17 июнь 2019 2 319

Як приготувати пасту з консервованим тунцем

В Італії словом «паста» іменують всі макаронні вироби, а також приготовлені з них страви. Тому паста з тунцем – типово італійський рецепт. Звичайно, в макарони додають рибу не цілком, а тільки філе, його змішують з овочами, тим самим насичуючи прісні вироби виразним смаком.

Рецепт пасти з консервованим тунцем і помідорами
Інгредієнти Кількість
пасти - 350 г
тунця консервованого - 400 г
цукіні - 350 г
томатів - 450 г
червоного перцю солодкого - 250 г
рибного бульйону - 500 мл
лука - 1 головка
пармезану - за смаком
олії оливи - 50 мл
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 260 Ккал

В Італії пасту для багатьох страв готують за способом «пастаризотто». Це, значить, що готується вона не окремо, а разом зі всіма продуктами в одній каструлі.

Спосіб готування:

Крок 1. Порізати кубиками цукіні, томати, стручок перцю. Розігріти в сковороді рафіновану олію і обсмажити в ньому дрібно нашатковану цибулину. Додати нарізані кубиками овочі, перемішати і готувати близько 10 хв.

Крок 2. Покласти пасту, влити рибний бульйон і готувати на 2 хв довше, ніж рекомендовано на коробці. Злити масло з банки з рибою. Шматочки тунця додати до макаронних виробів. Припорошити подрібненою петрушкою, гарненько перемішати.

Крок 3. Готову страву перед подачею посипається пармезаном.

 

Паста з консервою у вершковому соусі

Багато господинь вважають, що паста і риба зовсім не сумісні один з одним. Відкриємо головний секрет – треба з'єднати макарони і тунця відповідним соусом. Зробити це не складно, адже риба в рецепті дуже делікатна й добре «уживається» з іншими інгредієнтами.

Вам знадобиться:

  • будь-яка паста – 200 г;
  • консервований тунець (не салатний) – 100 г;
  • 3 помідори черрі;
  • великий стручок солодкого перцю – 1 половинка;
  • часник – 1 зубчик;
  • 25 мл олії рафінованої оливкової;
  • базилік, сіль, перець додається за смаком;
  • 2 невеликих яйця + два жовтки;
  • 80 мл вершків;
  • 30 г пармезану (натертого).

Приготувати страву з тунцем вдасться за 45 хв., калорійність — 260 ккал на 100 р.

Рекомендований спосіб приготування:

Крок 1. Нарубаний часник, рвані листя базиліка покладіть в холодну сковороду з олією. На повільному вогні злегка прогрівайте інгредієнти. Відключайте, коли часник стане прозорим.

Крок 2. Черрі порізати на чотири частини, стручок перцю на тонкі смужки, додайте ці овочі в сковороду, продовжуйте тушкувати на слабкому вогні. Через п'ять хвилин відправте в сковорідку великі шматочки тунця і готуйте ще кілька хвилин.

Крок 3. Віночком збийте жовтки, яйця, пармезан, вершки.

Крок 4. Відваріть в підсоленій воді пасту. Перекладіть її в сковороду, влийте вершкову суміш і тушкуйте, помішуючи, поки соус трохи не загусне.

Крок 5. Приправте макарони за смаком і ставте на стіл відразу, прикрасивши порваними листочками базиліка.

Що таке консоме і як його правильно готувати читайте в нашій статті.

Ще один рецепт приготування самси в домашніх умовах.

Візьміть на замітку рецепт домашнього пирога з картоплею та м'ясом.

Паста з консервованою рибою і оливками

Паста з консервованим тунцем і оливками – це той самий варіант, коли їжа не тільки корисна, але й смачна.

Потрібно для готування:

  • банка (200 г) томатної пасти;
  • баклажан і цукіні – половинка плоду;
  • великі черепашки – 0,2 кг;
  • по 1 стручку перцю (червоного, зеленого);
  • 2 часточки очищеного часнику;
  • 200 г тунця (консервованого);
  • цибулина;
  • 200 г оливок;
  • олія рафінована;
  • сіль.

30 хвилин займе приготування страви, його калорійність — 300 ккал на 100 грам.

Рекомендації по готуванні:

  1. Всі овочі порізати дрібними кубиками;
  2. Відваріть Пасту до готовності в солоній воді, щоб води добре скла викладіть готові черепашки на друшляк;
  3. Поріжте оливки кільцями, часник подрібніть, а тунця розімніть вилкою;
  4. У розігрітому маслі підрум'яньте спочатку цибулю, потім додайте баклажан, кабачок, перець і готуйте ще п'ять хвилин. Овочі повинні бути в «напівготовому вигляді;
  5. Розведіть томат водою, влити до овочів додайте часник. Готувати близько 5 хв;
  6. Додайте тунця, колечка оливок і тушкуйте ще чотири хвилини, потім приправте спеціями за смаком;
  7. Отриманою начинкою начиніть черепашки.

Корисні поради

Макарони або паста, як їх називають в Італії, є світовими рекордсменами по швидкості і простоті готування. Але свої особливості є і в самому легкому рецепті:

  1. Важливо дотримати співвідношення води, макаронних виробів і солі. Води наливайте багато, а солі кладіть в міру. Рекомендовані пропорції виглядають так: на 100 г макаронних виробів знадобиться 10 г кухонної солі і один літр води;
  2. Макарони кладіть в каструлю з киплячою водою, яка вже подсолена. Якщо солити в кінці готування, вона може вбратися в них нерівномірно;
  3. Готувати макаронні вироби треба завжди у великій посуді, їм не повинно бути тісно, тоді вони не злипнуться і приготуються одночасно;
  4. Якщо за рецептом ви з'єднуєте пасту з соусом, то готуйте її 4 хв, а потім прогрійте кілька хвилин в соусі, щоб ці інгредієнти з'єдналися між собою;
  5. Готуйте шість хвилин, якщо макарони не прогріваються в соусі, і відразу подавайте;
  6. Поки готуються макарони, каструлю не накривайте кришкою;
  7. За дві хвилини до кінця готування почніть пробувати виріб. Готова паста повинна бути трохи недовареною, пружною, тобто в тому стані, яке італійці називають «аль денте».
  8. Після варіння не промивайте її ніколи!

Пасту можна готувати з різною рибою, за винятком дрібної і костистою. Вибір риби і соусу – питання особистих уподобань. До риби відмінно підходять абсолютно всі овочеві заправки, вона поєднується з оливками, томатами, цибулею і перцем. Якщо додати в соус трохи вершків, то вийде дуже грунтовне і «зимовий» страва. До речі, саме макаронні вироби з консервованим тунцем або будь-який інший рибою під вершковим соусом особливо полюбилися росіянам. Мабуть, російська зима вимагають багато калорій.

Що ще почитати: