Як приготувати курячі котлети з капустою
Курячі котлети з капустою в приготуванні дуже прості і смачні. Присутність капусти робить їх більш соковитими, а аромат готового страви просто непередаване. Розглянемо кілька рецептів з докладним описом.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
м'ясо куряче (філе) - | ½ Кг |
свіжа капуста - | ½ Кг |
цибулина - | 1 шт. |
приправи - | на смак |
соняшникова олія - | скільки буде потрібно для обсмажування |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 106 Ккал |
Звичайні котлети з курячого м'яса виходять кілька сухуватими. У них не вистачає соковитості, але завдяки додаванню капусти, ця проблема вирішується відразу.
Докладно про етапи приготування котлет на сковороді:
- Підготовлене м'ясо добре обмити, і також добре просушити;
- Цибуля очистити від лушпиння, вимити разом з капустою, і залишити на деякий час для стікання води;
- Капусту нарізати великими шматками;
- У каструлю налити води, довести на плиті до кипіння і відправити туди подрібнену капусту. Варити в киплячій воді протягом 10 хвилин;
- Філе також нарізати на великі шматочки. Подрібнити за допомогою класичної м'ясорубки або блендера. Додати небагато кухонної солі;
- Злити з капусти воду, застосувавши для зручності друшляк. Залишити для виходу зайвої рідини;
- Викласти в блендер і подрібнити капусту. Цибулю також необхідно подрібнити разом з капустою;
- Змішати в загальній ємності подрібнене м'ясо і овочі. Додати трохи солі і приправ. Перемішати;
- Обережно з допомогою столової ложки взяти отриману масу і обкатати її в борошні;
- Також обережно викласти сформовані кульки на попередньо нагріту з рослинним маслом сковороду і обсмажити з обох боків до утворення скоринки золотого відтінку. Для більшої ефективності можна накрити сковороду кришкою і залишити там котлети на кілька хвилин. При цьому інтенсивність вогню повинна бути мінімальною.
Котлети з курячого фаршу з капустою і морквою
Цей варіант приготування курячих котлет з капустою зможе стати прекрасним варіантом для обіду або вечері. Для них знадобиться наступний набір інгредієнтів:
- фарш з курячого м'яса – 0,4 кг;
- капуста (свіжа білокачанна) – 0,2 кг;
- 1 морква;
- 1 яйце куряче;
- 1 ріпчаста цибулина;
- 2 часникових зубки;
- кріп (свіжий) – 1 пучок невеликих розмірів;
- 2 ст. л. житнього борошна;
- соняшникова олія – 1 ст. л.;
- сіль поварена — кількість визначити на смак.
Час приготування – 60 хвилин.
Калорійність – 116 ккал.
Як приготувати страву:
- Моркву, цибулю, часник очистити і разом з капустою промити в холодній воді. Залишити на деякий час для висихання;
- Перекрутити капусту з морквою через м'ясорубку і змішати з підготовленим фаршем;
- Туди також можна додати попередньо подрібнений за допомогою м'ясорубки невеликий шматочок батона;
- Цибулю і часник теж подрібнити і додати в суміш;
- Кріп подрібнити гострим ножем і додати до суміші;
- Вбити туди яйце і додати солі. Все ретельно перемішати;
- На плиті добре нагріти сковороду і збризнути невеликою кількістю соняшникової олії;
- Змочити руки і сформувати невеликого розміру котлетки, які відразу ж потрібно обкатати в житньому борошні і викласти на сковороду;
- Обсмажити кожну із сторін до золотистого кольору, накрити сковороду кришкою. Знизити вогонь до мінімуму і залишити на 1 годину для пропарювання. Воду додавати не можна.
Яйця фаршировані крабовими паличками — візьміть на замітку цей рецепт.
Рецепт смачного шашлику з курки в духовці, читайте як приготувати це блюдо дуже смачно.
Як приготувати неймовірно соковитий стейк зі свинини на сковороді, читайте поради кулінарів.
Котлети з курячого філе і капусти в духовці
Для приготування необхідно заздалегідь підготувати:
- свіжа білокачанна капуста – 150 г;
- 1 цибулина;
- половина 1 болгарського перцю;
- 1 куряче яйце;
- 1 ст. л. манки;
- 450 г курячого філе;
- кухонна сіль і приправи – кількість визначати на смак.
Час приготування – 45 хвилин.
Калорійність – 88,7 ккал.
Детальна технологія приготування страви:
- Куряче філе нарізати на шматки. Те ж саме проробити з попередньо очищеним цибулею;
- Подрібнити за допомогою класичної м'ясорубки;
- Білокачанну капусту нашаткувати, застосувавши гострий ніж;
- Викласти овочі в блендер і подрібнити;
- Болгарський перець нарізати на дуже дрібні кубики;
- Фарш подрібнений з цибулею викласти в ємність, додати до нього капусту, подрібнений болгарський перець, манну крупу, сіль і приправи. Добре перемішати і навіть можна кілька разів відбити;
- Сформувати невеликі котлети з отриманої суміші і викласти на змащене невеликою кількістю рослинного масла деко;
- Духовку нагріти до 200С і відправити туди деко з котлетами. Випікати протягом 25 хвилин.
Дієтичні курячі котлети з капустою на пару в мультиварці
Для приготування котлет по цьому рецепту потрібно:
- куряче м'ясо (філе) – ½ кг;
- свіжа білокачанна капуста – ½ кг;
- 1 морква (середня);
- 1 ріпчаста цибулина;
- 2 курячих яйця;
- Кухонна сіль і приправи – кількість визначити на смак.
Час приготування – 60 хвилин.
Калорійність – 102 ккал.
Докладно про приготуванні котлет:
- Куряче м'ясо ретельно вимити і нарізати на шматки великого розміру. Відправити їх в блендер і добре там подрібнити;
- Отриманий фарш викласти в миску, а в блендер відправити попередньо очищені і вимиті овочі. Подрібнити;
- Відправити овочеву суміш до фаршу. Додати сіль і приправи, а потім ретельно перемішати суміш;
- Вбити курячі яйця і знову дуже ретельно перемішати складу;
- Відправити в холодильник і залишити там не менше, ніж на 1 годину;
- У мультиварочную чашу налити склянку води, а зверху поставити спеціальний контейнер для приготування на пару;
- Підготувати спеціальні форми з силікону і розкласти по ним отриману суміш на основі курячого фаршу і овочів;
- Поставити форми в контейнер і закрити кришку мультиварки;
- Прилад привести в режим «На пару» і залишити на 20 хвилин.
Курячі котлети з додаванням капусти завжди виходять дуже яскравими, соковитими і ароматними. До того ж, не можна не помітити користі цієї страви, яке наповнене вітамінами та іншими корисними для організму компонентами. Тому вони і підходять для всієї родини – від мала до велика, а також для хворих різними захворюваннями, особливо в тому випадку, якщо приготування виконується на пару.