24 март 2019 50

Як запекти курячі гомілки в рукаві в духовці

Курячі гомілки – це чудовий порційний варіант вечері або обіду. М'ясо у них особливо ніжне, їх зручно їсти, а гарнір підійде будь-який. Запікання в духовці допомагає спецій краще розкритися, а м'яса – ввібрати аромат.

Курячі гомілки, запечені в рукаві
Інгредієнти Кількість
соєвого соусу - 30 мл
паприки - 3 р
курячих гомілок - 6 шт.
часнику - 1 зубець
прованських трав - 5 г
перцю чорного меленого - 3 р
олії соняшникової - 50 мл
солі - за смаком
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 228 Ккал

Як приготувати:

  1. Вимити гомілки і обсушити їх серветками.
  2. Дрібно посікти часник без лушпиння або використовувати сушений. Змішати з іншими спеціями і сіллю.
  3. Отриманою сумішшю слід натерти кожен шматочок.
  4. Соус соєвий змішати з олією і полити отриманою сумішшю гомілки. Залишити промаринуватися на півгодини при кімнатній температурі.
  5. Після закінчення часу перекласти м'ясо разом з маринадом в рукав для запікання. Розподілити в один шар.
  6. Скріпити краю.
  7. Духовку розігріти при середній температурі і помістити сюди м'ясо на деко або у формі.
  8. Запікати сорок хвилин. За десять хвилин до кінця необхідно розрізати рукав, щоб на курці встигла схопитися рум'яна кірочка. Розрізати акуратно, щоб не витік сік.
  9. Подавати в гарячому вигляді.

Як запекти з картоплею в рукаві в духовці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
часнику 5 зубців
майонезу 150 мл
курячих гомілок 0,7 кг
спецій за смаком
картоплі 1 кг
цибулин 2 шт.

Знадобиться на приготування – 1 година 30 хвилин.

Скільки калорій – 154.

Як приготувати:

  1. Зняти лушпиння з часнику, подрібнити його за допомогою давильні. Додати в майонез.
  2. Сюди ж додати спеції. Прекрасно підійде суміш каррі, а також червоний перець. Якщо хочеться гостроти, варто взяти кілька грамів пластівців чилі.
  3. Промити гомілки, прибрати всю вологу. Нанести на м'ясо білий маринад і залишити хвилин на двадцять, можна більше, при кімнатній температурі.
  4. Зчистити шкірку з картоплі, порізати плоди великими скибочками. Приправити його тими ж спеціями, але можна взяти і готову суміш приправ для картоплі.
  5. Очищений лук слід нашаткувати півкільцями, можна не дуже тонкими.
  6. У підготовлений рукав на деко викласти картоплю в один шар, а поверх неї розподілити пір'я цибулі.
  7. Зверху розкласти мариновану курку. Зав'язати рукав, а зверху голкою зробити кілька отворів, щоб виходив пар.
  8. Відправити в духовку на сорок хвилин при середній температурі, після цього розрізати рукав і залишити в духовці ще хвилин на двадцять, не більше. Якщо рукав не розрізати, м'ясо буде м'яким і без скоринки.
  9. Подавати страву з дрібно посіченою зеленню або зеленою цибулею.

Курячі гомілки з овочами в рукаві

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
картоплин 3 шт.
курячих гомілок 8 шт.
спецій за смаком
капусти цвітної 0,2 кг
шампіньйонів 0,2 кг
олії соняшникової 60 мл

Знадобиться на приготування – 1 годину.

Скільки калорій – 149.

Як приготувати:

  1. Помити ніжки, після чого прибрати вологу і натерти сумішшю улюблених спецій. Для аромату варто використовувати пряні трави, наприклад прованський або середземноморський збір.
  2. Очищену картоплю необхідно порізати великими шматочками.
  3. Очищені печериці слід розрізати навпіл, особливо великі – на чотири частини.
  4. Цвітну капусту вимити і розібрати на невеликі суцвіття.
  5. Закип'ятити трохи води в сотейнику, посолити і опустити її сюди суцвіття капусти. Дочекатися закипання. Через п'ять хвилин воду злити.
  6. В рукав для запікання спочатку помістити курку в спеціях, потім гриби і овочі. Трохи потрусити, щоб все рівно розподілялося.
  7. Зверху полити олією, можна додатково приправити. Зав'язати рукав.
  8. Відправити в духовку на сорок п'ять хвилин, вогонь повинен бути середнім.
  9. За п'ять хвилин до кінця приготування розрізати рукав, давши можливість м'яса і картоплі покритися хрусткою скоринкою.
  10. Подавати з зеленню або часниковим соусом.

Дізнайтеся, як ще можна приготувати курячі гомілки з картоплею в духовці. Ми підготували цікаві рецепти.

Якщо в будинку є мультиварка, то процес запікання гомілок можна значно спростити. Тут про це детальніше.

Приготуйте для чоловіка курячі ніжки з рисом в духовці або на сковороді по одному з цих рецептів. Повірте, він залишиться ситим і задоволеним!

Як смачно приготувати гомілки з рисом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
лімонов 1 шт.
рису 150 г
спецій за смаком
майонезу 150 г
курячих гомілок 6 шт.

Знадобиться на приготування – 2 години.

Скільки калорій – 252.

Як приготувати:

  1. Натерти вимиті гомілки сумішшю спецій і солі. Можна додати паприку для гарного кольору.
  2. Лимон вимити і розрізати його на дві частини поперек. Видавити трохи лимонного соку, близько двох ложок, перелити його в майонез і перешкодити. Цим соусом змастити курку і залишити маринуватися на годину, при цьому краще помістити м'ясо в холодильник і накрити харчовою плівкою.
  3. Промитий рис, можна брати будь-який, замочити в холодній воді на годину. Цікаво буде виглядати рис басматі.
  4. Відкрити рукав для запікання і висипати в нього рис без води, розрівняти.
  5. Зверху викласти ніжки і полити їх залишками маринаду.
  6. Налити дві ложки води.
  7. Відправити в духовку при 200 градусах мінімум на півгодини.
  8. Другу половинку лимона порізати кільцями.
  9. Подавати м'ясо з рисом, прикрасивши кружечками лимона.

Корисні поради

Маринад має велике значення, адже чим він кращий, тим смачніше виходить м'ясо. Гомілки не потрібно маринувати занадто довго, курка швидко вбирає в себе різні смаки.

Якщо є можливість використовувати свіжий розмарин або чебрець, це обов'язково потрібно зробити. Тоді м'ясо буде особливо ароматним. Також для особливого аромату можна використовувати сушені пластівці чилі або рідкий дим, зовсім небагато.

Оригінальні маринади можна засновувати на: огірковому розсолі, ананасовому соку, сметані, меду, гірчиці, томатній пасті і т. д. Якщо маринаду вийшло занадто багато, його можна подати до вже готового блюда в соусниці, прикрасивши зеленню.

Для більшої соковитості варто використовувати лук-порей, стебла селери, помідори. Для рум'яної скоринки добре підходять різні масла, а також панірувальні сухарі і навіть подрібнений арахіс.

Курка користується великою популярністю, так як готується вона швидко, володіє достатньою ситні і добре вбирає аромати і смаки. Запекти гомілки теж не складе труднощів, тим більше це можна зробити відразу з гарніром.

Що ще почитати: