24 июнь 2019 3 046

3 рецепту приготування курячих котлет «Ніжність»

Котлети з курячого м'яса «Ніжність» дуже прості у приготуванні. Але в результаті виходить дуже ніжне, повітряне і неймовірно смачне блюдо, яке обов'язково порадує всіх членів сім'ї і прекрасно підійде до будь-якого гарніру, навіть самому простому.

Котлети «Ніжність» з курячого філе
Інгредієнти Кількість
курячих філе середнього розміру - 2 шт.
кефіру - 100 мл
сиру твердих сортів - 100 г
картопляного крохмалю - 2 ст. л.
цибулі ріпчастої - 1 шт.
олії рафінованої рослинної - по мірі потреби
приправ - за смаком
свіжої зелені - 1 невеликий пучок
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 173 Ккал

Назва даного рецепту сам говорить про своєму смаку.

Етапи приготування ароматного м'ясних ласощів:

  1. Філе ретельно промити, обсушити і подрібнити на кубики невеликого розміру.
  2. Твердий сир теж подрібнити на кубики аналогічного розміру.
  3. Ріпчасту цибулю очистити, помити і подрібнити на кубики.
  4. Змішати всі подрібнені складові в одній ємності і залити підготовленим кількістю кефіру.
  5. Ще додати крохмаль і необхідні приправи, перемішати.
  6. Зелень добре вимити, висушити, подрібнити гострим ножем і відправити в суміш, яку потім знову добре вимісити.
  7. Нагріти сковороду разом з рафінованим рослинним маслом, знизити інтенсивність вогню до середнього і акуратно викласти з допомогою столової ложки котлети.
  8. Обсмажуються вони дуже швидко, тому слід уважно стежити, щоб вони не підгоріли.

Варіант приготування з фаршу

Цей рецепт вражає своєю простотою в приготуванні повітряним і ніжним смаком. Для нього потрібні:

  • філе куряче – ½ кг;
  • м'якуш білого хліба або батона – 60 г;
  • вершки (жирність 20%-ная – 250 г;
  • масло вершкове – 50 г;
  • мускатний горіх (мелений) – ½ ч. л.;
  • спеції – на свій розсуд;
  • курячі яйця – 2 шт.;
  • сухарі панірувальні;
  • рафінована рослинна олія для смаження котлет.

Час приготування – 50 хвилин.

Калорійність – 138 ккал.

Як приготувати ніжні котлети:

  1. Масло вершкове потрібно розтопити будь-яким способом, а потім відставити в сторону до охолодження.
  2. Вершки вилити в глибоку ємність і розмочити в них підготовлений м'якуш білого хліба або батона.
  3. Куряче філе вимити, добре висушити, а потім подрібнити за допомогою м'ясорубки.
  4. До подрібненого м'яса додати розм'якшений хліб, спеції, мелений мускатний горіх і дуже добре вимісити склад, який у підсумку повинен загуснути.
  5. В отриману кремоподібну масу додати розтоплене і охолоджене вершкове масло, знову добре перемішати, накрити ємність кришкою і відправити в холодильну камеру на півгодини.
  6. В чисту ємність вбити яйця, додати трохи очищеної води і добре збити віночком суміш.
  7. Дістати з холодильної камери охолоджений фарш, з якого попередньо змоченими у воді руками сформувати котлети невеликого розміру.
  8. Кожну з котлет опустити в збиту яєчну суміш, а потім в панірувальні сухарі і викласти на попередньо нагріту сковороду.
  9. Обсмажувати кожну сторону до появи характерної скоринки золотого відтінку.

Рецепт з сиром і вершками

Для того щоб приготувати котлети по цьому рецепту, необхідно заздалегідь запастися наступним переліком складових:

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • куряче філе – 0,8 кг;
  • твердий сир – 0,2 кг;
  • крохмаль картопляний – 2 ст. л.;
  • вершки 22%-ної жирності – 150 мл;
  • спеції – за смаком;
  • зелень – 1 пучок невеликих розмірів;
  • яйця курячі – 1 шт.

Час приготування – 60 хвилин.

Калорійність – 168 ккал.

Технологія приготування гарячої страви:

  1. Куряче філе ретельно промити в холодній воді, обсушити й подрібнити за допомогою м'ясорубки.
  2. Твердий сир подрібнити, застосувавши дрібну тертку, а потім відправити в ємність з курячим фаршем.
  3. З лука зчистити лушпиння, ретельно його вимити, а потім нарізати на дрібні кубики гострим ножем. Відправити його до фаршу.
  4. Тепер додати в м'ясну масу яйце, крохмаль, необхідні спеції і попередньо подрібнену зелень.
  5. Тепер можна все ретельно перемішати до отримання маси однорідного складу.
  6. Невеликий цівкою вливати в суміш вершки, не забуваючи постійно перемішувати.
  7. Змочити руки і сформувати котлетки невеликого розміру, які необхідно обсмажити з обох сторін на сковороді з додаванням рослинної олії.

Хочете приготувати обід на швидку руку? Читайте, як посмажити заморожені котлети на сковороді.

За посиланням ви знайдете рецепт котлет з яловичого і свинячого фаршу.

Віддаєте перевагу рибні страви? Приготуйте рибні котлети з тріски по цього рецептом.

Корисні поради

  1. Не можна смажити котлети з курячого м'яса на вогні максимальної інтенсивності, оскільки вони можуть дуже швидко згоріти, тоді страва буде безнадійно зіпсовано.
  2. Для того щоб котлети були більш пишними, в курячий фарш варто додати м'якуш білого хліба, для того щоб клейкими – курячі яйця, для соковитості – ріпчаста цибуля. Важливо не переборщити з даними інгредієнтами, оскільки можна отримати зворотний ефект.
  3. Для усунення характерною сухості курячого м'яса рекомендується в деяких випадках додавати в готовий фарш курячий жир.
  4. Після того як фарш буде повністю готовий, варто відправити його на півгодини в холодильну камеру. М'ясо вбере весь виділений в процесі приготування сік, і майбутнє страва буде більш соковитим. Іноді в цих цілях застосовуються невеликі шматки льоду, які укладаються на готовий фарш.
  5. Для отримання котлет з хрусткою скоринкою використовується паніровка з сухарів, насіння соняшнику, борошна, кунжуту.

На відео — як швидко і просто приготувати смачні курячі котлети «Ніжність»:

Котлети «Ніжність» з курячого м'яса досить прості в приготуванні і не вимагають особливих кулінарних навичок. Використовується як куряче філе, так і фарш з нього. Особливу ніжність страві може додати сир, вершкове масло, вершки або молоко. Для більшої соковитості готового страви у фарш потрібно додати цибулю. Особливий аромат страви досягається шляхом додавання в нього зелені і всіляких спецій, які за смаком кулінару.

Що ще почитати: