22 июнь 2019 213

Як смачно посмажити курячу печінку з цибулею

Іноді хочеться приготувати що-небудь смачне, але при цьому, щоб це було швидко і головне поживно. Як раз для таких випадків підійде приготування смаженої курячої печінки з цибулею.

Начебто, на перший погляд, це страва здасться буденним, але якщо його доповнити спеціями, овочами, то в результаті можна зробити ситний обід. Тому не варто упускати рецепти приготування курячого субпродукту з виду.

Простий рецепт страви
Інгредієнти Кількість
куряча печінка - півкілограма
цибулю - 1 штука
молоко - 370 мл
борошно - 3 середні ложки
сіль - за смаком
масло пісне - для обсмажування
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 215 Ккал

Процедура приготування смаженої курячої печінки з цибулею:

  1. Попередньо субпродукт потрібно добре сполоснути в холодній воді і розрізати на кілька частин;
  2. Перекладаємо в ємність, заливаємо молоком так, щоб воно повністю закривав печінка, залишаємо стояти;
  3. З цибулини видаляємо лушпиння і ріжемо півкільцями;
  4. Виставляємо на газ жаровню, наливаємо олії і нагріваємо;
  5. В розпечене масло засипаємо цибулю, перемішуємо і засмажуємо з усіх боків до рум'яного кольору;
  6. Виймаємо обсмажені шматочки цибулі на тарілку, сковороду залишаємо на плиті;
  7. Розсипаємо борошно на плоску тарілку;
  8. Кожен скибочку печінки обвалюємо в борошні і викладаємо обсмажуватися на олію;
  9. Обсмажуємо кожен шматочок до коричневого кольору з одного боку;
  10. Далі перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку до готовності;
  11. Все посипаємо сіллю;
  12. Викладаємо до печінки шматочки цибулі;
  13. Розмішуємо і продовжуємо смажити близько 2 хвилин;
  14. Після цього знімаємо з плити, кладемо на тарілку і ставимо на стіл.

Смажимо субпродукт зі сметаною

Нам потрібні такі продукти:

  • 600 грам курячої печінки;
  • одна цибулина;
  • 250 мл сметани середньої жирності
  • борошно пшеничне – 3 великі ложки;
  • за бажанням можна приправити сумішшю перців;
  • сіль — на свій розсуд;
  • кілька стебел петрушки для подачі;
  • рослинна олія для обсмажування.

Час приготування – 40-50 хвилин.

Вміст калорій в 100 грамах – 225 ккал.

Печінка куряча, смажена з цибулею в сметані готується наступним чином:

  1. Першим ділом готуємо субпродукт. Його слід добре промити прохолодною водою, якщо на поверхні є прожилки і жир, то це все акуратно видаляється;
  2. Далі очищений продукт нарізати на невеликі шматочки;
  3. Потім на плоску тарілку висипаємо борошно;
  4. Поміщаємо на газ жаровню, ллємо масла і прогріваємо;
  5. Обвалюємо шматочки печінки в борошні і викладаємо в прогріте масло;
  6. Обсмажуємо скибочки з усіх боків до золотистої скоринки з усіх сторін;
  7. Готові шматочки викладаємо на тарілку і відставляємо в сторону;
  8. З цибулини видаляємо шкірку, рубаємо його у формі кубиків або півкілець, як вам більше подобається;
  9. Ставимо на вогонь окрему жаровню, ллємо олію і розігріваємо;
  10. Підсипаємо цибулю в масло і залишаємо обсмажуватися до прозорості;
  11. Потім викладаємо до нього печінку, перемішуємо і заливаємо сметаною;
  12. Додаємо сіль, приправляємо меленим перцем і прикриваємо кришкою. Залишаємо тушкуватися протягом 3-5 хвилин;
  13. Стебла петрушки промиваємо і шаткуємо у вигляді дрібних шматочків;
  14. Готову печінку з цибулею викладаємо на велику тарілку, поливаємо сметаною і посипаємо зеленню.

Печінка куряча, смажена з цибулею та морквою

Що буде потрібно:

  • 600 грам курячої печінки;
  • три цибулини;
  • морква – 2 штуки;
  • трохи солі;
  • рослинна олія для смаження.

Період готування – 1 годину.

Рівень харчової цінності на 100 грам – 215 ккал.

Як посмажити курячу печінку з цибулею і морквою:

  1. Печінка потрібно ретельно промити, видалити всі прожилки, жир;
  2. Розрізаємо субпродукт на невеликі шматочки;
  3. Очищаємо цибулини від лушпиння, шаткуємо невеликими кубиками. Цибулю можна порізати у вигляді кубиків або півкільцями;
  4. Морквину промиваємо, очищаємо його від шкірки. Розрізаємо коренеплоди соломкою;
  5. Виставляємо на газ сковорідку, наливаємо олії і розігріваємо;
  6. На розігріте масло викладаємо печінку, додаємо до неї сіль, приправи, все перемішуємо і прикриваємо кришкою. Залишаємо готуватися протягом 10-15 хвилин на невеликому вогні;
  7. Далі викладаємо моркву і цибулю, все перемішуємо і залишаємо готуватися ще на 5 хвилин. Попередньо підсипаємо якісь спеції, наприклад паприку і мускатний горіх в молотом вигляді;
  8. Після цього знімаємо кришку, додаємо вогонь, всі компоненти перемішуємо і залишаємо обсмажуватися ще 3-5 хвилин;
  9. Потім знімаємо сковороду з плити і викладаємо її вміст на тарілку.

Грінки з батона з яйцем і молоком — вони виходять надзвичайно ніжними та смачними, дотримуйтесь наших порад.

Пісні коржі на сковороді читайте як приготувати їх ще смачнішими.

Пісний олів'є з грибами — читайте наш покроковий рецепт з фото і рекомендаціями.

Рецепт приготування страви з картоплею

Продукти для приготування:

  • печінка куряча – 300 грам;
  • картопля – 6-7 бульб;
  • цибуля – 2 штуки;
  • 5-6 гілочок петрушки;
  • часникові зубки – 2-3 штуки;
  • 80 мл сметани;
  • трохи солі;
  • суміш перців на свій смак;
  • рослинне масло.

Час приготування: 1 годину 15 хвилин.

Скільки калорій на 100 грам – 280 ккал.

Розглянемо рецепт смаженої курячої печінки з цибулею та картоплею по кроках:

  1. Промиваємо субпродукт, очищаємо від плівок, прожилок і зайвого жиру;
  2. Розрізаємо курячий продукт на невеликі шматочки;
  3. З лука чистимо шкірку, нарізаємо його невеликими кубиками;
  4. З картоплі чистимо шкірку, промиваємо та нарізаємо його соломкою або кубиками;
  5. З часникових зубчиків чистимо шкірку, нарізаємо дрібними шматочками;
  6. Петрушку споліскуємо, струшуємо і дрібно шаткуємо;
  7. Ставимо на вогонь сковорідку, підливаємо масло і ставимо прогріватися;
  8. На розігріте масло кладемо скибочки субпродукту, перемішуємо і засмажуємо приблизно 5-7 хвилин;
  9. Засипаємо до печінки шматочки цибулі, змішуємо і засмажуємо ще приблизно 5 хвилин;
  10. Після цього викладаємо скибочки картоплі, додаємо сіль, перемішуємо і залишаємо готуватися під кришкою 20 хвилин на повільному вогні;
  11. Після цього викладаємо порубаний часник, петрушку і поливаємо сметаною;
  12. Все акуратно змішуємо і залишаємо готуватися ще 7 хвилин;
  13. Знімаємо з плити, викладаємо на тарілки;
  14. Перед подачею посипаємо свіжомеленим перцем.

Корисні поради

  • для того щоб печінка зберегла сік і м'якість, перед відправкою на сковороду з маслом, її слід обваляти в борошні;
  • для того щоб субпродукт вийшов ще ніжніше і м'якше, його можна попередньо вимочити в молоці;
  • не варто для заливки використовувати томат, він забираємо соки, і робить продукт жорстким.

Смажена куряча печінка з цибулею або з морквою, зі сметаною або картоплею – це всі страви, які швидко і легко приготувати. При цьому, вони завжди виходять чудовими і досить поживними. Печінка курки — це бюджетний продукт, він коштує набагато дешевше м'яса, а за своїми властивостями дуже корисний, тому печінку потрібно готувати хоча б раз на тиждень.

Що ще почитати: