22 май 2019 408

Як швидко спекти пиріг з полуничним варенням

Полуничне варення, мабуть, одне з найулюбленіших у багатьох людей. Його можна їсти просто ложками, подавати до чаю або до млинців. А ще можна приготувати з ним смачний пиріг!

Рецепт на швидку руку
Інгредієнти Кількість
борошна - 460 г
полуничного варення - 320 г
яєць - 1 шт.
соди - 5 г
цукру - 170 г
маргарину - 270 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 410 Ккал

Порядок швидкого приготування пирога з полуничним варенням:

  1. У велику миску просіяти борошно, а потім сюди ж на крупній тертці маргарин натерти;
  2. Руками перемішати масу, поки вона не збереться дуже дрібними крихтами або порошком;
  3. Всипати соду і розмішати її;
  4. Цукор змішати з яйцем, трохи збити міксером і перелити до сипучої маси;
  5. Руками замісити тісто і поділити його на п'ять частин;
  6. Всі «колобки» помістити в морозилку хвилин на десять, якщо дозволяє час;
  7. Духова шафа включити, щоб розігрівався;
  8. У форму для випікання натерти три колобка;
  9. Зверху викласти полуничне варення, розподілити його по всій поверхні;
  10. Два колобка натерти зверху, теж по всій поверхні;
  11. При температурі до 200 за Цельсієм випікати протягом двадцять хвилин.

Пісочний пиріг з полуничним варенням

  • 370 г борошна;
  • 7 г соди;
  • 2 яйця;
  • 270 мл полуничного варення;
  • 230 г вершкового масла;
  • 230 г цукру.

Час готування – 1 година 15 хв.

Калорійність на сто грам – 395 ккал.

Порядок дій:

  1. У глибокій мисці перебити міксером яйця і цукор, поки не утворюється піна і не збільшиться в кілька разів вся маса;
  2. Додати м'які шматочки вершкового масла і перетовкти на однорідну масу;
  3. На соду налити кілька крапель оцту і цю суміш перелити до яєчно-масляної суміші;
  4. Сюди ж просіяти борошно і вже руками замісити м'яке тісто, довго вимішувати його не потрібно. Скачати в кулю;
  5. Розділити цю кулю на дві частини, одна повинна бути більше другий. Ту, що поменше, прибрати в морозилку на пару хвилин;
  6. Більшу частину розкачати в пласт і перекласти її у форму, заздалегідь змащену шматочком масла;
  7. Сформувати бортики і прибрати в холодильник тісто разом з формою на півгодини;
  8. Дістати форму і на неї викласти варення, розподілити і вирівняти;
  9. Другу частину тіста дістати з морозилки і натерти її зверху на все варення;
  10. Духовку розігріти до 200 за Цельсієм, поставити в нього пиріг і випікати його мінімум півгодини.

Здобний пиріг на дріжджах з полуничною начинкою

  • 1 жовток;
  • 260 мл кислого молока;
  • 125 мл соняшникової олії;
  • 550 г борошна;
  • 180 г полуничного варення;
  • 20 г свіжих дріжджів;
  • 40 г маку;
  • 60 г цукру.

Час приготування – 2 години.

Калорійність на сто грам – 326 ккал.

Порядок дій:

  1. Дріжджі розтерти з цукром і відставити в сторону до повного розчинення;
  2. Кисле молоко трохи підігріти, але не до гарячого стану. Влити в неї соняшникову олію, додати дріжджі з цукром і сіль, розмішати;
  3. Частинами всипати в рідину просіяне борошно і замішувати тісто вручну;
  4. Вимішувати його потрібно сім хвилин, після чого скатати в кулю і прибрати в тепле місце мінімум на годину. Накрити рушником;
  5. На столі розстелити пергамент і прямо на ньому розкачати тісто в пласт прямокутної форми, не надто тонкий;
  6. Візуально розділити його навпіл по довжині. Одну з частин порізати ножем (зручніше коліщатком) на смужки, шириною приблизно сантиметр, можна трохи більше. Кількість повинне бути кратним трьом;
  7. З одержаних смужок заплести косички;
  8. На цілу половину потрібно нанести варення, а зверху його потрібно присипати маком. Це дозволить варення не розтектися;
  9. Згорнути рулет, починаючи з цілої боку. Косичками скріпити його, кінчики заховати внизу;
  10. Кінці рулету скріпити між собою, щоб вийшов круг. Перекласти його за допомогою паперу в форму, разом з папером. Зайві частини відрізати;
  11. Змастити пиріг жовтком, можна зверху ще присипати маком;
  12. Відправити вже в гарячу духовку на сорок п'ять хвилин при 180 за Цельсієм.

Класичний вінегрет з квасолею — самий популярний салат на зимовому столі. Готувати його просто, впорається кожен.

Рецепт смачного салат з капустою і оцтом читайте тут.

Грибний суп з перловкою — наваристое, ситне блюдо на кожен день. Наш рецепт.

Заливний полуничний пиріг в мультиварці

  • 240 г борошна;
  • 190 мл полуничного варення;
  • 110 р цукру;
  • 5 г розпушувача;
  • 5 яєць.

Час готування – 1 година 10 хв.

Калорійність на сто грам – 272 ккал.

Порядок дій:

  1. Яйця розбити в глибоку миску і до них висипати цукор. Міксером обидва інгредієнти збити;
  2. Коли піна піднялася, потрібно додати варення і знову перемішати;
  3. Сюди ж всипати просіяне борошно з розпушувачем, тим же міксером замісити рідке тісто;
  4. Чашу мультиварки бажано змастити вершковим маслом, потім сюди перелити тісто;
  5. Вибрати режим «Випічка» з таймером в п'ятдесят хвилин. Витягнути, поки теплий пиріг.

Корисні поради

Чим солодший полуничне варення, тим менше цукру потрібно. Однак, зовсім виключати його не варто, так як він потрібен і для підняття білків, і для кристаллизирования тесту. Звичайно, частину можна замінити медом.

Заливні пироги потрібно поміщати в духовку (або каструлю) відразу ж, поки не перестав діяти розпушувач або соду. Вони активні досить короткий період. Якщо ні соди, ні розпушувача немає, то потрібно просто поділити яйця і білки збити в максимально круту піну. Обережно ввести їх до решти інгредієнтів в самий останній момент. Вони допоможуть залишатися тесту пишним.

У кожен з цих рецептів можна додати горіхи, насіння або сухофрукти. Це тільки поліпшить смак, проте підвищить калорійність. Наприклад, полуниця добре поєднується з фісташками, волоськими горіхами, насінням кунжуту.

В цілому, кожен із наведених пирогів підходить для будь-якого варення: як рідкої, так і густого. Навіть кислий продукт буде доречний, оскільки саме тісто завжди солодке. Тому полуничне варення можна спокійно поєднувати з брусницею, калиною та іншими солодкими ягодами.

Насправді, пирогів з варенням існує величезна кількість. Ми привели в приклад лише декілька найбільш вдалих. Це завжди швидко і доступно навіть у холодну пору року. Головне – запастися закрутками з літа!

Що ще почитати: