03 июнь 2019 2 761

Рецепти приготування смачних сендвічів з тунцем

Взагалі-то сендвіч – це всього лише бутерброд, що складається з двох шматочків хліба і начинки. Що може бути і смачно, і зручно для перекусу. Хоча ідея бутерброда з двох скибочок хліба – англійська, приготувати його в наших умовах простіше простого. Візьміть два шматочки хліба і викладіть шар начинки між ними. Ми пропонуємо вам приготувати красиві, некалорійні бутерброди з м'ясом тунця.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
консервоване м'ясо тунця - 1 банку
натуральний йогурт - 1 ст. ложка
хліб - половина буханця
помідор - 1 шт.
селера - ½ Шт.
лайм - 1 шт.
очищений часник - 1 зубчик
морська сіль і мелений перець - по одній щіпці
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 128 Ккал

В принципі, бутерброд з тунцем, приготований за класичним рецептом – страва цілком підходяще для легкої вечері, наприклад з подружками. Просто, швидко і поживно.

Як робити:

  1. Корінь селери нарізати тоненькою соломкою, можна натерти його на тертці, до речі, зелений лист селери залиште;
  2. Цедру лайма натріть на тертці, з половинки плода відіжміть сік;
  3. Шматочки тунця звільніть від рідини, розімніть м'ясо виделкою;
  4. Додайте подрібнений селера і дрібно порубані зелене листя, цедру лайма, трохи йогурту, соку, при необхідності приправте за смаком і як слід перемішайте;
  5. Помідори наріжте дуже тонкими кружечками;
  6. Хліб наріжте скибочками, підрум'яньте їх в тостері;
  7. Часник почистіть і натріть їм підсушені шматочки;
  8. На одну половинку хліба викладете тонкий кружечок томату, тунцовую суміш і зверху покладіть другий скибочку хліба.

Сендвіч з консервованим тунцем і огірком

Щоб вийшов ідеальний низькокалорійний бутерброд, за основу треба брати не просто хліб, а цільнозерновий, його зараз печуть всюди. А ще підсушіть його в тостері або беріть вчорашній.

Кількість інгредієнтів на 4 персони:

  • 8 скибочок хліба (краще житнього);
  • 1 баночка тунця консервованого;
  • йогурт натуральний без добавок – 2 ст. ложки;
  • 2 жменьки рукколи;
  • половинка чайної ложки васабі (паста);
  • по 1 щіпці солі і перцю (або за смаком).

Сендвіч ви легко зробите за 15 хвилин. Його калорійність не перевищить 120 ккал.

Етапи готування:

  1. З огірка зчистите шкірку, але можна її залишити, якщо вона досить тонка. Потім огірок натріть або дуже дрібно нашаткуйте;
  2. З банки з тунцем злийте сік, але трохи залиште. Рибу розімніть, додавши залишену рідина;
  3. З'єднайте рибу з огірком, додавши 2 ст. л. йогурту та трохи пасти, все ретельно переміщайте;
  4. Чотири шматочки хліба намажте тунцової масою, на кожен шматочок викладіть рукколу, накрийте рештою хліба, злегка притисніть.

Як запекти подчеревок в духовці зі спеціями або овочами.

Як приготувати неймовірно смачний шашлик із стегенець.

Якщо ви стежите за своєю вагою, вам корисно буде дізнатися, скільки калорій в борщ без м'яса.

Сендвіч з рибою і яйцем

Додайте в начинку майонез власного приготування, він створює збалансований смак і містить тільки корисні інгредієнти.

Кількість продуктів на 2 персони:

  • філе тунця консервованого – 200 г;
  • хліб чорний – 2 великих шматочка;
  • яйце – 1 штука;
  • 2 пера зеленого цибулі.

Для домашнього майонезу:

  • половинка лайма;
  • 1 яєчний жовток;
  • пучок свіжого тархуну;
  • масла без запаху (оливкова) – 150 мл;
  • винний оцет – 1 ст. ложка;
  • 1 чайна ложка діжонської гірчиці.

Сендвіч ви зможете приготувати за 20 хвилин. Калорійність (на 100 г) не перевищує 120 ккал.

Рецепт покроково:

Крок 1. Відіжміть сік з половини лайма, дрібно порубаєте листочки тархуна.

Крок 2. Зробіть майонез: змішайте яєчний жовток з гірчицею і збийте вінчиком або міксером, в процесі збивання поступово вливайте рафінована олія. Коли суміш загусне, влийте сік, оцет винний. В кінці приготування додайте тархун і ще раз збийте.

Крок 3. Зваріть куряче яйце, обов'язково круто. Перо зеленого цибулі подрібніть, яйце почистіть. Тунця розімніть, потім з'єднайте його з подрібненою цибулею, додайте свіжоприготований майонез і все ретельно перемішайте.

Крок 4. Намажте хліб рибною масою, зверху викладіть кружечки яйця, накрийте другим скибочкою хліба, притисніть і розріжте сендвіч по діагоналі на дві частини. На стіл подавайте, прикрасивши листочками тархуна.

Сендвіч з салатом з тунця

Для того, щоб добитися ідеального смаку, але при цьому знизити калорійність бутерброда, дуже важливо, щоб хліб був з борошна грубого помелу, а ще краще з висівками.

Кількість продуктів на 4 порції:

  • 1 авокадо (дуже спіле);
  • нежирний майонез – 50 г;
  • йогурт (без цукру) – 20 г;
  • 350 г тунця (консервованого);
  • соус табаско – 3 краплі;
  • 1 лайм для соку і дрібно натертої цедри;
  • жменька шинкованої шніт-цибулі;
  • булочка з борошна грубого помелу – 4 булочки;
  • додавати за смаком чорний перець;
  • додавати сіль на свій розсуд.

Чотири порції ви приготуєте за 10 хвилин, у кожній — по 119 ккал.

Рекомендації по приготуванню:

  1. Розрізати дуже стиглий плід авокадо, видалити кісточку, м'якоть покласти в чашу кухонного комбайна або блендера;
  2. Додати 50 грам нежирного майонезу, трохи йогурту і все подрібнити до однорідної маси;
  3. Перелити суміш в окремий посуд, перемішати з м'ясом тунця, соусом табаско, соком лайма та дрібно натертою цедрою, зеленою цибулею (трохи залишити);
  4. Чотири булочки підсушити в духовці, між половинками викласти тунцовую суміш, посипати цибулею.

Бутерброд з тунцем і моцарелою

І нарешті, бутерброд з моцарелою. Рецептів його приготування багато, але цей один з найкращих. Він виходить не дуже калорійним, з пікантною томатної кислинкою і багатим смаком кедрових горішків.

Кількість необхідних продуктів:

  • 2 щільних помідора;
  • моцарелла – 4 скибочки;
  • 2 несолодкі булки (краще з висівками);
  • 30 г соусу песто;
  • жменька кедрових горішків;
  • 3 ст. ложки розім'ятої тунця;
  • 15 г оливкової без запаху масла;
  • при необхідності додати сіль.

Сендвіч вдасться зробити за 15 хвилин. Цінність на 100 г готового продукту близько 120 ккал.

Процес приготування:

  1. Наріжте помідори скибочками, а сир пластинами, товщина скибочок повинна бути близько 4 мм;
  2. Розріжте вздовж булочку на дві рівні частини;
  3. Нижню частину булки змастіть соусом песто, посипте горішками;
  4. Викладіть зверху тонкий скибочку помідора, приправте сіллю;
  5. Додайте скибочками сиру;
  6. Викладіть на сендвіч тунцовую масу, полийте оливковою олією, закрийте кришкою з другої частини булочки;
  7. На замітку: укладайте продукти так, щоб вони не виступали за межі булочки.

Бутерброд з м'ясом тунця і чорною редькою

У начинці цього бутерброда багато овочів, а вони створять необхідний обсяг, тому насититися такою стравою буде просто, а калорій овочевий наповнювач містить небагато.

На одну порцію знадобиться:

  • консервований тунець – 100 грам;
  • редька чорна – 30 г;
  • мед натуральний – 10 г;
  • редька зелена – 10 г;
  • цибуля червоний — ¾ цибулини;
  • гілочки кінзи;
  • олія оливкова (без запаху) – 10 мл;
  • дрібка морської солі;
  • 2 шматочки житнього хліба.

Бутерброд можна зробити за 20 хвилин. У 100 грамах готового продукту міститься 115 ккал.

Покрокове приготування:

Крок 1. Хліб злегка підсушіть в тостері.

Крок 2. Зробіть начинку з чорної редьки: натріть і змішайте з маслом і медом, додавши за смаком морську сіль.

Крок 3. На підсушений шматочок викладіть рівним шаром тунця, зверху салат з редьки, потім два тоненькі кружальця зеленої редьки і соломку з лука червоного, всі збризніть маслом.

Крок 4. Накрийте начинку другим шматочком. Все, сендвіч готовий!

Секрети

  1. Для приготування сендвічів беріть тільки вчорашню булку, тому що свіже хлібне виріб важко нарізати на правильні і потрібні скибочки;
  2. Якщо готуєте низькокалорійний сендвіч, використовуйте тільки якісний хліб їх цільного зерна, змащуйте його домашнім майонезом або соусом і покривайте тунцем;
  3. Якщо ви кладете на скибочку хліба жирні інгредієнти, масло можна не використовувати;
  4. Подавайте бутерброди на стіл відразу, інакше булочка або хлібний скибочку засохне чи стане занадто вологим від продуктів;
  5. Зберігати закуску краще в холодильнику, акуратно загорнувши в харчову плівку;
  6. Для сендвічів з тунцем ідеально підходить латук і салат айсберг.

Отже, зробимо невеликий висновок: процес приготування сендвіча з будь-якою начинкою приблизно однаковий. Разрезаете булку або берете два тонких шматочки хліба. Нижній шматочок змащуєте соусом на основі майонезу, йогурту або соусом песто.

Потім додаєте овочі, яйця, листя салату, кружечки помідорів, огірків або редьки. Потім кладете основний інгредієнт – філе тунця і закриваєте всю цю смакоту другим шматочком.

Що ще почитати: