28 март 2019 40

Як приготувати сьомгу на пару в мультиварці і пароварці

Сьомга на пару є низькокалорійним і легким у засвоєнні організмом стравою. Приготування може виконуватися як в мультиварці, так і в пароварці. Можна приготувати рибу відразу разом з гарніром на пару. Для цього чудово підійде картопля.

Дуже гарне поєднання для сьомги складуть овочі, такі як болгарський перець, брокколі, цвітна капуста, кабачки. Як приправи для покращення смаку підійде чорний і білий мелений перець, орегано, розмарин і лимонний сік.

Скільки калорій в рибі

Сьомгу прийнято вважати жирною рибою, тому не дуже віриться, що її можна включати в дієтичне меню. Але це помилкова думка. Це обумовлено тим, що ця риба включать у свій склад амінокислоти, які значно прискорюють швидкість протікання обмінних процесів. А ось що входять в решті склад білки і мінерали збагачують організм без ризику збільшення ваги.

В процесі термічної обробки риба, звичайно ж, втрачає велику частину своїх корисних властивостей, тому рекомендується готувати її на пару, де, в основному, відбувається збереження потрібних компонентів.

У 100 грамах сьомги, готується на пару, міститься 153 ккал. Виходячи з цього, можна зробити висновок, що вона чудово підійде для дієтичного меню.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
сьомги - 0,4 кг
солі - 1/4 ч. л.
меленого білого перцю - 1/4 ч. л.
лимона - 1/4 шт.
соняшникової олії - 2 ст. л.
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 153 Ккал

Сьомга не вимагає застосування великої кількості різноманітних спецій. Чим простіше приготування, тим смачніше виходить риба.

Як приготувати сьомгу на пару в пароварці:

  1. Зчистити з риби шар луски, вимити і нарізати на шматки потрібного розміру;
  2. Присипати меленим білим перцем і добре перемішати;
  3. Рибу полити рослинним маслом і соком чверті лимона. Також відрізати кілька часточок лимона і покласти до риби. Перемішати;
  4. Відставити у бік хвилин на 10;
  5. У пароварку викласти рибу одним шаром, не накладаючи один на одного;
  6. Приготування в пароварці тривати 20 хвилин.

Рибка з картоплею на пару

Для того щоб приготувати цю страву, потрібно:

  • 0,3 кг сьомги;
  • 0,5 кг картоплі;
  • 1000 мл води;
  • сіль і приправи за смаком.

Час приготування – 35 хвилин.

Калорійність – 186 ккал.

Як приготувати сьомгу з картоплею на пару:

  1. У першу чергу потрібно підготувати рибу: почистити, розділити на стейки і натерти приправами і сіллю;
  2. Картоплю очистити від шкірки, вимити, розділити на кубики невеликих розмірів;
  3. У мультиварочную чашу вилити потрібну кількість води, поставити спеціальний контейнер для приготування на пару;
  4. Розкласти в ньому рибу з картоплею і закрити мультиварочную кришку;
  5. Прилад привести в режим «На пару», виставити таймер на 20 хвилин і привести в дію кнопку «Старт».

Як приготувати ароматні булочки з ковбасою читайте в нашій статті.

Спробуйте наші варіанти закусок з оселедця — це дуже вишукано і смачно і підійде до будь-якого застілля.

Читайте як приготувати шалено смачну запіканку з картоплі з кабачками.

Стейк з сьомги в мультиварці

Риба, приготування якої виконано за запропонованим рецептом, виходить дуже м'якою і соковитою. Потрібно підготовка наступного переліку продуктів:

  • 2 філе сьомги;
  • ½ Частина лимона;
  • щіпка чорного перцю (меленого);
  • щіпка розмарину.

Час приготування – 50 хвилин.

Калорійність – 190 ккал.

Технологія підготовки риби на пару:

  1. Філе розділити на стейки і кожен з них окремо натерти перцем;
  2. Також присипати сьомгу розмарином і залишити в стороні на деякий час для того, щоб філе просякло ароматом спецій;
  3. У чашу вилити трохи води і поставити контейнер для готування на пару;
  4. Розкласти там рибу;
  5. Лимон нарізати на тоненькі часточки і викласти їх поверх риби;
  6. Закрити кришку і поставити на приладі режим «На пару». Виставити на таймері 30 хвилин і залишити до характерного сигналу відключення.

Сьомга парова з овочами

Цей рецепт чудово підійде для сімейного вечері. Для того щоб його втілити в реальність, потрібно наведений нижче набір продуктів:

  • 0,3 кг філе сьомги;
  • 0,25 кг свіжих овочів (асорті);
  • 30 мл сметани;
  • 250 мл води;
  • кухонна сіль і приправи на смак.

Час приготування – 50 хвилин.

Калорійність – 135 ккал.

Як приготувати страву:

  1. Філе дуже добре вимити, ретельно натерти приправами і сіллю, нарізати на шматки потрібного розміру і залишити для насичення на кілька хвилин;
  2. Овочі краще всього подрібнити у формі кубиків невеликого розміру;
  3. У чашу мультиварки вилити потрібну кількість води і відразу ж встановити контейнер для готування на пару;
  4. Розкласти там нарізані овочі, а зверху викласти ароматну сьомгу;
  5. Полити зверху сметаною;
  6. Закрити мультиварочной кришкою і поставити функцію «На пару» і час – 20 хвилин;
  7. Перед подачею готової риби з овочами до столу можна збризнути невеликою кількістю лимонного соку і присипати подрібненою зеленню.

Корисні поради

При придбанні сьомги необхідно звернути увагу на забарвлення бічних сторін і черевця, які повинні бути срібного рівномірного відтінку. Спинка повинна бути пофарбована в чорний колір і отблескивать переливами. Ці характеристики говорять про свіжості риби.

Також купуючи рибу, варто звернути увагу на наявність плям по всій туші. Якщо вони є, то її не можна купувати – вона не смачна і не така корисна.

Сьомга – це дуже корисний продукт, особливо у разі її приготування на пару. Таке блюдо чудово підійде для дієти, в період лікування шкірних захворювань, а також для дитячого організму. Для сімейного легкого вечері кращого варіанту не знайти.

Що ще почитати: