03 март 2019 2 230

Як приготувати хот-доги в лаваші в домашніх умовах

У швидкому ритмі сучасного життя багато хто з нас частенько перекушують «на бігу». Це не дивно. Потрібно так багато всього встигнути і при цьому бути завжди у формі. Тому так важливо вміти швидко і смачно перекусити, не витрачаючи багато часу і грошей на приготування їжі.

Вашій увазі пропонуються декілька рецептів приготування всім відомого хот-дога. Але не звичайного, а в тонкій коржику з Сходу, відомою всім під назвою лаваш. Швидко, недорого, надзвичайно смачно – те, що потрібно.

«Перекус на бігу»: класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
лаваш - на кожну порцію по 1 листу
сосиски - 2 шт.
пекінська капуста - 1-3 листки
червоні помідори - 2 шт.
цибуля зелена - за бажанням
майонез, гірчичний соус, кетчуп - за смаком
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 280 Ккал

Всі складові для цього рецепта знайдуться в будинку у кожної господині. Дуже швидко і смачно.

Приготування хот-дога в лаваші в домашніх умовах:

Насамперед потрібно підготувати сосиски для страви — краще підсмажити їх в духовій шафі, але можна і просто відварити. Тепер треба зробити салат з помідорів і зеленого лука. Якщо його немає у списку продуктів приготування вашого перекусу, досить просто нарізати помідори тонкими кружальцями.

Далі потрібно розкласти рівне лист лаваша, зверху покласти листочок капусти. На капусту слід викласти салат, зверху на салат покласти сосиски. Залити все кетчупом, гірчицею, майонезом (на свій розсуд).

Загорнути лаваш «конвертиком» і поставити в мікрохвильову піч на 5 хвилин, або в духовку (для любителів похрумтіти скоринкою).

Подвійний хот-доги в лаваші «З'їж мене!»

Додавши в блюдо овочів і ще одну або пару сосисок, ми отримаємо великий подвійний хот-доги, яким можна нагодувати кілька людей.

Інгредієнти:

  • вірменський лаваш тонкий — 2 шт.;
  • м'ясні сосиски — 3-4 шт.;
  • пекінська капуста — 3 листочка;
  • морква корейська — 100 г;
  • помідори — 2 шт. (маленькі);
  • огірки – за бажанням;
  • кетчуп, гірчичний соус, майонез.

Час приготування — 20 хвилин.

Калорійність – близько 295 Ккал/100 р.

Як зробити подвійний хот-доги будинку:

Для початку слід подрібнити помідори і огірки (за бажанням), перемішати їх у салат. Далі потрібно підсмажити сосиски в духовці або відварити їх протягом 2 хвилин. Дати охолонути.

Тепер треба рівно розстелити лист лаваша (можна навіть покласти один лист зверху іншого для міцності, так як начинки буде досить багато), викласти на нього картоплю. На капусту покласти приготований салат, поруч — корейську моркву.

Сосиски необхідно покласти в останню чергу і полити все кетчупом, гірчицею, майонезом на свій смак. Залишиться лише загорнути лаваш «конвертиком» і підігріти в мікрохвильовій печі кілька хвилин.

Як приготувати соковиті стейки з індички читайте в нашій статті. Це блюдо підійде для тих, хто дотримується корисного харчування або дієтичного раціону.

Просте картопляно пюре з тушонкою — найкращий гарнір з овочів. Рецепт тут.

Читайте як приготувати салат з селерою — рецепт з покроковими фото і підказками кулінарів.

Хот-доги в лаваші без майонезу «Незвичайний»

Для прихильників здорового харчування підійде цей рецепт хот-дога без використання майонезного соусу.

Інгредієнти:

  • вірменський тонкий лаваш – 1 шт.;
  • сосиски – 1-2 шт.;
  • капуста – 1 аркуш;
  • помідори черрі – 2 шт.;
  • зелень – на свій розсуд;
  • сметана – 3,5 ст. ложки;
  • сіль – щіпка;
  • часник – 1 зубчик.

Час приготування — 20 хвилин.

Калорійність – близько 175 Ккал/100 р.

Як приготувати:

Необхідно підготувати сосиски — відварити, обсмажити або прогріти в мікрохвильовій печі кілька хвилин. Далі потрібно нарізати помідори, зелень. Потім необхідно зробити соус, яким ми будемо поливати сосиски. Для цього треба подрібнити часник (часничницею або в блендері), додати сметану, трохи підсолити. Соус готовий. Тепер на розкладений лаваш слід покласти лист капусти, зверху — помідори із зеленню, сосиски і залити все соусом із сметани і часнику. Акуратно загорнути лаваш і поставити в мікрохвильову піч на 4 хвилини.

Корисні поради

Досі сумніваєтеся, чи варто робити хот-доги в лаваші? Нижче дані деякі поради, які допоможуть господиням приготувати це блюдо не тільки швидко, але і дуже смачно:

  1. Вибирайте для приготування хот-догів сосиски з кількох видів м'яса. Так страва вийде набагато поживніше і смачніше;
  2. Щоб отримати хрустку красиву скоринку, підігрівайте хот-дог не в мікрохвильовій печі, а в духовій шафі;
  3. З начинкою для хот-дога можна по-різному експериментувати. Тут політ кулінарної фантазії не обмежуйте – додайте сир, різну зелень на свій смак, навіть гриби (смажені або варені). Варіантів безліч. Вибір за вами;
  4. Якщо ви нікуди не поспішаєте, а готуєте в своє задоволення, то спробуйте обсмажити трохи помідори перед тим, як додати до начинки. Вийде незвичайно;
  5. Якщо листя капусти занадто жорсткі, не рекомендується викладати їх цілими, а порізати дрібненько. Інакше вони не дадуть рівно загорнути лаваш;
  6. Не заливайте занадто багато кетчупу, майонезу та гірчиці. Лаваш може швидко просочитися соусами і порватися.

Підходьте творчо до приготування їжі. І тоді навіть самий звичайний хот-доги стане справжнім коштовним каменем у вашій кулінарній скриньці.

Що ще почитати: