26 март 2019 3 242

Як смачно приготувати гомілку індички в мультиварці

Найбільш часто індиче м'ясо готується в духовці. У новачків не завжди може вийти цей процес, оскільки продукт досить специфічний, що потребує індивідуального підходу. Для того щоб полегшити приготування індички, використовується мультиварка, значно прискорює роботу. Детальніше про декілька найбільш цікавих способи приготування птиці нижче.

Гомілка індички в мультиварці
Інгредієнти Кількість
часник - 2 зубки
гомілки індички - 5 шт.
ріпчасті цибулини - 2 шт.
паприка подрібнена - 1 ч. л.
олія соняшникова - 2 ст. л.
спеції і сіль поварена - за смаком
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 133 Ккал

Докладно про приготування:

  1. М'ясо потрібно ретельно вимити під краном.
  2. Підсушити і виконати надрізи невеликого розміру – по кілька штук на кожній гомілки. Покласти в глибоку ємність, рясно полити рослинним маслом і добре перемішати, при цьому ретельно втираючи масло в кожну ніжку.
  3. З часнику прибрати цибулі, подрібнити з допомогою терки дрібного розміру і додати до індички. Також висипати паприку, сіль та інші спеції. Знову ретельно перемішати.
  4. Помістити ємність з м'ясом в холодильну камеру на 1 годину.
  5. З лука прибрати лушпиння, промити і подрібнити півкільцями. Налити в мультиварочную чашу олія рослинна, викласти туди цибулю і додати при бажанні трохи спецій і солі.
  6. Поверх цибулі викласти замариновані гомілки. Кухонну помічницю перевести в режим «Випічки» і залишити на півгодини. Після закінчення заданого періоду м'ясо обережно перекласти на протилежну сторону і залишити ще хвилин на 20.
  7. Після обсмажування встановити в мультиварці функцію «Гасіння», додати трохи води і не чіпати протягом 40 хвилин.

Варіант приготування в маринаді з сметани

Для підготовки страви потрібно:

  • 15%-ная сметана – 100 мл;
  • 3 часникових зубки;
  • 5 індичих гомілок;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 1 великий апельсин;
  • 2 ст. л. соєвого соусу (класичного);
  • спеції (перець мелений чорний, розмарин) і поварена сіль – кількість визначити за смаком.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин.

Калорійність – 194 ккал.

Більш детально про рецепті:

  1. М'ясо ретельно вимити і висушити. Викласти його в ємність.
  2. Зайнятися підготовкою маринаду. З підготовленого апельсина необхідно віджати сік, додати до нього сметану, соус соєвий, приправи і перемішати. З часнику прибрати цибулі, подрібнити, застосувавши дрібну тертку, а потім викласти до маринаду. Знову вимісити складу.
  3. М'ясо добре натерти підготовленим складом і залишити для настоювання на кілька годин.
  4. Мультиварочную чашу обробити оливковою олією і відразу ж викласти туди підготовлене індиче м'ясо.
  5. На приладі виставити режим «Випічка», закрити його кришкою і не чіпати 60 хвилин. Після закінчення першої частини заданого часу важливо м'ясо перевернути.

Ситний обід з картоплею для всієї родини

Індиче м'ясо сумісний з багатьма овочами, але картопля дозволяє отримати не тільки смачне блюдо, але ще й поживне, насичене.

Необхідні складові для підготовки страви:

  • 1 вирощувати індичат гомілку;
  • 150 мл 15%-ної сметани;
  • олія оливкова – 3 ст. л.;
  • 10 картоплин невеликого розміру;
  • 150 мл легкого майонезу;
  • 80 мл соусу грузинського;
  • запашний перець — 5 горошин;
  • 1/3 ч. л. трав (італійських);
  • інші спеції і сіль – обсяг визначити смаку.

Час приготування – 2 години.

Калорійність – 144 ккал.

Необхідні кроки з підготовки:

  1. Індичку добре промити і просушити, застосувавши спеціальний паперовий рушник.
  2. В будь-якої ємності перемішати підготовлену сметану, майонез, трави (італійські). Ретельно перемішати. Підготовлене м'ясо обмазати кухонної сіллю і меленим перцем, а також готової заправкою.
  3. Мультиварочную чашу обробити олією оливковою, встановити режим «Випічка».
  4. Розкласти в чаші індичку і залишити на 20 хвилин. Потім перевернути на іншу сторону м'ясо і знову залишити хвилин на 20.
  5. Картоплю почистити, вимити і нарізати на бруски невеликого розміру.
  6. Додати до м'яса картоплю, посипати сіллю і спеціями, вилити соус грузинський і все дуже ретельно перемішати.
  7. Залишити прилад в тому ж режимі і готувати ще протягом 1 години.

Блюдо з овочами для дієтичного меню

Індичка, приготована з овочами, виходить дуже ароматною.

Необхідні складові для приготування:

  • 6 гомілок індички;
  • 2 цибулини репчатых;
  • болгарський червоний перець – 2 штуки;
  • 1 ст. л. рослинного масла для обсмажування;
  • стебловий селера – 5 штук;
  • 1 банку консервованих томатів;
  • хмелі-сунелі – 1 ч. л.;
  • 1 ч. л. спеціальних спецій для курки;
  • перець чорний мелений та сіль – кількість інгредієнтів додати у відповідності з власними смаковими уподобаннями.

Час приготування – 2 години.

Калорійність – 62 ккал.

Підготовка страви:

  1. М'ясо ретельно помити, просушити, застосувавши паперовий рушник. Всі підготовлені спеції змішати і натерти ними м'ясо.
  2. Цибулю очистити і нарізати на шматочки невеликого розміру. Селера так само нарізати.
  3. Перець вимити, очистити і нарізати на великі кубики. Мультиварочную чашу змастити рослинним маслом, виставити режим «Смаження» та довести до золотистого кольору цибулю.
  4. Висипати підготовлений болгарський перець і селера. Обсмажити все разом 2 хвилини. Тепер томати консервовані викласти. Тушкувати все протягом декількох хвилин.
  5. Поставити на плиту чисту сковорідку і трохи обсмажити гомілки з обох сторін.
  6. Перекласти обсмажену індичку в мультиварочную чашу до овочів.
  7. Обережно перемішати, додати невелику кількість очищеної води, закрити кришку і виставити опцію «Гасіння». Залишити на 60 хвилин.

Простий рецепт з часником і соєвим соусом

Приготування страви по цьому рецепту відрізняється простотою. До того ж воно вважається дієтичним і прекрасно підійде тим, хто стежить за своєю фігурою.

Попередньо необхідно підготувати наступний перелік складових:

  • 2 гомілки індички;
  • 1 ст. л. класичного соєвого соусу;
  • часник – 2 зубки;
  • 2 лимонних часточки;
  • сіль поварена і улюблені спеції – обсяг залежить від власного смаку.

За посиланням можна дізнатися, як готується гомілку індички з картоплею в духовці.

В мультиварці також можна зробити суп з індички, тут ви знайдете рецепт.

Дуже ніжним і смачним виходить філе індички, запечене в духовці. Тут можна прочитати, як його зробити.

Час приготування – 60 хвилин.

Калорійність – 131 ккал.

Детальніше про підготовку страви:

  1. Вимити підготовлене індиче м'ясо під краном холодною водою і відразу просушити.
  2. Натерти кожну гомілку улюбленими спеціями і сіллю, налити соєвий соус, додати попередньо подрібнений часник і часточки лимона. Відправити в холодильну камеру на 3 години для маринування.
  3. Дістати з холодильника, викласти в мультиварочную чашу, закрити кришку. Поставити на приладі режим «Випічка» і не чіпати протягом 60 хвилин. При необхідності можна продовжити час.
  4. У процесі випікання необхідно перевертати м'ясо для підсмажування кожної сторони.

Поради

  1. Для того щоб приготовані гомілки виходили смачними, необхідно підбирати виходячи з розміру: чим більше, тим більше там м'яса, отже, смачніше вийде блюдо. Дрібний розмір за рахунок невеликої кількості м'яса занадто просочується маринадом, стає сухою і несмачною.
  2. Перед початком приготування індичка повинна бути повністю розморожена.
  3. Часник, присутній практично в будь-якому рецепті, при необхідності чи бажанні замінюється цибулею.
  4. У будь маринад можна додатково додати зелень в свіжому вигляді, яка не тільки зробить смак готового м'яса більш насиченим, але ще й додасть краси зовнішнього вигляду.
  5. Якщо немає бажання вживати їжу в обсмаженому вигляді, можна приготувати підготовлене в маринаді м'ясо на пару.

На відео розповідається про приготуванні гомілки індички в соєвому соусі:

Що ще почитати: