25 март 2019 24

Як приготувати торт «Пташине молоко» з манкою

Торт «Пташине молоко» з манкою має дуже незвичайним і оригінальним смаком, який обов'язково сподобається великим любителям солодкого. Особливість такого тортика в кремі, який готується з додаванням манної крупи. Розглянемо кілька найбільш цікавих варіантів.

Рецепт торта «Пташине молоко» з манкою і лимоном
Інгредієнти Кількість
пшеничне борошно - 150 г
цукровий пісок - 480 г
м'яке вершкове масло - 480 г
яйця - 4 шт.
какао (порошкоподібний) - 70 г
цукор ванільний - 1 пакетик
розпушувач - 1 пакетик
коров'яче молок - 800 мл
кухонна сіль - 1 щіпка
манна крупа - 130 г
лимон - 1 шт.
сметана середньої жирності - 50 мл
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 312 Ккал

Етапи приготування десерту:

    1. Для приготування тіста потрібно вбити курячі яйця в глибоку ємність, додати цукор і кухонну сіль. Збити міксером на високій швидкості. При цьому склад повинен знайти більш світле забарвлення і збільшитися в кілька разів;
    2. Окремо збити, застосувавши міксер, м'яке вершкове масло;
    3. У збите масло через сито просіяти борошно разом з розпушувачем. Знизити швидкість міксера і перемішати їм суміш. Поступово влити сюди збиту яєчно-цукрову масу. Тепер потрібно більш обережно заважати склад, використовуючи віночок;
    4. Розділити отриманий склад на 2 рівних частини. В одну з них потрібно додати какао і коров'яче молоко. Змішати до отримання однорідної маси;
    5. Для випікання підготувати відповідну форму, яку потрібно ретельно змастити соняшниковою олією. Викласти першу частину тіста дуже рівномірно. Випікати при температурі 180С. Час скласти не більше 7 хвилин. Таким же чином випікати другу частину тіста. Залишити готові коржі для охолодження;
    6. Для підготовки кремово маси необхідно в каструлю невеликих розмірів вилити коров'яче молоко, а також відразу ж висипати цукровий пісок і манну крупу;
    7. Перемішати суміш і розмістити ємність на плиті. На вогні середньої інтенсивності потрібно варити складу, постійно перемішуючи його;
    8. Після того як склад стане густим варто зняти з плити і залишити до охолодження;
    9. З лимона зняти цедру і добре вичавити сік. Вершкове масло збити з допомогою міксера і додати до нього цедру лимона і свіжовичавлений сік. Збивати до утворення однорідної маси;
    10. Додати до масляно-лимонної суміш манну кашу і також збити крем до однорідності;
    11. Для збору торта потрібно роз'ємна форма, в яку спочатку укладається корж темного кольору. Поверх нього викладається рівномірний шаром крем. Далі укладається світлий корж, який потрібно трохи придавити. Накрити форму плівкою харчового призначення і поставити в холодильну камеру на цілу ніч. Потім дістати його і обережно зняти форму;
    12. Для приготування глазурі потрібно з'єднати в каструлі всі підготовлені продукти і розмістити її на плиті. Варити до тих пір, поки не розчиниться цукор і какао;
    13. Полити отриманої глазур'ю всю поверхню торта і помістити його в холодильну камеру для застигання.

Торт «Пташине молоко» на манці і згущеному молоці

Завдяки використовуваному в цьому рецепті згущеного молока крем отримує дуже ніжний вершковий смак. Для того щоб приготувати тісто для десерту, потрібно:

  • пшеничне борошно – 1 склянка;
  • 3 курячих яйця;
  • маргарин – 150 г;
  • цукровий пісок – 6 ст. л.;
  • какао (порошкоподібний) – 3 ст. л.;
  • розпушувач – 1 ч. л.

Тепер продукти для крему:

  • манна крупа – 2 ст. л.;
  • коров'яче молоко – 1 стакан;
  • м'яке вершкове масло – 150 г;
  • згущене молоко – половина банки;
  • цукровий пісок – 2 ст. л.

Інгредієнти для глазурі:

  • коров'яче молоко – 4 ст. л.;
  • какао (порошкоподібний) – 4 ст. л.;
  • цукровий пісок – 4 ст. л.;
  • м'яке вершкове масло – 50 р.

Час приготування: 1 годину 40 хвилин.

Калорійність – 339 ккал.

Як приготувати смачний торт:

  1. Пшеничне борошно потрібно просіяти разом з розпушувачем і какао через спеціальне сито;
  2. В окремій ємності потрібно перетерти цукор разом з курячими яйцями. Потім додати до цієї суміші м'який маргарин і дуже добре перемішати;
  3. Додати до яєчної суміші борошно, перемішати і отримати рідке тісто;
  4. Підготовлену форму потрібно змастити рослинним маслом і злегка присипати борошном. Вилити туди отримане тісто і приготувати його в духовці протягом 50 хвилин;
  5. Тепер черга крему. Для його приготування необхідно зварити манну кашу на молоці. У процесі варіння необхідно постійно заважати суміш для того, щоб виключити появу грудок;
  6. У готову манку додати цукровий пісок і ретельно перемішати. Прибрати з вогню і залишити для охолодження. Потім додати в кашу вершкове масло і збити складу з допомогою міксера;
  7. Додати до складу згущене молоко і знову збивати його міксером до утворення однорідного складу;
  8. Продукти, підготовлені для глазурі ретельно перемішати в каструлі і трохи підігріти на вогні мінімальної інтенсивності. Важливо не доводити суміш до кипіння;
  9. Охолоджений корж розділити з допомогою гострого ножа на дві частини однакового розміру;
  10. На перший корж рівномірним шаром розкласти крем і накрити другою частиною тіста;
  11. Відразу ж полити готовий торт гарячої глазур'ю і залишити його для охолодження.

Рулет з лаваша з сиром і куркою це цікава і смачна закуска, яку досить просто приготувати.

Як приготувати соковитий антрекот з свинини в духовці читайте в нашій статті.

Спробуйте зафарширувати перець овочами — це чудове пісне блюдо, яке припаде до смаку всім.

Суфле «Пташине молоко» з манки з какао

Для того щоб приготувати смачне суфле, потрібно:

  • коров'яче молоко – 500 мл;
  • манна крупа – 4 повних столових ложки;
  • м'яке вершкове масло – 400 г;
  • цукровий пісок – 1 ½ склянки;
  • сік і цедра з одного лимона;
  • какао (порошкоподібний) – 2 ст. л.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 297,57 ккал.

Як приготувати цей десерт:

  1. Молоко вилити в каструлю і додати до нього манку. Зварити до готовності і відставити у бік охолоджуватися;
  2. М'яке вершкове масло збити разом з цукром так, щоб суміш збільшилася в 2 рази;
  3. Додати какао в суміш і знову збити;
  4. Невеликими порціями додавати до цієї суміші манну крупу, при цьому не припиняючи збивати;
  5. Після цього додати лимонну цедру і сік і продовжити збивати складу протягом декількох хвилин. Суфле після цього повністю готове. Викласти його в роз'ємні форми невеликого розміру і помістити в холодильник для застигання на кілька годин.

Особливість торта «Пташине молоко» з манкою полягає в його надзвичайно смачне кремі, приготування якого починається з варіння манної каші. Це не зовсім звичайна методика, яка робить процес підготовки більш цікавим, але тим не менш, дуже простим і швидким.

Що ще почитати: