Еклери зі згущеним молоком: особливості приготування начинки і випікання
Еклери являють собою подовжені пиріжки з заварного тіста, які наповнюють кремом або згущеним молоком, а зверху поливають глазур'ю. Приготування десерту може здатися складним, але насправді технологія досить проста, не вимагає особливих навичок.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
очищена вода - | 0,25 л |
курячі яйця - | 4 шт. |
масло (вершкове) - | 325 р |
сіль поварена - | 0,25 ч. л. |
борошно (пшеничне) - | 1 ст. |
молоко згущене (рідке) - | 10 ст. л. |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 340 Ккал |
- Воду в каструлі з антипригарним покриттям довести на плиті до температури кипіння.
- Додати масло (125 г) і, розтоплюючи його, знову довести склад до кипіння.
- Додати трохи солі разом з борошном і заважати складу до тих пір, поки він не перетвориться на щільну однорідну масу.
- З плити прибрати, дочекатися охолодження і додати по черзі курячі яйця, постійно перемішуючи склад.
- На попередньо оброблений рослинним маслом деко викласти столовою ложкою заварне тісто.
- Нагріти духовку до 220ºС і відправити туди деко на півгодини.
- За цей час підготувати крем: збити масло вершкове (200 грам) зі згущеним молоком до отримання однорідного легкого крему.
- Дістати готові еклери і не чіпати їх до охолодження. Потім зробити поздовжні надрізи і наповнити їх підготовленим кремом. Поверхня еклерів можна рясно змастити згущеним молоком.
Спосіб приготування з кремом з вареного згущеного молока
Еклери, приготовані за цим рецептом виходять дуже соковитими і смачними. Для них потрібні:
- масло розм'якшене (вершкове) – 200 г;
- очищена вода – ¾ склянки;
- кухонна сіль – щіпка;
- борошно пшеничне – 1 ст. (повний, з гіркою);
- 4 курячих яйця;
- згущене молоко (густа, варена) – ½ банки.
Час приготування – 55 хвилин.
Калорійність – 385 ккал.
Етапи підготовки еклерів:
- Підготувати заварне тісто. Для нього знадобиться ємність (каструля) з антипригарним покриттям. Вилити в неї очищену воду, 100 грам попередньо нарізаного на шматки вершкового масла і поварену сіль. Нагрівати до повного розтоплення масла і досягнення масою температури кипіння.
- Додати борошно і в дуже швидкому темпі розмішати склад. Зняти ємність з плити і залишити до охолодження.
- В теплу масу додати курячі яйця по черзі, кожен раз розмішуючи. Виходить однорідне гарне тісто.
- Деко обробити олією і за допомогою чайної ложки викласти на нього невеликі круглі грудочки з підготовленого тіста.
- Відправити в духовку при температурі 200 º с випікати протягом 30 хвилин.
- Потім дістати їх з духовки, акуратно розкласти на блюді і залишити до повного охолодження.
- Тепер підготувати крем. Викласти згущене молоко в ємність, потім половину вершкового масла і збити міксером.
- Гострим ножем зробити надрізи в еклерах і наповнити їх кремом.
Напевно вам також сподобається тістечко з слойоного тіста з заварним кремом.
За посиланням ви знайдете чудовий рецепт тістечка «Ковбаска».
Чи знаєте ви, що тістечко «Картопля» можна приготувати з сухарів? Тут — докладний рецепт.
Самі ніжні тістечка
Буде потрібно наступний перелік продуктів:
- очищена вода – 125 мл;
- кухонна сіль – ½ ч. л.;
- молоко свіже коров'яче) – 125 мл;
- масло вершкове, доведене до кімнатної температури, – 100 р;
- цукор – 1 ч. л.;
- курячі яйця -4 шт;
- 150 г борошна пшеничного;
- 1 ст. л. свіжого молока, 1 куряче яйце для змащення;
- згущене молоко (густа, варена) – 1 банку.
Час приготування – 2 години.
Калорійність – 370 ккал.
Етапи підготовки еклерів з вареним згущеним молоком:
- Включити духовку і нагріти до 200 º с. У каструлі з антипригарним покриттям з'єднати воду, молоко, цукор, вершкове масло і сіль.
- Помістити ємність на плиту і дочекатися досягнення складом температури кипіння. Прибрати ємність з плити і відразу ж висипати борошно пшеничне в гарячу суміш. Інтенсивно перемішати до отримання маси однорідного складу, без грудок.
- Знову помістити ємність на плиту і трохи просушити там тісто, постійно перемішуючи його протягом 1 хвилини.
- Вбити по одному яйцю, після кожного ретельно перемішувати склад. Утворене в результаті тісто має бути гладким, тягнеться і однорідним.
- Використовуючи спеціальний мішок для кондитерських виробів, зробити з тіста ковбасну форму.
- Відправити в духовку і залишити випікатися на 25 хвилин, дістати і охолодити.
- Варену згущенку викласти в кондитерський мішок і, зробивши невеликий отвір в бічній частині еклерів, наповнити їх.
Як зробити начинку для еклерів з вареної і рідкої згущеного молока
Така начинка робить десерт більш насиченим, але, варто зауважити, дуже солодким.
Необхідні складові для приготування:
- 2 ст. л. коньяку;
- 1 банка згущеного молока (вареного);
- масло вершкове, розм'якшене в умовах приміщення – 200 г;
- 3 ст. л. згущеного молока (рідкої).
Час приготування – 45 хвилин.
Калорійність – 329 ккал.
Етапи підготовки начинки:
- Довести всі підготовлені інгредієнти до кімнатної температури.
- Викласти в ємність вершкове масло і варену згущенку. Ретельно збити все міксером.
- Додати згущене молоко рідке та коньяк. Продовжити збивати складу.
- Свіжоспечені еклери наповнити готової ароматною начинкою.
Корисні поради
- Для того щоб тістечка не осіли, після того як будуть вийняті з духовки, варто проколоти їх у кількох місцях, використовуючи звичайну зубочистку. Так пар швидше вийде з випічки.
- Для того щоб тісто вдаліше заваривалось і не приклала до посуді, варто використовувати ємкості з потовщеним дном або антипригарним покриттям. Ідеально для цих цілей підходить чавунний посуд.
- Для того щоб підготовлене тісто повноцінно піднімалося, духовку протягом перших 15 хвилин відкривати категорично забороняється.
- При відсутності кондитерського шприца або мішка можна скористатися звичайним використаним пакетом з поліетилену від кефіру або молока, в якому потрібно акуратно відрізати куточок з будь-якого боку.
- Також тісто на деко можна викласти з допомогою двох столових ложок, попередньо змочених у холодній воді. Одним з приладів тісто набирається, а іншим дуже обережно перекладається на деко.
На відео — варіант приготування еклерів зі згущеним молоком в шоколадній глазурі: