04 апрель 2019 4 047

Як приготувати курячі котлети з капустою

Курячі котлети з капустою в приготуванні дуже прості і смачні. Присутність капусти робить їх більш соковитими, а аромат готового страви просто непередаване. Розглянемо кілька рецептів з докладним описом.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
м'ясо куряче (філе) - ½ Кг
свіжа капуста - ½ Кг
цибулина - 1 шт.
приправи - на смак
соняшникова олія - скільки буде потрібно для обсмажування
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 106 Ккал

Звичайні котлети з курячого м'яса виходять кілька сухуватими. У них не вистачає соковитості, але завдяки додаванню капусти, ця проблема вирішується відразу.

Докладно про етапи приготування котлет на сковороді:

  1. Підготовлене м'ясо добре обмити, і також добре просушити;
  2. Цибуля очистити від лушпиння, вимити разом з капустою, і залишити на деякий час для стікання води;
  3. Капусту нарізати великими шматками;
  4. У каструлю налити води, довести на плиті до кипіння і відправити туди подрібнену капусту. Варити в киплячій воді протягом 10 хвилин;
  5. Філе також нарізати на великі шматочки. Подрібнити за допомогою класичної м'ясорубки або блендера. Додати небагато кухонної солі;
  6. Злити з капусти воду, застосувавши для зручності друшляк. Залишити для виходу зайвої рідини;
  7. Викласти в блендер і подрібнити капусту. Цибулю також необхідно подрібнити разом з капустою;
  8. Змішати в загальній ємності подрібнене м'ясо і овочі. Додати трохи солі і приправ. Перемішати;
  9. Обережно з допомогою столової ложки взяти отриману масу і обкатати її в борошні;
  10. Також обережно викласти сформовані кульки на попередньо нагріту з рослинним маслом сковороду і обсмажити з обох боків до утворення скоринки золотого відтінку. Для більшої ефективності можна накрити сковороду кришкою і залишити там котлети на кілька хвилин. При цьому інтенсивність вогню повинна бути мінімальною.

Котлети з курячого фаршу з капустою і морквою

Цей варіант приготування курячих котлет з капустою зможе стати прекрасним варіантом для обіду або вечері. Для них знадобиться наступний набір інгредієнтів:

  • фарш з курячого м'яса – 0,4 кг;
  • капуста (свіжа білокачанна) – 0,2 кг;
  • 1 морква;
  • 1 яйце куряче;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • 2 часникових зубки;
  • кріп (свіжий) – 1 пучок невеликих розмірів;
  • 2 ст. л. житнього борошна;
  • соняшникова олія – 1 ст. л.;
  • сіль поварена — кількість визначити на смак.

Час приготування – 60 хвилин.

Калорійність – 116 ккал.

Як приготувати страву:

  1. Моркву, цибулю, часник очистити і разом з капустою промити в холодній воді. Залишити на деякий час для висихання;
  2. Перекрутити капусту з морквою через м'ясорубку і змішати з підготовленим фаршем;
  3. Туди також можна додати попередньо подрібнений за допомогою м'ясорубки невеликий шматочок батона;
  4. Цибулю і часник теж подрібнити і додати в суміш;
  5. Кріп подрібнити гострим ножем і додати до суміші;
  6. Вбити туди яйце і додати солі. Все ретельно перемішати;
  7. На плиті добре нагріти сковороду і збризнути невеликою кількістю соняшникової олії;
  8. Змочити руки і сформувати невеликого розміру котлетки, які відразу ж потрібно обкатати в житньому борошні і викласти на сковороду;
  9. Обсмажити кожну із сторін до золотистого кольору, накрити сковороду кришкою. Знизити вогонь до мінімуму і залишити на 1 годину для пропарювання. Воду додавати не можна.

Яйця фаршировані крабовими паличками — візьміть на замітку цей рецепт.

Рецепт смачного шашлику з курки в духовці, читайте як приготувати це блюдо дуже смачно.

Як приготувати неймовірно соковитий стейк зі свинини на сковороді, читайте поради кулінарів.

Котлети з курячого філе і капусти в духовці

Для приготування необхідно заздалегідь підготувати:

  • свіжа білокачанна капуста – 150 г;
  • 1 цибулина;
  • половина 1 болгарського перцю;
  • 1 куряче яйце;
  • 1 ст. л. манки;
  • 450 г курячого філе;
  • кухонна сіль і приправи – кількість визначати на смак.

Час приготування – 45 хвилин.

Калорійність – 88,7 ккал.

Детальна технологія приготування страви:

  1. Куряче філе нарізати на шматки. Те ж саме проробити з попередньо очищеним цибулею;
  2. Подрібнити за допомогою класичної м'ясорубки;
  3. Білокачанну капусту нашаткувати, застосувавши гострий ніж;
  4. Викласти овочі в блендер і подрібнити;
  5. Болгарський перець нарізати на дуже дрібні кубики;
  6. Фарш подрібнений з цибулею викласти в ємність, додати до нього капусту, подрібнений болгарський перець, манну крупу, сіль і приправи. Добре перемішати і навіть можна кілька разів відбити;
  7. Сформувати невеликі котлети з отриманої суміші і викласти на змащене невеликою кількістю рослинного масла деко;
  8. Духовку нагріти до 200С і відправити туди деко з котлетами. Випікати протягом 25 хвилин.

Дієтичні курячі котлети з капустою на пару в мультиварці

Для приготування котлет по цьому рецепту потрібно:

  • куряче м'ясо (філе) – ½ кг;
  • свіжа білокачанна капуста – ½ кг;
  • 1 морква (середня);
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • 2 курячих яйця;
  • Кухонна сіль і приправи – кількість визначити на смак.

Час приготування – 60 хвилин.

Калорійність – 102 ккал.

Докладно про приготуванні котлет:

  1. Куряче м'ясо ретельно вимити і нарізати на шматки великого розміру. Відправити їх в блендер і добре там подрібнити;
  2. Отриманий фарш викласти в миску, а в блендер відправити попередньо очищені і вимиті овочі. Подрібнити;
  3. Відправити овочеву суміш до фаршу. Додати сіль і приправи, а потім ретельно перемішати суміш;
  4. Вбити курячі яйця і знову дуже ретельно перемішати складу;
  5. Відправити в холодильник і залишити там не менше, ніж на 1 годину;
  6. У мультиварочную чашу налити склянку води, а зверху поставити спеціальний контейнер для приготування на пару;
  7. Підготувати спеціальні форми з силікону і розкласти по ним отриману суміш на основі курячого фаршу і овочів;
  8. Поставити форми в контейнер і закрити кришку мультиварки;
  9. Прилад привести в режим «На пару» і залишити на 20 хвилин.

Курячі котлети з додаванням капусти завжди виходять дуже яскравими, соковитими і ароматними. До того ж, не можна не помітити користі цієї страви, яке наповнене вітамінами та іншими корисними для організму компонентами. Тому вони і підходять для всієї родини – від мала до велика, а також для хворих різними захворюваннями, особливо в тому випадку, якщо приготування виконується на пару.

Що ще почитати: