19 июнь 2019 1 955

Готуємо овочевий суп в мультиварці

Сучасні модні тенденції здорового способу життя і харчування змушують нас повністю коригувати весь свій раціон і вживати страви з корисних і натуральних продуктів.

Однак, щоб така їжа стала для організму справжнім джерелом поживних речовин і мікроелементів необхідно вміти правильно її готувати.

Таким ось «агентом» в боротьбі за правильний обмін речовин, роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту і фізичну форму по праву можна назвати овочевий суп.

Овочевий суп — що це таке?

Активним і ведуть здоровий спосіб життя людям, страви у вигляді овочевих супів просто необхідні.

Це, на перший погляд, непретензійне страва є справжнім енергетиком, здатною надовго зарядити організм силою.

Що ж за «диво-звір» цей овочевий суп?

Це рідке, зазвичай перше, страва, що складається з води (бульйону) і овочів.

Завдяки своїй легкоусвояемости, низько калорійності і здатності зберігати всі цінні вітаміни, саме овочевий суп відносять до дієтичної, вегетаріанською і пісною кухні.

Таку страву володіє відмінним профілактичним, що стимулює і відновлює водний баланс дією.

Тому він часто є основою харчування хворих і літніх людей, а також дитячого харчування з однорічного віку дитини.

Особливо цікавим буде такий суп для страждаючих зайвою вагою людей, охочих позбавитися від нього, а також тим, хто просто стежить за своєю фігурою.

Така незвичайна дієта, здатна ефективно боротися із зайвими кілограмами, не втрачаючи при цьому своєї високої енергетичної цінності і не виснажуючи організм.

Взагалі, овочевий суп корисний всім, так володіє масою переваг:

  • він поживний і здатність втамовувати голод на тривалий час;
  • містить безліч необхідних нашому організму речовин і вітамін;
  • має шлаків очищаючу дію;
  • благотворно впливає і покращує роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту.

Дані супи повною мірою можуть замінити будь-перше блюдо, приготоване на м'ясному бульйоні.

Вибираємо бульйон для овочевого супу

Насамперед, слід зазначити, що в овочевому супі має бути достатньо рідини, кількість якої варіюється в залежності від рецепту і даного виду страви.

Головне, щоб пропорція рідини і гущі була збалансована.

Також, рідина для цієї страви,слід брати відразу у потрібному обсязі з урахуванням її википання, оскільки додавання або забір води в процесі варіння вкрай небажано.

У приготуванні овочевих супів використовують різну рідку основу.

Це можуть бути як легкі дієтичні м'ясні, грибні, овочеві бульйони, так і звичайна вода.

Однак, овочеві супи зварені на основі будь-якого бульйону в сто разів смачніше, ніж приготовані на звичайній воді.

До того ж, такі бульйони можна заготовити про запас на кілька днів.

Самий доступний і швидкий — це овочевий бульйон.

Він готується всього 30-40 хвилин з овочів і ароматних трав.

У каструлю закладаються нарізані овочі, заливаються водою і варяться призначений час.

Солі додають зовсім трошки, щоб за смаком бульйон був трохи солоним.

Для овочевого бульйону можна використовувати абсолютно будь-які продукти.

Тут немає точного набору, але в якості базових часто використовують моркву, цибулю, часник і селеру.

А бульйон зварений із запечених овочів буде володіти яскравим запашним смаком і ароматом.

Готуємо суп

Відео рецепт приготування овочевого супу з грибами в мультиварці Редмонд.

Овочеві супи — універсальна страва.

Їх особливість в тому, що таке страву можна подавати як гарячим, так і холодним, не втрачаючи при цьому смакових якостей страви.

Склад і підбір інгредієнтів для овочевого супу є вільним.

Тут потрібно керуватися лише власними смаковими уподобаннями.

Як правило, основними, що використовуються в такому варіанті страви, продуктами є цибуля, морква, капуста і картопля, які можна доповнити або замінити на будь-які інші овочеві інгредієнти: броколі, цвітну капусту, кабачки, зелений горошок, помідори, баклажани, болгарський перець, спаржу та ін.

Іноді овочевий суп, для більшої ситності, доповнюють крупами або бобовими.

Не бійтеся переборщити з овочами — чим їх більше в супі, тим смачніше і наваристий він вийде.

Корисні властивості меду з липи. Чим він відрізняється від інших виглядом меду і чому? Дізнайтеся більше, прочитавши наш сайт.

Дізнайтеся в цій статті, чим корисна квасоля маш для нашого організму. Харчуйтеся правильно!

Що потрібно зробити, що б правильно зварити манну кашу? Тут: #deletetag#/retsepty-blyud/kashi/kak-svarit-mannyyu-kashy.htmlви знайдете відповідь на це цікаве питання.

Заправляють такі супи: зеленню, часником, сметаною, тертим сиром.

Їдять це «овочеве диво» як з простим хлібом, так і з грінками або пиріжками з різною начинкою.

У зимовий період, також, не варто позбавляти себе радості поласувати легким овочевим супчиком.

Заморожені овочі цілком підійдуть для його приготування.

Однак, щоб зберегти духмяність страви, не варто старатися зі спеціями при заправці.

Поява в наші дні зручною і «розумної» техніки дозволяє робити процес готування понад швидким та приємним.

Наприклад, при варінні супу не потрібно проходити всі складні етапи його приготування на плиті.

Для цього сьогодні є такий диво-прилад, як мультиварка.

Супи, приготовані в мультиварці, виходять особливо смачними, корисними і ніжними, так як вони не киплять, а тужать.

Технологія приготування овочевого супу в цьому приладі дуже проста: овочі нарізаються, укладаються і заливаються потрібною кількістю води (з розрахунку на людину).

У мультиварках, для приготування рідких страв, є спеціальні функції «Гасіння», «Варка на пару» і «Суп».

Вибирайте на свій смак, головне, щоб процес був приведений в дію!

Приготовані в мультиварках овочеві супи відрізняються яскравим, насиченим кольором і смаком, і зберігають всі вітаміни.

Готуємо з вкусомм смачніше

Сьогодні дуже популярні такі страви, як овочевий суп-пюре, приготований в мультиварці.

Вони більш м'які, краще засвоюються і переробляються шлунком.

Важливий момент — при приготуванні цієї страви в мультиварці всі інгредієнти, включаючи рибу і м'ясо, закладаються відразу, але останні компоненти кладуть зверху.

Так вони краще пропарюють і дають смак всьому блюду.

Отже, готуємо найпростіший вид супу в мультиварках Поларіс і Редмонд.

Для цього беремо всі необхідні нам овочі (тут повна свобода вибору! Пам'ятаєте?), миємо, чистимо їх і нарізаємо шматочками.

Потім всю цю разносортную принадність кладемо в чашу мультиварки, заливаємо водою або бульйоном, солимо, перчимо (все за смаком) і на режимі «Гасіння» варимо, а вірніше, тушкуємо наша страва цілих 25 хвилин.

Тепер його можна вживати в такому вигляді як є, а можна продовжити «кулінарне чаклунство» і перетворити його в модний суп-пюре.

Для цього потрібно всього лише взяти вже зварений нами овочевий суп, перекласти його з мультиварки в іншу ємність і збити всю цю масу блендером до консистенції пюре.

Страва готова!

Заправивши його сметаною, зеленню або йогуртом, можна сміливо подавати до столу.

Невеликий відеоролик, про приготування овочевого крем супу в мультиварці. Приємного апетиту!

Що ще почитати: