31 март 2019 803

Як швидко і смачно приготувати салат з тунцем і авокадо

На жаль, консерви з тунця у нас не користуються достатньою популярністю. Цей продукт є досить корисним і шалено смачним. А достаток страв, які можна з нього зробити, практично безмежно.

Найчастіше консервований тунець застосовують для приготування салатів, великою популярністю користуються вони в поєднанні з авокадо. Така страва підійде для повсякденного прийому їжі і для святкового столу.

Спробуйте приготувати салати з цієї риби з авокадо і переконайтеся особисто, наскільки вони смачні. А найкращі рецепти ми вже підготували.

Легкий покроковий рецепт на швидку руку
Інгредієнти Кількість
тунець - 1 звичайна банку
стигле авокадо - 2 шт.
часник - 1 зубець
майонез - для заправки
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 157 Ккал

Готуємо салат з тунцем і авокадо поетапно:

  1. Стиглі авокадо необхідно ретельно вимити під проточною водою, звільнити від шкірки. Потім слід акуратно розрізати кожен плід навпіл (краще вздовж), щоб не зіпсувати ніж про кісточки. Після вилучення насіння м'якоть подрібнити ножем;
  2. Банку з рибою варто відкрити, а зубчик часнику очистити від лушпиння;
  3. У підходящої ємності змішати всі інгредієнти, часник подрібнити через чеснокодавку. Присмачити майонезом і перемішати;
  4. При необхідності можна досолити або приправити оливковою олією замість майонезу.

Салат з консервованим тунцем, огірком і авокадо

Необхідне:

  • тунець салатний – 1 банка;
  • один свіжий огірок великого розміру;
  • 1 шт. авокадо, бажано переспевшее;
  • свіжовичавлений сік кислого цитруса – 1 ст. л.;
  • за смаком сіль і гострий перець;
  • для приправлення оливкова олія.

Часові витрати: 15 хв.

Калорійність: 130 ккал – 100 р.

Приготування:

  1. Плід авокадо слід ретельно помити. Потім рівно розрізати навпіл і вийняти кісточку;
  2. З 2 утворилися половинок акуратно ложкою вийняти м'якоть. Головне – не пошкодити шкірку;
  3. Огірок також необхідно облити водою. Якщо шкірка гірчить або занадто тверда – сміливо обрізайте. Потім овоч потрібно подрібнити у вигляді смужок;
  4. Далі, м'якоть авокадо також порізати, а банку з тунцем – відкрити. Якщо в рибі багато рідина, то краще її відкинути на марлю і дати стекти зайвій волозі;
  5. У глибоку миску викласти інгредієнти подрібнені і консерви;
  6. Отриману суміш полити соком лимона, приправити спеціями і заправити олією. Потім все перемішати;
  7. Найкраще такий салат подавати до решти шкірці від авокадо.

Салат з тунцем, авокадо і помідорами

Інгредієнти:

  • тунець в банку – 235-250 г;
  • стигле авокадо – 250-300 г;
  • червоний томат – 240 г;
  • перець солодкий болгарський – 150 г;
  • огірок (виключно свіжий) – 300 г;
  • одна маленька цибулина;
  • салатні листя – невеликий пучок;
  • кріп і сіль за смаком;
  • французька гірчиця – 2 ст. л.;
  • 2-3 ст. л. кислого цитрусового соку;
  • олія оливкова або рослинне – 50-60 р.

Часові витрати: 15-20 хв.

Калорійність: 135 ккал – 100 р.

Покроковий план рецепту:

  1. Всі овочі слід ретельно вимити водою, консервований тунець витягти з банки;
  2. Авокадо необхідно звільнити від шкірки, вийняти кісточку і подрібнити м'якоть у вигляді невеликих кубиків;
  3. Перець звільнити від плодоніжки і нарізати такими ж кубиками;
  4. Подібним чином кришимо огірок і помідор. За бажанням можна овочі очистити;
  5. Цибулину позбавляємо від лушпиння, розрізаємо навпіл і подрібнюємо довільним способом;
  6. Свіжий кріп і листя салатні нарізаємо. Останні можна просто порвати;
  7. Всі отримані інгредієнти і тунець поміщаємо в глибоку посудину. Зверху приправляємо соком лимона, зернистою гірчицею і маслом. Дуже ретельно змішуємо, щоб імпровізований соус рівномірно розподілився по салату з тунцем і авокадо.

Читайте як приготувати креветки на грилі — пропонуємо вам кілька варіантів маринаду і покрокових рецептів приготування морепродуктів.

Смачні страви з курячих грудок — читайте як цікаво приготувати м'ясо.

Як приготувати наваристий, смачний супчик з заморожених грибів читайте тут.

Салат «Оригінальний»

Знадобиться:

  • 200 г консервованої риби (тунець);
  • суміш салатів – 100 г;
  • один стиглий авокадо;
  • половина червоної цибулини;
  • 30 г каперсів;
  • один огірок;
  • 50 г оливкової олії;
  • сік 1 лимона;
  • 2 ст. л. яблучного оцту;
  • 2 ч. л. гірчиці;
  • морська сіль, кріп, мелений перець – за смаком.

Часові витрати: 25-30 хв.

Калорійність: 146 ккал – 100 р.

Етапи рецепту:

  1. Цибулину очистити від луски, промити і нарізати півкільцями. Відправити в неглибоке блюдце, додати оцет яблучний і залишити маринуватися;
  2. У глибоку миску помістити 20 г масла, гірчицю і 1 ст. л. лимонного фрешу. Перемішати до однорідного стану;
  3. Каперси трохи подрібнити, тунець позбавити від жерстяної банки і розібрати на невеликі волокна. Ці 2 інгредієнта відправити в ємність з заправкою. Після ретельно перемішування залишити ненадовго в спокої;
  4. Шкірку зняти з огірка і м'якоть подрібнити у вигляді соломки. Можна скористатися терткою для моркви по-корейськи;
  5. Плід авокадо позбавити від шкірки, вийняти кісточку і покришити такими ж шматочками, як і огірок;
  6. Кріп можна дрібно нарвати руками або подрібнити ножем;
  7. У підготовлене велике і пласке блюдо на дно щільно викласти салатні листя, полити залишками соку лимона і масла. Додати спеції;
  8. По всій площі посудини з приправленими листям рівномірно розподілити тунець з заправкою, кріп, авокадо, маринований лук і огірок.

Кулінарні поради

  1. Перед тим як нарізати в салат овочі, їх слід гарненько просушити від вологи. Вологі від води інгредієнти здатні змінити смак готової їжі;
  2. Якщо консервована риба виявилася в банку великими шматками, то подрібнити їх допоможе вилка. Ніж для таких цілей краще не використовувати;
  3. Щоб не змінити смак, колір і корисні властивості салатних листів, базиліка, шпинату або рукколи – забудьте про ніж. Відмінний спосіб їх подрібнення – порвати руками;
  4. Намагайтеся завжди подавати салати найсвіжішими, особливо з авокадо і тунцем, так вітаміни обов'язково потраплять до одержувача. Зрозуміло, якщо в рецепті не зазначено, що готове блюдо слід відправити настоятися в холодильник. І не забувайте, що перед приміщенням в холодильний пристрій необхідно ємності обертати харчовою плівкою.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: