Як смачно приготувати качку в пиві
Качку готують рідше, ніж курку. У неї специфічний смак, вона набагато більше, готується довше. Але всі зусилля стократно окуповуються, адже пивний маринад перетворює і без того смачне м'ясо в справжній шедевр! Воно просто тане в роті.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
спецій - | за смаком |
качок - | 1 шт. |
пива світлого - | 1 л |
яблук - | 7 шт. |
грибів - | 15 шт. |
Час приготування: 140 хвилин | Калорійність на 100 грам: 171 Ккал |
Простий рецепт приготування, що напевно багато хто вже випробували. Виходить дійсно смачно!
Як приготувати:
- Промити тушку і потім насухо витерти її серветками.
- На тарілку висипати спеції і сіль.
- Отриманою сумішшю натерти птицю як всередині, так і зовні.
- Вимити яблука і розрізати кожне з них на вісім частин. Все насіння видалити, шкірку не знімати, інакше м'якоть розвалиться.
- Нафарширувати тушу яблуками і потім скріпити отвір зубочистками.
- Перекласти в жаровню і навколо розподілити всі залишилися часточки і гриби цілком.
- Зверху залити пивом. Бажано, щоб воно покрило всі продукти.
- Духовку розігріти до 200 градусів, а потім помістити сюди жаровню.
- Випікати годину-півтора.
- Витягнути птицю, злити половину рідини і перевернути тушу.
- Кришкою не накривати, повернути в духовку ще на півгодини для зарум'янювання.
- Після цього всі яблука зсередини витягти, а качку подавати до столу.
Качка, тушкована в пиві
Дуже соковите м'ясо птиці з ароматними спеціями. Готується на сковороді шматочками.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибулин | 2 шт. |
олії соняшникової | скільки знадобиться |
спецій | за смаком |
пива | 1 л |
качок | 1 шт. |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 211 ккал |
Як приготувати:
- Вимиту качку розрізати на порційні частини.
- Зняти лушпиння з цибулі і дрібно порубати його.
- Розігріти масло і обсмажити цибулю до напівготовності, тобто до м'якості.
- Після цього викласти сюди частини тушки в один шар.
- Обсмажують до рум'яного кольору, час від часу перевертаючи шматочки.
- Після цього влити сюди пиво.
- Дати закипіти, зменшити вогонь. При цьому кипіння не повинно припинятися. Приправити.
- Залишити мінімум на годину тушкуватися. Може знадобитися ще півгодини. При цьому потрібно не забувати перевертати м'ясо.
- Подавати до столу в гарячому вигляді.
Порада: з що залишився в сковороді пива можна зробити соус, загустив його вимоченим родзинками і давши трохи настоятися.
Качка в пиві в мультиварці
Найшвидший варіант приготування. Смак від цього анітрохи не страждає, так і є скоринка.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яблук | 1 шт. |
качок | 1 шт. |
пива світлого | 0,3 л |
листя лавра | 2 шт. |
спецій | за смаком |
Час приготування: 100 хвилин | Калорійність на 100 грам: 258 ккал |
Як приготувати:
- Порізати тушу птиці на 6-8 порційних шматків.
- Для маринаду пиво змішати зі спеціями і додати сюди лавр.
- Вибрати режим «Випічка» на вісімдесят хвилин, дати мультиварці розігрітися.
- Обсмажити м'ясо до скориночки з двох сторін, а потім влити сюди маринад.
- Закрити кришкою і дочекатися закінчення програми.
- Якщо рідина не випарувалася, вибрати режим «Гасіння» і потримати ще кілька хвилин.
- Подавати до столу відразу.
Рецепт для гурманів
Цитрусові нотки, присмак оливкової олії, різні спеції і ніжне м'ясо качки – від цього просто неможливо відмовитися!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
апельсинів | 2 шт. |
качок | 1 шт. |
олії оливи | 15 мл |
яблук | 4 шт. |
пива світлого | 0,5 л |
спецій | за смаком |
листя лавра | 3 шт. |
Час приготування: 135 хвилин | Калорійність на 100 грам: 200 ккал |
Як приготувати:
- Гарненько вимити тушу і потім прибрати всю вологу серветками. Це важливо, так як зайва рідина може зіпсувати смак.
- Сумішшю різних спецій і масла натерти м'ясо з усіх боків, всередині теж.
- Великими скибочками порізати вимиті яблука, серцевину з насінням прибрати.
- З апельсинів зняти цедру і всі білі плівки, а саму помаранчеву м'якоть подрібнити.
- Частина апельсина потрібно нарізати кільцями.
- Нафарширувати тушу сумішшю з яблук і апельсинів, помістити у форму для запікання.
- Зверху розкласти залишилися часточки і кільця фруктів.
- Залити все пивом і закрити кришкою. Додати листя лавра.
- Запікати сорок п'ять хвилин при середній температурі.
- Після цього збільшити температуру до 200 градусів і продовжити готувати ще стільки ж часу.
- За сім хвилин до кінця зняти кришку, щоб встигла утворитися скоринка, але це необов'язково.
- Дістати з форми, розрізати на шматочки і подавати з фруктами.
Порада: посилений аромат дасть мелений коріандр. Його досить просто присипати зверху.
Візьміть на замітку рецепти приготування качки, тушкованої шматочками.
Тут ви знайдете рецепти вишуканих салатів з качиною грудкою.
Читайте тут, як правильно приготувати качку з чорносливом.
Як приготувати з медом
Медова скоринка і солодка начинка всередині птиці – справжня смакота! Таке блюдо можна і навіть потрібно подавати на святковий стіл в якості фірмового.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яблук | 2 шт. |
цукру | за смаком |
родзинок | 60 г |
качок | 1 шт. |
пива світлого | 0,5 л |
рису | 80 г |
кориці | 5 г |
оцту | скільки знадобиться |
меду | 20 мл |
Час приготування: 200 хвилин | Калорійність на 100 грам: 234 ккал |
Як приготувати:
- Невеликими скибочками або кружальцями нарізати вимите яблуко. Серцевину прибрати.
- Тушу птиці вимити, обсушити і начинити фруктом. Акуратно скріпити дірку зубочисткою.
- Покласти в глибоку вогнетривку форму і залити пивом. Залишити для маринування хоча б на годину.
- Якщо мед зацукрувався, його потрібно розтопити на водяній бані.
- Відварити рис. Його можна трохи недоварити.
- Перемішати злак з невеликою кількістю цукру і оцту.
- Друге яблуко помити, видалити серцевину і порізати м'якоть маленькими кубиками.
- Додати сюди родзинки і корицю, перешкодити. Потім всипати рис і знову вимішати.
- Витягнути промаринованную тушу, прибрати з неї яблука, начинити рисової масою і закріпити дірку.
- Обшпарити її приблизно 0,5 л води і потім змастити медом за допомогою пензлика.
- Повернути в ємність з пивом, зверху викласти кружальця яблука.
- Накрити фольгою і прибрати в духовку. Витримати двадцять хвилин при високій температурі.
- Витягнути, зняти фольгу і прибрати кружечки. Зменшити температуру до середньої.
- Повернути м'ясо в духовку і довести до готовності, перевертаючи кожні п'ятнадцять хвилин.
- Розрізати птицю і відразу подавати.
Порада: фольга не повинна стосуватися птиці, інакше вона підгорить.
Приготування з овочами
Птах з овочами виходить не менш апетитною. Цей рецепт для тих, хто не дуже любить солодкі нотки.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
петрушки | 15 г |
пива світлого | 0,5 л |
цибулин | 1 шт. |
качок | 1 шт. |
олії соняшникової | 30 мл |
моркви | 2 шт. |
спецій | за смаком |
яблук | 2 шт. |
Час приготування: 100 хвилин | Калорійність на 100 грам: 220 ккал |
Як приготувати:
- Вимиту і суху качку натерти спеціями по всій поверхні і всередині.
- Відставити м'ясо в бік для маринування та зайнятися в цей час овочами.
- Великими кільцями нашаткувати цибулю.
- Яблука розрізати на чотири частини, видаливши серцевину.
- Очищену моркву порізати кружальцями.
- Взяти широку форму з бортиками і трохи змастити її олією. Перекласти сюди птицю.
- Навколо розподілити овочі і фрукти в довільному порядку, можна трохи покласти всередину туші.
- Залити все рівномірно пивом і прикрити фольгою або кришкою.
- Випікати півтори години при 190 градусах. Подавати до столу, прикрасивши петрушкою.
Корисні поради
М'ясо птиці чудово вбирає в себе аромати пряних трав, тому сміливо можна додавати чебрець, розмарин, лимонник, м'яту, базилік та ін Можна як в сушеному вигляді, так і в свіжому.
Запекти м'ясо можна не тільки у формі, але і в рукаві. Тривалість приготування залежить від розміру туші. Рукав потрібно обов'язково проткнути голкою, щоб рідина могла випаровуватися.
М'яке м'ясо качки в пивному маринаді – це ще й чудова закуска до великого застілля. Приємного апетиту!