25 апрель 2019 4 777

Як приготувати справжній французький хот-дог

Харчування «на швидку руку» — це настільки шкідливо, наскільки ж і смачно. І з цим не посперечаєшся. Але нічого смертельного або має непоправні наслідки для фігури та здоров'я не буде, якщо зрідка (ключове слово – зрідка) балувати себе нехай і корисними ласощами. Тим більше, що їх можна легко приготувати вдома, не побоюючись за сумнівність входять до складу продуктів.

У цьому контексті французький хот-дог прекрасна альтернатива бутерброду з ковбасою, особливо беручи до уваги той факт, що готується він досить швидко, а є його набагато зручніше, ніж його американського або данського побратима.

Якими повинні бути сосиски і багет

Основні складові будь-якого хот-дога – це булочка, сосиска і соус. Вирішивши будинку повторити цю класику фаст-фуду, потрібно правильно вибрати продукти для приготування.

Так, вибираючи сосиски, потрібно в першу чергу звернути увагу на їх склад, оскільки мало м'ясних продуктів та інших сумнівно м'ясних виробів смачний хот-доги приготувати не вийде.

Сосиски повинні бути хорошої якості і з натурального м'яса. Що стосується якогось конкретного виду, то тут можна вибирати будь-які на свій смак (Особливі, Молочні, Столичні і т. д.).

Варто відзначити, що сосиски підкопчені здатні зробити смак готового блюда більш цікавим, тому вони кращі за звичайні. А ось вибирати товстенькі сардельки чи сосиски з сиром або салом не варто, якщо є бажання приготувати саме класичний французький хот-доги.

Правильна булочка для французького хот-дога зроблена з дріжджового тіста і має нейтральний смак, який не переб'є аромат сосиски, м'якоть м'яка, але не пухка, не крихка при розрізуванні. Найбільш точно підходить під ці вимоги французький багет.

Звичайно, готуючи булочки для хот-дога будинку самостійно, можна поекспериментувати і спекти більш корисний їх варіант, наприклад, з висівками або з цільнозернового хліба.

Рецепт булки
Інгредієнти Кількість
коров'ячого молока - 300 мл
швидкорозчинних дріжджів - 8 г
цукрового піску - 120 г
кухонної солі - 3 р
яєць - 1 шт.
вершкового масла - 50 г
борошна - 600 г
Час приготування: 210 хвилин Калорійність на 100 грам: 268 Ккал

Якщо булочки для французького хот-дога спекти самостійно в домашніх умовах, то вони ні чим не гірше магазинних оригіналів. Окрім прямого свого призначення, така випічка може вживатися в їжу самостійно, замінюючи звичайний хліб. Даний варіант рецепту булочок можна використовувати у приготуванні не тільки французької, але і американського, і датського хот-дога.

Випічка:

  1. В теплому коров'ячому молоці розчинити сіль, цукор і дріжджі. Прибрати отриману суміш на чверть години в тепло для активації процесу бродіння;
  2. Потім ввести в тісто розтоплене негорячее вершкове масло і невеликими частинами просіяне борошно. Вимісити масу, сформувати колобок і покласти у велику миску, змащену олією, накрити рушником і залишити в теплі на 1 годину;
  3. Через годину розрісся колобок вимісити і розділити на маленькі колобочкі по 60-70 р. Накрити їх сухою тканинною серветкою і дати постояти 15 хвилин;
  4. Після цього можна приступати до формування заготовок майбутніх булочок. Кожен колобок розкачати в корж, її краї загорнути всередину і защипнути;
  5. Сформовані булочки укладати на змащений маслом деко, защипами вниз. Дати їм ще 30 хвилин на расстойку, після чого змастити збитим яйцем і випікати 20-25 хвилин у духовці при 180 градусах. Для красивої рум'яної скоринки, можна використовувати опцію гриль.

Як приготувати піцу на сковороді без сметани читайте в нашій статті.

Візьміть на замітку кілька цікавих рецептів як запекти смачні котлети з сиром.

Як приготувати смачний шашлик з кролика читайте в нашій статті.

Французький хот-дог: покроковий рецепт

Коли вибрані правильні сосиски і спечені (або принесені з магазину) смачні булочки для французького хот-дога, можна приступати безпосередньо до самого процесу приготування. У варіанті закладів швидкого харчування в основному в цьому блюді відсутні які-небудь овочі, є тільки булка, сосиска, гірчиця, кетчуп і майонез. Але готуючи будинку, можна поекспериментувати і додати щось інше (наприклад, огірок, цибуля, томат або кукурудзу).

Для французького хот-дога в умовах домашньої кухні на 2 порції необхідно взяти:

  • 140 г (2 шт.) домашніх булочок або міні-багетів з магазину;
  • 100 г (2 шт.) сосисок;
  • 50 г солоного огірка;
  • 50 г маринованого червоного цибулі;
  • 50 г помідорів;
  • 50 г гірчиці;
  • 50 г кетчупу;
  • 50 г майонезу.

Час створення булочно-сосисного шедевра — 15 хвилин.

Калорійність готового хот-дога – 221,3 ккал/100 р.

Покрокова інструкція приготування:

  1. З сосисок зняти оболонку, якщо вона не натуральна, зробити кілька неглибоких косих надрізів і обсмажити на сковороді гриль;
  2. Булочки розігріти в мікрохвильовій печі або в гарячій (180-200 градусів) духовці протягом пари хвилин. Потім зрізати один не широкий край і акуратно ножем і ложкою вибрати м'якоть;
  3. Овочі нарізати дуже дрібно. У розігріту булочку без м'якоті покласти майонез і гірчицю за смаком, трохи овочів, зверху вставити обсмажену ковбасу, а кетчупом обмазати краю. Французький хот-доги можна їсти.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: