23 март 2019 3 653

Як смачно приготувати курку з медом в духовці

Запекти таку птицю в духовці не так складно, як вам здається. Чомусь багато господинь бояться працювати з запеченим м'ясом, хоча це дуже просто і навіть цікаво. Ви вибираєте спеції, аромат і смак яких подобається вам найбільше, і в результаті отримуєте ідеальне за смаком і ароматом соковите м'ясо прямо з гарячої духовки.

Ще трохи гарніру, пікантного соусу і готово. Що може бути прекрасніше до вечері, обіду або для подачі друзям?

Курка цілком з медом і лимоном
Інгредієнти Кількість
лимона - ½ Шт.
каррі - 5 г
курки - 1800 р
солі - 15 г
меду - 30 г
паприки - 5 г
часнику - 2 шматочка
чорного перцю - 5 г
чебрецю - 10 г
гірчиці - 30 г
коріандру - 5 г
Час приготування: 105 хвилин Калорійність на 100 грам: 184 Ккал

Кулінарний процес покроково:

  1. Курку ретельно промити під проточною водою, помістити її в глибоку ємність;
  2. У миску видавити сік лимона, всипати каррі, сіль, додати мед, паприку;
  3. Також чорний перець, чебрець, гірчицю і коріандр;
  4. Всі масу перемішати і видавити до неї через тисняву часник;
  5. Знову все ретельно з'єднати і готовий маринад;
  6. Далі плавними масажними рухами втерти в маринад тушку;
  7. Помістити її назад в посуд, накрити плівкою і прибрати маринуватися хоча б на п'ять годин у холодильник;
  8. Після цього помістити тушку в пакет для запікання і в духовку на півтори години;
  9. Коли пройде час, пакет для запікання розрізати і повернути тушку в духовку ще на чверть години для одержання рум'яної скоринки.

Курка з гірчицею і медом в духовці

  • 110 г меду;
  • 1 курка;
  • 5 г солі;
  • 110 г вершкового масла;
  • 60 г гірчиці;
  • 5 г каррі.

Час готування – 1 год 25 хв.

Калорійність на одну порцію – 232 ккал/100 р.

Як запекти:

  1. Духовку попередньо розігріти до 180 за Цельсієм;
  2. Курку ретельно промити, обсушити сухими серветками і викласти в деко;
  3. Олія нарізати і поставити в мікрохвильову піч, розтопити;
  4. Вилити його в невелику ємність і доповнити його сіллю, каррі, медом і гірчицею;
  5. Все це змішати і вилити поверх курки;
  6. Розтерти руками і помістити птицю в духовку на 1 годину і 15 хвилин;
  7. Кожні п'ятнадцять хвилин поливати блюдо соком, який виділяється м'ясом.

Курка з медом і апельсинами у фользі

  • 60 г гірчиці;
  • 2 апельсина;
  • 1 курка;
  • 30 мл олії;
  • 30 г меду.

Час загального приготування – 1 год і 15 хв.

Калорійність на одну порцію – 179 ккал/100 р.

Спосіб готування:

  1. Включити духовку на 200 градусів Цельсія;
  2. Гірчицю помістити в піалу, додати до неї мед і перемішати;
  3. Отриманою сумішшю натерти тушку не тільки зовні, але і всередині;
  4. Апельсини вимити, розрізати на половинки;
  5. Видавити весь сік і вирізати з плодів всю м'якоть;
  6. Нафарширувати нею курку зсередини;
  7. Зверху збризнути тушку маслом, приправити спеціями, натерти;
  8. Загорнути її у фольгу і помістити в форму;
  9. Запікати протягом години, потім трохи остудити і до столу.

Курка з медом і картоплею в рукаві

  • 1100 г картоплі;
  • 40 г меду;
  • 850 г курки;
  • 60 г вершкового масла;
  • 2 головки часнику.

Час готування – 1 год 50 хв.

Калорійність порції – 236 ккал/100 р.

Метод приготування:

  1. Духовку прогріти до 200 градусів;
  2. Вершково масло покласти у форму для випічки і помістити його в духовку;
  3. Буквально декількох хвилин вистачить для того, щоб воно розтопилося;
  4. Після цього форму злити масло (трохи остигле) в пакет для запікання;
  5. Курку промити, ретельно її витерти, натерти спеціями за смаком;
  6. Картоплю очистити, крупно нарізати і промити від крохмалю;
  7. Часник розібрати часточками, які очищати не потрібно;
  8. Тушку помістити пакет, туди ж відправити картоплю і часточки часнику;
  9. Помістити його в форму і назад в духовку на півтори години;
  10. За чверть години до кінця приготування пакет розрізати, полити м'ясо соком, що виділився, змастити медом і повернути ще на п'ятнадцять хвилин для отримання скоринки.

Курка в меді, соєвому соусі і кунжуті

  • 160 мл меду;
  • 30 г кунжуту;
  • 1 куряча тушка;
  • 30 мл олії;
  • 160 мл соєвого соусу;
  • 3 шматочки часнику.

Час з запіканням – 1 год і 10 хв + маринування.

Калорійність порції – 216 ккал/100 р.

Порядок дій:

  1. Часник почистити, потім пропустити його через тисняву в невелику мисочку;
  2. Влити соєвий соус, додати мед і масло, перемішати;
  3. Отриманою сумішшю натерти курку, приправити її за смаком і помістити в пакет;
  4. Далі прибрати його маринувати в холодильник хоча б на чотири години;
  5. Після того, як минув час, викласти тушку в деко;
  6. При 190 градусах запікати страву одну годину;
  7. Після цього страву дістати, посипати кунжутом і подавати до столу.

Рецепт приготування курки з копченої паприкою

  • 1 лимон;
  • 1 тушка курки;
  • 5 г копченої паприки;
  • 4 шматочки часнику;
  • 120 мл меду;
  • 120 г імбиру.

Час з запіканням – 1 год 25 хв + маринування.

Калорійність на одну порцію – 180 ккал/100 р.

Принципи запікання:

  1. Очистити імбир з допомогою гострого ножа або ложки;
  2. Далі його дрібно порубати і відставити;
  3. Часник почистити і пустити його крізь тисняву;
  4. Інгредієнти перемішати і натерти масою суху, вимиту курку;
  5. Лимон вимити, нарізати тоненькими кільцями;
  6. Тушку покласти на стіл, натерти сіллю і чорним перцем, викласти у форму;
  7. Мед змішати з паприкою і змастити отриманою масою птицю;
  8. Зверху розкласти кільця лимона і прибрати птицю маринуватися на чотири години;
  9. Після цього прибрати м'ясо в духовку і запікати 1 годину і 10 хвилин при 180 за Цельсієм.

Як посмажити курячі відбивні з філе в духовці читайте в нашій статті.

Як заготовити зелений горошок на зиму, щоб він залишався соковитим і смачним читайте в нашій статті.

Ароматна курочка з часничком і приправами приготовлена з засмаженою скоринкою — всі секрети страви в нашій статті.

Курка, запечена цілком по-тайськи

  • 3 солодких перцю;
  • 40 г меду;
  • 1 курка;
  • 25 мл оцту;
  • 2 морквини;
  • 60 г кетчупу;
  • 2 цибулі;
  • 65 мл устричного соусу;
  • 5 кілець ананаса;
  • 25 мл соєвого соусу;
  • 2 томата;
  • 5 шматочків часнику;
  • 1 огірок;
  • 2 пучка зеленого цибулі;
  • 60 г борошна;
  • 5 г гострого перцю;
  • 45 мл олії.

Час загального приготування – 1 год 45 хв.

Калорійність порції – 136 ккал/100 р.

Процес приготування:

  1. Курку ретельно промити проточною водою, потім витерти насухо;
  2. Солодкий перець вимити, очистити і нарізати смужками;
  3. Морква вимити, очистити і нарізати кільцями;
  4. Огірок теж сполоснути, нарізати півкільцями;
  5. Помідори вимити, зрізати кришечки і ложкою вийняти серединки;
  6. М'якоть нарізати кубиками;
  7. Ріпчасту цибулю почистити, помити і нарізати крупно;
  8. Зелену цибулю вимити, порізати соломкою;
  9. Часник почистити і нарізати пластинками;
  10. Кільця ананасів нарізати кубиками;
  11. Соєвий і устричний соус змішати в невеликій піалі;
  12. Додати оцет, мед і кетчуп, перемішати всі компоненти;
  13. Курку присипати борошном, масло влити в сковороду;
  14. Прогріти його і викласти зверху тушку, обсмажити її до рум'яності з усіх сторін;
  15. Після цього перекласти тушку в форму, в якій буде запікатися страва;
  16. Часник змішати з гострим перцем, викласти його навколо курку, трохи покласти зверху на ніжки, крильця і грудку;
  17. Ананас, огірки і моркву перемішати, розкласти навколо тушки;
  18. Цибулю змішати з перцем і точно так само викласти близько курки;
  19. Заздалегідь підготовлений медовий соус вилити зверху на м'ясо, трохи чіпляючи та овочі;
  20. Помідори викласти до інших овочів разом з зеленою цибулею;
  21. Прибрати в духовку на годину до рум'яності.

Поради досвідчених кулінарів

Використовуйте спеції, які вам найбільше подобаються для маринування курки. І тоді ви дійсно отримаєте саме смачне, ароматне м'ясо, про який можна тільки мріяти! Не бійтеся натирати птицю сіллю. Так, саме натирати. Не переживайте, що вона буде пересолена, адже м'ясо все вбере, щоб смак був не тільки у верхнього шару.

Дуже важливо вибирати свіжу, охолоджену птицю, а не перемороженную вже кілька десятків разів. Тоді м'ясо буде соковитим і насиченим. Воно виходить ніжніше і набагато смачніше, ніж те, яке вже заморожували. Але це, звичайно, потрібно пізнати в порівнянні. Так що для експерименту можете спробувати спекти обидва варіанти.

Думаєте, відразу закохаєтесь в запечене блюдо? Це слабо сказано. Соковите, м'яке, ароматне м'ясо спокусить навіть вегетаріанців. Від такої страви неможливо відмовитися, як би сильно цього не хотіли. Але будьте обережні, калорійне блюдо.

Що ще почитати: