грам;
  • 2 картоплі;
  • морква – 150 грам;
  • масло – 40 мілілітрів;
  • оцет – 20 мілілітрів;
  • спеції;
  • селера – 1 штука;
  • зелень;
  • яйця варені – 3 штуки.

Час приготування: 3,5 години.

Калорійність на 100 грам: 236 ккал.

  1. Мова замочити у воді, почистити його і відварити 3 години у воді разом зі спеціями, почистити, остудити і нарізати його невеликими і тонкими скибочками;
  2. Моркву, селеру і картоплю відварити і разом з огірками нарізати маленькими кубиками;
  3. Викласти всі овочі в салатник, додати масло з оцтом і перемішати;
  4. Скибочки мови викласти в порціонну миску, зверху покласти овочі і прикрасити квіточкою, вирізаним з вареного язика і подрібненою зеленню.

Такий салат можна з гордістю і подавати на святковий стіл. Він-справжня знахідка для тих, хто не вживає майонез і стежить за вагою.

Салат з куркою і огірочками з банки

Салати з маринованих огірків можна готувати цілий рік, оскільки вони завжди заготовлюються і використовуються для приготування різних страв.

Інгредієнти:

  • 0,4 кілограма курки;
  • зелень;
  • 1 помідор;
  • 200 грам картоплі;
  • 1 яблуко;
  • 3 огірка;
  • 3 листків салату;
  • майонез.

Час приготування: 50 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 148 ккал.

  1. Курку і картоплю відварити, охолодити і порізати кубиками;
  2. Яблуко миється, з нього зрізається шкірка і разом з помідором і огірочками нарізають шматочками;
  3. Всі інгредієнти з'єднати, додати приправи, майонез і добре перемішати;
  4. На чисту тарілку викласти салатні листя, а зверху покласти салат.

Якщо в холодильнику залишився шматочок копченої курки, можна використовувати її, вона додасть салату трохи незвичні нотки, які сподобаються гостям.

Ситний салат з шинкою

Навіть зі звичайних продуктів можна приготувати дуже смачний салат, який легко стане справжнім частуванням для гостей.

Інгредієнти:

  • 150 грам шинки;
  • сіль;
  • 160 грам сиру;
  • гірчиця – ½ чайної ложки;
  • 2 огірка;
  • 70 мілілітрів майонезу;
  • зелена цибуля;
  • петрушка;
  • кріп.

Час приготування: 10 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 145 ккал.

  1. Нарізати тонкою соломкою шинку, сир і мариновані огірки;
  2. Помити і просушити зелень, кріп і петрушку порізати дуже дрібно, а зелену цибулю нарізати кільцями;
  3. В окремій ємності з'єднати майонез з гірчицею, перемішати;
  4. Викласти всі інгредієнти в салатник, полити заправкою, посолити, додати спеції за смаком, перемішати.

На приготування такої страви потрібно зовсім небагато часу, а всі гості будуть в захваті від нього, як тільки спробують. Не потрібно нічого варити, смажити, просто порізати вже готові інгредієнти, скласти і заправити – на цьому все.

Рецепт салату з консервованих огірків, грибів та кукурудзи

Салати з додаванням маринованих інгредієнтів – дуже пікантні, смачні, трохи кислуваті. Їх можна готувати хоч кожен день або ж подавати до святкового столу.

Інгредієнти:

  • опеньки мариновані – 0,5 кілограм;
  • майонез – 150 мілілітрів;
  • огірки мариновані – 0,3 кілограма;
  • 1 баночка консервованої кукурудзи.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 215 ккал.

  1. Баночку кукурудзи відкрити, відкинути її на друшляк, злити зайву рідину і викласти після цього в салатницю;
  2. Гриби викласти в друшляк і промити їх під проточною водою, порізати невеликими пластинами;
  3. Нарізати огірки кубиками, викласти їх разом з грибами до кукурудзі, полити майонезом і перемішати.

Незважаючи на всю простоту салату, поєднання інгредієнтів в ньому дуже радує своїм ароматом і оригінальним поєднанням.

Візьміть на замітку рецепт цікавого дитячого торта «Божа корівка» — читайте докладні інструкції приготування цього десерту.

Читайте як приготувати ніжні і м'які фирикадельки в сметанному соусі — це дуже смачно.

Читайте як приготувати ароматну картоплю зі свинячими реберцями в мультиварці.

Салат з крабовими паличками і огірочками

Крабові палички – інгредієнт, який люблять господині. Цей продукт можна швидко купити в магазині, він не потребує попередньої підготовки, тому салат готується всього за кілька хвилин.

Інгредієнти:

  • 0,25 кілограма крабових паличок;
  • огірки – 350 грам;
  • 0,5 склянки майонезу;
  • зелень;
  • 5 яєць.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 135 ккал.

  1. Яйця відварити, почистити від шкаралупи і нарізати разом з огірками акуратними кільцями;
  2. Порізати кубиками крабові палички;
  3. У салатнику змішати огірки, яйця, палички, посипати їх зеленню, полити майонезом, перемішати.

При бажанні, цей салат можна викласти ще й по-іншому – шарами. Тарілку викладаються шарами яйця, огірки, палички і все промащується майонезом, щоб рівномірно просочилося і при цьому зберегло форму і привабливий зовнішній вигляд.

Корисні поради

Для приготування салатів з маринованих огірків, найкраще заготовлювати їх самостійно, але якщо такої можливості немає, потрібно вибирати тільки якісні й перевірені заготовки. Від смаку огірків залежить весь смак страви.

Огірки невеликого розміру повинні бути соковитими, хрусткими, зеленого кольору. Якщо під час стерилізації їх перетримали або зробили щось не за правилами, то колір овочів може змінитися, а в банку утворюється мутний осад. Такі банки найкраще обходити стороною, щоб не зіпсувати салат і своє здоров'я.

Щоб салат не вийшов дуже водянистим, всі овочі краще всього відкидати на деякий час на друшляк, щоб з них зайва рідина витекла.

Мариновані огірки ідеально поєднуються з різними інгредієнтами. Для приготування салатів можна використовувати різні види м'яса, шинку, крабові палички, овочі, сири, спеції. М'ясо потрібно вибирати тільки свіже, молодих тварин, його смак більш ніжний.

Що ще почитати: