26 апрель 2019 1 926

Як правильно приготувати котлети з брокколі

Ми звикли, що якщо котлети, то обов'язково з м'яса. Готовий фарш з магазину або приготовлений вдома – неважливо, але м'ясо в будь-якому випадку. А ось і ні! Сьогодні ми будемо готувати котлети з брокколі. Тільки от носом крутити тут ніяк не можна. Це смачне блюдо, яке для деяких стоїть вище м'яса. Тут тільки пробувати, щоб переконатися в тому, наскільки багато ви встигли втратити.

Блюдо, яке ми будемо готувати сьогодні, добре тим, що його можна їсти не тільки в гарячому і теплому вигляді, але навіть в холодному. Це може бути сніданок та обід. А з-за того, що котлетки дійсно дуже легкі, їх можна подавати навіть на вечерю.

Їх не проблемно взяти з собою, адже температура не має значення, так вони ще і не розіллються, як, наприклад, суп. Який, між іншим, дуже небажано їсти холодним.

Рецепт незвичайних котлет з овочів покроково
Інгредієнти Кількість
цибулі порею - 40 г
брокколі - 330 р
манної крупи - 30 г
яєць - 1 шт.
лимонного соку - 10 мл
висівок вівсянки - 50 г
рослинної олії - 40 мл
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 147 Ккал

Як готувати овочеві котлети з брокколі:

  1. Качан капусти вимити, розібрати його на суцвіття;
  2. Далі приготувати його в пароварці до м'якості. У разі, якщо пароварки немає, можна скористатися друшляком і приготувати брокколі над киплячою водою в звичайній каструлі;
  3. Отримані брокколі перебити в пюре за допомогою товкучки або блендера;
  4. У пюре додати яйце і сіль за смаком, перемішати;
  5. Далі всипати висівки і знову довести масу до однорідності;
  6. Залишити масу на десять хвилин, щоб висівки набубнявіли;
  7. За цей час стебло порею вимити, порізати його соломкою;
  8. Додати в масу разом з цитрусовим соком;
  9. Манку насипати в тарілку;
  10. Мокрими руками сформувати котлетки і обваляти кожну в крупі;
  11. У сковороді нагріти масло і обсмажити в ньому котлети до рум'яності з обох сторін;
  12. Всі готові котлети викласти в сковороду знову, накрити кришкою і готувати ще п'ять хвилин, перевернувши їх хоча б раз за цей час, щоб рівномірно прожарити.

Котлети з брокколі та цвітної капусти

 

  • 75 г манної крупи;
  • 20 мл рослинного масла;
  • 430 г броколі;
  • 2 яйця;
  • 420 г цвітної капусти;
  • 60 г борошна.

Скільки часу – 50 хвилин.

Поживність на сто грам – 95 ккал.

Дії:

  1. Якщо обидва види капусти заморожені, то їх просто потрібно помістити на друшляк над умивальником або мискою і дати їм розморозитися;
  2. Якщо ж качани свіжі, доведеться їх варити, щоб досягти м'якості;
  3. Для цього поставити великий сотейник з водою на вогонь і довести його до кипіння;
  4. Поки вода закипає, качани капусти вимити і розібрати їх суцвіттями;
  5. Помістити суцвіття в киплячу воду на десять хвилин;
  6. Після цього злити на друшляк і почекати, поки хоч трохи охолонуть;
  7. Розім'яти картоплю в пюре за допомогою товкучки або блендера;
  8. Додати борошно, спеції і манну крупу, добре перемішати;
  9. Яйця поділити і відправити до капусти тільки жовтки, перемішати масу;
  10. Білки трохи посолити і з допомогою віночка або міксера збити масу в пишну піну;
  11. Вона повинна бути настільки стійкою, щоб можна було перевернути миску догори дном;
  12. Якщо мета досягнута, перекласти білки до капусти з допомогою лопатки;
  13. Легкими, акуратними рухами з'єднати обидві маси в однорідну;
  14. Залишити «фарш» на десять хвилин, щоб манка розбухла;
  15. Розігріти сковороду з маслом, і поки вона гріється, мокрими руками сформувати котлети;
  16. Викладати їх в олію і смажити до рум'яності з усіх боків.

Курячі котлети з брюссельською капустою

  • 45 мл рослинного масла;
  • 1 яйце;
  • 480 г курячого філе;
  • 30 г борошна;
  • 220 г броколі;
  • 2 р солі;
  • 1 цибуля;
  • 2 гілки кропу.

Скільки готувати – 35 хвилин.

Поживність на сто грам – 130 ккал.

Дії:

  1. М'ясо курки вимити, обсушити його сухими серветками і уважно переглянути;
  2. Якщо є жирові нитки або плівки, то їх краще видалити гострим ножем;
  3. Нарізати м'ясо невеликими кубиками і прибрати в миску;
  4. Капусту вимити, порізати суцвіттями, трохи подрібнити;
  5. Цибулю почистити, помити його і нарізати дрібними кубиками;
  6. Кріп вимити, дрібно порубати його;
  7. Змішати м'ясо, кріп, цибулю і брокколі;
  8. Всю масу пустити через м'ясорубку;
  9. У отриманий фарш додати яйце, спеції за смаком і перемішати руками;
  10. Борошно висипати на тарілку;
  11. Мокрими руками розділити фарш на частини, з яких сформувати котлети;
  12. Кожну з них обваляти в борошні і в той же час нагріти масло на сковорідці;
  13. Сформовані котлети обсмажити до готовності з кожної сторони на гарячому маслі.

Юшка з сома — смачне і ароматне блюдо, яке можна приготувати на виїзному пікніку.

А ви знаєте як самогон настояти на яблуках? Напій виходить дуже незвичайним і оригінальним.

Рецепт грибної ікри з сушених грибів в нашій статті.

Рибні биточки з овочами

  • 600 г хека;
  • 1 цибуля;
  • 30 г борошна;
  • 40 г сухарів;
  • 250 г брокколі;
  • 1 морквина;
  • 50 мл рослинного масла.

Скільки по часу – 1 година.

Поживність на сто грам – 123 ккал.

Як приготувати рибні котлети з брокколі:

  1. Рибу досить складно розібрати в сирому вигляді, бо ми спочатку її відварювали. Якщо у вас є час, ви теж можете цим зайнятися;
  2. Для цього рибу вимити, скласти в каструлю і залити водою;
  3. Прибрати на плиту і довести до кипіння;
  4. Варити близько двадцяти хвилин, потім дати рибі охолонути прямо в рибному бульйоні;
  5. Зачистити філе хека від шкірки, кісток і луски;
  6. Розібрати шматочками і скласти м'ясо в миску. У підсумку вийде близько 0,5 кг риби;
  7. Цибулю почистити, вимити його і нарізати маленьким кубиком;
  8. Додати цибулю до риби, перемішати;
  9. Моркву теж вимити, очистити і натерти на терці;
  10. Брокколі промити, порізати невеликими шматочками;
  11. Відправити цибулю і брокколі до риби, перемішати компоненти;
  12. Додати спеції, трохи борошна і знову вимішати фарш;
  13. Нагріти сковороду, влити олію;
  14. Поки вона гріється, мокрими руками зібрати фарш на котлети і обваляти кожну з них у сухарях;
  15. Викладати котлети в гаряче масло і смажити до готовності з обох сторін.

Дієтичний варіант

  • 1 яйце;
  • 140 г сухарів;
  • 370 г броколі;
  • 130 г будь-якого сиру;
  • 1 цибуля.

Скільки готувати – 55 хвилин.

Поживність на сто грам – 154 ккал.

Як готувати дієтичні котлети з брокколі під соусом в духовці:

  1. Брокколі вимити, порізати його на невеликі суцвіття;
  2. Набрати у великий сотейник води і прибрати його на плиту;
  3. Всипати туди брокколі і довести до кипіння;
  4. З цього моменту готувати суцвіття десять хвилин;
  5. За смаком додати у воду солі, перемішати, щоб швидше розчинилася;
  6. Готову капусту на друшляк і злити відразу промити холодною проточною водою, щоб зберегти в суцвіттях всю користь;
  7. Коли вода з капусти стече, подрібнити суцвіття блендером, ножем або м'ясорубкою;
  8. Духовку включити на 200 за Цельсієм;
  9. Цибулю почистити, вимити його і нарізати дрібно-дрібно гострим ножем;
  10. З'єднати цибулю з брокколі, відставити;
  11. Додати цибулю, спеції за смаком і сухарі;
  12. Туди ж відправити яйце і перемішати масу до однорідності;
  13. Сир подрібнити з допомогою терки і відправити його слідом за яйцем;
  14. Підготувати для котлет деко з папером;
  15. Мокрими руками сформувати котлети і викладати їх на папір;
  16. Забрати деко в гарячий шафа на двадцять хвилин.

Поради недосвідченим господаркам

Готуючи страви з овочів або м'яса, ніколи не варто забувати про спеції. Якщо ви знайомі з цією нішею кулінарії, то ви точно у виграші. Пограйте зі спеціями, і ви отримаєте новий, нікому не знайомий смак, який підкорить всіх.

Якщо ваш фарш розсипається, то можна додати в нього манної крупи, муки, яєць і знову вимішати все. Якщо ж не вистачає соку, завжди можна додати молоко або воду.

В якості зелені можна додати у фарш все, що подобається. Це може бути м'ята, щавель, шпинат, розмарин, майоран, базилік і так далі. До того ж, зелень додасть котлеткам ще більш яскравий і красивий колір.

Котлети з брокколі можна смажити по-різному. Це може бути скоринка з сухарів або просто борошна. Також можна посмажити їх «голими». Це справа смаку кожного.

Сьогоднішнє страва обов'язково варто спробувати. Це смачно, ново, а тому і незвично. Приготування займе годину, якщо все робити більше, ніж ретельно і повільно. Але тут варто пам'ятати, що це блюдо на швидку руку і возитися з ним не потрібно.

Що ще почитати: