27 июнь 2019 10 021

Як приготувати курячі котлети з кабачком

Котлети, приготовлені з кабачка і курячого філе, відрізняються ніжністю, легкістю. В такій страві міститься небагато калорій, тому воно ідеально підходить дітям і людям, які стежать за своєю фігурою.

Рецепт курячих котлет з кабачком
Інгредієнти Кількість
курячий фарш - 0,5 кілограма
кабачок - 1 штука
цибулина - 1 штука
яйце - 1 штука
сіль - за смаком
масло рослинне - для смаження
мелений перець - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 101 Ккал
Кабачок – корисний овоч, в якому міститься багато вітамінів і мікроелементів. Він обов'язково повинен бути присутнім у раціоні кожної людини.

Для цієї страви потрібно вибирати тільки молоді кабачки маленького розміру. Якщо вони будуть перезрілими, з них потрібно обов'язково зрізати шкірку і видалити насіння.

  1. Кабачок помити, натерти на тертці, віджати з них зайву рідину;
  2. Цибулю почистити, порізати маленькими кубиками;
  3. Курячий фарш перекласти в глибоку миску, додати до нього овочі, сіль, мелений перець і яйце, добре перемішати;
  4. У сковорідку налити олію, поставити її на вогонь і добре розігріти, викласти з допомогою ложки котлети, обсмажити їх з двох сторін.

Подавати готові курячі котлети з кабачком найкраще з пюре з картоплі і свіжими овочами.

Котлети з курячого фаршу з кабачками і зеленню

Для приготування смачних страв, не завжди потрібні дорогі і екзотичні продукти. Курячі котлети з зеленню і кабачками виходять не менш оригінальними і для цього використовуються інгредієнти, які є в холодильнику у кожної людини.

Інгредієнти:

  • 250 грам кабачків;
  • 0,85 кілограми фаршу курячого;
  • 1 цибулина;
  • кріп;
  • петрушка;
  • 1 яйце;
  • олія соняшникова;
  • сіль;
  • кінза.

Час приготування страви: 25 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 105 ккал.

Для приготування цієї страви можна використовувати будь-яку зелень, яка є в будинку – кріп, петрушка, кінза, зелена цибуля.

  1. На дрібній тертці натерти кабачок і цибулю, віджати з них зайву рідину;
  2. До овочевої маси додати фарш, яйце, дрібно порізану зелень – кріп, кінзу, петрушку;
  3. Посолити і поперчити все, добре перемішати;
  4. Розігріти сковорідку, налити в неї рослинне масло;
  5. Викласти в олію сформовані з допомогою ложки курячі котлети і обсмажити їх з двох сторін до золотистого кольору.

Зелень додасть їжі свіжість, легкість і урізноманітнює її смак.

Дієтичні котлети з курячої грудки на пару

Приготування дієтичних страв – справжнє випробування для багатьох господинь, але проявивши трохи фантазії, можна порадувати своїх рідних корисною і при цьому смачною їжею.

Інгредієнти:

  • 0,5 кілограма курячого фаршу;
  • 1 кабачок;
  • сіль;
  • яйця – 2 штуки.

Час приготування страви: 30 хвилин.

Калорійність на 100 г: 78 ккал.

Для приготування дієтичних курячих котлет з кабачками краще всього використовувати пароварку, в якій все готується рівномірно і швидко.

  1. Кабачок помити, натерти на тертці з малими отворами, злити зайву рідину;
  2. До овочевої маси додати фарш, яйце, трохи солі, перемішати;
  3. Вологими руками сформувати котлети і викласти їх в пароварку;
  4. Готувати на пару 25 хвилин.

Подавати котлети, приготовлені на парі краще всього з нежирним кефіром або йогуртом.

Котлети з курячого філе, сиру в духовці

Посмажити смачні, соковиті котлети – легке і просте завдання, з яким зможе впоратися навіть недосвідчений кулінар. Дотримуючись прості інструкції, можна приготувати їх так, що всі будуть в захваті.

Інгредієнти:

  • 1 кабачок;
  • яйце – 1 штука;
  • сир – 100 грам;
  • 750 грам курячого фаршу;
  • цибуля – 1 штука;
  • сіль;
  • перець.

Час приготування страви: 35 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 95 ккал.

Готувати їжу в духовці – справжнє задоволення. Вона виходить смачною і при цьому не жирною.

  1. Цибулю почистити, порізати невеликими шматочками, покласти в чашу блендера і збити;
  2. Кабачок натерти на тертці, злити зайвий сік;
  3. Фарш покласти в миску, додати до нього подрібнену цибулю, кабачок, яйце, спеції за смаком, натертий сир і перемішати;
  4. Руки намочити, сформувати котлетки і викласти їх на деко, застелене пергаментним папером;
  5. Готувати 25 хвилин в духовці при температурі 180 градусів.

Щоб котлети добре і рівномірно пропеклися, деко потрібно ставити тільки в добре розігріту духовку.

Шарлотка з сиром і яблуками — дієтична випічка найпростішими рецептами.

Пісні котлети з квасолі — спробуйте приготувати це блюдо за нашими рецептами.

Рецепт смачних «їжачків» з фаршу — читайте як приготувати смачну страву з допомогою покрокових підказок.

Курячі котлети з рисом і кабачками

З кабачка і курячого м'яса можна створити надзвичайно смачні котлети. Щоб зробити їх трохи різноманітніше, слід додавати під час приготування різні продукти, які внесуть в блюдо нові нотки.

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • кабачок – 1 штука;
  • 0,5 кілограма курячого фаршу;
  • цибуля – 1 штука;
  • кріп;
  • петрушка;
  • 1 морква;
  • мелений перець;
  • рис варений – 3 столові ложки;
  • сіль.

Час приготування страви: 20 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 97 ккал.

  1. Кабачок помити, натерти на тертці, злити з нього рідину;
  2. Моркву і цибулю почистити, перекрутити через м'ясорубку;
  3. Фарш перекласти в миску, до нього додати подрібнені овочі, яйця, додати порізану зелень, відварений рис, сіль, перець, перемішати.
  4. Розігріти сковороду з маслом, викласти в неї сформовані вологими руками кульки і смажити під кришкою з двох сторін.

Готову страву краще всього подавати зі свіжими овочами – огірками, помідорами, болгарським перцем.

Корисні поради

Щоб курячі котлети з кабачком вийшли низькокалорійними, їх краще всього готувати на пару або запікати в духовці. Приготовані на сковорідці, вони виходять більш жирними і не підходить маленьким дітям і людям, у яких є проблеми із зайвою вагою.

Котлети вийдуть більш ніжними, якщо фарш добре відбити перед приготуванням. Для цього він береться з миски жменями і кидається з силою в неї назад.

Для святкового столу котлети перед смаженням можна обваляти в панірувальних сухарях або в борошні, щоб скоринка була золотистої, апетитною і хрусткою.

Перед смаженням котлет, сковорідку потрібно добре розігріти, щоб зберегти їх привабливий зовнішній вигляд і форму. Вони підсмажуються з двох сторін дуже швидко, щоб з них не витік сік, а потім доводять до готовності під кришкою і на невеликому вогні.

Цибуля робить котлети соковитими і ніжними, його можна використовувати в сирому вигляді або обсмаженому. Саме цей овоч робить страву більш смачним, а якщо додати ще й часник, зелень, сухі приправи, то від такого ароматного страви не зможе відмовитися жодна людина.

Оригінальний і незвичайний смак курячих котлет надає кабачок, який треться на дрібній тертці, а потім добре віджимається. Якщо з овочевої маси не видалити зайвий сік, то під час смаження фарш почне розпадатися і стане схожим на кашу.

Для приготування фаршу потрібно вибирати тільки курячу м'якоть. У шкірі накопичується занадто багато жиру, який під час приготування зробить блюдо дуже жирним, тому її не варто використовувати.

Що ще почитати: