Як приготувати пасту з консервованим тунцем
В Італії словом «паста» іменують всі макаронні вироби, а також приготовлені з них страви. Тому паста з тунцем – типово італійський рецепт. Звичайно, в макарони додають рибу не цілком, а тільки філе, його змішують з овочами, тим самим насичуючи прісні вироби виразним смаком.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
пасти - | 350 г |
тунця консервованого - | 400 г |
цукіні - | 350 г |
томатів - | 450 г |
червоного перцю солодкого - | 250 г |
рибного бульйону - | 500 мл |
лука - | 1 головка |
пармезану - | за смаком |
олії оливи - | 50 мл |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 260 Ккал |
В Італії пасту для багатьох страв готують за способом «пастаризотто». Це, значить, що готується вона не окремо, а разом зі всіма продуктами в одній каструлі.
Спосіб готування:
Крок 1. Порізати кубиками цукіні, томати, стручок перцю. Розігріти в сковороді рафіновану олію і обсмажити в ньому дрібно нашатковану цибулину. Додати нарізані кубиками овочі, перемішати і готувати близько 10 хв.
Крок 2. Покласти пасту, влити рибний бульйон і готувати на 2 хв довше, ніж рекомендовано на коробці. Злити масло з банки з рибою. Шматочки тунця додати до макаронних виробів. Припорошити подрібненою петрушкою, гарненько перемішати.
Крок 3. Готову страву перед подачею посипається пармезаном.
Паста з консервою у вершковому соусі
Багато господинь вважають, що паста і риба зовсім не сумісні один з одним. Відкриємо головний секрет – треба з'єднати макарони і тунця відповідним соусом. Зробити це не складно, адже риба в рецепті дуже делікатна й добре «уживається» з іншими інгредієнтами.
Вам знадобиться:
- будь-яка паста – 200 г;
- консервований тунець (не салатний) – 100 г;
- 3 помідори черрі;
- великий стручок солодкого перцю – 1 половинка;
- часник – 1 зубчик;
- 25 мл олії рафінованої оливкової;
- базилік, сіль, перець додається за смаком;
- 2 невеликих яйця + два жовтки;
- 80 мл вершків;
- 30 г пармезану (натертого).
Приготувати страву з тунцем вдасться за 45 хв., калорійність — 260 ккал на 100 р.
Рекомендований спосіб приготування:
Крок 1. Нарубаний часник, рвані листя базиліка покладіть в холодну сковороду з олією. На повільному вогні злегка прогрівайте інгредієнти. Відключайте, коли часник стане прозорим.
Крок 2. Черрі порізати на чотири частини, стручок перцю на тонкі смужки, додайте ці овочі в сковороду, продовжуйте тушкувати на слабкому вогні. Через п'ять хвилин відправте в сковорідку великі шматочки тунця і готуйте ще кілька хвилин.
Крок 3. Віночком збийте жовтки, яйця, пармезан, вершки.
Крок 4. Відваріть в підсоленій воді пасту. Перекладіть її в сковороду, влийте вершкову суміш і тушкуйте, помішуючи, поки соус трохи не загусне.
Крок 5. Приправте макарони за смаком і ставте на стіл відразу, прикрасивши порваними листочками базиліка.
Що таке консоме і як його правильно готувати читайте в нашій статті.
Ще один рецепт приготування самси в домашніх умовах.
Візьміть на замітку рецепт домашнього пирога з картоплею та м'ясом.
Паста з консервованою рибою і оливками
Паста з консервованим тунцем і оливками – це той самий варіант, коли їжа не тільки корисна, але й смачна.
Потрібно для готування:
- банка (200 г) томатної пасти;
- баклажан і цукіні – половинка плоду;
- великі черепашки – 0,2 кг;
- по 1 стручку перцю (червоного, зеленого);
- 2 часточки очищеного часнику;
- 200 г тунця (консервованого);
- цибулина;
- 200 г оливок;
- олія рафінована;
- сіль.
30 хвилин займе приготування страви, його калорійність — 300 ккал на 100 грам.
Рекомендації по готуванні:
- Всі овочі порізати дрібними кубиками;
- Відваріть Пасту до готовності в солоній воді, щоб води добре скла викладіть готові черепашки на друшляк;
- Поріжте оливки кільцями, часник подрібніть, а тунця розімніть вилкою;
- У розігрітому маслі підрум'яньте спочатку цибулю, потім додайте баклажан, кабачок, перець і готуйте ще п'ять хвилин. Овочі повинні бути в «напівготовому вигляді;
- Розведіть томат водою, влити до овочів додайте часник. Готувати близько 5 хв;
- Додайте тунця, колечка оливок і тушкуйте ще чотири хвилини, потім приправте спеціями за смаком;
- Отриманою начинкою начиніть черепашки.
Корисні поради
Макарони або паста, як їх називають в Італії, є світовими рекордсменами по швидкості і простоті готування. Але свої особливості є і в самому легкому рецепті:
- Важливо дотримати співвідношення води, макаронних виробів і солі. Води наливайте багато, а солі кладіть в міру. Рекомендовані пропорції виглядають так: на 100 г макаронних виробів знадобиться 10 г кухонної солі і один літр води;
- Макарони кладіть в каструлю з киплячою водою, яка вже подсолена. Якщо солити в кінці готування, вона може вбратися в них нерівномірно;
- Готувати макаронні вироби треба завжди у великій посуді, їм не повинно бути тісно, тоді вони не злипнуться і приготуються одночасно;
- Якщо за рецептом ви з'єднуєте пасту з соусом, то готуйте її 4 хв, а потім прогрійте кілька хвилин в соусі, щоб ці інгредієнти з'єдналися між собою;
- Готуйте шість хвилин, якщо макарони не прогріваються в соусі, і відразу подавайте;
- Поки готуються макарони, каструлю не накривайте кришкою;
- За дві хвилини до кінця готування почніть пробувати виріб. Готова паста повинна бути трохи недовареною, пружною, тобто в тому стані, яке італійці називають «аль денте».
- Після варіння не промивайте її ніколи!
Пасту можна готувати з різною рибою, за винятком дрібної і костистою. Вибір риби і соусу – питання особистих уподобань. До риби відмінно підходять абсолютно всі овочеві заправки, вона поєднується з оливками, томатами, цибулею і перцем. Якщо додати в соус трохи вершків, то вийде дуже грунтовне і «зимовий» страва. До речі, саме макаронні вироби з консервованим тунцем або будь-який інший рибою під вершковим соусом особливо полюбилися росіянам. Мабуть, російська зима вимагають багато калорій.