10 март 2019 5 261

Як смачно приготувати качку в пиві

Качку готують рідше, ніж курку. У неї специфічний смак, вона набагато більше, готується довше. Але всі зусилля стократно окуповуються, адже пивний маринад перетворює і без того смачне м'ясо в справжній шедевр! Воно просто тане в роті.

Качка в пиві з яблуками і грибами в духовці
Інгредієнти Кількість
спецій - за смаком
качок - 1 шт.
пива світлого - 1 л
яблук - 7 шт.
грибів - 15 шт.
Час приготування: 140 хвилин Калорійність на 100 грам: 171 Ккал

Простий рецепт приготування, що напевно багато хто вже випробували. Виходить дійсно смачно!

Як приготувати:

  1. Промити тушку і потім насухо витерти її серветками.
  2. На тарілку висипати спеції і сіль.
  3. Отриманою сумішшю натерти птицю як всередині, так і зовні.
  4. Вимити яблука і розрізати кожне з них на вісім частин. Все насіння видалити, шкірку не знімати, інакше м'якоть розвалиться.
  5. Нафарширувати тушу яблуками і потім скріпити отвір зубочистками.
  6. Перекласти в жаровню і навколо розподілити всі залишилися часточки і гриби цілком.
  7. Зверху залити пивом. Бажано, щоб воно покрило всі продукти.
  8. Духовку розігріти до 200 градусів, а потім помістити сюди жаровню.
  9. Випікати годину-півтора.
  10. Витягнути птицю, злити половину рідини і перевернути тушу.
  11. Кришкою не накривати, повернути в духовку ще на півгодини для зарум'янювання.
  12. Після цього всі яблука зсередини витягти, а качку подавати до столу.
Порада: для вираженого аромату нафарширувати птицю можна і декількома дольками апельсина.

Качка, тушкована в пиві

Дуже соковите м'ясо птиці з ароматними спеціями. Готується на сковороді шматочками.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибулин 2 шт.
олії соняшникової скільки знадобиться
спецій за смаком
пива 1 л
качок 1 шт.
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 211 ккал

Як приготувати:

  1. Вимиту качку розрізати на порційні частини.
  2. Зняти лушпиння з цибулі і дрібно порубати його.
  3. Розігріти масло і обсмажити цибулю до напівготовності, тобто до м'якості.
  4. Після цього викласти сюди частини тушки в один шар.
  5. Обсмажують до рум'яного кольору, час від часу перевертаючи шматочки.
  6. Після цього влити сюди пиво.
  7. Дати закипіти, зменшити вогонь. При цьому кипіння не повинно припинятися. Приправити.
  8. Залишити мінімум на годину тушкуватися. Може знадобитися ще півгодини. При цьому потрібно не забувати перевертати м'ясо.
  9. Подавати до столу в гарячому вигляді.

Порада: з що залишився в сковороді пива можна зробити соус, загустив його вимоченим родзинками і давши трохи настоятися.

Качка в пиві в мультиварці

Найшвидший варіант приготування. Смак від цього анітрохи не страждає, так і є скоринка.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яблук 1 шт.
качок 1 шт.
пива світлого 0,3 л
листя лавра 2 шт.
спецій за смаком
Час приготування: 100 хвилин Калорійність на 100 грам: 258 ккал

Як приготувати:

  1. Порізати тушу птиці на 6-8 порційних шматків.
  2. Для маринаду пиво змішати зі спеціями і додати сюди лавр.
  3. Вибрати режим «Випічка» на вісімдесят хвилин, дати мультиварці розігрітися.
  4. Обсмажити м'ясо до скориночки з двох сторін, а потім влити сюди маринад.
  5. Закрити кришкою і дочекатися закінчення програми.
  6. Якщо рідина не випарувалася, вибрати режим «Гасіння» і потримати ще кілька хвилин.
  7. Подавати до столу відразу.

Рецепт для гурманів

Цитрусові нотки, присмак оливкової олії, різні спеції і ніжне м'ясо качки – від цього просто неможливо відмовитися!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
апельсинів 2 шт.
качок 1 шт.
олії оливи 15 мл
яблук 4 шт.
пива світлого 0,5 л
спецій за смаком
листя лавра 3 шт.
Час приготування: 135 хвилин Калорійність на 100 грам: 200 ккал

Як приготувати:

  1. Гарненько вимити тушу і потім прибрати всю вологу серветками. Це важливо, так як зайва рідина може зіпсувати смак.
  2. Сумішшю різних спецій і масла натерти м'ясо з усіх боків, всередині теж.
  3. Великими скибочками порізати вимиті яблука, серцевину з насінням прибрати.
  4. З апельсинів зняти цедру і всі білі плівки, а саму помаранчеву м'якоть подрібнити.
  5. Частина апельсина потрібно нарізати кільцями.
  6. Нафарширувати тушу сумішшю з яблук і апельсинів, помістити у форму для запікання.
  7. Зверху розкласти залишилися часточки і кільця фруктів.
  8. Залити все пивом і закрити кришкою. Додати листя лавра.
  9. Запікати сорок п'ять хвилин при середній температурі.
  10. Після цього збільшити температуру до 200 градусів і продовжити готувати ще стільки ж часу.
  11. За сім хвилин до кінця зняти кришку, щоб встигла утворитися скоринка, але це необов'язково.
  12. Дістати з форми, розрізати на шматочки і подавати з фруктами.

Порада: посилений аромат дасть мелений коріандр. Його досить просто присипати зверху.

Візьміть на замітку рецепти приготування качки, тушкованої шматочками.

Тут ви знайдете рецепти вишуканих салатів з качиною грудкою.

Читайте тут, як правильно приготувати качку з чорносливом.

Як приготувати з медом

Медова скоринка і солодка начинка всередині птиці – справжня смакота! Таке блюдо можна і навіть потрібно подавати на святковий стіл в якості фірмового.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яблук 2 шт.
цукру за смаком
родзинок 60 г
качок 1 шт.
пива світлого 0,5 л
рису 80 г
кориці 5 г
оцту скільки знадобиться
меду 20 мл
Час приготування: 200 хвилин Калорійність на 100 грам: 234 ккал

Як приготувати:

  1. Невеликими скибочками або кружальцями нарізати вимите яблуко. Серцевину прибрати.
  2. Тушу птиці вимити, обсушити і начинити фруктом. Акуратно скріпити дірку зубочисткою.
  3. Покласти в глибоку вогнетривку форму і залити пивом. Залишити для маринування хоча б на годину.
  4. Якщо мед зацукрувався, його потрібно розтопити на водяній бані.
  5. Відварити рис. Його можна трохи недоварити.
  6. Перемішати злак з невеликою кількістю цукру і оцту.
  7. Друге яблуко помити, видалити серцевину і порізати м'якоть маленькими кубиками.
  8. Додати сюди родзинки і корицю, перешкодити. Потім всипати рис і знову вимішати.
  9. Витягнути промаринованную тушу, прибрати з неї яблука, начинити рисової масою і закріпити дірку.
  10. Обшпарити її приблизно 0,5 л води і потім змастити медом за допомогою пензлика.
  11. Повернути в ємність з пивом, зверху викласти кружальця яблука.
  12. Накрити фольгою і прибрати в духовку. Витримати двадцять хвилин при високій температурі.
  13. Витягнути, зняти фольгу і прибрати кружечки. Зменшити температуру до середньої.
  14. Повернути м'ясо в духовку і довести до готовності, перевертаючи кожні п'ятнадцять хвилин.
  15. Розрізати птицю і відразу подавати.

Порада: фольга не повинна стосуватися птиці, інакше вона підгорить.

Приготування з овочами

Птах з овочами виходить не менш апетитною. Цей рецепт для тих, хто не дуже любить солодкі нотки.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
петрушки 15 г
пива світлого 0,5 л
цибулин 1 шт.
качок 1 шт.
олії соняшникової 30 мл
моркви 2 шт.
спецій за смаком
яблук 2 шт.
Час приготування: 100 хвилин Калорійність на 100 грам: 220 ккал

Як приготувати:

  1. Вимиту і суху качку натерти спеціями по всій поверхні і всередині.
  2. Відставити м'ясо в бік для маринування та зайнятися в цей час овочами.
  3. Великими кільцями нашаткувати цибулю.
  4. Яблука розрізати на чотири частини, видаливши серцевину.
  5. Очищену моркву порізати кружальцями.
  6. Взяти широку форму з бортиками і трохи змастити її олією. Перекласти сюди птицю.
  7. Навколо розподілити овочі і фрукти в довільному порядку, можна трохи покласти всередину туші.
  8. Залити все рівномірно пивом і прикрити фольгою або кришкою.
  9. Випікати півтори години при 190 градусах. Подавати до столу, прикрасивши петрушкою.
Порада: для хрусткої скоринки за десять хвилин до кінця готування потрібно зняти фольгу і трохи підвищити температуру.

Корисні поради

М'ясо птиці чудово вбирає в себе аромати пряних трав, тому сміливо можна додавати чебрець, розмарин, лимонник, м'яту, базилік та ін Можна як в сушеному вигляді, так і в свіжому.

Запекти м'ясо можна не тільки у формі, але і в рукаві. Тривалість приготування залежить від розміру туші. Рукав потрібно обов'язково проткнути голкою, щоб рідина могла випаровуватися.

М'яке м'ясо качки в пивному маринаді – це ще й чудова закуска до великого застілля. Приємного апетиту!

Що ще почитати: