06 июнь 2019 1 608

Як приготувати печінку з картоплею в мультиварці

Саме просте і смачне блюдо — печінка з картоплею. Сьогодні його можна приготувати не тільки в сковорідці і печі, але і в мультиварці. Одні з самих смачних і цікавих рецептів цього простого, улюбленого страви опишемо нижче.

Яловича печінка з картоплею в мультиварці
Інгредієнти Кількість
картопля - 360 г
яловича печінка - 230 р
свіжа або заморожена квасоля - 130 г
цибулю - 3 шт.
морква - 3 шт
сіль з перцем - за смаком
рослинна олія - 60 мл
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 г: 250 Ккал

Немає нічого ситніше, ніж картопля з м'ясом і квасолею. Нею можете нагодувати рідних і порадувати гостей. Нижче представимо прекрасний рецепт цього апетитного страви.

Як готувати?

  1. Спочатку чистимо картоплю. Ріжемо його на невеликі пластинки, додаємо до нього спеції.
  2. Очищаємо цибулю з морквою і ріжемо їх на дрібні шматочки.
  3. Включаємо мультиварку, режим «Смаження», і смажимо цибулю, моркву, а потім і картоплю протягом 8 хвилин.
  4. Додаємо до загальної суміші свіжоморожену або свіжу квасолю. Перемішуємо всю суміш. Ще раз додаємо спеції. Смажимо ще 4 хвилини.
  5. Печінку промиваємо під водою, ріжемо на великі шматочки. Додаємо до овочів. Перемикаємо режим мультиварки і тушкуємо приблизно 5-7 хвилин.
  6. Коли все приготуємо, прибираємо вийшло блюдо з мультиварки і підносимо до столу.

Рецепт з курячою печінкою

Деколи хочеться легке, красиве і ситне блюдо, але при цьому не хочеться витрачати багато часу, сил і продуктів. Як з мінімальної кількості продуктів створити шедевр, розповімо далі.

Необхідні інгредієнти:

  • картопля — 60 грамів;
  • цибуля — 40 грамів;
  • морква — 30 грамів;
  • печінка курки — 350 грамів;
  • соняшникова олія — 70 мілілітрів;
  • спеції — за смаком.

Час приготування страви: 45 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 265 ккал.

Як виготовити?

  1. Очищаємо картоплю, цибулю з морквою. Все нарізаємо так, як хочеться. Найкраще нарізати все на середні шматочки.
  2. Курячу печінку промиваємо та нарізаємо на великі шматки.
  3. Включаємо каструлю, наливаємо в неї масло. Готуємо в ній печінку, перед цим посоливши і поперчив її, поступово додаючи овочі по мірі приготування.
  4. Закриваємо каструлю і готуємо в режимі гасіння 12 хвилин.
  5. Після закінчення часу викладаємо на тарілку для подачі і подаємо домочадцям або гостям.

На відео — ще один варіант приготування картоплі з печінкою в мультиварці:

Варіант приготування з свинячого субпродукту

Свинина сама по собі — жирне і калорійне м'ясо. Однак сьогодні його можна зробити ситним, але легким. Як її приготувати з картоплею? Розглянемо далі.

Необхідні інгредієнти:

  • печінка свині — 360 грамів;
  • картопля — 6 штук;
  • цибуля — 3 штуки;
  • морква — 2 штуки;
  • сметана — 40 грамів;
  • майонез — 20 грамів.

Час приготування страви: 40 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 260 ккал.

Стадії приготування страви:

  1. Моєму печінка, нарізаємо її великим кубиком. Обвалюємо її в суміші з сметани, майонезного соусу та спецій.
  2. Чистимо картоплю з іншими овочами. Ріжемо їх на маленькі шматки.
  3. Включаємо мультиварку. Поміщаємо на дно м'ясо, а потім овочі. Закриваємо кришкою і готуємо в режимі «Гасіння». Готуємо все 10-15 хвилин.
  4. Як тільки вона видасть звуковий сигнал, відкрийте кришку і викладіть приготовлену суміш на тарілку. Можна подавати до столу.

Ароматне блюдо з грибами

Немає нічого смачніше золотистої засмаженою картоплі з м'ясом і грибний засмажкою зі сметаною. Це чудово підійде в якості основного блюда для подачі гостям на стіл або для звичайного вечері. Нижче розберемо ароматний рецепт.

Необхідні інгредієнти:

  • вирощувати індичат печінка — 290 грамів;
  • картопля — 320 грамів;
  • печериці — 210 грамів;
  • свіжоморожена квасоля — 150 грамів;
  • зелень — 1 пучок;
  • цибуля — 3 штуки;
  • морква — 3 штуки;
  • сметана — 90 мілілітрів;
  • спеції — за смаком;
  • соняшникова олія — 70 мілілітрів.

Час приготування страви: 50 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 255 ккал.

Як приготувати?

  1. Підготуємо продукти до готування. Для цього візьмемо цибулю, моркву і картоплю очистимо їх. Всі овочі наріжемо шматочками середнього розміру. Зелень помиємо і дрібно наріжемо.
  2. Гриби замочимо у воді до готування на 8 хвилин. Потім промиємо їх і середньо наріжемо. Обсмажимо їх на олії з овочами до набуття ними золотистої приємною скоринки і апетитного аромату. Увіллємо до них сметану. Посолимо все і поперчимо.
  3. Промиємо печінка, поріжемо на великі шматочки, посолити і покладемо його на дно мультиварки.
  4. Далі викладемо шарами обсмажені овочі і гриби, свіжу стручкову квасолю і картоплю і закриємо кришку мультиварки.
  5. Ставимо режим гасіння і готуємо все протягом 15 хвилин.
  6. Коли овочі і м'ясо приготуються, припиняємо готування, все перемішуємо і прогріваємо ще 6 хвилин.
  7. Подаємо домочадцям або гостям після підігріву.

Рецепт овочевого спекотного

Овочі і куряча печінка — прекрасний варіант перекусу або повноцінного вечері. Це не тільки ситні, але і дуже смачне блюдо. Як його зробити, опишемо далі.

Необхідні інгредієнти:

  • картопля — 320 грамів;
  • печінка будь — 250 грамів;
  • болгарський перець — 4 штуки;
  • морква — 3 штуки;
  • стручкова квасоля — 90 грамів;
  • помідори — 5 штук;
  • цибуля — 2 штуки;
  • соняшникова олія -70 мл;
  • кунжутне насіння — 45 грамів;
  • спеції — за смаком;
  • салат та інші овочі — за бажанням.

Час приготування страви: 55 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 240 ккал.

Рецепт приготування:

  1. Спочатку замочуємо печінка у воді на 9 хвилин, краще всього замочити на годину до готування. Далі миємо й нарізаємо її на великі шматочки, краще — кубики.
  2. Нарізаємо картоплю і опускаємо його у воду для замочування і виведення з нього зайвої крохмалю. Ріжемо його на невеликі брусочки.
  3. Готуємо овочеву суміш. Для цього миємо всі овочі і ріжемо дрібно всі, крім квасолі. Викладаємо їх в одну миску. Квасоля також додаємо до них.
  4. Включаємо каструлю і ставимо режим засмажки. Засмажуємо картоплю на соняшниковій олії до появи апетитною скоринки і ставимо режим гасіння. До картоплі укладаємо шарами овочі, а потім м'ясо з кунжутним насінням. Все посипаємо спеціями. Готуємо протягом 15 хвилин під закритою кришкою на вибраному режимі.
  5. Як тільки пристрій дасть знати про закінчення готування, відкрийте його, перемішайте овочеву суміш і знову закрийте. Переключіть режим на підігрів і варіть 5-7 хвилин.
  6. Як все приготується, викладіть на тарілку і подавайте до столу. Можете подати з листям салату і свіжими огірками.

Оригінальне блюдо з апельсинами

Мабуть, не багато хто ризикнуть змінити звичну печінка з картоплею і додати в нього апельсини. Однак наведений нижче рецепт відмінно різноманітить звичне блюдо і викличе справжній захват у гостей.

Необхідні інгредієнти:

  • печінка яловича — 320 грамів;
  • картопля — 220 грамів;
  • цибуля — 2 штуки;
  • апельсини — 3 штуки;
  • соняшникова олія — 25 мілілітрів;
  • спеції для м'яса — за смаком;
  • зелень — за бажанням.

Час приготування страви: 35 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 235 ккал.

Як готувати?

  1. Спочатку вимочуємо печінка у воді. Миємо та ріжемо не дуже дрібно. Залишаємо осторонь.
  2. Ріжемо цибулю і обсмажуємо його на маслі в мультиварці на відповідному режимі. Додаємо до нього м'ясо і смажимо все до напівготовності.
  3. Очистити апельсини від шкірки, видавлюємо з них сік. Розрізаємо на шматочки і додаємо до печінки і картоплі. Поливаємо все соком і посипаємо спеціями.
  4. Ставимо мультиварку в режим гасіння і готуємо всі 5 хвилин. Як час мине, забираємо все з пристрою на тарілку для подачі. Підносимо до столу в красивому блюді. Можна прикрасити зеленню при бажанні.

Дізнайтеся, як готується сирна запіканка зі сметаною в мультиварці.

В якості дієтичного страви підійде гречка з цибулею і морквою в мультиварці, рецепт дивіться в цій статті.

На вечерю можна зробити гуляш зі свинини та картоплі в мультиварці. Тут розповідається, як приготувати таку страву.

Корисні поради

  1. Намагайтеся для готування брати свіжу печінку, куплену на ринку. Заморожене м'ясо втрачає свою пікантність смаку. При цьому не додавайте занадто багато спецій під час її приготування.
  2. Використовуйте тільки печериці або білі гриби. Інші види грибів рідко поєднуються з печінкою різних тварин і птахів.
  3. Картопля ріжте тільки невеликими кубиками, скибочками або шматками. Так він швидше зможе приготуватися і збереже в собі свій неповторний смак.
  4. Намагайтеся замочувати очищену і нарізану картоплю до готування. Так, більша частина крохмалю вийде з нього і страва стане менш шкідливим і калорійним.
  5. Тримайте печінку до готування близько години в холодній воді, для того щоб шкідливі речовини, якими годують тварин і птахів, пішли разом з водою.
  6. Якщо для приготування печінки використовуєте овочі, використовуйте тільки розморожені або свіжі. Для більш швидкого приготування ріжте все дрібно і посипайте спеціями в кінці.

На відео детально розповідається про приготуванні печінки з картоплею в мультиварці:

Що ще почитати: