Як приготувати курячі котлети з кабачком
Котлети, приготовлені з кабачка і курячого філе, відрізняються ніжністю, легкістю. В такій страві міститься небагато калорій, тому воно ідеально підходить дітям і людям, які стежать за своєю фігурою.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячий фарш - | 0,5 кілограма |
кабачок - | 1 штука |
цибулина - | 1 штука |
яйце - | 1 штука |
сіль - | за смаком |
масло рослинне - | для смаження |
мелений перець - | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 101 Ккал |
Для цієї страви потрібно вибирати тільки молоді кабачки маленького розміру. Якщо вони будуть перезрілими, з них потрібно обов'язково зрізати шкірку і видалити насіння.
- Кабачок помити, натерти на тертці, віджати з них зайву рідину;
- Цибулю почистити, порізати маленькими кубиками;
- Курячий фарш перекласти в глибоку миску, додати до нього овочі, сіль, мелений перець і яйце, добре перемішати;
- У сковорідку налити олію, поставити її на вогонь і добре розігріти, викласти з допомогою ложки котлети, обсмажити їх з двох сторін.
Подавати готові курячі котлети з кабачком найкраще з пюре з картоплі і свіжими овочами.
Котлети з курячого фаршу з кабачками і зеленню
Для приготування смачних страв, не завжди потрібні дорогі і екзотичні продукти. Курячі котлети з зеленню і кабачками виходять не менш оригінальними і для цього використовуються інгредієнти, які є в холодильнику у кожної людини.
Інгредієнти:
- 250 грам кабачків;
- 0,85 кілограми фаршу курячого;
- 1 цибулина;
- кріп;
- петрушка;
- 1 яйце;
- олія соняшникова;
- сіль;
- кінза.
Час приготування страви: 25 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 105 ккал.
Для приготування цієї страви можна використовувати будь-яку зелень, яка є в будинку – кріп, петрушка, кінза, зелена цибуля.
- На дрібній тертці натерти кабачок і цибулю, віджати з них зайву рідину;
- До овочевої маси додати фарш, яйце, дрібно порізану зелень – кріп, кінзу, петрушку;
- Посолити і поперчити все, добре перемішати;
- Розігріти сковорідку, налити в неї рослинне масло;
- Викласти в олію сформовані з допомогою ложки курячі котлети і обсмажити їх з двох сторін до золотистого кольору.
Зелень додасть їжі свіжість, легкість і урізноманітнює її смак.
Дієтичні котлети з курячої грудки на пару
Приготування дієтичних страв – справжнє випробування для багатьох господинь, але проявивши трохи фантазії, можна порадувати своїх рідних корисною і при цьому смачною їжею.
Інгредієнти:
- 0,5 кілограма курячого фаршу;
- 1 кабачок;
- сіль;
- яйця – 2 штуки.
Час приготування страви: 30 хвилин.
Калорійність на 100 г: 78 ккал.
Для приготування дієтичних курячих котлет з кабачками краще всього використовувати пароварку, в якій все готується рівномірно і швидко.
- Кабачок помити, натерти на тертці з малими отворами, злити зайву рідину;
- До овочевої маси додати фарш, яйце, трохи солі, перемішати;
- Вологими руками сформувати котлети і викласти їх в пароварку;
- Готувати на пару 25 хвилин.
Подавати котлети, приготовлені на парі краще всього з нежирним кефіром або йогуртом.
Котлети з курячого філе, сиру в духовці
Інгредієнти:
- 1 кабачок;
- яйце – 1 штука;
- сир – 100 грам;
- 750 грам курячого фаршу;
- цибуля – 1 штука;
- сіль;
- перець.
Час приготування страви: 35 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 95 ккал.
Готувати їжу в духовці – справжнє задоволення. Вона виходить смачною і при цьому не жирною.
- Цибулю почистити, порізати невеликими шматочками, покласти в чашу блендера і збити;
- Кабачок натерти на тертці, злити зайвий сік;
- Фарш покласти в миску, додати до нього подрібнену цибулю, кабачок, яйце, спеції за смаком, натертий сир і перемішати;
- Руки намочити, сформувати котлетки і викласти їх на деко, застелене пергаментним папером;
- Готувати 25 хвилин в духовці при температурі 180 градусів.
Щоб котлети добре і рівномірно пропеклися, деко потрібно ставити тільки в добре розігріту духовку.
Шарлотка з сиром і яблуками — дієтична випічка найпростішими рецептами.
Пісні котлети з квасолі — спробуйте приготувати це блюдо за нашими рецептами.
Рецепт смачних «їжачків» з фаршу — читайте як приготувати смачну страву з допомогою покрокових підказок.
Курячі котлети з рисом і кабачками
З кабачка і курячого м'яса можна створити надзвичайно смачні котлети. Щоб зробити їх трохи різноманітніше, слід додавати під час приготування різні продукти, які внесуть в блюдо нові нотки.
Інгредієнти:
- 2 яйця;
- кабачок – 1 штука;
- 0,5 кілограма курячого фаршу;
- цибуля – 1 штука;
- кріп;
- петрушка;
- 1 морква;
- мелений перець;
- рис варений – 3 столові ложки;
- сіль.
Час приготування страви: 20 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 97 ккал.
- Кабачок помити, натерти на тертці, злити з нього рідину;
- Моркву і цибулю почистити, перекрутити через м'ясорубку;
- Фарш перекласти в миску, до нього додати подрібнені овочі, яйця, додати порізану зелень, відварений рис, сіль, перець, перемішати.
- Розігріти сковороду з маслом, викласти в неї сформовані вологими руками кульки і смажити під кришкою з двох сторін.
Готову страву краще всього подавати зі свіжими овочами – огірками, помідорами, болгарським перцем.
Корисні поради
Щоб курячі котлети з кабачком вийшли низькокалорійними, їх краще всього готувати на пару або запікати в духовці. Приготовані на сковорідці, вони виходять більш жирними і не підходить маленьким дітям і людям, у яких є проблеми із зайвою вагою.
Котлети вийдуть більш ніжними, якщо фарш добре відбити перед приготуванням. Для цього він береться з миски жменями і кидається з силою в неї назад.
Для святкового столу котлети перед смаженням можна обваляти в панірувальних сухарях або в борошні, щоб скоринка була золотистої, апетитною і хрусткою.
Перед смаженням котлет, сковорідку потрібно добре розігріти, щоб зберегти їх привабливий зовнішній вигляд і форму. Вони підсмажуються з двох сторін дуже швидко, щоб з них не витік сік, а потім доводять до готовності під кришкою і на невеликому вогні.
Цибуля робить котлети соковитими і ніжними, його можна використовувати в сирому вигляді або обсмаженому. Саме цей овоч робить страву більш смачним, а якщо додати ще й часник, зелень, сухі приправи, то від такого ароматного страви не зможе відмовитися жодна людина.
Оригінальний і незвичайний смак курячих котлет надає кабачок, який треться на дрібній тертці, а потім добре віджимається. Якщо з овочевої маси не видалити зайвий сік, то під час смаження фарш почне розпадатися і стане схожим на кашу.
Для приготування фаршу потрібно вибирати тільки курячу м'якоть. У шкірі накопичується занадто багато жиру, який під час приготування зробить блюдо дуже жирним, тому її не варто використовувати.