30 май 2019 65

Як правильно загасити печінка в сметані

Печінка – простий і доступний продукт, який можна приготувати смачно і швидко. Незважаючи на те, що цей інгредієнт багатьох страв дешевий, готувати його виходить далеко не у всіх господинь, але в цьому немає нічого складного.

Тушкована свиняча печінка в сметані з цибулею
Інгредієнти Кількість
печінки - 0,5 кілограма
гірчиці - 5 грам
лука - 1 шт.
сметани - 1 склянка
часнику - 1 зубчик
солі - за смаком
молока - 0,5 склянки
борошна - 1 чайна ложка
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 152 Ккал

Правильно і смачно приготувати прості продукти, які коштують копійки – мистецтво, якому потрібно вчитися багатьом господиням.

  1. Субпродукт миється, з нього знімається плівка і тільки після цього він ріжеться невеликими шматками і складається в миску, заливають молоком і залишають на півгодини;
  2. Сковорідка з маслом розігрівається, на неї викладається порубаний лук, віджата від зайвої вологи печінку і все обсмажується 10 хвилин;
  3. У склянку зі сметаною додати борошно і гірчицю, перемішати і вилити в сковорідку, готувати ще 10 хвилин;
  4. В самому кінці додати сіль, спеції, подрібнений часник і при бажанні – зелень.

Блюдо, приготовлене по цьому простому рецептом, здивує і порадує всіх членів сім'ї. Молоко прибере гіркоту і неприємний присмак, зробить його м'яким, чудовим і ароматним.

Рецепт тушкованою курячої печінки

Куряча печінка – одна із самих ніжних і м'яких, тому готувати її потрібно правильно, щоб в кінцевому результаті не отримати звичайний фарш.

Інгредієнти:

  • 0,4 кілограма печінки;
  • сіль;
  • 50 мілілітрів масла;
  • сметана – 0,4 літра;
  • 4 цибулини;
  • 1 яйце;
  • борошно – 1 столова ложка.

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 104 ккал.

  1. Цибуля чиститься, ріжеться півкільцями і смажиться на олії, потім перекладається в миску, а на маслі обсмажується печінка по хвилині з кожної сторони, але перед цим її потрібно обваляти в суміші з борошна та яєць;
  2. Викласти зверху на неї цибулю, полити сметаною, посолити, накрити кришкою і готувати 25 хвилин на маленькому вогні.

Подавати таку страву найкраще з пюре або будь-яким іншим гарніром, а також свіжими і маринованими овочами.

Печінка яловича, тушкована з морквою

Яловича печінка, як і свиняча, дуже жорстка і щоб вона була смачною, потрібно просто приготувати її правильно. Навіть з простих продуктів завжди можна створити щось надзвичайно ароматне, корисне.

Інгредієнти:

  • 1 кілограм печінки;
  • 100 грам борошна;
  • масло;
  • мелений перець;
  • цибулина;
  • сіль;
  • зелень;
  • 2 помідори;
  • 1 моркву.

Час приготування: 1 год.

Калорійність на 100 грам: 117 ккал.

  1. Печінку ретельно миється, чиститься від неїстівних елементів, нарізають шматочками середнього розміру, обвалюється в борошні і смажиться на олії по 3 хвилини з кожної сторони;
  2. Цибулю дрібно шинкуется, морква треться і відправляється на сковорідку з сіллю і спеціями, готується ще пару хвилин і перекладається в каструлю з товстим дном;
  3. У каструлю додати трохи води, щоб вона трохи покривала її вміст, а також сметану і на повільному вогні тушкувати 40 хвилин час від часу помішуючи;
  4. У самому кінці приготування додати порізану зелень і порізаний кружечками помідор, витримати на вогні кілька хвилин і вимкнути.

Печінка по цьому рецепту завжди виходить соковитою і ніжною.

М'ясо з овочами в духовці — просте і ситне блюдо, яке можна готувати з будь-якого приводу.

Як приготувати пісну запіканку з грибами читайте в нашій статті.

Смачна випічка з дріжджового тіста — візьміть на замітку найсмачнішу добірку рецептів.

Печінка тушкована в сметанному соусі в мультиварці

В мультиварці кожна господиня може приготувати ніжне і смачне блюдо, яке ідеально підходить до різних гарнірів. Печінка в сметані – це і доповнення до гарніру, і одночасно підлива.

Інгредієнти:

  • борошно – 0,5 склянки;
  • масло;
  • 1 цибулина;
  • 650 грам печінки;
  • перець мелений;
  • 0,5 склянки води;
  • 0,5 склянки сметани.

Час приготування: 50 хвилин.

Калорійність на 100 г: 110 ккал.

Печінку можна готувати не тільки в сковороді або каструлі, але і в мультиварці, і від цього її смак нітрохи не зміниться.

  1. Лук ріжеться гуртками, викладається в чашу мультиварки і обсмажується на маслі в режимі «смаження»;
  2. Субпродукт миється, ріжеться, його панірують у борошні, відправляється до цибулі і смажиться до утворення рум'яної скориночки з двох сторін;
  3. Воду з'єднати зі сметаною, додати спеції, сіль, перемішати і залити цей соус в чашу;
  4. Мультиварка включається на 20 хвилин в режим «гасіння».

Тушкована печінка в сметані готова. Така страва може стати справжньою прикрасою повсякденного і святкового столу.

Кулінарні підказки

Печінка люблять багато людей, але далеко не у всіх виходить смачно приготувати її. Найчастіше, кулінари стикаються з такими проблемами як гіркоту страви, сухість, жорсткість.

Щоб блюдо вийшло ідеальним, печінка повинна бути свіжою, а не замороженої, з гладкою і пружною поверхнею без плям і неприємних запахів з солодкуватим ароматом.

Щоб яловича печінка стала більш м'якою, з неї обов'язково потрібно зняти плівку, якою вона покрита. На свинячий і курячий її немає, але є судини і жилки, які також ретельно видаляються, оскільки через них страва може стати занадто важким і неприємним на смак.

Щоб у страві не відчувалося гіркоти і воно було ніжним, печінка перед приготуванням витримується півгодини в молоці. М'якість і ароматність надає їй і сметана з майонезом, які додаються під час смаження.

Щоб печінка залишилася соковитою всередині і після приготування, її потрібно обваляти в панірувальних сухарях або борошні. Готувати в цьому випадку її потрібно швидко і не перетримувати на вогні, оскільки це може зробити її жорсткою і трохи сухуватою.

Що ще почитати: