10 март 2019 4 338

Як приготувати бісквіт з варенням на швидку руку

Бісквіти з варенням – смачна і проста випічка, яка займає важливе місце в житті кожної родини. Щоб їх приготувати, не потрібно купувати щось особливе, оскільки всі продукти найчастіше є в будинку у кожної людини.

Рецепт на швидку руку
Інгредієнти Кількість
борошна - 0,2 кілограма
розпушувача - 10 г
варення - 0,2 кілограма
цукру - 100 г
яєць - 4 яйця
цукрової пудри - за смаком
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 360 Ккал

Смачний пиріг можна приготувати не тільки з вишуканих, дорогих продуктів, але і тих, які вживаються в їжу щодня, потрібно лише трішки бажання та фантазії.

  1. Борошно просіяти кілька разів, змішати її з чайною ложкою розпушувача, перемішати;
  2. Білки відокремити від жовтків, додати до них трохи солі і збити в густу піну, щоб маса збільшилася в кілька разів;
  3. Не припиняючи процесу збивання, всипати в білки цукор, додати жовтки;
  4. Акуратно ввести в отриману масу борошно, викласти її у форму і готувати півгодини;
  5. Трохи остиглий бісквіт розрізати на два коржі, змастити нижню варенням, накрити другою і посипати пудрою.

Включати духовку потрібно заздалегідь, щоб вона добре розігрілася – тоді бісквіт вийде пишним і не осяде під час приготування.

Візьміть на замітку рецепти смачних, ароматних пиріжків з куркою за домашнім рецептом.

Навчитеся готувати смачні печериці з грибами за нашими рецептами.

Котлети будуть ще смачніше, якщо ви приготуєте до них підливку — пропонуємо вам кілька рецептів, які чудово доповнять будь-який гарнір.

Бісквіт на кефірі з малиновим варенням в духовці

Бісквіт можна готувати не тільки на яйцях, але і з додаванням кефіру, а також варення. Виходить незвично і смачно.

Інгредієнти:

  • 1 склянку кефіру;
  • сода;
  • 200 грам малинового варення;
  • 0,4 кілограма борошна;
  • яйця – 2 штуки;
  • 0,5 склянки цукру;
  • ванілін;
  • масло.

Час приготування: 55 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 365 ккал.

  1. Варення перелити в миску, всипати в нього соду, добре перемішати і дати трохи часу настоятися;
  2. Яйця збити разом з цукром, щоб маса збільшилася в обсязі, додати кефір, ванілін, борошно, добре перемішати;
  3. Додати до тесту варення, обережно вимісити в однорідну масу;
  4. Змастити маслом форму, вилити в неї тісто і випікати 35 хвилин при 200 градусах;
  5. Приготований пиріг посипати невеликою кількістю пудри.

При бажанні, для такого бісквіта можна приготувати ще сметанний крем збити склянку цукру з двома склянками сметани.

Простий рецепт бісквіта з полуничним варенням в мультиварці

В мультиварці можна готувати не тільки перші і другі страви, але й ароматну випічку. Бісквіт з варенням – найпростіше, що можна тільки спекти в це диво техніки.

Інгредієнти:

  • сметана – 30 мілілітрів;
  • яйця – 5 штук;
  • 0,2 кілограма цукру;
  • 100 грам цукру;
  • ванілін;
  • 200 грам варення.

Час приготування:70 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 354 ккал.

  1. Яйця розбити, відокремити жовтки від білків в окремі ємності;
  2. Додати до жовтків цукор і розтерти їх віночком, щоб маса придбала білий колір, ввести ванілін і сметану;
  3. Ввести до жовтків борошно, потім перемішати;
  4. Білки збити в окремій ємності до пишної піни, ввести акуратно половину в тісто, перемішати, додати другу частину;
  5. Тісто перекласти в чашу, випікати 50 хвилин в режимі «випічка»;
  6. Бісквіт охолодити, розрізати його на два коржа;
  7. Нижній корж змастити варенням, покласти зверху другий і при бажанні притрусити пудрою.

Бісквіт з полуничним варенням радує своїм смаком, а готується дуже швидко.

Корисні поради

Кожна господиня хоча б раз у житті стикалася з ситуацією, коли бісквіти виходили не такими пишними, як би цього хотілося. Щоб така ситуація не повторювалася кожен раз, необхідно враховувати деякі тонкощі.

  1. Щоб випічка вийшла пишною, інгредієнти повинні обов'язково бути однією температури, краще всього холодні, щоб бісквіт вийшов пишним. Необхідно охолоджувати не тільки усі продукти, але і посуд, що буде використовуватися;
  2. Якість бісквіта залежить ще і від борошна. Перед застосуванням, її необхідно обов'язково просіяти кілька разів за допомогою сита, від цього вона насититься киснем, і тісто добре підніметься;
  3. Яєчні білки відокремити від жовтків треба дуже обережно, щоб у них не виявилося навіть маленької крапельки жовтка, оскільки через нього, вони не зможуть нормально взбиться, також, потрібно їх добре охолодити і додати невелику кількість солі;
  4. Білки добре взобьются тільки в тому випадку, якщо посуд буде ідеально чистою і знежиреною. Якщо є хоч якісь сумніви, краще всього протерти її паперовою серветкою, змоченою лимонним соком або оцтом;
  5. Приготоване тісто не потрібно перемішувати дуже довго, оскільки із-за цього маса може осісти і бісквіт вже вийде не таким, як потрібно;
  6. Щоб бісквіт добре піднявся, випікати його потрібно тільки в добре розігрітій духовці. Температура не повинна бути дуже високою, щоб тісто встигло піднятися, не більше 180 градусів;
  7. Під час випікання коржа, перші 20 хвилин дверцята духовки не можна ні в якому разі відкривати, щоб тісто не осіло з-за холодного повітря. Якщо є така можливість, краще всього не відкривати її взагалі до самого кінця приготування.
  8. Змащувати бісквіт варенням потрібно тільки тоді, коли він повністю охолоне, так він не стане дуже вологим, і не буде кришитися, тому краще накрити його вафельним рушником і дати трохи відстоятися, хоча б кілька годин, якщо є така можливість.

Приготування бісквітів з варенням – іноді складне завдання і з ним може впоратися не кожна господиня. Потрібно вчитися готувати їх, і з кожним разом випічка буде виходити краще і краще.

Що ще почитати: