18 март 2019 54

Як приготувати качку в апельсиновому соусі

Качка відноситься до того виду птиці, який володіє більш жорстким м'ясом, ніж звичайна курка. Тому просто посмажити на сковороді – не кращий варіант. Обов'язково слід використовувати соус. Максимально ідеально качка поєднується з апельсиновим соусом.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
качині грудки - 2 шт.
сіль - за смаком
апельсини - 4 шт.
мелений перець - за смаком
цукор - 120 г
бульйон (бажано курячий) - ¾ Ст.
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 113 Ккал

Качка в апельсиновому соусі порційними шматочками готується наступним чином:

  1. Апельсини ретельно промиваємо під водою і, скориставшись теркою, зчищають з них цедру, тільки помаранчеву " частину;
  2. З позбавлених шкірки цитрусових виживаємо фреш;
  3. У глибоку сковороду переміщуємо одержаний сік і з'єднуємо її з бульйоном, посипаємо цукром і усыпаем подрібненою цедрою;
  4. Розміщуємо субстанцію на вогні і, перемішуючи, доводимо до кипіння;
  5. Після початку бурління суміші зменшуємо вогонь до мінімуму і загущаем соус близько півгодини;
  6. Не забуваємо рясно промити грудки, не знімаючи шкіру;
  7. Суху сковорідку добряче накаливаем і вкладаємо в неї просушені качине філе кожицами вниз, перед цим посоливши і присмачивши перцем;
  8. На середньому вогні, ближче до максимального, близько 12 хвилин золотим м'ясо з одного боку, а потім ще хвилин 10 з іншого;
  9. Готовий м'ясний компонент розрізаємо на товсті слайсы і, поклавши на тарілку, рясно поливаємо соусом з апельсинів.

Ціла качка під апельсиновим соусом

  • коньяк – 40 мл;
  • качина тушка – 1,5-2 кг;
  • перець мелений;
  • апельсин – 2 шт.;
  • сіль;
  • улюблені сушені трави.

Час: 90 хвилин.

Калорійність: 267,2 ккал.

Як готувати:

  1. Апельсини слід ретельно обмити і вичавити з них сік, який потім змішуємо з коньяком;
  2. Пташину тушку також промиваємо і витираємо паперовими рушниками;
  3. Потім натерти качку сіллю, сушеними травами і перцем;
  4. Накаливаем духовку до 200°С, а тим часом розміщує натерту спеціями птицю в пакет для запікання. Зав'язуємо одну сторону пакету, а через інший отвір наповнюємо черево апельсиново-коньячної сумішшю. Також не завадить половину вичавленого апельсина помістити туди ж;
  5. Після зав'язування іншого кінця пакету перекладаємо напівфабрикат на деко в духовці і залишаємо на 20 хвилин;
  6. Потім варто перевернути качку в рукаві на іншу сторону і почекати ще такий же проміжок часу;
  7. Птицю не завадить ще один раз перевернути і, знизивши температура до 180°С, продовжити готування хвилин 40.

Качка в апельсиново-медовому соусі в духовці

  • соєвий соус – 40 мл;
  • апельсин – 1 великий;
  • мед (рідкий) – 80 мл;
  • сіль, спеції;
  • гірчиця «Американська» — 20 мл;
  • качка – 1 тушка (приблизно 2 кг).

Час: 110 хвилин (без маринування).

Калорійність: 289,7 ккал.

Етапи приготування:

  1. Промиту і просушену качину тушку натираємо сіллю і вибраними спеціями;
  2. З цілого апельсина видавлюємо фреш в зручну ємність;
  3. Туди ж відправляємо мед, гірчицю і соєвий соус;
  4. Субстанцію перемішуємо до однорідності і обмазуємо нею пряну пташину тушку;
  5. Качку укладаємо в рукав для запікання і заливаємо залишками обмазки;
  6. Кілька разів перевертаємо пакет, щоб соус обволік всю птицю;
  7. Розміщуємо заготовку в холодильник маринуватися на ніч;
  8. Прожарюємо духовий шафа на 220°С і поміщаємо в неї деко з качкою, попередньо витягнутої з маринаду;
  9. 20 хвилин не чіпаємо, а потім зменшуємо до 180°С температуру в духовці і продовжуємо готування ще 80 хвилин;
  10. Поки м'ясо запікається, важливо поливати його маринадом і вытапливаемым жиром.

Як окремо приготувати апельсиновий соус до качці

Варіант №1

  • кунжут (насіння) – 1 пучок;
  • гірчиця діжонська – 60 мл;
  • лимон – ½ шт;
  • сіль – за смаком;
  • олія оливкова – ¾ склянки;
  • перець – за смаком;
  • великий апельсин.

Час: 5 хвилин.

Калорійність: 373,1 ккал.

Приготування:

  1. З цитрусових слід видавити фреш в глибоку посудину;
  2. Приєднуємо до соку всі інші інгредієнти і добре збиваємо вінчиком;
  3. Субстанція злегка загусла – готово.

Варіант №2 (солодкий)

  • вода – ½ л;
  • апельсин – 1 великий;
  • перець білий – 3 г;
  • крохмаль – 2 ст. л.;
  • цукор – 10 р.

Час: 20 хвилин.

Калорійність: 38,3 ккал.

Приготування:

  1. Плід апельсина рясно промиваємо водою і зчищають з нього цедру;
  2. Помаранчеву стружку кладемо в сотейник і заливаємо окропом;
  3. Розміщуємо каструльку на вогонь, чекаємо бурління і проварюємо хвилин 10 на маленькому вогні;
  4. Проціджуємо навар через марлю і розвести в ньому крохмаль;
  5. Гущу ще раз кип'ятимо і приправляємо спеціями і цукром, з'єднайте з крохмальної субстанцією;
  6. Рясно перемішуючи, очікуємо загущення, а потім видавлюємо з решти апельсина фреш і з'єднуємо з заготівлею.

Варіант №3 (універсальний)

  • жовтки сирі – 4 шт.;
  • масло – ½ п.;
  • апельсин — 1 плід;
  • прянощі за смаком;
  • фреш лимона – 20 мл

Час: 10 хвилин.

Калорійність: 327, 2ккал.

Приготування:

  1. Апельсин важливо позбавити від цедри і витягти з нього сік;
  2. Помаранчеву шкірку подрібнюємо;
  3. Поміщаємо жовтки в глибоку посудину і збиваємо, не забувши в процесі додати прянощі і лимонний фреш;
  4. Потім відправляємо туди ж сік апельсина і гарненько перемішуємо;
  5. Масло необхідно розтопити і додати до отриманої суміші разом з крошеной цедрою;
  6. Ретельно збиваємо ще раз.

Спробуйте приготувати ніжні курячі сердечка в сметанному соусі — страва може використовуватися і як соус, і як основне блюдо.

Читайте як приготувати вишукану варення з імбиру — дивовижно смачний десерт.

Спробуйте приготувати ромштекс із яловичини — страва трохи нагадує біфштекс, але має і свої особливості.

Медово-апельсиновий соус

  • розтоплене масло – 20 мл;
  • мед – 30 г;
  • суміш коріандру, чаберу, базиліка і паприки 1 ч. л.;
  • апельсин – 1 плід;
  • перець, сіль.

Час: 10 хвилин.

Калорійність: 163,8 ккал.

Приготування:

  1. З вимитої апельсина слід вичавити фреш;
  2. Отриману субстанцію відправляємо в сотейник, який розміщуємо на плиті;
  3. Додаємо мед і пряжене масло;
  4. В однорідну суміш приєднуємо заготовлені прянощі;
  5. Після рясного перемішування подаємо.

Корисні поради

  • щоб з апельсина вичавити максимальну кількість соку, його слід обдати окропом, а потім покатати по столу. Так всередині плоду волокна розм'якнуть і «віддадуть» більше фрешу;
  • перед відправкою в духовку качку краще попередньо замаринувати. Зробити це можна за допомогою спецій, якими її слід натерти;
  • позбутися від надлишків жиру в птиці допоможе проколювання. Найбільш жирні ділянки тушки стоїть в декількох місцях поколоти. Так під час запікання максимальна кількість маслянистої речовини «вийде» з качки;
  • зменшити час запікання можна за допомогою варіння. Для цього слід відварити тушку близько 20 хвилин у киплячій воді, а далі продовжити приготування за рецептом;
  • якщо по закінченні вказаного часу для випікання качка повністю не приготувалася, то цей процес слід продовжити. А щоб зрозуміти готове блюдо або немає, важливо на грудці зробити неглибокий надріз. Якщо сочиться сік прозорий, то птах приготувалася;
  • для зажаривания качиних грудок не варто рятувати їх від шкіри. На зовнішньому покриві слід зробити гратчасті надрізи. Так готову страву отримає не тільки апетитну скоринку, але і позбутися від надлишків підшкірного жиру.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: