Як приготувати бісквіт з варенням на швидку руку
Бісквіти з варенням – смачна і проста випічка, яка займає важливе місце в житті кожної родини. Щоб їх приготувати, не потрібно купувати щось особливе, оскільки всі продукти найчастіше є в будинку у кожної людини.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошна - | 0,2 кілограма |
розпушувача - | 10 г |
варення - | 0,2 кілограма |
цукру - | 100 г |
яєць - | 4 яйця |
цукрової пудри - | за смаком |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 360 Ккал |
Смачний пиріг можна приготувати не тільки з вишуканих, дорогих продуктів, але і тих, які вживаються в їжу щодня, потрібно лише трішки бажання та фантазії.
- Борошно просіяти кілька разів, змішати її з чайною ложкою розпушувача, перемішати;
- Білки відокремити від жовтків, додати до них трохи солі і збити в густу піну, щоб маса збільшилася в кілька разів;
- Не припиняючи процесу збивання, всипати в білки цукор, додати жовтки;
- Акуратно ввести в отриману масу борошно, викласти її у форму і готувати півгодини;
- Трохи остиглий бісквіт розрізати на два коржі, змастити нижню варенням, накрити другою і посипати пудрою.
Включати духовку потрібно заздалегідь, щоб вона добре розігрілася – тоді бісквіт вийде пишним і не осяде під час приготування.
Візьміть на замітку рецепти смачних, ароматних пиріжків з куркою за домашнім рецептом.
Навчитеся готувати смачні печериці з грибами за нашими рецептами.
Котлети будуть ще смачніше, якщо ви приготуєте до них підливку — пропонуємо вам кілька рецептів, які чудово доповнять будь-який гарнір.
Бісквіт на кефірі з малиновим варенням в духовці
Бісквіт можна готувати не тільки на яйцях, але і з додаванням кефіру, а також варення. Виходить незвично і смачно.
Інгредієнти:
- 1 склянку кефіру;
- сода;
- 200 грам малинового варення;
- 0,4 кілограма борошна;
- яйця – 2 штуки;
- 0,5 склянки цукру;
- ванілін;
- масло.
Час приготування: 55 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 365 ккал.
- Варення перелити в миску, всипати в нього соду, добре перемішати і дати трохи часу настоятися;
- Яйця збити разом з цукром, щоб маса збільшилася в обсязі, додати кефір, ванілін, борошно, добре перемішати;
- Додати до тесту варення, обережно вимісити в однорідну масу;
- Змастити маслом форму, вилити в неї тісто і випікати 35 хвилин при 200 градусах;
- Приготований пиріг посипати невеликою кількістю пудри.
При бажанні, для такого бісквіта можна приготувати ще сметанний крем збити склянку цукру з двома склянками сметани.
Простий рецепт бісквіта з полуничним варенням в мультиварці
Інгредієнти:
- сметана – 30 мілілітрів;
- яйця – 5 штук;
- 0,2 кілограма цукру;
- 100 грам цукру;
- ванілін;
- 200 грам варення.
Час приготування:70 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 354 ккал.
- Яйця розбити, відокремити жовтки від білків в окремі ємності;
- Додати до жовтків цукор і розтерти їх віночком, щоб маса придбала білий колір, ввести ванілін і сметану;
- Ввести до жовтків борошно, потім перемішати;
- Білки збити в окремій ємності до пишної піни, ввести акуратно половину в тісто, перемішати, додати другу частину;
- Тісто перекласти в чашу, випікати 50 хвилин в режимі «випічка»;
- Бісквіт охолодити, розрізати його на два коржа;
- Нижній корж змастити варенням, покласти зверху другий і при бажанні притрусити пудрою.
Бісквіт з полуничним варенням радує своїм смаком, а готується дуже швидко.
Корисні поради
Кожна господиня хоча б раз у житті стикалася з ситуацією, коли бісквіти виходили не такими пишними, як би цього хотілося. Щоб така ситуація не повторювалася кожен раз, необхідно враховувати деякі тонкощі.
- Щоб випічка вийшла пишною, інгредієнти повинні обов'язково бути однією температури, краще всього холодні, щоб бісквіт вийшов пишним. Необхідно охолоджувати не тільки усі продукти, але і посуд, що буде використовуватися;
- Якість бісквіта залежить ще і від борошна. Перед застосуванням, її необхідно обов'язково просіяти кілька разів за допомогою сита, від цього вона насититься киснем, і тісто добре підніметься;
- Яєчні білки відокремити від жовтків треба дуже обережно, щоб у них не виявилося навіть маленької крапельки жовтка, оскільки через нього, вони не зможуть нормально взбиться, також, потрібно їх добре охолодити і додати невелику кількість солі;
- Білки добре взобьются тільки в тому випадку, якщо посуд буде ідеально чистою і знежиреною. Якщо є хоч якісь сумніви, краще всього протерти її паперовою серветкою, змоченою лимонним соком або оцтом;
- Приготоване тісто не потрібно перемішувати дуже довго, оскільки із-за цього маса може осісти і бісквіт вже вийде не таким, як потрібно;
- Щоб бісквіт добре піднявся, випікати його потрібно тільки в добре розігрітій духовці. Температура не повинна бути дуже високою, щоб тісто встигло піднятися, не більше 180 градусів;
- Під час випікання коржа, перші 20 хвилин дверцята духовки не можна ні в якому разі відкривати, щоб тісто не осіло з-за холодного повітря. Якщо є така можливість, краще всього не відкривати її взагалі до самого кінця приготування.
- Змащувати бісквіт варенням потрібно тільки тоді, коли він повністю охолоне, так він не стане дуже вологим, і не буде кришитися, тому краще накрити його вафельним рушником і дати трохи відстоятися, хоча б кілька годин, якщо є така можливість.
Приготування бісквітів з варенням – іноді складне завдання і з ним може впоратися не кожна господиня. Потрібно вчитися готувати їх, і з кожним разом випічка буде виходити краще і краще.