07 апрель 2019 4 541

Як смачно запекти картоплю в вершках в духовці

Картопля, зварений у вершках, виходить дуже ніжним. Цей гарнір може підійти до будь-якого м'яса, риби, салату. Щоб надати йому більш неординарний смак, додаються прованські трави. Розглянемо декілька найкращих варіантів приготування.

Французький рецепт
Інгредієнти Кількість
картопля - 1000 м
приправа для картоплі - 1 ч. л.
свіжа петрушка подрібнена - 3 ст. л.
мускатний горіх - 1 невелика щіпка
часник - 2 зубки
жирні вершки - 400 мл
кухонна сіль і перець - визначити на смак
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 175 Ккал

Як приготувати картоплю в вершках в духовці:

  1. Підготовлений картопля ретельно відмити від бруду, почистити, а потім знову вимити;
  2. Обсушити і нарізати на дуже тонкі кружечки. Для зручності можна використовувати спеціальну терку;
  3. Викласти подрібнений овоч деко рівномірним шаром;
  4. Присипати підготовленими приправами і добре все перемішати руками. Знову розрівняти;
  5. Часник очистити і подрібнити за допомогою преса. Додати до картоплі разом з петрушкою. Знову перемішати;
  6. Вилити в сковороду вершки;
  7. Духовку нагріти до 180С і відправити туди деко. Час випікання має скласти близько 1 години.

Як приготувати смачну піцу з сосисками читайте в нашій статті.

Як приготувати смачний салат з баклажанів на зиму читайте в нашій статті.

Спробуйте приготувати курячі грудки в мультиварці — м'ясо виходить дуже ніжним і соковитим.

Картопля, запечена в вершках з беконом

Для того щоб приготувати страву за цим рецептом, необхідно заздалегідь підготувати:

  • 1000 г картоплі;
  • 100 г бекону;
  • 2 репчатых цибулини;
  • 3 курячих яйця;
  • 200 мл вершків (жирність будь-яка);
  • 200 г твердого сиру;
  • масло вершкове – скільки буде потрібно для змащування дека;
  • олія соняшникова – скільки буде потрібно для обсмажування;
  • приправи і сіль – кількість визначати на смак.

Час приготування – 80 хвилин.

Калорійність – 151 ккал.

Етапи приготування страви:

  1. Цибулю почистити і нарізати на дуже дрібні кубики:
  2. Нагріти на плиті сковороду, налити олії і обсмажити там цибулю до появи характерного золотого відтінку;
  3. Бекон попередньо дрібно нарізати і відправити на сковороду до цибулі. Обсмажувати все разом протягом 5 хвилин;
  4. Деко змастити розм'якшеним вершковим маслом;
  5. Картоплю очистити і вимити, а потім нарізати на тонкі кухлі;
  6. ½ Частина нарізаного коренеплоду викласти рівномірним шаром на деко, присипати невеликою кількістю солі;
  7. Наступний шар буде з обсмаженого бекону з цибулею;
  8. Поверх бекону викласти другу частину картоплі і також присипати сіллю;
  9. Курячі яйця розбити в миску, додати вершки і добре все збити. Також до складу треба додати сіль;
  10. Підготовлений склад потрібно рівномірно вилити до укладеної шарами картоплі;
  11. Твердий сир подрібнити на тертці і присипати всю поверхню страви;
  12. Нагріти духовку до 180°С і відправити туди деко. Час випікання має скласти близько 1 години;
  13. Перед подачею до столу готову запіканку потрібно порізати.

Картопля з вершками і прованськими травами

Картопля, який запечений разом з вершками і овочами, виходить дуже смачним і ніжним. Його можна подавати до столу як самостійне блюдо, а можна і використовувати в якості гарніру. Для того щоб приготувати його, потрібно:

  • 1000 г картоплі;
  • 1 морква;
  • 2 цибулини середніх розмірів;
  • 300 мл вершків (жирність 15%);
  • прованські трави – 1 ч. л.;
  • кухонна сіль і приправи – кількість визначити на смак;
  • олія соняшникова – 3 ст. л.

Час приготування – 45 хвилин.

Калорійність – 214 ккал.

Детальна технологія приготування страви:

  1. Підготовлений картопля очистити від шкірки, вимити, обсушити за допомогою паперового рушника і нарізати на часточки;
  2. Сковороду нагріти разом з соняшниковою олією і викласти туди картоплю. Обсмажувати протягом 10 хвилин на вогні максимальної інтенсивності, постійно перемішуючи. Перед завершенням потрібно присипати невеликою кількістю солі;
  3. Картоплю з сковороди, викласти у форму для випікання, повернути її на плиту і викласти попередньо нарізаний на тонкі півкільця цибулі і подрібнену на терці моркву. Обсмажувати протягом 5 хвилин, при цьому постійно перемішуючи;
  4. Додати до овочів прованські трави та інші приправи, вилити вершки і довести до складу кипіння;
  5. Вилити соус в деко поверх картоплі;
  6. Накрити деко плівкою і відправити в заздалегідь нагріту до 200°С духовку. Час випікання – 30 хвилин.

Картопля в вершково-часниковому соусі

Щоб приготувати цей ароматний картопля, потрібно:

  • ½ Кг картоплі;
  • 3 часникових зубки;
  • 200 мл вершків (жирність 35%);
  • 50 г вершкового масла;
  • кухонна сіль і перець мелений чорний – кількість визначити на смак.

Час приготування – 85 хвилин.

Калорійність – 202 ккал.

Як правильно приготувати страву за запропонованим рецептом:

  1. Коренеплід очистити від шкірки, вимити і нарізати на дуже тонкі пластини. Під холодною водою його треба промити кілька разів вже в подрібненому вигляді для виходу зайвих скупчень крохмалю. Ретельно після цього просушити;
  2. Деко змастити розм'якшеним вершковим маслом;
  3. Викласти шар з картоплі так, щоб повністю закрити їм поверхню листа;
  4. Присипати попередньо подрібненим часником і приправами;
  5. Вершкове масло нарізати на невеликі кубики і викласти поверх картоплі і часнику;
  6. Повторювати перераховані верстви до тих пір, поки лист не стане повним. Тільки варто враховувати, що саме картопля має стати завершальним шаром;
  7. Вершки влити тонкою цівкою в картоплю і залишити на 1 хвилин настоюватися;
  8. Деко накрити спеціальною фольгою і помістити в попередньо нагріту до 160 ° с духовку;
  9. Залишити на 60 хвилин, потім зняти фольгу і залишити ще на 10 хвилин для утворення кірки рум'яного кольору.

Корисні поради

Щоб картопляні скибочки вийшли хрусткими і не розпадалися перед приготуванням, їх необхідно промити і обсушити за допомогою кухонного паперового рушника.

Перед тим, як відправити в духовку, картопля часто обсмажується, тому солити її треба в самому кінці цього процесу. Так, вона вийде більше хрусткою.

Картопля у вершках, приготований в духовці – страва дуже ніжне, поживне і апетитне, яким можна порадувати і нагодувати всю сім'ю.

Що ще почитати: