13 апрель 2019 2 408

Як приготувати м'ясні і рибні котлети на грилі

Котлети, приготовані на грилі, відрізняються від домашніх напівфабрикатів своєю соковитістю, незвичайним смаком і ароматним запахом. Приготовані на природі вони викликають відмінний апетит. Однак не завжди є можливість вибратися на пікнік, тому на допомогу приходить сковорода гриль. Ну що ж, тягнути не будемо, пропонуємо кілька варіантів приготування котлет на решітці і сковороді гриль.

Рецепт котлет з свинячого фаршу
Інгредієнти Кількість
батона - половина
молока - половина склянки
м'якоті свинини - 1 кг
яєць - 2 шт.
солі і перцю - за 3 щіпки
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 грам: 200 Ккал

Ідеальними за смаком і ароматом будуть котлети на грилі, якщо купити свіже м'ясо і відразу перекрутити його два-три рази через м'ясорубку. Фарш виходить легким і повітряним по текстурі. Додасть ніжний смак невеликий шматочок вершкового масла.

Батон розмочують у молоці до повного розм'якшення.

З'єднують разом розмочений хліб, перемелений м'ясний фарш, дрібно покришений ріпчасту цибулю.

Отриману масу солять і перчать за смаком. Додають збиті яйця, збивають разом з фаршем до однорідного стану.

Формують невеликі м'ясні кульки, надають плоску форму, обсмажують на решітці гриль. Готові котлети рекомендується подати із зеленим салатом, нарізаною ріпчастою цибулею і приправленим оливковою олією, петрушкою за смаком.

 

Пікантні котлети з курячого фаршу з сиром на барбекю

Курячі котлети з сиром на грилі, барбекю ніжні і легкі, їх можна їсти тим, хто дотримується дієти, і давати маленьким дітям. Котлетки можна смажити, готувати на пару, запікати в духовій шафі. Спробуйте новий рецепт приготування, незвичайний за своїм складом.

Інгредієнти:

  • 1 кг філе домашньої курки;
  • 2 яйця;
  • 50 г сало топлене;
  • 300 г сиру твердих сортів;
  • суміш перців за смаком;
  • щіпка солі;
  • сухарі;
  • зелень.

Витрачений час приготування: 35-50 хвилин.

На 100 грам калорійність страви 250-300 Ккал.

Середніх розмірів філе нарізати шматками. З допомогою м'ясорубки накрутити фарш. Можна перекрутити два рази, для додання легкості і легкості. Отриману масу залити збитими яйцями і ще раз перемішати. Надання котлет насиченого смаку і отримання золотистого кольору скоринки можна досягти, додавши топлене сало. З отриманого фаршу сформувати котлети, надавши їм форму коржі. Приготувати сир, натерти, покласти гірку сиру посередині, сформувати форму котлети. Посипати сухарями дрібного помелу, обсмажити, подати з зеленим цибулею і кропом.

Рецепт котлет для бургерів на грилі

Приготувати смачні котлетки для булочок нескладно. До того ж, приготовані своїми руками для близьких людей, вони вийдуть набагато смачніше і принесуть більше користі.

Інгредієнти:

  • 1 кг свіжої м'якоті яловичини;
  • 300 г ріпчаста цибуля;
  • 100 г часник;
  • 2 яйця;
  • 100 г сухе червоне вино;
  • 300г сир м'яких сортів;
  • помідор, огірок, болгарський перець;
  • щіпка солі;
  • суміш перців за смаком;
  • булочки для бургерів;
  • соус з кетчупу або майонез за смаком.

Час, витрачений на приготування: 30-45 хвилин.

Калорійність страви: 300-400 Ккал/100 р.

Невеликими шматками нарізають м'ясо, перекручують за допомогою м'ясорубки. Перед пропусканням в м'ясо вкладають цибулю, розрізану на невеликі частини, щоб він перекрутился разом. Обов'язково потрібно використовувати велику решітку для отримання фаршу. У пропущене м'ясо додається сухе вино, часник, сіль, перець, попередньо збиті яйця. Всі інгредієнти добре перемішуються. Готовий фарш ділиться на порції, з якого формуються котлети.

Форма повинна бути невеликою, у вигляді плоскої коржі. Готові напівфабрикати потрібно змастити олією з допомогою кондитерської кисті і обсмажити на решітці гриль. Булочки для бургерів розрізаються навпіл. Змащуються соусом з кетчупу і майонезу і викладаються готові котлети з яловичини.

Зверху покласти скибочки сиру, нарізані тонкими пластинами (краще брати в магазині — фабричної упаковки). Потім — тонкі кільця свіжого цибулі, огірків, болгарського перцю, помідора. Все посипається зеленню, зверху викладається друга частина булочки. Готові бургери можна ще раз покласти на пару хвилин на решітку гриля і барбекю для отримання хрусткої скоринки булочок.

Рецепт печива з сиром — в нашій статті. Ароматна випічка за домашніми рецептами.

Смачні торти з ягодами — натисніть сюди, ми підготували цілу добірку цікавих рецептів.

Читайте як приготувати котлети з риби. Покрокові фото та рекомендації вам допоможуть.

Приготування котлет на сковороді гриль

Найсмачнішими вважаються домашні котлети з охолодженого підмороженого м'яса, приготовані на сковороді гриль. Це блюдо подається з сирими овочами, його оцінять ваші близькі та гості.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг м'якоті яловичини;
  • 0,5 кг м'якоті свинини;
  • 350 г цибулі;
  • 2 яйця;
  • 50 соку лимона (при відсутності — лимонна кислота 2 р);
  • 300 г сиру бринза;
  • 20 г паприки;
  • 100 г води;
  • мелені сухарі (борошно);
  • 50 г оливкової олії;
  • щіпка солі і суміші перців;
  • асорті з помідорів, огірків, зелені.

Витрачений час приготування: 45-60 хвилин.

Калорійність: 300-350 Ккал/100 р.

Свинина, яловичина, цибуля прокручується через м'ясорубку. З готовим м'ясним фаршем змішують сіль, перець за смаком, сік лимона, паприку і два збитих яйця. Для додання легкості додають воду (краще газованої 200 г), все ретельно вимішують. Бринзу дрібно шаткують, до неї додають натерту цибулю і часник, змішують з фаршем.

З готової маси ліплять напівфабрикати, обвалюють панірувальними сухарями (борошном), обсмажують на сковороді гриль в добре розігрітій оливковій або іншому маслі. Обсмажені котлети подаються зі свіжими овочами, посипати нарізаною петрушкою, кропом, свіжим ріпчастою цибулею.

Рибні котлети на сковороді гриль

Котлети славляться своїм ніжним смаком.

Інгредієнти:

  • 500 г рибного філе;
  • 300 г м'якоті білого хліба;
  • половина склянки молока;
  • щіпка солі;
  • суміш перців за смаком;
  • яйце;
  • 50 г картопляного крохмалю;
  • борошно для панірування;
  • сезонні овочі за смаком.

Час, витрачений на приготування: 50-65 хвилин.

Калорійність: 100-150 Ккал/100 р.

Філе риби (щука, сом, горбуша) ріжуть або дуже дрібно рубають, до отримання однорідної маси, можна використовувати м'ясорубку (блендер), але обов'язково потрібно ставити велику решітку. Хлібну м'якоть (замочену в молоці) вводять в перемелений рибний фарш. Кладуть за смаком перець і сіль. Одночасно помішуючи, додають сік лимона і яйце. Для густоти всипають картопляний крохмаль.

Зліпити м'ясні кульки, надати плоску форму. Перед обсмажуванням котлет обсипати їх борошном (панірувальними сухарями), потім покласти на сковороду гриль. Підсмажити, перевертаючи по мірі необхідності. Подають із запеченими і свіжими овочами, зеленню.

Повітряні котлети з індички

Дієтичні котлети по цьому рецепту легко засвоюються як дорослими, так і маленькими дітьми.

Інгредієнти:

  • 500 г філе домашньої індички;
  • 200 г рису;
  • половина батона;
  • половина склянки молока;
  • сіль невелика щіпка;
  • перець за смаком;
  • перемелені білі сухарі (борошно);
  • свіжі або варені овочі за смаком.

Час, витрачений на приготування: 60-85 хвилин.

Калорійність: 100-150 Ккал/100 р.

Філе індички дрібно рубається або перемелюється з допомогою блендера. Додається, розмочений у молоці батон, зварений рис, сіль і перець за смаком. Фарш добре перемішують, кладуть у холодильник на півгодини. Дістають і ліплять котлети, надаючи їм невелику плоску форму. Розкладають на решітку, перевертаючи з різних сторін, обсмажують. Подають разом зі свіжими і вареними овочами.

Маленькі секрети смачних котлет

Щоб котлети на грилі вдалися і запам'яталися своїм оригінальним смаком, візьміть на замітку кілька секретів:

  1. Завжди беріть м'ясо декількох сортів. Відмінно поєднуються між собою свинина, яловичина, птиця;
  2. Для надання соковитості додавайте молоко. Додасть тонкий смак котлет червоне напівсухе вино, якщо додати 50-100 г;
  3. Не можна додавати в прокручене м'ясо хліб, цибулю і картоплю, коли приготування котлет відкладено на деякий час;
  4. Додайте крохмаль для додання маси й густоти. При відсутності, покладіть очищений і натертий картопля;
  5. Щоб фарш став повітряним, візьміть його двома руками, підніміть над посудом, в якій вмешивали і струсніть декілька разів. Фарш збагатиться киснем. Вийдуть легкі і повітряні котлети.

Використовуючи маленькі секрети, котлети на грилі завжди будуть смачними і апетитними. А ваші друзі будуть просити поділитися рецептами їх приготування.

Що ще почитати: