05 март 2019 272

Як приготувати курку в панірувальних сухарях

Куряче м'ясо, приготоване в панірувальних сухарях – блюдо, яке часто присутній в раціоні кожної людини. Його можна не тільки купувати, але і готувати самостійно, в цьому немає нічого складного. Курка дуже ніжна, готується набагато швидше інших видів м'яса і при цьому залишається соковитою, м'якою.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
філе - 0,6 кілограма
приправи - за смаком
масло пісне - для смаження
сіль - за смаком
яйця - 2 шт.
сухарі панірувальні - 400 грам
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 165 Ккал
Панірувальні сухарі дуже часто використовуються для приготування м'яса. Вони роблять скоринку хрумкої, золотавої, красивою, а всередині філе залишається м'яким. Розглянемо найлегший спосіб готування курки в панірувальних сухарях на сковороді.
  1. Куряче м'ясо помити, нарізати невеликими шматками, добре відбити, посипати сіллю і спеціями;
  2. Збити яйця в окремій ємності, покласти в нього м'ясо, обваляти в сухарях і викласти на сковороду;
  3. Смажити на невеликому вогні до утворення золотистої скоринки.

Приготована за цим рецептом, м'ясо завжди буде ніжним всередині, але скоринка при цьому буде хрусткою, потрібно тільки смажити на сильному вогні, щоб воно встигло рівномірно просмажиться.

Куряче філе з часником в панірувальних сухарях

В кулінарії, досить часто використовується часник, який надає страві пікантні нотки, гостроту, робить його ще пахучіше. Запечені з часником грудки, можна подавати до столу з різними гарнірами.

Інгредієнти:

  • 7 зубчиків часнику;
  • 0,5 кілограма сухарів;
  • приправи;
  • 4 філе;
  • сіль;
  • масло вершкове – 60 грам.

Час приготування: 70 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 167 ккал.

  1. Грудки промити, розрізати на дві частини вздовж, добре натерти сіллю;
  2. Масло покласти в сотейник, розтопити його на невеликому вогні, додати нарізаний часточками часник;
  3. М'ясо занурити в олію,
  4. Приправи за смаком з'єднати з сухарями і обваляти в цій суміші курку з усіх боків, викласти на деко;
  5. Масло з часником, яке залишилося, змішати з сухарями, викласти на шматочки м'яса і випікати 45 хвилин при 200 градусах.

Страва виходить не тільки смачним, але ще і ситним, особливо якщо подати його зі свіжими овочами, ніжним картопляним пюре, а також соусами власного приготування.

Салат з креветками і ананасами — незвичайний, екзотичний смак морепродуктів і фруктів.

Читайте як приготувати смачне тісто на сметані без дріжджів в нашій статті.

Як фарширувати черепашки — кілька варіантів страви з фаршем і іншими начинками.

Як приготувати нагетси з курки

Курячі нагетси – ароматна закуска, яка користується величезною популярністю у багатьох людей. Пікантна скоринка і соковите м'ясо, обов'язково сподобається чоловікам, але завдяки тому, що вони будуть запікатися, а не смажитися в маслі, їх можна подавати і дітям.

Інгредієнти:

  • 3 філе;
  • спеції;
  • сіль;
  • 200 грам сухарів.

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 127 ккал.

  1. Панірувальні сухарі висипати в миску, додати до них улюблені спеції, трохи солі і перемішати;
  2. Добре помити м'ясо, нарізати його невеликими шматками, обваляти в паніровці і викласти на деко;
  3. Запікати при 200 градусах близько 20 хвилин.

Щоб нагетси не пригоріли і не пристали до дна дека, краще всього змастити його олією, а зверху покласти вирізаний за розміром пергаментний папір.

Як готувати курку з сиром в паніровці в духовці

Щоб приготувати дуже смачне м'ясо в паніровці, обов'язково потрібно придбати якісний і хороший сир, краще всього, якщо це буде пармезан. Саме він надає страві легкість, ніжність, але якщо його немає, можна замінити будь-яким іншим твердим видом.

Інгредієнти:

  • філе – 4 штуки;
  • 2 яйця;
  • сіль;
  • пармезан – 200 грам;
  • спеції;
  • сухарі – 1 склянку.

Час приготування: 35 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 194 ккал.

  1. Промити в теплій воді м'ясо, розрізати його на дві частини вздовж, щоб утворилися пластинки і трохи відбити, натерти спеціями, сіллю;
  2. Пармезан натерти на дрібній тертці, додати до нього сухарі, перемішати;
  3. Яйця збити в окремій мисці;
  4. Шматочки курки занурити в яєчну суміш, покласти в паніровку, добре притиснути сухарі рукою, утворюючи щільну кірочку;
  5. На деко викласти підготовлене філе і поставити на 25 хвилин у духовку, попередньо розігріту до 180 градусів.

Для цієї страви можна використовувати різні спеції, такі як мелений перець, паприка, подрібнений часник. Приправу для м'яса можна зробити самостійно, змішавши кілька різновидів, або ж купити вже готову суміш.

Курочка в сухарях з горіхами

Існує безліч варіантів приготування курячого фуле в сухарях, але особливо незвичайним і оригінальним воно виходить в паніровці з додаванням арахісу або волоських горіхів, які надають страві незвичні нотки.

Інгредієнти:

  • сухарі – 200 грам;
  • сіль;
  • філе – 400 грам;
  • приправи;
  • яйця – 2 штуки;
  • горіхи – 100 грам.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 164 ккал.

  1. Промите філе нарізати шматочками, посипати їх сіллю, спеціями і дати 10 хвилин постояти;
  2. Горіхи просушити в мікрохвильовці, порубати ножем, змішати з сухарями;
  3. Збити яйця, у них опустити шматочки м'яса, потім обваляти їх в суміші з горіхів і сухарів, викласти на змащене деко;
  4. Готувати 20 хвилин в духовці при температурі 190 градусів.

Горіхи ідеально поєднуються з м'ясом, вони додають йому нові нотки, які обов'язково припадуть до смаку і дітям і дорослим.

Поради кулінарів

Куряче м'ясо, приготоване в паніровці, буде більш ніжним і не таким калорійним, якщо після смаження викладати його на паперові рушники. Необхідно всього кілька хвилин, щоб вбралися надлишки масла, а потім можна викладати страву на тарілку.

В панірувальних сухарях куряче філе можна готувати з додаванням різних продуктів: сиру, горіхів, часнику, а також спецій – меленого перцю, розмарину, паприки, сушених помідорів. Саме приправи надають страві гостроту, пікантність, але їх не повинно бути занадто багато, щоб смак страви не став занадто гострим і неприємним.

Якщо в будинку не знайшлося сухарів, їх можна замінити подрібненими вівсяними пластівцями або борошном. Паніровка вийде більш пишною, якщо використовувати натертий на тертці черствий білий хліб.

Під час приготування такої страви ніжна і ароматна кірочка дуже важлива, але при цьому необхідно не забувати і про смак самого м'яса, яке обов'язково потрібно натерти сіллю і приправами і дати кілька хвилин, щоб всі смаки вбралися в нього.

Щоб блюдо вийшло м'яким і соковитим, потрібно використовувати для його приготування тільки свіже або охолоджене м'ясо. Заморожений продукт втрачає свої смакові якості, тому його краще всього залишити для супу або бульйону.

Для приготування курки в панірувальних сухарях можна використовувати не тільки філе, але й інші її частини. Подавати краще за все з часточками лимона, з яких вичавлюється сік, щоб зробити страву ще смачніше. Не завадять і улюблені соуси, але їх можна купити вже готові в магазині, або ж приготувати самостійно з тих продуктів, що є в холодильнику.

Куряче м'ясо можна використовувати не тільки для приготування повсякденних страв, але і більш незвичайні, святкових. Їх можна подавати не тільки дорослим, але й дітям, якщо не смажити в олії, а запікати.

Що ще почитати: