13 июнь 2019 21

Як приготувати булочки для хот-догів

Багато хто вважає, що важливим у приготуванні хот-догів є вибір сосиски. Частково це так, але жоден м'ясної інгредієнт не зможе врятувати фаст-фуд, якщо використовується тверда, не пишна і навіть не хрустка булочка.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
яйця - 2 шт.
сухі дріжджі - упаковка
сіль - щіпка
молоко - 400 мл
масло - 50 мл
цукор - 50 г
борошно - 750 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 252 Ккал

Кращі булочки для хот-догів можна знайти...у себе на кухні. Так-так-так, ні один хлібобулочний продукт не зрівняється з домашньою аналогом.

Як готувати:

  1. Об'єднати дріжджі з борошном, цукром і сіллю;
  2. Вбити яйце, влити молоко з маслом;
  3. Вимісити тісто, накрити і залишити на годину для вистоювання;
  4. Через зазначений проміжок часу обім'яти борошняний напівфабрикат і розділити на 18 частин;
  5. Кожну розкачати в корж;
  6. Краю з двох сторін акуратно защипати до центру;
  7. Вироби викласти на змащене деко «швом» вниз " і залишити для вистоювання приблизно на півгодини;
  8. Випікати при 180С 15 хвилин. В результаті має утворитися золотиста скоринка.

Як зробити тісто на екстра м'які булочки

Спочатку здається, що приготувати дуже м'які булочки самостійно будинку просто неможливо. Але як показує практика, з цим рецептом справляють навіть самі недосвідчені господині.

Інгредієнти для рецепта:

  • яйця – 4 шт.;
  • олія – 100 мл;
  • для посипання трохи кунжуту;
  • дрібнокристалічний цукор – 100 г;
  • борошно -750 г;
  • 15% вершки – 500 мл;
  • сіль – 2 ч. л.;
  • пресовані дріжджі – 30 р.

Час готування: 2,5 години.

Калорійність: 264 ккал.

Як готувати:

  1. В половину борошна всипати дріжджі, цукор, влити вершки і вбити одне яйце. Перемішати віночком;
  2. Через 40 хвилин влити половину масла і засипати борошно. Після замісу тесту, отриманий колобок змастити маслом;
  3. Через 50 хвилин сформувати однакові за розміром довгасті булочки;
  4. Дати 40 хвилин на расстойку, змастити яйцем;
  5. Вироби обсипати кунжутом і відправити випікатися;
  6. Піч до золотистої скоринки при температурі 180С.

Як спекти булочку для французького хот-дога

Зробити булку ще смачніше допоможе гриль. Досить обсмажити її в бутербродне олії. Гриль можна замінити сковородою.

Інгредієнти для рецепта:

  • масло вершкове – 50 г;
  • дві великі щіпки солі «Екстра»;
  • тепле молоко – 0.5 л;
  • цукор – 50 г;
  • упаковка дріжджів;
  • борошно -1 кг.

Час приготування: 2 години.

Калорійність: 268 ккал.

Як готувати:

  1. Розтоплене в СВЧ-печі вершкове масло влити в молоко;
  2. Борошно кілька разів просіяти. Від цього залежить пишність майбутніх булочок;
  3. У заглиблення і висипати пачку дріжджів;
  4. В цей же поглиблення влити підготовлене молоко і місити, поки текстура не стане м'якою і перестане прилипати до пальців;
  5. Вкрити готовий борошняний колобок рушником і залишити на годину для вистоювання в теплому місці;
  6. Готове тісто нарізати на 8 частин;
  7. Розкачати в корж. Постарайтеся, щоб діаметр досяг 15 см;
  8. Згорнути рулетом і перекласти на деко (заздалегідь застелити пергаментом), і промазати кулінарним жиром;
  9. Всі рулети накрити і прибрати на расстойку;
  10. Через 40 хвилин рясно змастити напівфабрикати простою водою;
  11. Випікати 20 хвилин при 200С.

Рецепт приготування булочок для данської хот-дога

Рецептурні компоненти:

  • дрібнокристалічний цукор – 100 г;
  • молоко – 500 мл;
  • масло -100 г;
  • для присипки білий кунжут;
  • борошно – 1100 м;
  • сіль – 2 ч. л.;
  • упаковка дріжджів;
  • яйця – 2 шт.

Час приготування: 2 години.

Калорійність: 278 ккал.

Як готувати:

  1. Молоко розігріти. Всипати в теплу рідину дріжджі і почекати 15 хвилин;
  2. Влити попередньо розтоплене масло, всипати сіль з цукром, перемішати;
  3. Замісити м'яке тісто, частинами засинаючи просіяне борошно. Готовий борошняний напівфабрикат скачати з куля, поверхню промазати рослинним маслом і накрити кухонним рушником. Залишити на годину;
  4. Після вистоювання тісто обов'язково обім'яти і розділити на шматки, приблизно по 70 г кожен;
  5. Розкачати кожен шматок в пласт і згорнути рулетом, так само як і в приготуванні французьких булочок. Тільки в датських краю потрібно защипати;
  6. Напівфабрикати перекласти на деко, змащене кулінарним жиром, швом вниз;
  7. Залишити на расстойку, приблизно на півгодини;
  8. Кожну булочку змастити яйцем, обсипати білим кунжутом і відправити випікатися на 20 хвилин при 200С.

Желе з сметани з желатином — спробуйте цей ніжний десерт, який до того ж не дуже калорійний.

Як приготувати смачні ледачі біляші — дуже проста випічка в нашій колекції рецептів.

Візьміть на замітку рецепт смаженого рису з креветками.

Як приготувати смачний хот-доги в домашніх умовах

Після того, як ви вже навчилися самостійно випікати булочки, саме час приступити до найцікавішого етапу – приготування хот-дога.

Незважаючи на значний список інгредієнтів і декілька етапів приготування, процес займе буквально 1 годину. Починати приготування начинки бажано з замочування цибулі, щоб не втрачати час.

Рецептурні компоненти для овочевого релиша:

  • гірчиця (можна використовувати діжонську) – 1 ч. л.;
  • картопляний крохмаль – 10 г;
  • голівка великого ріпчастої цибулі;
  • селера – 3 стебла;
  • цукор – 100 г;
  • оцет винний 100 мл;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • огірок (бажано на довгий) – 1 шт.;
  • перчик чилі – ½ стручка;
  • дрібка морської солі.

Рецептурні компоненти для домашнього томатного соусу:

  • чебрець – 4 гілки;
  • цукор – 25 г;
  • орегано в сушеному вигляді – 1 ч. л.;
  • подрібнена цибулина – 1 шт.;
  • кумін і коріандр (мелені) – по ½ ч. л.;
  • томати консервовані – 500 м (сік не виливати);
  • олія – 4 ст. л.

Рецептурні компоненти для смаженої цибулі:

  • великі цибулини – 2 шт.;
  • молоко – півсклянки;
  • борошно – 50 р.

Час готування: 1 год.

Калорійність: 219 ккал.

Як готувати релиш:

  1. Огірок, перець чилі, цибулю і селеру дрібно нашаткувати, перекласти в глибоку посуд. Засипати сіллю і через 15 хвилин віджати соки викласти на сито;
  2. У неглибокій каструлі змішати з гірчицею, оцет, всипати цукор. і чекати повного розчинення останнього інгредієнта;
  3. Ввести овочі і варити релиш 10 хвилин;
  4. Крохмаль розмішати в кількох ложках води і відправити в каструлю;
  5. Варити 5-7 хвилин. Остудити.

Як приготувати томатний соус:

  1. Цибулю обсмажити до світло-коричневого відтінку;
  2. Томати подрібнити додати до цибулі разом з соком;
  3. Додати цукор і всі зазначені приправи;
  4. Тушкувати 20 хвилин;
  5. Чебрець подрібнити, додати в пасту, яку після охолодження перелити в пляшку від кетчупу.

Як готувати смажену цибулю:

  1. Для приготування потрібні цибулини, які нарізати кільцями в товщину 4 мм;
  2. Інгредієнт залити молоком і залишити на годину, щоб видалити гіркоту;
  3. Відкинути на сито, а потім перекласти на паперові серветки (рушники) і обсушити;
  4. Цибуля засипати борошном і обсмажити у фритюрі до рум'яного кольору;
  5. Викладати на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру.

Як формувати хот-доги:

Готову булку при необхідності розігріти. У центр покласти холодний овочевий релиш, потім сосиску. Полити томатним соусом, а зверху рясно присипати цибулею.

Корисні поради

  1. Томатний соус, зазначений в останньому рецепті зберігається до кількох тижнів. Тому можна приготувати його у великій кількості;
  2. Щоб булочку помістилося в 2 рази більше начинки, досвідчені кулінари роблять два надрізи один до одного під кутом. Виходить так, що вирізається частина м'якушки;
  3. Щоб хот-доги залишився максимально свіжим, булку і сосиску рекомендується обсмажувати окремо.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: