10 июнь 2019 341

Рецепти приготування соковитої свинини з апельсинами

Запечена свинина — це не новина, а от якщо додати до неї апельсини, вони зроблять з будь-якої страви справжнє свято.

Соковита свинина в апельсиновому соусі
Інгредієнти Кількість
карбонаду свинячого - 1 кг
асла рослинної рафінованої - 35 мл
дрібного цукру - 15 г
часнику - 3 зубчики
томатного кетчупу - 50 г
червоного винного оцту - 45 мл
апельсинів - 2 шт.
Час приготування: 65 хвилин Калорійність на 100 грам: 274 Ккал

Любите відбивні соковиті, приготуйте їх в апельсиновому маринаді. Цитрусовий сік чудово поєднується з червоним винним оцтом.

Готуємо:

  1. Нарізати шматок м'яса скибочками, товщина кожного — не більше 2 див. Загорнути шматочки в плівку, відбити.
  2. Приготувати маринад: з апельсина вичавити сік, з'єднати його з рослинним маслом і цукром. Добре перемішати, помістити в маринад поліетиленовий пакет, в нього ж відправити м'ясо і апельсин, нарізаний кружечками, зав'язати і покласти на полицю холодильника. Маринувати м'ясо 4 години.
  3. В ківш налити апельсиновий сік, додати рубаний часник, винний оцет і кетчуп. Поставити соус на вогонь, після закипання мучити його протягом 10 хвилин.
  4. Добре промаринованное м'ясо вийняти з холодильника, залишити на столі, щоб свинина придбала кімнатну температуру. Після чого кожен шматочок обсушити паперовим рушником.
  5. На верхньому жировому шарі зробити невеликі надрізи, рясно обробити відбивні рафінованою олією.
  6. Розігріти сковороду-гриль на сильному вогні з двох сторін смажити відбивні до хрусткої скоринки, достатньо 15 секунд для кожної сторони. Зменшити температуру і готувати за 6 хвилин, обсмажуючи кожну сторону до повної готовності.
Господині на замітку: в процесі приготування змащувати м'ясо соусом з апельсинового соку і кетчупу.

Запечена свинина з апельсинами

Головну роль в цьому блюді грає маринад, він допомагає м'яса стати соковитіше і м'якше. Важливо кожні 15 хвилин поливати м'ясо утворився соком, а в кінці приготування включити функцію «Гриль», щоб свинина в апельсинах покрилася красивою золотистою скоринкою.

Інгредієнти:

  • 0,6 кг свинини;
  • 2 апельсина;
  • 1 фенхель.

Для маринаду:

  • 1 половинка лимона;
  • 4 гілочки чебрецю;
  • 100 мл горілки анісової;
  • 35 мл оливкової олії;
  • 1 ст. ложка гірчиці із зернами;
  • 8 г коричневого цукру;
  • 1 щіпка свіжомеленого чорного перцю;
  • 2 щіпки солі.

Час: 70 хв.

Калорійність: 287 ккал.

Готуємо:

  1. Розігріти духовку до 195ºC. Обробити м'якоть на невеликі шматочки і покласти в підходящу форму для духовки.
  2. Фенхель шинкуется уздовж, вийде вісім часточок, їх викласти на м'ясо. Хвостики у фенхелю не зрізати. Апельсини разом з шкіркою нашаткувати товстими кружечками. Вичавити сік з половини лимона.
  3. Приготувати для свинини маринад: змішати з лимонним соком гірчицю, приправити сіллю, поперчити, додати чебрець, масло, коричневий цукор, перемішати. Влити 100 г горілки, ще раз добре перемішати.
  4. Полити Маринадом м'ясо з фенхелем, зверху розкласти апельсини, маринувати 15 хв.
  5. Запікати в гарячій духовці 50 хвилин, через кожні 15 хвилин поливати м'ясо соком з форми.
  6. У духовці включити функцію «Гриль» і залишити м'ясо ще на 10 хв.
Пряні трави вибрати за смаком – можна брати прованські сушені трави, базилік, чебрець.

М'ясо з апельсинами під сиром в духовці

Свинина, запечена під сиром, – справжня кулінарна класика, яка ніколи не набридає. Але ми пропонуємо спробувати новий варіант цієї страви. Інгредієнти в ньому начебто ті ж – м'ясо, сир, спеції, але свинина буде ніжніше. І сир не будемо перетворювати в рум'яну скоринку, нехай всі м'ясні шматочки їм просочаться.

Вимагається:

  • 150 г натертого вершкового сиру;
  • 0,7 кг свинини;
  • 1 великий апельсин;
  • 1 лимон;
  • 10 оливок з кісточками;
  • 4 гілочки базиліка;
  • 45 мл оливкової олії;
  • приправляти спеціями за смаком.

На приготування потрібно 1 година 15 хв.

Одна порція містить 293 ккал.

Готуємо:

  1. Розігріти духовку до 190 градусів, м'ясо нарізати шматочками, викласти на деко. Оливки розчавити ножем. Базилік дрібно порізати.
  2. З лимона і апельсина зняти цедру на дрібній тертці натерти, з лимона вичавити сік.
  3. Додати до м'яса оливки, базилік, фруктову цедру, натертий сир, налити оливкову олію і сік лимона, приправити. Добре перемішати, викласти зверху кружечки апельсинів, залишити на півгодини.
  4. Відправити страву в розігріту духовку на 60 хвилин, під час готування поливати м'ясо соком з дека.

Господині на замітку: не варто хвилюватися, якщо часточки апельсинів трохи підгорять, красива карамельна скоринка на цитрусових плодах зробить смак страви ще яскравіше.

Ароматне блюдо на сковороді

В одному блюді зібраний букет смаків: свіжий базилік, духмяний розмарин і солодкі апельсини, їдці за столом точно нудьгувати не будуть.

Вимагається:

  • 120 г плавленого сиру;
  • 0,4 кг свинини;
  • 3 зубчики часнику;
  • 45 мл рослинного масла без запаху;
  • 100 г білого сухого вина;
  • за смаком приправити перцем;
  • кілька гілочок розмарину;
  • 15 г солі;
  • за смаком базилік;
  • 15 г томату;
  • 0,3 кг печериць;
  • 1 апельсин.

Час готування: 1 год. Калорійність порції: 299 ккал.

Готуємо:

  1. Потрібно свиняча шийка, яку треба нарізати невеликими кубиками. На розігріту сковорідку налити олію і обсмажити свинину до золотистого кольору.
  2. Розім'яти ножем часникові зубчики і викласти до м'яса. За смаком можна додати трохи розмарину і базиліка. Ці пряні трави додадуть свинині аромат.
  3. Поки м'ясо обсмажується, відварити печериці, п'яти хвилин цілком достатньо. Апельсини, не знімаючи шкірки, нарізати товстими кружальцями.
  4. Коли свинина обсмажиться, додати томат, печериці 100 г вина. Хвилини через три, коли алкоголь випарується, можна додати плавлений сир, розтопити його. Після чого приправити і викласти на м'ясо кружальця апельсину, тушкувати ще 15 хвилин. При подачі на стіл можна прикрасити зеленню.

Господині на замітку: якщо соус під час готування випарувався, можна налити трохи вина.

Подивившись дане відео, ви ознайомитеся з ще одним рецептом приготування свинини з апельсинами на сковороді:

Рецепт для мультиварки

У натуральному апельсиновому соку є кислота, яка потрібна для м'яса. Укладіть свинину в чашу мультиварки, зверху покладіть апельсини, цедру і виноград. Під кришкою приладу утворився сік не випарується, а просочить свинину, віддаючи смак.

Вимагається:

  • 0,6 кг свинячої м'якоті;
  • 20 г масла «Селянського»;
  • 2 середньої величини апельсина;
  • 1 пучок зеленого винограду;
  • сіль за смаком;
  • перець (за бажанням).

На приготування знадобиться 45 хв.

Одна порція: 286 ккал.

Готуємо:

  1. М'якоть свинини, розрізану на шматочки, посипати перцем, посолити, покласти в чашу мультиварки, попередньо змащену вершковим маслом. У режимі «Смаження» підрум'янити шматочки м'яса.
  2. З апельсинів зрізати цедру, нашаткувати її соломкою і обшпарити окропом. Нарізати сам фрукт часточками, видалити насіння.
  3. На м'ясо викласти виноград і часточки апельсина, посипати цедрою, закрити кришку мультиварки.
  4. Готувати в режимі «Гасіння», вибравши необхідний час для приготування свинини.
  5. Подавати м'ясо, переклавши на блюдо.

Господині на замітку: за рецептом у страву додаються апельсини, які нарізаються без шкірки.

Для святкового столу можна приготувати свинину, запечену під шубою.

Свинину можна приготувати швидко! Тут ви знайдете рецепти для мікрохвильовки.

Вважаєте калорії? Зробіть свинину на пару з цим рецептами.

Шашлик зі свинини з апельсинами

Апельсини ми не просто додаємо до свинині, а обмазуємо їх маслом і обсмажуємо разом з м'ясом на шампурах. Так вони виходять карамельними, потім їх можна покласти поруч з шашликами як прикраса.

Вимагається:

  • 0,5 кг свинини;
  • 2 звичайні цибулини;
  • 2 середньої величини апельсина;
  • 30 мл олії;
  • за смаком сіль, мелений перець.

На готування піде 55 хв. В одній порції: 299 ккал.

Готуємо:

  1. Свинина (м'якоть з задньої ноги) промити, нарізати шматками, покласти в каструлю, приправити спеціями. Додати дрібно нашатковану цибулю, 1 столову ложку апельсинового соку, перемішати. Каструлю закрити кришкою, поставити в холодильник на дві години, щоб свинина промаринувалася.
  2. Перед готуванням мариновані шматочки свинини надіти на шампур, чергуючи з кільцями апельсина.
  3. Смажити м'ясо над розжареним вугіллям, причому полум'я не повинно бути. На приготування знадобиться приблизно 20 хвилин, в процесі вертел (шампур) повертати, щоб свинина рівномірно прожаривалась.
  4. Приготований шашлик зняти з вертіла (шампурів), викласти на блюдо, полити олією, навколо розкласти цитрус.

Господині на замітку: апельсини нарізати великими скибочками, перед нанизуванням на шампури змастити маслом, до свинячого шашлику подати крупно нарізані огірки, помідори, зверху овочі посипати подрібненим зеленим луком.

На відео — смачний шашлик зі свинини з апельсином

Кислота апельсинів не тільки допомагає пом'якшити м'ясо, але і перебиває специфічний запах свинини. А гарнір з фенхелю відмінно поєднується з цитрусовими плодами. Апельсини в рецепті можна замінити великими мандаринами – буде не гірше, а ще цікавіше. Смачна свинина виходить, якщо при готуванні додати більше спецій і прянощів. Наприклад, цибуля і часник, які є натуральними підсилювачами смаку.

Що ще почитати: