29 апрель 2019 7 038

Як запекти курку цілком в рукаві в духовці

Що може бути смачніше і ароматні запеченої в духовці курки? Таке блюдо можна з гордістю поставити на святковий стіл. Рум'яна кірочка, ніжне і соковите м'ясо – все, що потрібно для справжнього свята живота.

Курка в рукаві, запечена в духовці
Інгредієнти Кількість
курка - 1 тушка
майонез - 100 г
сіль - за смаком
спеції - за смаком
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 196 Ккал

Під час приготуванні курки цілком багато господинь не можуть правильно розрахувати час, щоб вона рівномірно і нормально приготувалася, але в рукаві для запікання м'ясо завжди виходить ніжним і соковитим.

  1. Майонез перекласти в миску, додати до нього сіль, а також спеції, перемішати;
  2. Випатрану курку помити, висушити паперовими рушниками і натерти її з усіх сторін, в тому числі і всередині підготовленим маринадом;
  3. Перекласти тушку в глибоку миску і поставити в холодильник на 1-2 години, щоб вона повністю промаринувалася і ввібрала в себе аромати приправ;
  4. Ніжку і крила перев'язати ниткою, щоб вони щільно прилягали до тушки, перекласти в рукав для запікання, зав'язати його краю, покласти на деко і поставити на годину в духовку, розігріту до 170 градусів;
  5. За 15 хвилин до кінця приготування розрізати рукав, щоб курка підрум'янилася зверху і придбала золотистий відтінок.

Готову страву найкраще викласти на красиву тарілку і подавати в гарячому вигляді.

Рецепт запеченої птиці з овочами

У духовці можна приготувати смачну курку з золотистою скоринкою. Овочі додадуть їй більш вишуканий аромат і доповнять блюдо.

Інгредієнти:

  • 1,5 кілограмова курка;
  • сіль;
  • 1 кілограм картоплі;
  • 3 моркви;
  • 1 кабачок;
  • перець – 1 штука;
  • сіль;
  • головка часнику;
  • 2 склянки сметани;
  • мелений перець.

Час приготування: 70 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 153 ккал.

  1. Кабачок, моркву, картоплю і перець ретельно помити, почистити, порізати великими шматочками, змішати;
  2. Сметану вилити в миску, додати до неї сіль, спеції, подрібнений часник і велику частину цього соусу перекласти до овочів, добре перемішати їх
  3. Курку помити, просушити паперовим рушником і змастити з внутрішньої і зовнішньої сторони залишилися соусом;
  4. Рукав для запікання зав'язати з одного боку, покласти в неї половину овочів, потім викласти курку і решту овочів, зав'язати другий кінець і перекласти тушку на деко;
  5. Готувати в духовці 60 хвилин при 220 градусах.

Перед подачею на стіл, це блюдо можна зверху присипати порізаною зеленню, а також меленим перцем.

Салат з маринованими огірками — візьміть на замітку рецепт смачної страви, яке дуже просто приготувати.

Суп з курячими фрикадельками — смачне дієтичне блюдо, яке так люблять діти.

Читайте як приготувати шарлотку з вишнями в мультиварці.

Як запекти фаршировану курку

Фарширована курка – ідеальне блюдо, яке можна готувати не тільки у свята, але і на вечерю. Для її приготування можна використовувати різні начинки і продукти.

Інгредієнти:

  • куряча тушка;
  • спеції;
  • петрушка;
  • 300 грам шампіньйонів;
  • 1 цибулина;
  • 80 грам вершкового масла;
  • сіль;
  • 3 зубчики часнику;
  • кріп;
  • 50 грам сметани;
  • 50 грам майонезу;
  • цибуля зелена – 2 штуки;
  • 0,4 кілограма картоплі.

Час приготування: 90 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 185 ккал.

  1. Курячу тушку помити, просушити паперовим рушником, зв'язати ніжки і крильця за допомогою нитки;
  2. Почистити і порізати кубиками картоплю, обсмажити на половині масла;
  3. Дрібно нарізати цибулю і обсмажити його на тому ж маслі, додати порізані скибочками гриби, сіль, спеції, готувати на невеликому вогні 5 хвилин і перекласти до картоплі;
  4. Петрушку, кріп і зелену цибулю помити, просушити, порізати, відправити до начинки і перемішати;
  5. Обмазати курку сумішшю з солі, приправ і нафарширувати її начинкою і зашити або сколоти зубочистками;
  6. Викласти тушку на деко і готувати 75 хвилин при 180 градусах;
  7. Майонез, сметану і подрібнений часник перемішати і цією сумішшю змащувати тушку два рази під час запікання;
  8. Курку через 40 хвилин перевернути і доготувати, щоб вона вийшла золотистої і рум'яної з усіх боків.

Така страва обов'язково стане прикрасою столу, а його вишуканий аромат рознесеться по всьому будинку.

Корисні поради

Для приготування запеченої в духовці курки, краще всього вибирати тушки середнього розміру. На їх приготування потрібно менше часу, тому м'ясо не підгорає в деяких місцях і грудка залишається соковитою. М'ясо великої курки після запікання залишається жорстким.

Щоб смак курки був соковитим, м'яким і ніжним, слід вибирати тільки свіжі або охолоджені тушки. Заморожене м'ясо має зовсім не той аромат, тому його краще залишити для смаження на сковороді або ж приготування супу.

Щоб фарширована курка була гарною, рум'яною, необхідно вибирати тушки тільки з ідеально цілої шкірою, оскільки під час приготування вона може порватися. Начинки потрібно викладати тільки в готовому вигляді, оскільки сирі овочі просто не зможуть повністю приготуватися.

Для додання страві вишуканого аромату, м'ясо потрібно натирати сіллю і спеціями з усіх боків – не тільки з зовнішньої, але і внутрішньої. А для отримання золотистої скоринки потрібно змащувати тушку соусом з майонезу, сметани, кетчупу, часнику та інших приправ.

Що ще почитати: